Moebius: Empire Rising

More
13 Απρ 2014 12:33 #43166 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Moebius: Empire Rising
Και για να επανέλθουμε στα του παιχνιδιού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο μόλις μέρες, ας δούμε την πρόσκληση που έστειλε η Phoenix Online Studios για το Moebius: Empire Rising Live Launch Party.

Το event θα λάβει χώρα στις 15 Απριλίου, στις 20:00, στο κανάλι της Phoenix στο YouTube .

Το παρόν θα δώσουν η θρυλική Jane Jensen, καθώς και ο συνθέτης Robert Holmes από την Pinkerton Road Studios. Ενώ θα δούμε και τους: Owen Thomas (η φωνή του Malachi Rector), Colin Benoit (δίνει ζωή στον David Walker), Julian Kwasneski (συντόνισε το voice acting του παιχνιδιού), αλλά και την αξιαγάπητη Katie Hallahan και το Cesar Bittar από τη Phoenix Online Studios.

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
13 Απρ 2014 16:57 #43169 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Moebius: Empire Rising
Μόλις το τελείωσα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένα εκπληκτικό adventure game, ίσως και αντάξιο των Gabriel Knight series. Μόνο τον χαμηλό δείκτη δυσκολίας μπορώ να σκεφτώ ως αρνητικό, αλλά ακόμα κι έτσι οι γρίφοι ήταν ενδιαφέροντες. Φοβερό σενάριο και χαρακτήρες. Έχει και ένα μικρό στοιχείο που με κάνει λίγο προσωπικά υπερήφανο, αλλά δεν μπορώ να το αποκαλύψω ακόμα - η Fallen ξέρει. ;)

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
13 Απρ 2014 17:14 #43170 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Moebius: Empire Rising
Σε δύο μερούλες κυκολοφορεί (νομίζω μάλιστα από αύριο για τους backers), οπότε θα το δω κι εγώ ολοκληρωμένο επιτέλους. Πρέπει βέβαια να ομολογήσω ότι μετά από το εκπληκτικό demo του Tesla Effect έχει εκτοπιστεί στο δεύτερο πιο αναμενόμενο adventure της φετινής χρονιάς.

Πάντως αφού άρεσε στον alkis21 η ιστορία, μπορώ να είμαι σίγουρος ότι σεναριακά τουλάχιστον δε θα απογοητεύσει.

alkis21 wrote: Μόνο τον χαμηλό δείκτη δυσκολίας μπορώ να σκεφτώ ως αρνητικό, αλλά ακόμα κι έτσι οι γρίφοι ήταν ενδιαφέροντες.

Ε, αυτό πια δυστυχώς έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε ακόμα και στα καλύτερα παιχνίδια. Ας έχουν γρίφους τουλάχιστον κι ας είναι ενδιαφέροντες... Έτσι που έχουν γίνει πλέον τα πράγματα με τα παιχνίδια της "Telltale"...

Τα γραφικά τελικά ως σύνολο πως σου φάνηκαν;

More
13 Απρ 2014 17:38 #43171 by alkis21

Castledoque wrote: Τα γραφικά τελικά ως σύνολο πως σου φάνηκαν;

Εμένα τα γραφικά από την αρχή δεν με πείραξαν, λίγο τα δόντια και τα χέρια των χαρακτήρων είναι περίεργα και η κίνηση όντως κακή. Αλλά τα backgrounds τα βρήκα μια χαρά.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
13 Απρ 2014 18:21 #43172 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Moebius: Empire Rising
Οι αμφιβολίες που είχα για το παιχνίδι εξανεμίστηκαν με το post του Άλκη. Ηρέμησα και το παρήγγειλα!
Η επόμενη βδομάδα θα είναι πραγματικά Μεγάλη! :D

More
13 Απρ 2014 18:59 #43173 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Moebius: Empire Rising

alkis21 wrote: Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένα εκπληκτικό adventure game, ίσως και αντάξιο των Gabriel Knight series.

Αν δεν θα αρέσει σε κάποιον το σενάριο, θα είναι καθαρά υποκειμενικό. Αντάξιο των Gabriel.... ίσως αλλά καμιά σχέση σαν ύφος. Πάντως δυο σημεία με ξενέρωσαν λίγο.

alkis21 wrote: Μόνο τον χαμηλό δείκτη δυσκολίας μπορώ να σκεφτώ ως αρνητικό, αλλά ακόμα κι έτσι οι γρίφοι ήταν ενδιαφέροντες.

Εγώ δεν τους βρήκα και τόσο. Από την άλλη δεν βαρέθηκα σε καμιά περίπτωση να παίζω. Δεν μιλάω βέβαια για τις "ικανότητες" του Malachi, μιλάω για τα υπόλοιπα.

Castledoque wrote: Έτσι που έχουν γίνει πλέον τα πράγματα με τα παιχνίδια της "Telltale"...

Αν η Telltale έκανε αυτό το adventure, θα λέγαμε ακόμα πιο διθυραμβικά σχόλια.

Και επειδή η ματαιοδοξία μου δε με αφήνει να ησυχάσω, όταν εγώ τα έλεγα, εσείς.... να μην πω... άντε μας, να τα ξαναπώ:

Just wait
and see if the
new game is as
exciting as many thought
it will be.
some things must
been seen
as a whole and you must avoid to
come to a conclusion before you see them with a
keen eye.

Ορίστε, είναι πασιφανές... :D

Περισσότερα σε δυο μέρες.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
13 Απρ 2014 20:33 #43174 by Castledoque
@Constantine_R
Warning: Spoiler!

Κερδίζω τίποτα που έλυσα τον γρίφο;;;;

More
13 Απρ 2014 21:22 #43175 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Moebius: Empire Rising
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Βεβαίως και θα κερδίσεις δώρο, μόνο που δεν έχω τώρα κάτι να σου δώσω. Μόλις βρω κάτι καλό θα είναι δικό σου. :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
14 Απρ 2014 20:30 #43183 by Castledoque
Και, ναι!!!!

Το Moebius σιγά σιγά κατεβαίνει... (backer one-day earlier access)

More
14 Απρ 2014 22:58 #43185 by alkis21

alkis21 wrote:

alkis21 wrote: εδώ και δυο μέρες είμαι σε επαφή με το μισό development team για τα προβλήματα που έλεγα. Μετά το αποψινό update, λύθηκαν και συνεχίζω κανονικά! Ευγενέστατοι και ικανότατοι όλοι τους. Τέτοια αμεσότητα μόνο στους independent developers μπορείς να έχεις...

mkllds wrote: Επειδή έγραψες ότι είχες επικοινωνία μαζί τους. Αν και για άλλο λόγο μιλούσες μαζί τους μήπως όμως έχεις τίποτα inside informations αν θα το βγάλουν και σε κουτί για τους μη backers; Το ξέρω, έχω κόλλημα. Αλλά λέω μήπως.

Από κάτι μισόλογα που μου έχουν πει, δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι και σίγουρο... λογικά θα περιμένουν να δουν τις πωλήσεις. Θα ρωτήσω πιο συγκεκριμένα και θα επανέλθω.

Η μόνη επίσημη απάντηση που κατάφερα να πάρω ήταν ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

More
15 Απρ 2014 10:12 #43191 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Moebius: Empire Rising
Ωραία. Thanks Άλκη. Μακάρι να αποφασίσουν να το βγάλουν.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
16 Απρ 2014 16:12 #43215 by Castledoque

mkllds wrote: Μακάρι να αποφασίσουν να το βγάλουν.

Σιγά μην το βγάλουν, έτσι που έχουν πέσει όλοι να τους φάνε. Αν δεν ξαναβγάλει ποτέ παιχνίδι η Jane Jensen, μόνοι μας θα το έχουμε φάει το κεφάλι μας. Επόμενος στόχος το Tesla Effect. Ανυπομονώ να δω τα σχόλια για το πόσο ξεπερασμένο και κακόγουστο είναι το FMV, πόσο άθλια τα γραφικά και πόσο ενοχλητική η παρουσία γρίφων (μας έχει φάει ο ρεαλισμός...) Άντε, να χαιρόμαστε τη μαγεία της Telltale, θα χάσουμε όπου νά 'ναι και την Daedalic από τα adventure... Κρίμα. Έχω απογοητευτεί πολύ από την adventuring κοινότητα (και δε μιλάω για εδώ μέσα, αλλά για τα σχόλια που βλέπω στα διεθνή site). Απολαύστε τα adventure που βγαίνουν φέτος, γιατί από του χρόνου έτσι που πάει η δουλειά φοβάμαι πως θα ξαναζήσουμε δεύτερο θάνατο του είδους.

Μέχρι τώρα πάντως (2ο κεφάλαιο) τα γραφικά σαφώς και ΔΕΝ είναι χειρότερα από του Cognition. Και τα deduction puzzles είναι απίστευτα βελτιωμένα σε σχέση με την αρχική εκδοχή τους. Παλιά αρκούσε να πατήσεις τα εικονίδια πάνω στους χαρακτήρες και ο Malachi έβγαζε αυτόματα τα συμπεράσματα, δε χρειαζόταν δηλαδή να διαλέξεις τη σωστή ανάμεσα σε 3 παρατηρήσεις. (Άντε να φτάσω στο τρίτο κεφάλαιο, γιατί μέχρι εκεί είχα παίξει στην παλιά Alpha version.)

More
16 Απρ 2014 17:51 #43217 by Vassilis_24
Replied by Vassilis_24 on topic Re: Moebius: Empire Rising

Castledoque wrote:

mkllds wrote: Μακάρι να αποφασίσουν να το βγάλουν.

Σιγά μην το βγάλουν, έτσι που έχουν πέσει όλοι να τους φάνε. Αν δεν ξαναβγάλει ποτέ παιχνίδι η Jane Jensen, μόνοι μας θα το έχουμε φάει το κεφάλι μας. Επόμενος στόχος το Tesla Effect. Ανυπομονώ να δω τα σχόλια για το πόσο ξεπερασμένο και κακόγουστο είναι το FMV, πόσο άθλια τα γραφικά και πόσο ενοχλητική η παρουσία γρίφων (μας έχει φάει ο ρεαλισμός...) Άντε, να χαιρόμαστε τη μαγεία της Telltale, θα χάσουμε όπου νά 'ναι και την Daedalic από τα adventure... Κρίμα. Έχω απογοητευτεί πολύ από την adventuring κοινότητα (και δε μιλάω για εδώ μέσα, αλλά για τα σχόλια που βλέπω στα διεθνή site). Απολαύστε τα adventure που βγαίνουν φέτος, γιατί από του χρόνου έτσι που πάει η δουλειά φοβάμαι πως θα ξαναζήσουμε δεύτερο θάνατο του είδους.

Μέχρι τώρα πάντως (2ο κεφάλαιο) τα γραφικά σαφώς και ΔΕΝ είναι χειρότερα από του Cognition. Και τα deduction puzzles είναι απίστευτα βελτιωμένα σε σχέση με την αρχική εκδοχή τους. Παλιά αρκούσε να πατήσεις τα εικονίδια πάνω στους χαρακτήρες και ο Malachi έβγαζε αυτόματα τα συμπεράσματα, δε χρειαζόταν δηλαδή να διαλέξεις τη σωστή ανάμεσα σε 3 παρατηρήσεις. (Άντε να φτάσω στο τρίτο κεφάλαιο, γιατί μέχρι εκεί είχα παίξει στην παλιά Alpha version.)

Κοίτα, το Moebius δεν το έχω παίξει αλλά κρίνοντας από το cognition δε θεωρώ αδικαιολόγητη την κριτική που γίνεται στη γραφική απεικόνιση και κυρίως στο animation και με δεδομένο ότι μέσω του kickstarter πήραν τα χρήματα που χρειάζονταν, οπότε δεν είναι θέμα μπάτζετ, ίσως το συγκεκριμένο στούντιο να μην το έχει, τι να πω.
Και είναι κρίμα, γιατί το cognition και φαντάζομαι και το Moebius το ίδιο είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα και μπορεί στην τελική να παραβλέπεις αυτές τις ατέλειες γιατί κυριαρχεί η μαγεία του παιχνιδιού αλλά σε πιάνει ένα παράπονο, γιατί να μην το πρόεσχαν λίγο περισσότερο για να έβγαινε ένα πραγματικό διαμάντι...
Εμένα με μαγεύουν και τα adventure της παλιάς σχολής και τα adventure τύπου Walking Dead, Heavy Rain, Fahrenheit κοκ γιατί για μένα το καλό adventure το κάνει το καλό σενάριο και αυτό είναι που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, σίγουρα οι έξυπνοι γρίφοι και τα παιχνίδια που σε κάνουν να χρησιμοποιείς λίγο και το μυαλό σου σωστά μπορούν να τα απογειώσουν, νομίζω πάντως ότι μια χαρά μπορούν να συνυπάρξουν όλα μαζί και με χαρά μου βλέπω ότι χρόνο με το χρόνο πλέον βγαίνουν περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και δε νομίζω ότι κάποιες κακές κριτικές μπορούν να κάνουν κακό, η αγάπη του κόσμου σε αυτά τα παιχνίδια θα οδηγήσει και στην εξέλιξή τους.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
16 Απρ 2014 21:27 #43221 by Castledoque

Castledoque wrote: Μέχρι τώρα πάντως (2ο κεφάλαιο) τα γραφικά σαφώς και ΔΕΝ είναι χειρότερα από του Cognition.

Τώρα που είμαι στο 4ο κεφάλαιο μπορώ να πω ότι τα γραφικά είναι πολύ καλύτερα από του Cognition. Είναι βέβαια ατυχές που τα περισσότερα glitches τυχαίνουν στο 3d μοντέλο του Malachi (Τι το ήθελαν να τον κάνουν υπερ-κομψό;) Τα γραφικά με τη γωνιώδη τους αισθητική πάντως θυμίζουν πολύ έντονα αμερικάνικο κόμικ πχ τύπου batman. Για να πω την αλήθεια αν και σαφώς ανώτερα σε σχέση με το Cognition, στο Cognition μου είχαν φανεί πιο ατμοσφαιρικά, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.

Vassilis_24 wrote: με δεδομένο ότι μέσω του kickstarter πήραν τα χρήματα που χρειάζονταν, οπότε δεν είναι θέμα μπάτζετ, ίσως το συγκεκριμένο στούντιο να μην το έχει, τι να πω

Βρε παιδιά, ποιο μπάτζετ; $435,316 πήρε η Jensen. Το καινούργιο Broken Sword που ομολογουμένως έχει πολύ πιο καλογυαλισμένα (αν και πιο άδεια) γραφικά, τα οποία όμως κι αυτά απέχουν πολύ από ΑΑΑ, είχε στη διάθεσή του $771,560, σχεδόν τα διπλά. Πραγματικά δεν έχω διάθεση να μπω σε αυτήν την κουβέντα περί οικονομικών, αλλά καλό είναι που και που να βάζουμε τα πράγματα και σε κάποιο context. Οι άνθρωποι απλούστατα δεν είχαν λεφτά για motion capture ούτε για έμπειρους animation artists.

Το παιχνίδι θα πάει άπατο και είναι πολύ κρίμα. Μέχρι τώρα (4ο κεφάλαιο) είναι πολύ ωραίο.

More
16 Απρ 2014 21:56 #43222 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Moebius: Empire Rising

Castledoque wrote: Το παιχνίδι θα πάει άπατο και είναι πολύ κρίμα.

Γιατί να πάει άπατο; Με βάση τα όσα ξέρουμε, το Moebius δεν ξεπέρασε το αρχικό του budget (τουλάχιστον σίγουρα όχι κατά πολύ), οπότε δεν έχει ανάγκη από φοβερές πωλήσεις προκειμένου να κάνει απόσβεση. Πιστεύω μια χαρά θα τα βγάλει τα λεφτά του.

No good deed goes unpunished