Noir, τρόμος και χιούμορ, όλα μαζί στο Bear With Me [ενημέρωση]

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Noir, τρόμος και χιούμορ, όλα μαζί στο Bear With Me [ενημέρωση]

Ενημέρωση 19/01/2017

Μόλις ανακοινώθηκε πως το δεύτερο επεισόδιο του noir point 'n' click adventure Bear With Me θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου και θα μας δείξει το επόμενο κεφάλαιο των περιπετειών της δεκάχρονης ντετέκτιβ και του σκληροτράχηλου λούτρινου αρκούδου της. Στην καρδιά της Paper City το δυναμικό ντουέτο θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέους γρίφους και να ανακρίνει νέους χαρακτήρες, ενώ θα πρέπει πάντοτε να μένει ένα βήμα μπροστά από τον θανάσιμα επικίνδυνο Red Man. Απολαύστε τις νέες εικόνες και το ολόφρεσκο trailer κι ετοιμαστείτε για το δεύτερο μέρος!

 


Ενημέρωση 14/07/2016

Καταμεσής καλοκαιριού (και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου) πρόκειται να κυκλοφορήσει η μικρή ντετέκτιβ με το λούτρινο βοηθό για να διαλευκάνει εγκλήματα και σκοτεινά μυστήρια. Πώς σας ακούγεται μια νουάρ περιπέτεια μυστηρίου και ίντριγκας, με γερές δόσεις χιούμορ, μα και γρίφους που θα απολαύσετε; Απολαύστε το νέο trailer για να επιβεβαιώσετε αυτό που ήδη γνωρίζατε: θέλετε να το παίξετε αυτό το adventure!


Ενημέρωση 31/03/2016

Με σημερινό twit των δημιουργών μαθαίνουμε πως ολοκληρώθηκε και ο ποιοτικός έλεγχος στο παιχνίδι και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στις οθόνες μας μια μικρή ντετέκτιβ με την αρκούδα της. Φήμες θέλουν να πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιπέτεια που θα κερδίσει την καρδιά μας στα πρώτα κιόλας λεπτά. Για να δούμε...


Ενημέρωση 31/10/2014

Το παιχνίδι δείχνει να έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές του κόσμου, ο οποίος το υποστηρίζει με την ψήφο του. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αλλά και για να μας δείξουν πως όλα βαίνουν καλώς στην ανάπτυξη του Bear With Μe, οι δημιουργοί κυκλοφορούν ένα pre-alpha demo (44MB) και υπόσχονται να προσπαθήσουν να συντάξουν μια πρόταση χωρίς λογοπαίγνιο. Προς το παρόν, απολαύστε τους χωρίς φραγμούς και διαβάστε τι λένε για το demo: "Abearantly people like to play our game. Fur sure, it was a big job to do, especially when only thing you have are your bear hands, and an impawsibble mission of a Win, Mac and Linux alpha release in front of you. Thankfully, the overwhelming positive support from our players and fans on Steam Greenlight made executing this milestone bearable."


Είδηση 11/10/2014

Είναι ένα σκοτεινό βράδυ. Η καταιγίδα έξω μαίνεται. Στο σπίτι, όμως, επικρατεί ησυχία -η οικογένεια κοιμάται. Η δεκάχρονη Amber ξυπνάει ξαφνικά από τον ήχο ενός κεραυνού που σκίζει την ησυχία της νύχτας, και τραβάει τρομαγμένη τα σκεπάσματά της πάνω από το κεφάλι της. Τότε, ακούει βήματα, μια πόρτα που κλείνει, κι ένα αχνό γέλιο που δεν αναγνωρίζει. Ποιος είναι όρθιος, άραγε; Η περιέργειά της υπερίσχυσε του φόβου της και σηκώνεται από το κρεββάτι. Σύντομα διαπιστώνει ότι ο 12χρονος αδερφός της λείπει. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν απόψε, το σκηνικό μοιάζει με εκείνα τα βιβλία μυστηρίου που διαβάζει συνήθως, με τις αστυνομικές ταινίες που παρακολουθεί με αμείωτο πάντοτε ενδιαφέρον. Αναζητά τη βοήθεια του Ted E. Bear, ώστε να ανακαλύψουν μαζί τι συμβαίνει. Μην τον βλέπετε ως λούτρινο αρκουδάκι, είναι έμπειρος ντετέκτιβ. Οι δύο ερευνητές σύντομα ανακαλύπτουν πως υπάρχει μια μυστηριώδης Κόκκινη παρουσία (Red) στο σπίτι, και δεν είναι φιλική, καθόλου φιλική...

Αντλώντας έμπνευση από σπουδαία point 'n' click adventures όπως τα Monkey Island και Grim Fandango, η Indiefferent (δύο Κροάτες με σπουδαίες ικανότητες στα λογοπαίγνια καθώς φαίνεται) αποσκοπούν να κατακτήσουν μια εξίσου ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας με το Bear With Me, χάρις στο ιδιόρρυθμο χιούμορ του, την ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα "τρόμου" του, αλλά και το μοναδικά νουάρ κόσμο του. Αξιοποιώντας παραδοσιακούς point 'n' click μηχανισμούς, προσφέρουν εκατοντάδες αντικείμενα για αλληλεπίδραση, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά για να λύσουμε τους γρίφους που συναντάμε στο δρόμο μας. Ένα δρόμο που καλύπτεται ολοένα και περισσότερο από το βαρύ πέπλο του μυστηρίου όταν ξαφνικά αποκτάμε και τον έλεγχο του Red, σχηματίζοντας έτσι μια ιδιόμορφη σχέση κυνηγού-κυνηγημένου. Εκείνο, όμως, που υπόσχονται να μας συναρπάσει περισσότερο απ' όλα είναι οι διάλογοι, οι οποίοι είναι γεμάτοι λογοπαίγνια, ενώ χαρακτηρίζονται από τη σαρκαστική, σκοτεινή και αστεία τους φύση από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια