Νέo adventure: U55 - End of the Line

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέo adventure: U55 - End of the Line

Το μετρό του Βερολίνου δεν υπήρξε ποτέ πιο τρομακτικό. Η Effective Evolutions πατά γερά στη δοκιμασμένη κι επιτυχημένη παράδοση που δημιούργησε ο H.P. Lovecraft και δημιουργεί ένα καινοτόμο horror adventure το οποίο υπόσχεται να μας προσφέρει μια μοναδική αστική εμπειρία τρόμου σε πρωτοφανή κλίμακα.

Η ομάδα αποσκοπεί να αναδημιουργήσει το κλασικό σκηνικό της κοσμικής φρίκης όπου δαιμονικές οντότητες εισβάλουν στην πραγματικότητα και να του ξαναδώσουν ζωή μες το παιχνίδι με τη βοήθεια ανεπαίσθητων ήχων. Η πραγματικότητα, ή μάλλον αυτό που εμείς θεωρούμε πραγματικότητα, διέπεται από νόμους της φύσης που αυτομάτως παύουν να ισχύουν όταν ακατανόμαστες κι απόκοσμες δυνάμεις ξεχύνονται και εξουσιάζουν τον κόσμο.

Υπόθεση

Παρότι είναι εξαιρετικά δημοφιλές διεθνώς σε καλλιτέχνες και παραγωγούς ταινιών, το Βερολίνο δεν έχει εμφανιστεί σωστά μέχρι σήμερα σε βιντεοπαιχνίδι. Και είναι κρίμα, γιατί διαθέτει πολλές ενδιαφέρουσες και τρομακτικές τοποθεσίες που ενδείκνυνται για εξερεύνηση σε adventure τρόμου. Μάλιστα, το παιχνίδι αναπαριστά πιστά πραγματικές περιοχές του Βερολίνου, όπως σταθμούς του μετρό. Σε έναν από αυτούς ξεκινά και η περιπέτεια. Υποδυόμενοι τον David, έναν αμερικανό φοιτητή που σπουδάζει στο Βερολίνο, θα βρεθούμε σε ένα συρμό του μετρό που συγκρούεται. Προκειμένου να βρούμε μια διέξοδο, πρέπει να περιηγηθούμε στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας την οθόνη του smartphone μας ως μοναδική πηγή φωτός. Οι επιλογές που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας θα καθορίσουν αν θα επιβιώσουμε ή θα... κατασπαραχθούμε. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν την εξέλιξη, αλλά και την τελική έκβαση της ιστορίας.

Gameplay

Πρώτου προσώπου και απόλυτα τρομακτικό, το U55 - End of the Line είναι ένα πρωτοποριακό horror adventure που άντλησε έμπνευση από κλασικά πλέον παιχνίδια τρόμου όπως το Amnesia, το Dead Space, το Silent Hill και φυσικά το Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth.

Σκοπός των σχεδιαστών είναι να είμαστε, και κυρίως να νοιώθουμε, ευάλωτοι. Δεν υποδυόμαστε ένα στρατιώτη, ένα καταδρομέα, ή έναν υπερήρωα. Υποδυόμαστε έναν καθημερινό φοιτητή. Δε θα έχουμε στη διάθεσή μας ολόκληρο οπλοστάσιο. Άλλωστε, τι είδους όπλα περιμένετε να βρούμε σε μια σήραγγα του μετρό; Είμαστε ευάλωτοι -ειδικά απέναντι σε τέρατα και δαιμονικές μορφές από άλλους κόσμους. Βασικότερο όπλο μας: το κινητό μας, το πιο σημαντικό εργαλείο για την επιβίωσή μας. Το αναβαθμίσουμε σταδιακά κατεβάζοντας διάφορες εφαρμογές όπως μετάφρασης, φακού, πλοήγησης, παραγωγής ήχων ζώων, κ.λπ.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη λοβκραφτική συνταγή "όταν τα βάζεις με δυνάμεις τόσο παλιές όσο το ίδιο το σύμπαν, δεν μπορείς απλώς να πολεμήσεις για να ξεφύγεις", θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του μυαλού μας για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παραμονεύουν στις σκιές. 

Κι αν αναρωτιέστε τι είδους προκλήσεις θα είναι αυτές, ή αν θα αντικρίσετε τους μεγάλους παλαιούς ή τον ίδιο τον Κθούλου, θα σας πούμε μονάχα ότι ο φόβος του αγνώστου θα σας συνοδεύει μέχρι να παίξετε αυτό το adventure. Και μόνο τότε θα μάθετε ποιος είναι ο εχθρός.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια