Άρθρα

Φάκελος Adventures

Φάκελος Adventures
Τι εστί adventure; Ποια η ιστορία του και ποιες οι ρίζες του; Οι μεγαλύτερες εταιρείες, προσωπικότητες και κατηγορίες των adventures, η πορεία τους από την δεκαετία του 1970, η αδιαμφισβήτητη σχέση τους με το βιβλίο και το αβέβαιο μέλλον τους.

In the realms of fantasy

In the realms of fantasy
Ποιος ο λόγος να παίξεις ένα παιχνίδι αν συμβαδίζει με την πραγματικότητα; Το παιχνίδι πρέπει να σε παίρνει μακριά, να σε ταξιδεύει σε κόσμους που ίσως υπήρξαν, που ίσως υπάρχουν και διέπονται από άλλους φυσικούς νόμους, ή που ίσως υπάρξουν κάπως κάποτε.

1st Editorial

1st Editorial
To Adventure Advocate είναι ένα site το οποίο στηρίζει το ιστορικότερο είδος που εδώ και πολλά χρόνια χαρίζει ψυχαγωγία, διασκέδαση και κυρίως συναίσθημα: τα adventures.

Τι είναι "Interactive Fiction";

Τι είναι "Interactive Fiction";
Πώς μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι Interactive Fiction, ή Text Adventure (και οι δύο όροι αναφέρονται στο ίδιο πράγμα);

Η αρχή της Περιπέτειας

Η αρχή της Περιπέτειας
Οι περισσότεροι λίγα γνωρίζουν για τις ρίζες των adventures. Επικρατεί η άποψη πως το ξεκίνημα έγινε από εταιρείες όπως η LucasArts και η Sierra. Πολλοί δε γνωρίζουν τι υπήρχε πριν από τα θρυλικά παιχνίδια της Χρυσής Εποχής.

Introduction

Introduction
Καλώς ήρθατε στο Adventure Advocate. Ελπίζουμε ότι η περιήγηση σας στις σελίδες μας θα είναι ευχάριστη και ότι θα βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε ή τουλάχιστον ότι θα ικανοποιηθείτε από το διαθέσιμο υλικό.
<<  1 2 3 4 [5