Απαγορευμένα πειράματα δίχως περιορισμούς στο Stasis

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, Συντάκτης Fallen Angel

Απαγορευμένα πειράματα δίχως περιορισμούς στο Stasis

Ένα πολλά υποσχόμενο κι αρκετά πρωτότυπο adventure επιστημονικής φαντασίας κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο των ανεξάρτητων παραγωγών. Ο λόγος για το Stasis.

Υποδυόμενοι τον John J. Maracheck, τέως βετεράνο πολέμου και νυν κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Hawking, θα βρεθούμε στο Groomlake, μια εγκατάσταση όπου διακεκριμένοι επιστήμονες πήγαν για να διεξάγουν "απαγορευμένα" πειράματα χωρίς κανέναν περιορισμό, ούτε νομικό ούτε ηθικό. Πειράματα στην ανθρώπινη κλωνοποίηση, τη γενετική μηχανική, τα βιοχημικά όπλα και τους υπερστρατιώτες αποτελούσαν καθημερινότητα. Μέχρι που... εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς όλα τα ίχνη τους.

Υπόθεση

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ GROOMLAKE! Τον τόπο όπου όλα είναι πιθανά κι οι επιστήμονες έχουν την απόλυτη ελευθερία να διεξάγουν τα πειράματα που πραγματικά θέλουν. Δίχως τα ενοχλητικά όρια που θέτει η ηθική. Δίχως το άγχος για "έγκριση" του πειράματος. Δίχως τις αντιδράσεις ομάδων και θρησκευτικών οργανώσεων που σπεύδουν να βροντοφωνάξουν γιατί δεν πρέπει να γίνει το συγκεκριμένο πείραμα. Τον τόπο όπου το μεγαλείο του ανθρώπινου εγκεφάλου ξεδιπλώνεται ελεύθερο για να δημιουργήσει, αλλά και να... καταστρέψει. Ο κόμβος συνάντησης των μεγαλύτερων επιστημονικών μυαλών όλου του κόσμου. Πειράματα στην ανθρώπινη κλωνοποίηση, τη γενετική μηχανική, τα βιοχημικά όπλα και τους υπερστρατιώτες υποστηρίζονται 100% από εταιρείες και κυβερνήσεις απ' όλο τον κόσμο. Τίποτε δεν ήταν ανέφικτο στο Groomlake. Τίποτε δεν ήταν πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Ώσπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ξαφνικά, δίχως να αφήσει ίχνος πίσω του...

Ο Κυβερνήτης Maracheck περιφέρεται στη Ζώνη Κάιπερ με το σκάφος του, το Hawking. "Ψαρεύει" δορυφόρους, χαλάσματα από αεροσκάφη εξόρυξης, οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδος. Σε μια διαστημική συχνότητα που δε χρησιμοποιείται, ακούει διαστημικό θόρυβο. Βουή, παράσιτα από άστρα, ραδιοφωνικές εκπομπές που διακρίνονται πού και πού μες τα παράσιτα. Και μέσα σ' όλα αυτά ξεχωρίζει ένα μοτίβο, έναν ήχο που επαναλαμβάνεται σταθερά. Αναπροσαρμόζει το δέκτη του για να εστιάσει στο σήμα. Και κατευθύνει το σκάφος του προς την πηγή του ήχου...

Γλιστρώντας μέσα σε μια περιοχή που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από διαστημική σκόνη, βλέπει ένα τεράστιο σκάφος. Οι μηχανές του είναι σβηστές. Το κέλυφος σοβαρά χτυπημένο, βομβαρδισμένο από μικρά, αλλά και μεγάλα, αντικείμενα που περιφέρονται στο διάστημα. Σίγουρα, όμως, μπορεί να διασωθεί. Και σίγουρα θα πιάσει αρκετά. Αυτή σίγουρα είναι μια πολύ καλή μέρα για τον Maracheck!

To Hawking πλησιάζει το νεκρό σκάφος. Η πλατφόρμα προσγείωσης φαίνεται άθικτη, αν και προφανώς δε λειτουργεί. Το διαστημόπλοιο βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο και ίπταται σταθερά δίπλα από το τεράστιο ερειπωμένο σκάφος. Η αεροστεγής μπουκαπόρτα ανοίγει, κι ο Maracheck, κουβαλώντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του, κατευθύνεται προς το σκάφος.

Gameplay / Χαρακτηριστικά

Το Stasis είναι ένα adventure παιχνίδι με το οποίο θα επιστρέψετε στους μηχανισμούς των κλασσικών adventure τίτλων: θα πρέπει να λύσετε γρίφους, να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα του περιβάλλοντα χώρου για να προχωρήσετε, καθώς και να διαλευκάνετε τα μυστήρια που περιβάλλουν τo Groomlake.

Εικαστικά, το Stasis είναι αρκετά διαφορετικό από τα περισσότερα adventures, καθώς διαθέτει εξαιρετικά λεπτομερή ισομετρικά γραφικά. Δωμάτια με άφθονες λεπτομέρειες και fluid animation δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να βυθιστείτε σε ένα κόσμο, τον οποίο ο κυβερνήτης θα εξερευνήσει νοιώθοντας τον κίνδυνο να παραμονεύει πίσω από κάθε σκιά.

Η στολή διάσωσης σας προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο Hyper Storage Device. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να αποσυνθέτει κάθε αντικείμενο (έως κάποιο μέγεθος και βάρος) στα βασικά στοιχεία του, και να τα αποθηκεύει για μελλοντική χρήση. Μπορείτε να αξιοποιήσετε ποικιλοτρόπως τα διάφορα αντικείμενα. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε, να τα επεξεργαστείτε, να τα συνδυάσετε, αλλά και να τα επαναφέρετε στον "πραγματικό" κόσμο όποτε θέλετε.

Η στολή διατηρεί, επίσης, ένα σύνδεσμο προς το Hawking, το σκάφος του Marachecks, και πιθανότητα τον καλύτερό του φίλο. Διαμέσω αυτού του συνδέσμου το Hawking μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπολογιστές και σταθμούς στους οποίους βρίσκεστε κοντά, κι ως εκ τούτου μπορεί τελικά να ανοίγει πόρτες, να ξεκλειδώνει κωδικούς ασφαλείας, να αποκρυπτογραφεί αρχεία, ή απλώς να κρατάει για εσάς αρχείο για τα σημαντικά στοιχεία που ανακαλύψατε.

Τροφή για σκέψη

Ουσιαστικά, το Stasis είναι μια επιστημονικής φαντασίας ιστορία φαντασμάτων. Μια ιστορία που θα μεταφέρει τον παίχτη σε έναν τόπο που η Ιστορία θα ήθελε να μπορεί να ξεχάσει. Τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν αφεθεί ελεύθερη και δίχως κανένα φραγμό η επιστήμη; Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι χάνουν αυτό το "κάτι" που μας κάνει ανθρώπινους; Όταν δε νοιώθουμε πλέον καμία ευσπλαχνία, κανέναν οίκτο; Όταν η φιλοδοξία κι η σταυροφορία υπέρ της γνώσης σκοτώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Αναμένοντας αγωνιωδώς την ημερομηνία κυκλοφορίας ενός τόσο ενδιαφέροντος (θεματολογικά, και όχι μόνο) adventure, μπορείτε να δείτε τις πρώτες screenshots στο official website, αλλά και να παρακολουθήσετε το πρώτο video που κυκλοφόρησε.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια