Το Silent Hill Play Novel ήρθε (ανεπίσημα) και σε PC

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Το Silent Hill Play Novel ήρθε (ανεπίσημα) και σε PC

Το Silent Hill: Play Novel είναι ένα κεφάλαιο της γνωστής σειράς που ίσως σας έχει ξεφύγει. Πρόκειται για διασκευή του 2001 του πρωτότυπου Silent Hill για την παιχνιδομηχανή Game Boy Advance, η οποία κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μια διαδραστική ιστορία, στην οποία καλείται ο παίχτης ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέξει μία από δύο (ή περισσότερες) διαθέσιμες επιλογές. Η απόφαση του παίχτη θα επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά και το ending στο οποία θα οδηγηθεί τελικά. Σε όλη την περιπέτεια εμπεριέχονται κάποιοι γρίφοι, αλλά τίποτε το ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ακούγεται ενδιαφέρον; Αν μη τι άλλω για λόγους πληρότητας με μια τόσο υπέροχη σειρά παιχνιδιών ατμοσφαιρικού τρόμου; Είναι! Πόσοι, όμως, γνωρίζουμε Ιαπωνικά και επιπλέον έχουμε λειτουργικά Game Boy Advance για να παίξουμε το ιδιαίτερο αυτό παιχνίδι; Ευτυχώς, πέρα από την ήδη διαθέσιμη (fan, όχι επίσημη) αγγλική μετάφραση του Toby Normoyle, πλέον έρχεται και το port για PC από τον Gyromancy, μέλος της κοινότητας του Silent Hill, αλλά και γνωστό modder και ένθερμο φίλο της διατήρησης του ψηφιακού υλικού. Ο Gyromancy αφιέρωσε μπόλικες εβδομάδες από τον προσωπικό του χρόνο, αλλά επιτέλους τα κατάφερε: μετέφερε το Silent Hill Play Novel στο PC και σύντομα θα το φέρει και στα κινητά. Το παιχνίδι περιέχει όλους τους ήχους, όλες οι σκηνές είναι «ζωντανές» όπως στο πρωτότυπο, ενώ δε λείπει ούτε ένα FMV απόσπασμα. Παρέχοντας μάλιστα κανονικά τη δυνατότητα save, ο Gyromancy μάς προσφέρει όλο το σενάριο του Harry Mason (με τα πολλαπλά endings), ενώ υπόσχεται να ακολουθήσει και το σενάριο της Cybil Bennett.

Η Konami έχει δείξει στο παρελθόν καλή διάθεση προς fan-made projects, οπότε ενδέχεται να μην στείλει άμεσα «Cease and Desist» στο εγχείρημα του Gyromancy. Ωστόσο, καλό θα ήταν να το κατεβάσετε άμεσα από εδώ (43.8Mb) εάν θέλετε να είστε σίγουροι πως θα το δείτε κάποια στιγμή.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια