Gabriel Knight, Sins of the Fathers - 20th Anniversary Εdition [ενημέρωση]

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Gabriel Knight, Sins of the Fathers - 20th Anniversary Εdition [ενημέρωση]

Ενημέρωση 10/07/2015

Η αναμενόμενη μεταφορά του Gabriel Knight - Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition σε ταμπλέτες (iPad και Android) είναι γεγονός και αναμένεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες να εμφανιστεί στα σχετικά ψηφιακά καταστήματα παιχνιδιών. Η πολυσυζητημένη επανέκδοση της κλασσικής περιπέτειας του 1993 που υπογράφει η Jane Jensen δε θα μπορούσε να μη μεταφερθεί στη νέα αγαπημένη πλατφόρμα της μεγάλης δημιουργού. Η ερώτηση τώρα είναι: θα καταφέρει, άραγε, να κερδίσει (και) τις καρδιές των ταμπλετοκατόχων;

 


Ενημέρωση 17/12/2014

Σαν σήμερα, 21 χρόνια πριν, κυκλοφόρησε το Gabriel Knight: Sins of the Fathers της Jane Jensen. Για να το γιορτάσει μαζί μας η Phoenix Online κυκλοφορεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας κόμιξ στα οποία μεταφέρθηκε η ιστορία "The Temptation" που διαβάσαμε λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού (βλ. παρακάτω). Στο πρώτο κόμικ ο Gabriel βρίσκεται στη Γερμανία και δουλεύει σε μια άλλη υπόθεση, προβληματισμένος τι κάνει κάποιος αφού εκπληρώσει το πεπρωμένο του... 


Ενημέρωση 09/09/2014

Final countdown, fellow adventurers: 15/10/2014 κυκλοφορεί. Κι έως τότε, απολαύστε ένα ακόμη υπέροχο trailer.


Ενημέρωση 06/06/2014

Φρέσκες εικόνες από την Ε3 για να μην ξεχνιώμαστε. Η Νέα Ορλεάνη και τα... μαγικά τερτίπια της πλησιάζουν σταθερά προς τις οθόνες μας.  


Ενημέρωση 13/03/2014

Κυκλοφόρησαν νέες screenshots, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη gallery του παιχνιδιού.


Είδηση 08/10/2013

20 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του εξαιρετικού Gabriel Knight: Sins of the Fathers. Ήταν καιρός για ένα remake! Το περιβόητο Mystery Game X το οποίο είχε αφήσει να διαρρεύσει η Jane Jensen, ανακοινώθηκε ότι είναι τελικά το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition. Θα έχουμε, λοιπόν, ένα ανανεωμένο Gabriel Knight, όχι ένα νέο επεισόδιο στην επική σειρά, ρετουσαρισμένο κι ελαφρώς εμπλουτισμένο.

Η Pinkerton Road, η εταιρεία ανάπτυξης της Jensen, κατάφερε επιτέλους να εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης από την Activision και να χρηματοδοτήσει το remake (δε χρησιμοποιήθηκε Kickstarter ή άλλη πλατφόρμα επιδότησης). Ο Gabriel Knight (για όσους είχαν αποκοιμηθεί κάτω από κάποια πέτρα ή ξύπνησαν πρόσφατα από κόμα) είναι ένας shadow hunter, ένας ερευνητής μυστικιστικών φαινομένων που πρωταγωνίστησε σε τρία ομώνυμα adventure δια χειρός Sierra On-Line τη δεκαετία του 1990. Απέσπασε αβίαστα δεκάδες βραβεία και διθυραμβικές κριτικές τόσο από τον ειδικό Τύπο όσο κι από το κοινό. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καλά εμποτισμένο σε βουντού και μαύρη μαγεία, μυστήρια στη Νέα Ορλεάνη και εκπληκτικές σεναριακές ανατροπές.

Η Jensen θεώρησε σωστή την κατεύθυνση που έχουν πάρει τα τελευταία remakes (Monkey Island, King's Quest, κ.λπ.) κι επιθυμεί να μείνει πιστή στην αυθεντική ιστορία και το gameplay. Όχι μόνο για λόγους νοσταλγίας, αλλά κι επειδή δεν ήθελε να χαλάσει μια επιτυχημένη συνταγή. Οι μόνες νέες πινελιές έχουν να κάνουν με το μυστήριο που αποπνέει η πόλη της Νέας Ορλεάνης, στο οποίο ήθελε να δώσει έμφαση η Jensen. Έτσι, θα υπάρχουν μερικά νέα background και κάποιοι γρίφοι σε ορισμένα σημεία (δε θα αντικαθιστούν το παλιό περιεχόμενο, απλώς θα το εμπλουτίζουν). Κατά τα άλλα, το παιχνίδι θα είναι ίδιο, αλλά με νέα, σύγχρονα γραφικά, ήχο, μουσική και voice overs. Μεγάλη απώλεια, ωστόσο, αποτελεί ο Tim Curry, ο οποίος δε θα δανείσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά.

Το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition θα κυκλοφορήσει για PC, Mac και iPad στα μέσα του 2014. Η έκδοση του iPad, προφανώς λόγω τεχνικών περιορισμών, θα περιέχει κάποιες μικρές αλλαγές στο interface.

Όσο για ένα νέο Gabriel Knight; Η Jensen έκανε σαφές ότι τα δικαιώματα χρήσης που έχουν πάρει από την Activision είναι αυστηρά και μόνο για ένα remake. Αν όμως πάει καλά ο τίτλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκριθεί ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι...

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια