Κοφτερό μυαλό και καλή μύτη χρειάζεστε στο NoseBound [ενημέρωση]

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Κοφτερό μυαλό και καλή μύτη χρειάζεστε στο NoseBound [ενημέρωση]

Ενημέρωση 16/09/2015

Ξεκίνησε και η Kickstarter εκστρατεία της νουάρ περιπέτειας που θέλει να μας μεταφέρει σε έναν ιδιαίτερο ασπρόμαυρο κόσμο μυστηρίου, υπερφυσικού, δολοφονιών, διαπλοκών και μοιραίου έρωτα. Για να πάρετε μια γεύση, μπορείτε να παίξετε το demo που υπάρχει διαθέσιμο και να νιώσετε για λίγο ο Humphrey Bogart (που όμως στο παιχνίδι είναι ο Ray Hammond)


Ενημέρωση 05/11/2014

Δίμηνη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησαν οι δημιουργοί του Nosebound στο Indiegogo, προσδοκώντας να συγκεντρώσουν το απαραίτητο κεφάλαιο για την ολοκλήρωση της πρώτης υπόθεσης που θα μας απασχολήσει στο πολύ ενδιαφέρον αυτό νουάρ adventure. Η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε να πέφτει, οι δημιουργοί μπαίνουν στην τελική ευθεία των προσπαθειών τους να μας προσελκύσουν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η μέρα που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον τεράστιο, διεφθαρμένο οργανισμό που κρύβεται κάτω από το πέπλο της ψευδαίσθησης που καλύπτει ολόκληρη την πόλη. 


Είδηση 02/10/2013

Πρόκειται για ένα από εκείνα τα adventures που αμέσως ξεχωρίζουν, καθιστώντας σαφή την τεχνοτροπία τους: point & click της παλιάς σχολής, ντετεκτιβίστικη πλοκή, νουάρ ατμόσφαιρα με πινελιές από ανεξήγητα φαινόμενα, δολοπλοκίες και σεναριακές ανατροπές αποκρυφισμού και ένας... πολύ ιδιόμορφος αντίπαλος.

Η δομή του NoseBound είναι σε επεισόδια: κάθε επεισόδιο και μια ξεχωριστή "υπόθεση", με τους δικούς της ήρωες και τα δικά της γεγονότα, αλλά πάντοτε μια ιστορία σκοτεινή και μυστηριώδης.

Στο πρώτο επεισόδιο, για παράδειγμα, πρωταγωνιστής είναι ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ Ray Hammond ο οποίος στην αρχή του παιχνιδιού, απλώς σηκώνει ένα τηλέφωνο και αναλαμβάνει μια ακόμα υπόθεση. Όλα κυλούν ομαλά: μαζεύετε στοιχεία, επισκέπτεστε μάρτυρες, συγκεντρώνετε αποδείξεις... όταν, ξαφνικά, βρίσκεστε να κολυμπάτε στα πολύ βαθιά νερά καθώς η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή. Ας μην αποκαλύψουμε πολλά, όμως. Αρκεί να γνωρίζετε ότι θα μπορείτε να λύσετε κάποια προβλήματα με το κοφτερό σας μυαλό, για άλλα όμως θα χρειαστείτε μολύβι από το περίστροφό σας. Εξάλλου, υπάρχουν και στοιχεία μυστικισμού, μαγείας και... άλλων Πραγμάτων.

Σημειώστε ότι σε ορισμένα σημεία θα παίζετε και με άλλους χαρακτήρες, ενώ το περιεχόμενο και το ύφος του παιχνιδιού έχει ενήλικο προσανατολισμό (υπάρχουν σκηνές με γυμνό, κάποιες σκηνές βίας, κ.λπ.). Να υπογραμμιστεί ότι υπάρχουν και σκηνές δράσης (μάχες και ανταλλαγή πυρών), αλλά και κάποιοι μηχανισμοί επίλυσης γρίφων όπως σκάλες που πρέπει να ανεβείτε, κλειδαριές που παραβιάζετε, τζάμια που πρέπει να σπάσετε, κι ούτω καθ' εξής.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια