Το Born Punk είναι ένα παλιομοδίτικο adventure, γεμάτο γρίφους

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019, Συντάκτης Fallen Angel

Το Born Punk είναι ένα παλιομοδίτικο adventure, γεμάτο γρίφους

Βρισκόμαστε στο δανέζικο νησάκι του Bornholm, το 2155. Υποδυόμενοι την Eevi, μια χάκερ που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν για εταρείες κολοσσούς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια συνομωσία επικών διαστάσεων όταν θα μολυνθούμε από μια διεφθαρμένη τεχνητή νοημοσύνη. Ευτυχώς, η Eevi έχει κάνει διάφορες βιολογικές αναβαθμίσεις στο ίδιο της το σώμα, και πλέον μπορεί να χακάρει κατά βούληση ηλεκτρονικές συσκευές, να βλέπει πράγματα που οι απλοί άνθρωποι δε βλέπουν, αλλά ακόμη και να αμύνεται με γαμψά νύχια από τιτάνιο αν κατά λάθος βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή της. Παρόλα αυτά, το ισχυρότερο όπλο της θα είναι το κοφτερό μυαλό μας, που θα τη βοηθά να ξεχωρίζει πώς πρέπει να λύσει ένα γρίφο ή να προσεγγίσει ενα χαρακτήρα: διπλωματικά ή... μπρουταλιάρικα;

Το Born Punk είναι ένα cyberpunk point 'n' click adventure που πατά γερά στο στυλ και το ύφος των παραδοσιακών περιπετειών του '80 και του '90. Έτσι, λοιπόν, βρίθει από γρίφους, τους οποίους για να λύσουμε θα πρέπει να βρούμε και να συνδυάσουμε αντικείμενα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους δημιουργούς οι γρίφοι είναι λογικοί και δεν απαιτούν τη γνωστή και πάντα εκνευριστική μέθοδο του «δοκιμάζω τα πάντα με τα πάντα μέχρι να δουλέψει κάτι». Αρκετοί γρίφοι λύνονται με διαφορετικούς τρόπους (πχ βίαια ή ειρηνικά, αλτρουιστικά ή εγωιστικά, κλπ), ενώ όσα μαθαίνουμε για το lore και την ιστορία συχνά θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε διαφορετικές εναλλακτικές σε γρίφους και διαλόγους, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγούν σε διαφορετικά μονοπάτια στην έκβαση της ιστορίας.

Καθώς το Kickstarter campaign αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένο, το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά αρχές του προσεχούς έτους. Έως τότε, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το demo του.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια