Τεχνολογία εναντίον θρησκείας στο Whispers of a Machine [ενημέρωση]

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, Συντάκτης Fallen Angel, Castledoque

Τεχνολογία εναντίον θρησκείας στο Whispers of a Machine [ενημέρωση]

Ενημέρωση 17/4/2019

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια+ από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο Whispers of a Machine, να όμως που αποδεικνύεται ότι το παιχνίδι δεν είναι vaporware. Σήμερα 17/4 το πολυαναμενόμενο εγχείρημα δια χειρός των ταλαντούχων Joel Staaf Hästö (Kathy Rain της Clifftop Games) και Petter Ljungqvist (The Samaritan Paradox της Faravid Interactive) κυκλοφόρησε σε GOG, STEAM, AppStore και GooglePlay.

Μας υπόσχεται μια συναρπαστική μελλοντολογική ιστορία εγκλήματος, συνομωσίας και μυστηρίου με παραδοσιακούς μεν καινοτόμους δε γρίφους και πολλαπλές επιλογές στην επίλυση τους, που συχνά εξαρτώνται από τον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας μας Special Agent Vera Englund όπως αυτός διαμορφώνεται δυναμικά με βάση τις επιλογές μας στην έρευνα και τους διαλόγους, καθώς και υψηλής ποιότητας pixel art σχεδιασμό και επαγγελματικό voice-acting υπό την έμπειρη σκηνοθετική διεύθυνση του αγαπημένου Dave Gilbert.

Αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας, θα έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ιδιαίτερο όσο και συναρπαστικό παιχνίδι με sci-fi και cyber-punk στοιχεία! 

 


Είδηση 16/2/2017

Η Clifftop Games, η οποία βρίσκεται πίσω από τα εξαιρετικά Kathy Rain και The Samaritan Paradox ανακοινώνει τη συνεργασία της με την (επίσης indie) Faravid Interactive και αποκαλύπτει πως εργάζονται πυρετωδώς στο νέο τους point 'n' click adventure με στόχο να φτάσει στα χέρια μας εντός του προσεχούς έτους. Το Whispers of a Machine θα διαθέτει ζωγραφισμένα στο χέρι 640x360 γραφικά (πιξελωτά δηλαδή), πολλαπλά endings και μια ιστορία γεμάτη αγωνία και ανατροπές.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ενσωματωθεί σε καθετί γύρω μας: στα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια μας, τα ρούχα που φοράμε, ακόμη και μέσα στα κορμιά μας. Φοβούμενη τα χειρότερα, τη δύναμη των μηχανών και την ανεξαρτητοποίηση τους, οι άνθρωποι αποφασίζουν να πάψουν την τεχνητή νοημοσύνη εν μία νυκτί. Ο κόσμος κατέρρευσε τεχνολογικά, και σύντομα κατέρρευσε γενικά. Μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα, η ομοσπονδιακή πράκτορας του ανθρωποκτονιών Vera αποστέλλεται από την υπηρεσία της στην αγροτική περιοχή του Nordsund προκειμένου να διερευνήσει μια σειρά δολοφονιών. Η έρευνά της πολύ γρήγορα θα τη φέρει μπροστά στα πυρά ενός μαινόμενου πολέμου ανάμεσα στην τεχνολογία και τη θρησκεία. Το ένα στρατόπεδο θέλει να αφυπνίσει την Τεχνολογική Μοναδικότητα για να επανέλθει το Θείο σε έναν κόσμο γεμάτο άθεους, το άλλο στρατόπεδο αποτελείται από φανατικούς τεχνοφοβικούς και δε διανοείται την πραγματοποίηση ενός τέτοιου λάθους. Μέση οδός δεν υπάρχει και ο κόσμος θα κριθεί από τις αποφάσεις του...

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια