Adventure, Horror, Sci-Fi... λαχταριστή συνταγή στο SOMA [ενημέρωση]

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Adventure, Horror, Sci-Fi... λαχταριστή συνταγή στο SOMA [ενημέρωση]

Ενημέρωση 17/07/2015

Οι πρώτες εντυπώσεις για το SOMA καταφτάνουν από τους τυχερούς που έπαιξαν το 1/3 της περιπέτειας. Οι περισσότεροι συμφωνούν μεταξύ τους πως πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι της Frictional έως τώρα, παρότι και το λιγότερο τρομακτικό της. Αυτή τη φορά βυθιζόμαστε σε έναν κόσμο επιστημονικής φαντασίας, όπου το Amnesia συναντά το Bioshock, και καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να υπάρξει δίχως το ανθρώπινο σώμα, και πώς.

Το SOMA, αναφέρουν όσοι το έπαιξαν για περίπου 3-4 ώρες, είναι σαφώς καλύτερα γραμμένο από τους προηγούμενους τίτλους της δημιουργού εταιρείας, ενώ παράλληλα διαθέτει πιο προσεγμένη αφήγηση και ερμηνείες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας η οποία εξελίσσεται σε εγκαταστάσεις στα βάθη του ωκεανού και πραγματεύεται ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα. Ο τρόμος παίζει όπως πάντα κυρίαρχο ρόλο, αλλά αυτή τη φορά στοχεύει το νου μας και όχι τους παλμούς μας. 

H προσμονή χτυπάει κόκκινο και ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει ψηλά, πολύ ψηλά...


Ενημέρωση 12/06/2015

Το πολυαναμενόμενο από τους απανταχού horror fans SOMA κυκλοφορεί το καινούριο του trailer λίγο πριν την έκθεση στο Λος Άντζελες και παραδίδει μαθήματα ατμόσφαιρας και μυστηρίου.


Ενημέρωση 30/05/2015

Κάθε video και καλύτερο αυτό το παιχνίδι, κάθε video και καλύτερο -όχι, πραγματικά, κάθε νέο video και καλύτερο. Η ιστορία περιπλέκεται, οι απορίες αυξάνονται, η ατμόσφαιρα γίνεται ολοένα και πιο κλειστοφοβική. Κι όμως, μετά από τόσα βίντεο που έχουν αποκαλυφθεί εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει σχεδόν τίποτα για την ιστορία του SOMA και αγωνιούμε να δούμε τι συμβαίνει τελικά. Υπομονή μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Υπομονή και προσμονή...Ενημέρωση 15/04/2015

To SOMA ξεκίνησε τη beta φάση του. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως το παιχνίδι πλησιάζει την ημέρα κυκλοφορίας του, μιας και του λείπουν μόνο μικρές προσθήκες σε ήχο και γραφικά, καθώς και δευτερεύουσες διορθωσούλες δεξιά κι αριστερά. Η beta μοιράστηκε σε 40 επιλεγμένα άτομα που θα το παίξουν τώρα ολόκληρο και (σχεδόν) ολοκληρωμένο, θα στείλουν αναλυτικά τη γνώμη τους στη Frictional Games η οποία με τη σειρά της θα ορίσει πόσος χρόνος απαιτείται για τις τελευταίες πινελιές. Ένα είναι το βέβαιο: βρισκόμαστε πολύ κοντά πλέον! Έως τότε, απολαύστε και τις νέες εικόνες που κυκλοφόρησαν. 


Eνημέρωση 13/03/2015

Ήγγικεν η ώρα, fellow adventurers!! Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Frictional Games το παιχνίδι (εκτός απροόπτου) μπαίνει σε beta σε δύο μόλις εβδομάδες. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Η κυκλοφορία του δεν αργεί, και σίγουρα πλέον θα είναι εντός του έτους. Ανυπομονούμε...


Ενημέρωση 03/04/2014

Νέα μπορεί να μη μαθαίνουμε με παρουσιάσεις χαρακτήρων και περιγραφές τόπων και κόσμων, αλλά ο λαός ξέρει καλύτερα όταν λέει "μια εικόνα χίλιες λέξεις". Μια σειρά από trailers με τόσες υπέροχες εικόνες, με πόσες λέξεις ισοδυναμούν, αλήθεια; Αρκετές για να πάρει φωτιά η φαντασία και η ανυπομονησία σας; Απολαύστε τα Theta και Lambda κι ετοιμαστείτε για τα χειρότερα με άρωμα... ελληνικής αλφάβητου! 


Είδηση 19/10/2013

H εξαιρετική Frictional Games (που μας έχει αναστατώσει στο παρελθόν με τίτλους όπως τα Amnesia και Penumbra), εργάζεται στο Soma, ένα νέο adventure thriller που προβλέπεται ιδιαίτερα τρομακτικό. Θα πέσουν ξενύχτια...

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στον απομονωμένο ερευνητικό σταθμό Pathos-2. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί μέσα, κανείς δεν απαντάει στις κλήσεις... κι οι μηχανές υιοθετούν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ενώ κάτι αλλόκοσμο κάνει την παρουσία του αισθητή. Ένας εφιάλτης γεννιέται και για να επιβιώσει ο παίκτης (που υποδύεται έναν απλό ερευνητή, όχι κάποιον υπερ-στρατιώτη), θα πρέπει να κάνει το ανείπωτο.

Αυτήν τη φορά, η Frictional δε θα χρησιμοποιήσει το Λονδίνο της βικτωριανής εποχής, αλλά θα κινηθεί σε καθαρά sci-fi περιοχές, μαζί με στοιχεία κοσμικού τρόμου αλά Lovecraft. Επιρροές του H.R. Giger στην αρχιτεκτονική είναι εμφανείς, καθώς το σκηνικό της δράσης γίνεται ακόμα πιο μυστήριο και ζοφερό.

Υπομονή μέχρι το 2015, όταν θα κυκλοφορήσει ο τίτλος για PC αλλά και για τη νέα κονσόλα PS4. Σημειώστε ότι το project βρίσκεται ήδη σε μυστική ανάπτυξη, εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια