Λαβύρινθος ναρκωτικών κι απόγνωσης στο Detail [ενημέρωση]

Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Λαβύρινθος ναρκωτικών κι απόγνωσης στο Detail [ενημέρωση]

Ενημέρωση 27/05/2015

Αύριο, 28 Μαΐου, κυκλοφορεί και το δεύτερο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο: "From the Ashes". Η νουάρ περιπέτεια συνεχίζει την ιστορία από εκεί που μας άφησε στο "Where the Dead Lie" και τυλίγει ολοένα και περισσότερο τον ήρωα σε ένα τεράστιο δίχτυ εγκλήματος και αγωνίας. Δεν ήταν ένας ακόμη φόνος, όχι. Εδώ κρύβεται κάτι μεγαλύτερο, πολύ μεγαλύτερο... 


Ενημέρωση 30/10/2014

Το πρώτο επεισόδιο του παιχνιδιού με τίτλο "Where the Dead Lie" κυκλοφόρησε και μπορείτε να το προμηθευτείτε. Για να πάρετε μια πρώιμη γεύση αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο preview που κάναμε φέτος τον Ιούνιο.


Είδηση 27/6/2014

Τι θα κάναμε αν μπορούσαμε να αλλάξουμε την έκβαση μιας σκοτεινής αστυνομικής ιστορίας; Η φινλανδική indie εταιρεία ανάπτυξης Rival Games σκοπεύει να μας δώσει την ευκαιρία να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, αφήνοντάς μας να πάρουμε εμείς τις σημαντικές αποφάσεις στο The Detail -χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε εκ προοιμίου ποια είναι σωστή και ποια λάθος. Οι συνέπειες θα μας ακολουθούν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μέχρι το τέλος της ιστορίας.

Σε έναν βάναυσο και ανηλεή αστικό λαβύρινθο ναρκωτικών και απόγνωσης, η ρεαλιστική ατμόσφαιρα θα μας αγκιστρώνει και θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις δυσδιάκριτες αποχρώσεις του γκρίζου πάνω στην παλέτα της δικαιοσύνης. Τα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι προκλητικά και ευρηματικά, αλλά το μεγαλύτερο όλων είναι αν τελικά θα αντέξουμε το βάρος των επιλογών μας...

Θα υποδυθούμε και θα γνωρίσουμε δύο αντιφατικούς χαρακτήρες. Ο καθένας τους ζει σε μια από τις δύο αντικριστές όψεις του νομίσματος. Ο καθένας τους αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη δικαιοσύνη σε έναν κόσμο γεμάτο βία, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός και διαφθοράς. Ο επιθεωρητής αστυνόμος Reggie Moore έχει απηυδήσει με τη γραφειοκρατία των παραδοσιακών μεθόδων της αστυνομίας, αλλά αποζητά πάντοτε τη δικαιοσύνη. Ο τέως πληροφοριοδότης της αστυνομίας Joseph Miller ισχυρίζεται πως δεν τον ενδιαφέρει πλέον να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά μπλέκεται τελικά με το ζόρι σε αυτή την ιστορία για να αποπληρώσει ένα παλιό του χρέος.

Κι αν τα ονόματα των πρωταγωνιστών σας έκαναν να χαμογελάσετε επειδή καταλάβατε την αναφορά, τότε σίγουρα θα χαρείτε ακόμη περισσότερο μόλις μάθετε ότι η αισθητική του παιχνιδιού φέρνει αμέσως στο μυαλό κόμικ. Η ομάδα σχεδιασμού δηλώνει, μάλιστα, πως έχει επηρεαστεί κυρίως από το έργο δύο αγαπημένων βετεράνων: Alan Moore και Frank Miller. Και οι δύο σχεδιαστές αφηγούνται ενδιαφέρουσες και συγκινητικές ιστορίες, με αξιομνημόνευτες στιγμές και εξαιρετική αισθητική στα καρέ τους. Επιρροές θα διαπιστώσετε και από άλλους καλλιτέχνες και έργα όπως ο Aurelio Galleppini (δημιουργός του Tex Willer), το Blade Runner (της Westwood Studios), το Full Throttle (της LucasArts), κ.ά.

Αν αφιερώσετε λίγα λεπτά για να δείτε το teaser trailer και να παίξετε το demo (133ΜΒ), θα διαπιστώσετε πως παρότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης ακόμη, σίγουρα δίνει σαφή αίσθηση του ύφους του παιχνιδιού. Παράλληλα, δίνει όμως και ενδιαφέρουσες πληροφορίες: Στόχος της εταιρείας είναι να σχεδιάσει συνολικά πέντε επεισόδια των περίπου δύο ωρών έκαστο. Το πρώτο θα κυκλοφορήσει αρχές του 2014, ενώ όλη η σειρά θα έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους. Αρχικά, θα διατεθούν εκδόσεις μόνο για Windows, Mac και Linux, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις για ταμπλέτες. Η τιμή του κάθε επεισοδίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά μάλλον θα κυμαίνεται γύρω στα 5-7€.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια