Μουσικές προτάσεις in video ;-)

More
01 Φεβ 2012 23:07 #35877 by mkllds

Constantine_R wrote: Άκου να με συγκρίνει με το Ultex λούζομαι και φεύγω... :P

Σε χαλάει δηλαδή να σε συγκρίνουν με αυτόν της παρακάτω φωτογραφίας. :shock: :mrgreen:

Και μ' έμενα με χαλάει ο συγκεκριμένος αλλά η κοπέλα του καθόλου! (Όχι δεν θα βάλω φωτογραφία, να την γκουγκλάρετε μόνοι σας!)

Constantine_R wrote: Με το Gray Matter άγγιξες χορδές....

Το θυμήθηκα βασικά το soundtrack όταν πήγα να κάνω install το παιχνίδι στη κουμπάρα μου.

Mortal wrote: Πριν απο χρόνια όταν δεν είχα βυθιστεί για τα κάλά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ίσως να μου έκανε click αλλά πλέον δυσκολεύομαι πολύ να clickάρω με δυτική μουσική αν δεν πατάει σε συγκεκριμένα θέματα που έχει μάθει το αυτί μου.

Κάτι σαν κι αυτό ας πούμε:

Καλά δεν νομίζω να εννοείς κάτι τέτοιο (που Αμερικανίζει) απλά το θυμήθηκα την προηγούμενη φορά που συζητούσαμε για τα anime. Είχα φάει τρελό κόλλημα με το συγκεκριμένο anime, αν και δεν είναι από τα καλύτερα δείγματα.

Μάλλον κάτι τέτοιο εννοείς:

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Φεβ 2012 23:57 #35879 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Μουσικές προτάσεις in video ;-)
Π-Ε-Σ Μ-Ο-Υ Ο-Τ-Ι Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ Π-Λ-Α-Κ-Α Σ-Ε Π-Α-Ρ-Α-Κ-Α-Λ-Ω..... :shock: :shock: :shock:

Ναι, ρε και εγώ με τέτοια σορτσάκια κυκλοφορώ (ο Χριστός................................................) :lol: :lol: :lol: :lol:

Και για να σοβαρευτούμε... το ROBOTECH ήταν φοβερό, αν παρακολουθήσεις αρκετά πιο πίσω το thread (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) θα δεις ότι ο Mortal, βρίσκεται σε άαααααλλο επίπεδο όσον αφορά την Ιαπωνία γενικότερα, βέβαια μπορεί να μιλήσει για το εαυτό του καλύτερα από εμένα :D .
Μιας και το συζητάμε πάντως... βρε Mortal αγόρι μου ξέρεις και Ιαπωνικά;; Ήθελα να σε ρωτήσω καιρό.

Edit: Για να καταλάβεις πόσο αγκαούγκας είναι, έχει πάει και έχει ακουμπήσει σακατεμένος δίπλα σε πινακίδα που λέει "Watch your step" :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Φεβ 2012 00:20 #35881 by Mortal
Χεχε, εντάξει το Macross που έβαλες 1ο Ιαπωνικό είναι [http], όπως και πολλά άλλα που έχουμε δει, απλά εκεί στο Αμερικανιστάν αδυνατούν να διαβάζουν υπότιτλους και τα θέλουν όλα μεταγλωτισμένα εξού και τα πολύ άσχημα αποτελέσματα που βγάζουν όταν μεταγλωτίζουν anime μιας και οι άνθρωποι που δανείζουν την φωνή τους σε χαρακτήρες σειρών έχουν περισσότερο ταλέντο στην άκρη του νυχιού από τον καλύτερο δανειστή φωνής στο Αμερικανιστάν. Ωστόσο μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του ρόλου και του χαρακτήρα οπότε δεν τους καταδικάζω. ;)

Για το Evangelion όντως δεν λέω και η σειρά και τα OVAs και τα νέα remakes [περιμένουμε άλλα 2] είναι καλά ωστόσο παρότι βλέπω πολλά τα κορυφαία πάντοτε είναι τα tragedy και γενικά αυτά που προσεγγίζουν πιο extreme θέματα αλλά με την Ιαπωνική ματιά.

Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα. Απλά σαν προειδοποίηση η απώλεια ζωτικών υγρών είναι ανάγκη για Ιαπωνική σειρά και το γυμνό σώμα στην πλειονότητα δεν χρησιμοποιείται σαν αντικείμενο για αγχωμένες ενέργειες :P αλλά σαν φυσιολογική καθημερινότητα. Αν και τώρα τελευταία έχουν αρχίσει κι αυτοί τις λογοκρισίες ακολουθώντας το κακό παράδειγμα του Αμερικανιστάν.

Όσο για μουσική [τα έχω ξαναβάλει αλλά πιθανόν να έχουν πεθάνει τα links]

Sound Horizon [Revo] + Yuki Kajiura [Fiction Junction, Kalafina] -- Dreamport

Sound Horizon -- Θάνατος

Ή δες σε αυτή την playlist

Και άλλα είδη μουσικής φυσικά απλά εδώ έχω προσέξει πως γενικά σε νεώτερες ηλικίες κάποια παιδιά [συνήθως] δείχνουν ενδιαφέρον και ακολουθούν αλλά οι μεγαλύτεροι [εντάξει όλοι έχουμε τις αρτηριοσκληρώσεις μας, πάσο] ξενίζονται και απλά γυρνάνε στα δικά τους.

Όπως τα λέει ακριβώς ο Constantine, είμαι αθεράπευτη περίπτωση. ;)

@Constantine

Βασικά είχα αρχίσει να μαθαίνω την άνοιξη του 2009 μα μετά ήρθε το 3πλό εγγεφαλικό και με το άγχος που είχα τα χα παρατήσει και αυτό κράτησε πολύ οπότε και το άφησα από τότε, θυμάμαι ακόμη ένα μέρος της Katakana και της Hiragana συν μερικά Kanji αλλά δεν προχώρησα και όσο για λέξεις αυτές που θα ακούσω πάρα πολύ τις ξεχωρίζω σε σειρες, ωστόσο στα τραγούδια ελάχιστες λέξεις να πιάσω, και αυτά επειδή κυνηγάω να παίρνω ανοίγματα σειρών που να έχουν romaji και αγγλικά ώστε να εντοπίσω καμιά λέξη, ωστόσο στα απλά πάντα. :) Θέλει πολύ δουλειά και ΠΟΛΥ καλή μνήμη για να ασχοληθείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με τα Ιαπωνικά ή γενικά με ασιατικές γλώσσες. Είναι απίστευτα διαφορετικές από τις δικές μας. Ωστόσο με τα Κορεάτικα χαλαρά συνηθίζεις το άκουσμα αν σου αρέσουν τα τρόμου μιας και βγάζουν καλή παραγωγή, όσο για τα Ιαπωνικά είναι flat όπως τα ελληνικά και δεν έχουν το πρόβλημα των αγγλικών που άλλα διαβάζουμε και άλλα προφέρουμε και που Αμερικάνικα και Βρετανικά αγγλικά είναι ένα μπέρδεμα από μόνα τους. Μόνο τα διπλά σύμφωντα ή φωνήεντα είναι ολίγον τι παλούκι να τα συνηθίσεις οπότε μπορείς να βρεθείς σε δύσκολες καταστάσεις αν δοκιμάσεις να μιλήσεις και φας ένα σύμφωνο ένα φωνήεν γιατι αλλάζεις την σημασία των λέξεων και έχω δει extreme παραδείγματα. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
02 Φεβ 2012 00:50 #35883 by mkllds

Constantine_R wrote: Ναι, ρε και εγώ με τέτοια σορτσάκια κυκλοφορώ (ο Χριστός................................................) :lol: :lol: :lol: :lol:

Γιατί; Ίσα ίσα που θυμίζει 80s! 8) (Δεν νομίζω να σε έπεισα.)

Constantine_R wrote: Edit: Για να καταλάβεις πόσο αγκαούγκας είναι, έχει πάει και έχει ακουμπήσει σακατεμένος δίπλα σε πινακίδα που λέει "Watch your step" :lol:

Το πρόσεξα και εγώ! :lol:

Mortal wrote: Χεχε, εντάξει το Macross που έβαλες 1ο Ιαπωνικό είναι [http],

Το ξέρω, απλά πάντα είχα την αίσθηση ότι αμερικάνιζε η σειρά και το soundtrack, αλλά και πάντα της είχα αδυναμία!

Mortal wrote: Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα.

Καλά έκανες και το ξαναέβαλες γιατί μόνο το Elfen Lied και το Claymore έχω δει και θυμόμουν ότι είχες προτείνει κάποια, αλλά δεν θυμόμουν που.

Mortal wrote: Βασικά είχα αρχίσει να μαθαίνω την άνοιξη του 2009 μα μετά ήρθε το 3πλό εγγεφαλικό

Ελπίζω να μιλάς μεταφορικά.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Φεβ 2012 01:06 #35884 by Mortal
Όχι βρε παιδί, ατυχώς πραγματικά τα έπαθα, το ευτυχώς ήταν πως έχασα μόνο αφή στην δεξιά πλευρά και λίγο κινητικότητα που όταν κινούμαι περισσότερο το σώμα αντιδρά κάπως καλύτερα, ενώ όταν κάθομαι για μέρες μέσα, νοιώθω το δεξί πόδι να "κολλάει" όταν περπατάω, ευτυχώς το χέρι με το πληκτρολόγιο και το mouse είναι σε καλές σχέσεις αλλά όχι με την παλαιότερη ταχύτητα και ευελιξία που είχα. Ωστόσο λες όλα μέσα στην ζωή είναι και απλά τα αφήνεις πίσω έχοντας πάρει ένα ψήγμα εμπειρίας για να αντιμετωπίζεις άλλα ζητήματα. That's life. :)

Τότε ίσως να "ψήθηκε" και κανα "κύκλωμα" μνήμης [εδώ οι καλές μεταφορές για τα βιολογικά ρομπότ ;)] οπότε κολλάω και πιο πολύ να θυμάμαι τα άπειρα που είχα πριν ως αυτονόητα. Αν δλδ δεν κάνω λάθος και είναι ο εμπρόσθιος λοβός μαζί με ένα μικρό κομμάτι στα αριστερά και στην μέση του κρανίου [μεσεγγέφαλος ή όπως το λένε έχει και κινητικές λειτουργίες στα γειτονικά κυκλώματα] υπέυθυνος για ένα μέρος της μνήμης τότε αυτός είναι ο ένας λόγος, η ηλικία έρχεται 2η αλλά όχι καταϊδρωμένη. ;)

More
02 Φεβ 2012 01:44 #35885 by WickedMan
@ Mortal
Να σαι καλά φίλε :)
Με αυτό

και αυτό

με συγκίνησες...

Υ.Γ. Ποια είναι αυτή η Malukah; Respect... :shock:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Φεβ 2012 02:19 #35886 by Mortal
Όντως έχει πολύ όμορφη φωνή στο κομματάκι και με έπιασε με το πρώτο άκουσμα, όσο για τα metalάκια [η τουλάχιστον που πλησιάζουν το είδος πολύ] εντάξει δεν έφυγα εντελώς, η πόρτα είναι ανοικτή ακόμη, ωστόσο οι γιαπωνέζες και οι συνθέσεις τους με έχουν μαγέψει ώστε έχω αφήσει αρκετά πίσω την δύση. ;) Μου άρεσε το σχόλιο Amulet of Mara equiped στο video της Malukah πάντως. [H Mara είναι η θεά του έρωτα, για όποιους δεν έχουν παίξει skyrim].

Και μια πιτσιρίκα ακόμη που ξέχασα πριν:

More
02 Φεβ 2012 10:10 #35887 by crocark
Αλλού ήθελα να γράψω βασικά, οπότε θα ξεκινήσω off...
Άμα κανένας φίλος μου Ολυμπιακός, θέλει πρώτα απ' όλα και μετά νομίζει ότι δεν του είναι και τόσο πια δύσκολο να αφήσει γι' αυτό μόνο το Σ/Κ το ξεσκόνισμα και τα σακουλάκια και τις λοιπές ασχολίες από αυτές που σε κάνουν να βλέπεις τα παιχνίδια μόνο ως κουτιά και όχι ως παιχνίδια, μπορώ να κανονίσω να δούμε παρείτσα το παιχνίδι από τα επίσημα. Σημειωτέον, πάλι χωρίς κασκόλ, έτσι; Πολιτισμένοι, ναι, αλλά μέχρι ενός σημείου. Το θέλω το κεφάλι μου ...

Αυτά ... ον πάλι ...
@ C-R
Τώρα ξέρω τι θα πεις ... ότι είμαι χέστης, αλλά εγώ θα στα πω όπως τα νιώθω. Πρώτα απ' όλα, όπως έχω ξαναπεί, οι βάρβαροι - βρώμικοι ήχοι δε βοηθάνε γενικώς. Δεύτερον, όπως ξέρεις, αυτήν την περίοδο με το παλιοlaptop, όλα υπολειτουργούν :arrow: δεν έχω ηχεία της προκοπής :arrow: ειδικά μπάσα χάλκινα πως να τα καταλάβω καλά; Θεωρώ ότι έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να είναι όντως κόρνα. Άκουσα αυτά τα 20 secs πάνω από είκοσι φορές και περισσότερο μπερδεύτηκα, οπότε θα το ξανακούσω κάποια στιγμή. Σου λέω μετά απολύτου βεβαιότητος ότι εδώ και μισή ώρα αποτελεί για μένα το νούμερο 1 γρίφο. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και τρομπέτα στα χαμηλά της. Προς το παρόν ψάχνω να βρω λόγους γιατί να μην είναι τρομπόνι. Πάντως (σιγά τ' αυγά θα μου πεις) κάτι πιο μπάσο από κόρνο δεν είναι ...

@ mkllds
Σωστά. Η μουσική του Gray Matter είναι μοναδική όχι μόνο για το είδος. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως "χαραμίστηκε" για adventure. Ή να το πω αλλιώς πόσο λίγο εκτιμήθηκε το γεγονός ότι "κρατήθηκε" για adventure.

Edit γιατί ξέχασα:
@ C-R (τον άλλο)
Μην τους ακούς φίλε ... Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αλληλεγγύη προς κάθε τι Πορτογαλικό. Ειδικά όσοι έχουν δει άσπρη μέρα στις ομάδες τους και από πορτογαλέζικα πόδια, μυαλά κλπ.

Edit 2
@ Constantine_R & mkllds, αναφερόμενος περισσότερο σε μια πρόσφατη σχετικά συζήτηση
... κάνεις ένα διάλειμμα για να γράψεις το μήνυμα και το ξανακούς κι είναι όλα αλλιώς. Αρκεί να φροντίσεις να βάλεις το counter από το 52". Γιατί δε σκάει ο παλιό@#$%$## ν' ακούσουμε ... ντοβακίν και ντοβακίν ... άντε από εκεί ... και τι σημαίνει ντοβακίν; ... ό,τι $#%#%$ του καπνίσει του καθενός ... Μου θύμισε τον άρχοντα ... βάλανε την Enya να τραγουδάει κι έλεγε $^#%$@#^% ... Τι τη βάζεις; Άσε ν' ακούσουμε ... Η παρένθεση για το mkllds ... για κάτι τέτοια φίλε δεν μπορείς τους μουσικούς γρίφους ... θόρυβος, θόρυβος, ΘΟΡΥΒΟΣ και πάντα ΘΟΡΥΒΟΣ ...
Επιστρέφω. Κόρνα είναι. 100%. Πως το καταλαβαίνεις. Καταρχάς, είπαμε, αποκλείεις το ... το ντοβακίν. Προσέχεις στα πρώτα 2 -3 δευτερόλεπτα τον ήχο του ψηλού του χάλκινου. Πρόσεξε. Τον ακούς μόνο του ελάχιστα. Μετά σ' αυτές τις συχνότητες, όταν παίζουν "όλοι" ενώ το κόρνο σολάρει, είναι τόσο βρώμικο που δεν μπορώ καν να καταλάβω αν είναι χάλκινο ή έγχορδο. Έτσι κι εντοπίσεις τον ψηλό ήχο, ξέρεις που είναι η τρομπέτα. Αυτομάτως μπορείς να αξιολογήσεις την απόσταση από αυτό που ψάχνεις και είναι κόρνο. Δε θέλει πολύ. Αρκεί να έχεις δει μερικές φορές το βίντεο της Nostalgia του Yianni στο Ηρώδειο (νομίζω...) ... Είδες; Όχι με τον ήχο σκέτο!!! Σε σχέση με κάτι άλλο. Όχι ντο, ρε, μι κλπ. συμβάσεις. Συγκρίσεις!!!
Εύγε φίλε. Με συγκίνησες :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Φεβ 2012 10:30 #35888 by mkllds

crocark wrote: @ mkllds
Σωστά. Η μουσική του Gray Matter είναι μοναδική όχι μόνο για το είδος. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως "χαραμίστηκε" για adventure. Ή να το πω αλλιώς πόσο λίγο εκτιμήθηκε το γεγονός ότι "κρατήθηκε" για adventure.

Να σου πω την αλήθεια κάπου είχε πάρει το μάτι μου που εξυμνούσες την μουσική του και όταν το έκανα install πρόσφατα σε θυμήθηκα και είπα κοίτα να δεις που είχε δίκιο ο crocark.

Τα υπόλοιπα που λέτε για τρομπέτες, τρομπόνια και δεν ξέρω τι άλλο απλά τα προσπερνώ σαν να μην ειπώθηκαν γιατί ούτε που καταλαβαίνω πώς τα ξεχωρίζετε! :shock:

Και η τρέλα συνεχίζεται...

Dovahkiin, Dovahkiin
naal ok zin los vahriin
wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal!

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
02 Φεβ 2012 10:32 #35889 by crocark
Συγγνώμη που σου το χαλάω για το Ντοβακίν, αλλά ...
Διάβασε παραπάνω, να πάρεις μια ιδέα γιατί (μάλλον) δεν τα πας καλά στους μουσικούς γρίφους :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Φεβ 2012 11:20 #35890 by mkllds
Το μάλλον μ' άρεσε. Εδώ δεν τραγουδάω σε γενέθλια το τραγουδάκι γιατί χάνουν οι άλλοι τον ρυθμό τους. Άκου μάλλον!

crocark wrote: ντοβακίν και ντοβακίν ... άντε από εκεί ... και τι σημαίνει ντοβακίν; ... ό,τι $#%#%$ του καπνίσει του καθενός ...

Είναι η δρακογλώσσα του κόσμου του παιχνιδιού και τη τραγουδάει χορωδία 30 ατόμων.
Η μετάφραση είναι η εξής (σε spoiler γιατί είναι μεγάλη):
Warning: Spoiler!

Για τα υπόλοιπα που έγραψες δεν κατάλαβα τίποτα. Οπότε...

Η τρέλα συνεχίζεται...

Dovahkiin, Dovahkiin
naal ok zin los vahriin
wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
02 Φεβ 2012 11:56 #35891 by crocark
Πάντως από τα βίντεο που ποστάρετε και τα παραδιπλανά του utube καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν πάθει την πλάκα τους με το Ντοβακιν. Διαγωνισμό κάνουν; Κι από κάτω οι άντρες όλο γλυκούτσικα σχόλια. Γι' αυτό έχουν πλακωθεί όλες να τον τραγουδήσουν; Ή είναι πράγματι gamers; Κοίτα να δεις ρε φίλε ο Ντοβακίν.

Άμα το μάθω να το λέω κι εγώ λες να έχω τίποτις επιτυχίες;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Φεβ 2012 12:06 #35892 by mkllds

crocark wrote: Κι από κάτω οι άντρες όλο γλυκούτσικα σχόλια.

crocark wrote: Άμα το μάθω να το λέω κι εγώ λες να έχω τίποτις επιτυχίες;

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
02 Φεβ 2012 12:14 #35893 by crocark
Με γυναίκες βρε Mkllds ...
Παπαπαπαπα ...
Αμέσως πια ...

Επειδή αρέσει τόσο στις γυναίκες λέω ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Φεβ 2012 17:44 #35894 by Mortal
Είδες crocark, χαλαρό unisex το κομμάτι [μην ξεχνάμε πως η καλή μουσική δεν έχει φύλο, βέβαια από την άλλη η εμπορική είναι σε γενικές γραμμές πολύ παρδαλή (ας το πούμε και μια φορά ευγενικά δίχως ξενικούς όρους) τις περισσότερες φορές ]. ;) Ωστόσο είτε τραγουδιστές είτε τραγουδίστριες, για χόμπυ ή για επάγγελμα αν έχουν καλή φωνή ας τραγουδάνε, από εκεί και μετά το cuteness factor είναι άλλη κατηγορία και πολύ δύσκολη.

Πάντως για το skyrim ή Bethesda δημιούργησε το game της χρονιάς για ακόμη μια [πολλοστή δλδ] φορά και πιθανόν να ακούς για αρκετό καιρό σχετικά όσο θα το γνωρίζει και θα το παίζει ο κόσμος.