Μουσικές προτάσεις in video ;-)
- mkllds
- Futuristic Fedora
Σε χαλάει δηλαδή να σε συγκρίνουν με αυτόν της παρακάτω φωτογραφίας. :shock:Constantine_R wrote: Άκου να με συγκρίνει με το Ultex λούζομαι και φεύγω...
Και μ' έμενα με χαλάει ο συγκεκριμένος αλλά η κοπέλα του καθόλου! (Όχι δεν θα βάλω φωτογραφία, να την γκουγκλάρετε μόνοι σας!)
Το θυμήθηκα βασικά το soundtrack όταν πήγα να κάνω install το παιχνίδι στη κουμπάρα μου.Constantine_R wrote: Με το Gray Matter άγγιξες χορδές....
Κάτι σαν κι αυτό ας πούμε:Mortal wrote: Πριν απο χρόνια όταν δεν είχα βυθιστεί για τα κάλά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ίσως να μου έκανε click αλλά πλέον δυσκολεύομαι πολύ να clickάρω με δυτική μουσική αν δεν πατάει σε συγκεκριμένα θέματα που έχει μάθει το αυτί μου.
Καλά δεν νομίζω να εννοείς κάτι τέτοιο (που Αμερικανίζει) απλά το θυμήθηκα την προηγούμενη φορά που συζητούσαμε για τα anime. Είχα φάει τρελό κόλλημα με το συγκεκριμένο anime, αν και δεν είναι από τα καλύτερα δείγματα.
Μάλλον κάτι τέτοιο εννοείς:
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ναι, ρε και εγώ με τέτοια σορτσάκια κυκλοφορώ (ο Χριστός................................................)
Και για να σοβαρευτούμε... το ROBOTECH ήταν φοβερό, αν παρακολουθήσεις αρκετά πιο πίσω το thread (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) θα δεις ότι ο Mortal, βρίσκεται σε άαααααλλο επίπεδο όσον αφορά την Ιαπωνία γενικότερα, βέβαια μπορεί να μιλήσει για το εαυτό του καλύτερα από εμένα .
Μιας και το συζητάμε πάντως... βρε Mortal αγόρι μου ξέρεις και Ιαπωνικά;; Ήθελα να σε ρωτήσω καιρό.
Edit: Για να καταλάβεις πόσο αγκαούγκας είναι, έχει πάει και έχει ακουμπήσει σακατεμένος δίπλα σε πινακίδα που λέει "Watch your step"
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Για το Evangelion όντως δεν λέω και η σειρά και τα OVAs και τα νέα remakes [περιμένουμε άλλα 2] είναι καλά ωστόσο παρότι βλέπω πολλά τα κορυφαία πάντοτε είναι τα tragedy και γενικά αυτά που προσεγγίζουν πιο extreme θέματα αλλά με την Ιαπωνική ματιά.
Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα. Απλά σαν προειδοποίηση η απώλεια ζωτικών υγρών είναι ανάγκη για Ιαπωνική σειρά και το γυμνό σώμα στην πλειονότητα δεν χρησιμοποιείται σαν αντικείμενο για αγχωμένες ενέργειες αλλά σαν φυσιολογική καθημερινότητα. Αν και τώρα τελευταία έχουν αρχίσει κι αυτοί τις λογοκρισίες ακολουθώντας το κακό παράδειγμα του Αμερικανιστάν.
Όσο για μουσική [τα έχω ξαναβάλει αλλά πιθανόν να έχουν πεθάνει τα links]
Sound Horizon [Revo] + Yuki Kajiura [Fiction Junction, Kalafina] -- Dreamport
Sound Horizon -- Θάνατος
Ή δες σε αυτή την playlist
Και άλλα είδη μουσικής φυσικά απλά εδώ έχω προσέξει πως γενικά σε νεώτερες ηλικίες κάποια παιδιά [συνήθως] δείχνουν ενδιαφέρον και ακολουθούν αλλά οι μεγαλύτεροι [εντάξει όλοι έχουμε τις αρτηριοσκληρώσεις μας, πάσο] ξενίζονται και απλά γυρνάνε στα δικά τους.
Όπως τα λέει ακριβώς ο Constantine, είμαι αθεράπευτη περίπτωση.
@Constantine
Βασικά είχα αρχίσει να μαθαίνω την άνοιξη του 2009 μα μετά ήρθε το 3πλό εγγεφαλικό και με το άγχος που είχα τα χα παρατήσει και αυτό κράτησε πολύ οπότε και το άφησα από τότε, θυμάμαι ακόμη ένα μέρος της Katakana και της Hiragana συν μερικά Kanji αλλά δεν προχώρησα και όσο για λέξεις αυτές που θα ακούσω πάρα πολύ τις ξεχωρίζω σε σειρες, ωστόσο στα τραγούδια ελάχιστες λέξεις να πιάσω, και αυτά επειδή κυνηγάω να παίρνω ανοίγματα σειρών που να έχουν romaji και αγγλικά ώστε να εντοπίσω καμιά λέξη, ωστόσο στα απλά πάντα. Θέλει πολύ δουλειά και ΠΟΛΥ καλή μνήμη για να ασχοληθείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με τα Ιαπωνικά ή γενικά με ασιατικές γλώσσες. Είναι απίστευτα διαφορετικές από τις δικές μας. Ωστόσο με τα Κορεάτικα χαλαρά συνηθίζεις το άκουσμα αν σου αρέσουν τα τρόμου μιας και βγάζουν καλή παραγωγή, όσο για τα Ιαπωνικά είναι flat όπως τα ελληνικά και δεν έχουν το πρόβλημα των αγγλικών που άλλα διαβάζουμε και άλλα προφέρουμε και που Αμερικάνικα και Βρετανικά αγγλικά είναι ένα μπέρδεμα από μόνα τους. Μόνο τα διπλά σύμφωντα ή φωνήεντα είναι ολίγον τι παλούκι να τα συνηθίσεις οπότε μπορείς να βρεθείς σε δύσκολες καταστάσεις αν δοκιμάσεις να μιλήσεις και φας ένα σύμφωνο ένα φωνήεν γιατι αλλάζεις την σημασία των λέξεων και έχω δει extreme παραδείγματα.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- mkllds
- Futuristic Fedora
Γιατί; Ίσα ίσα που θυμίζει 80s! (Δεν νομίζω να σε έπεισα.)Constantine_R wrote: Ναι, ρε και εγώ με τέτοια σορτσάκια κυκλοφορώ (ο Χριστός................................................)
Το πρόσεξα και εγώ!Constantine_R wrote: Edit: Για να καταλάβεις πόσο αγκαούγκας είναι, έχει πάει και έχει ακουμπήσει σακατεμένος δίπλα σε πινακίδα που λέει "Watch your step"
Το ξέρω, απλά πάντα είχα την αίσθηση ότι αμερικάνιζε η σειρά και το soundtrack, αλλά και πάντα της είχα αδυναμία!Mortal wrote: Χεχε, εντάξει το Macross που έβαλες 1ο Ιαπωνικό είναι [http],
Καλά έκανες και το ξαναέβαλες γιατί μόνο το Elfen Lied και το Claymore έχω δει και θυμόμουν ότι είχες προτείνει κάποια, αλλά δεν θυμόμουν που.Mortal wrote: Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα.
Ελπίζω να μιλάς μεταφορικά.Mortal wrote: Βασικά είχα αρχίσει να μαθαίνω την άνοιξη του 2009 μα μετά ήρθε το 3πλό εγγεφαλικό
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Τότε ίσως να "ψήθηκε" και κανα "κύκλωμα" μνήμης [εδώ οι καλές μεταφορές για τα βιολογικά ρομπότ ] οπότε κολλάω και πιο πολύ να θυμάμαι τα άπειρα που είχα πριν ως αυτονόητα. Αν δλδ δεν κάνω λάθος και είναι ο εμπρόσθιος λοβός μαζί με ένα μικρό κομμάτι στα αριστερά και στην μέση του κρανίου [μεσεγγέφαλος ή όπως το λένε έχει και κινητικές λειτουργίες στα γειτονικά κυκλώματα] υπέυθυνος για ένα μέρος της μνήμης τότε αυτός είναι ο ένας λόγος, η ηλικία έρχεται 2η αλλά όχι καταϊδρωμένη.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Να σαι καλά φίλε
Με αυτό
και αυτό
με συγκίνησες...
Υ.Γ. Ποια είναι αυτή η Malukah; Respect... :shock:
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Και μια πιτσιρίκα ακόμη που ξέχασα πριν:
- crocark
- Adventure's Advocate
Άμα κανένας φίλος μου Ολυμπιακός, θέλει πρώτα απ' όλα και μετά νομίζει ότι δεν του είναι και τόσο πια δύσκολο να αφήσει γι' αυτό μόνο το Σ/Κ το ξεσκόνισμα και τα σακουλάκια και τις λοιπές ασχολίες από αυτές που σε κάνουν να βλέπεις τα παιχνίδια μόνο ως κουτιά και όχι ως παιχνίδια, μπορώ να κανονίσω να δούμε παρείτσα το παιχνίδι από τα επίσημα. Σημειωτέον, πάλι χωρίς κασκόλ, έτσι; Πολιτισμένοι, ναι, αλλά μέχρι ενός σημείου. Το θέλω το κεφάλι μου ...
Αυτά ... ον πάλι ...
@ C-R
Τώρα ξέρω τι θα πεις ... ότι είμαι χέστης, αλλά εγώ θα στα πω όπως τα νιώθω. Πρώτα απ' όλα, όπως έχω ξαναπεί, οι βάρβαροι - βρώμικοι ήχοι δε βοηθάνε γενικώς. Δεύτερον, όπως ξέρεις, αυτήν την περίοδο με το παλιοlaptop, όλα υπολειτουργούν δεν έχω ηχεία της προκοπής ειδικά μπάσα χάλκινα πως να τα καταλάβω καλά; Θεωρώ ότι έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να είναι όντως κόρνα. Άκουσα αυτά τα 20 secs πάνω από είκοσι φορές και περισσότερο μπερδεύτηκα, οπότε θα το ξανακούσω κάποια στιγμή. Σου λέω μετά απολύτου βεβαιότητος ότι εδώ και μισή ώρα αποτελεί για μένα το νούμερο 1 γρίφο. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και τρομπέτα στα χαμηλά της. Προς το παρόν ψάχνω να βρω λόγους γιατί να μην είναι τρομπόνι. Πάντως (σιγά τ' αυγά θα μου πεις) κάτι πιο μπάσο από κόρνο δεν είναι ...
@ mkllds
Σωστά. Η μουσική του Gray Matter είναι μοναδική όχι μόνο για το είδος. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως "χαραμίστηκε" για adventure. Ή να το πω αλλιώς πόσο λίγο εκτιμήθηκε το γεγονός ότι "κρατήθηκε" για adventure.
Edit γιατί ξέχασα:
@ C-R (τον άλλο)
Μην τους ακούς φίλε ... Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αλληλεγγύη προς κάθε τι Πορτογαλικό. Ειδικά όσοι έχουν δει άσπρη μέρα στις ομάδες τους και από πορτογαλέζικα πόδια, μυαλά κλπ.
Edit 2
@ Constantine_R & mkllds, αναφερόμενος περισσότερο σε μια πρόσφατη σχετικά συζήτηση
... κάνεις ένα διάλειμμα για να γράψεις το μήνυμα και το ξανακούς κι είναι όλα αλλιώς. Αρκεί να φροντίσεις να βάλεις το counter από το 52". Γιατί δε σκάει ο παλιό@#$%$## ν' ακούσουμε ... ντοβακίν και ντοβακίν ... άντε από εκεί ... και τι σημαίνει ντοβακίν; ... ό,τι $#%#%$ του καπνίσει του καθενός ... Μου θύμισε τον άρχοντα ... βάλανε την Enya να τραγουδάει κι έλεγε $^#%$@#^% ... Τι τη βάζεις; Άσε ν' ακούσουμε ... Η παρένθεση για το mkllds ... για κάτι τέτοια φίλε δεν μπορείς τους μουσικούς γρίφους ... θόρυβος, θόρυβος, ΘΟΡΥΒΟΣ και πάντα ΘΟΡΥΒΟΣ ...
Επιστρέφω. Κόρνα είναι. 100%. Πως το καταλαβαίνεις. Καταρχάς, είπαμε, αποκλείεις το ... το ντοβακίν. Προσέχεις στα πρώτα 2 -3 δευτερόλεπτα τον ήχο του ψηλού του χάλκινου. Πρόσεξε. Τον ακούς μόνο του ελάχιστα. Μετά σ' αυτές τις συχνότητες, όταν παίζουν "όλοι" ενώ το κόρνο σολάρει, είναι τόσο βρώμικο που δεν μπορώ καν να καταλάβω αν είναι χάλκινο ή έγχορδο. Έτσι κι εντοπίσεις τον ψηλό ήχο, ξέρεις που είναι η τρομπέτα. Αυτομάτως μπορείς να αξιολογήσεις την απόσταση από αυτό που ψάχνεις και είναι κόρνο. Δε θέλει πολύ. Αρκεί να έχεις δει μερικές φορές το βίντεο της Nostalgia του Yianni στο Ηρώδειο (νομίζω...) ... Είδες; Όχι με τον ήχο σκέτο!!! Σε σχέση με κάτι άλλο. Όχι ντο, ρε, μι κλπ. συμβάσεις. Συγκρίσεις!!!
Εύγε φίλε. Με συγκίνησες
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Να σου πω την αλήθεια κάπου είχε πάρει το μάτι μου που εξυμνούσες την μουσική του και όταν το έκανα install πρόσφατα σε θυμήθηκα και είπα κοίτα να δεις που είχε δίκιο ο crocark.crocark wrote: @ mkllds
Σωστά. Η μουσική του Gray Matter είναι μοναδική όχι μόνο για το είδος. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως "χαραμίστηκε" για adventure. Ή να το πω αλλιώς πόσο λίγο εκτιμήθηκε το γεγονός ότι "κρατήθηκε" για adventure.
Τα υπόλοιπα που λέτε για τρομπέτες, τρομπόνια και δεν ξέρω τι άλλο απλά τα προσπερνώ σαν να μην ειπώθηκαν γιατί ούτε που καταλαβαίνω πώς τα ξεχωρίζετε! :shock:
Και η τρέλα συνεχίζεται...
Dovahkiin, Dovahkiin
naal ok zin los vahriin
wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal!
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Διάβασε παραπάνω, να πάρεις μια ιδέα γιατί (μάλλον) δεν τα πας καλά στους μουσικούς γρίφους
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Είναι η δρακογλώσσα του κόσμου του παιχνιδιού και τη τραγουδάει χορωδία 30 ατόμων.crocark wrote: ντοβακίν και ντοβακίν ... άντε από εκεί ... και τι σημαίνει ντοβακίν; ... ό,τι $#%#%$ του καπνίσει του καθενός ...
Η μετάφραση είναι η εξής (σε spoiler γιατί είναι μεγάλη):
naal ok zin los vahriin
Ahrk fin norok paal graan
fod nust hon zindro zaan
Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
Huzrah nu, kul do od, wah aan bok lingrah vod
Aahrk fin tey, boziik fun, do fin gein!
Wo lost fron wah ney dov
ahrk fin reyliik do jul
voth aan suleyk wah ronit faal krein!
Ahrk fin Kel lost prodah,
do ved viing ko fin krah,
Tol fod zeymah win kein meyz fuundein!
Alduin, feyn do jun,
kruziik vokun staadnau,
voth aan bahlok wah diivon fin lein!
Nuz aan sul, fent alok,
fod fin vul dovah nok,
fen kos nahlot mahfaeraak ahrk ruz!
Paaz Keizaal fen kos stin nol bein Alduin jot!
Dovahkiin, Dovahkiin
naal ok zin los vahriin
Ahrk fin norok paal graan
fod nust hon zindro zaan
Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
~This, translated into English, comes out as:~
Dragonborn, Dragonborn
by his honor is sworn
To keep evil forever at bay!
And the fiercest foes rout
when they hear triumph's shout,
Dragonborn, for your blessing we pray!
Hearken now, sons of snow, to an age, long ago
and the tale, boldly told, of the one!
Who was kin to both wyrm
and the races of man
with a power to rival the sun
And the Scrolls have foretold,
of black wings in the cold,
That when brothers wage war come unfurled!
Alduin, Bane of Kings,
ancient shadow unbound,
with a hunger to swallow the world!
But a day, shall arise,
when the dark dragon's lies,
will be silenced forever and then!
Fair Skyrim will be free from foul Alduin's maw!
Dragonborn, Dragonborn
by his honor is sworn
To keep evil forever at bay!
And the fiercest foes rout
when they hear triumph's shout,
Dragonborn, for your blessing we pray!
Για τα υπόλοιπα που έγραψες δεν κατάλαβα τίποτα. Οπότε...
Η τρέλα συνεχίζεται...
Dovahkiin, Dovahkiin
naal ok zin los vahriin
wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Άμα το μάθω να το λέω κι εγώ λες να έχω τίποτις επιτυχίες;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Κι από κάτω οι άντρες όλο γλυκούτσικα σχόλια.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:crocark wrote: Άμα το μάθω να το λέω κι εγώ λες να έχω τίποτις επιτυχίες;
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Παπαπαπαπα ...
Αμέσως πια ...
Επειδή αρέσει τόσο στις γυναίκες λέω ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Πάντως για το skyrim ή Bethesda δημιούργησε το game της χρονιάς για ακόμη μια [πολλοστή δλδ] φορά και πιθανόν να ακούς για αρκετό καιρό σχετικά όσο θα το γνωρίζει και θα το παίζει ο κόσμος.