Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
22 Νοε 2009 17:47 #26138 by treptolemus
Τα πιο πρόσφατα που ασχολήθηκα ήταν: Keepsake (θηρίο πράμα - το μόνο που με κράτησε ήταν το γεγονός ότι είχα ξεζουμίσει μόνος, χωρίς την απευθείας λύση, ~70% των γρίφων του! Για τους υπόλοιπους #%&*!@) -Μετά ασχολήθηκα με το A vampyre story - καμία σχέση με το Keepsake αλλά κ εδώ με τσάκισε ο χειρισμός κ τα "κουφά σημεία" [Δε θα ασχοληθω με τη συνέχειά του, το αποφάσισα].

Τώρα μάλλον σειρά έχει το Agatha : Evil under the Sun (το είχε το PC master!)
Πρέπει να το πάρω όμως από τις ξαδερφές μου που το έχω δώσει :)

PS: Hammerfall : one of my favourite bands!! 8)

[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Νοε 2009 10:04 #26139 by crocark
Άσχετο:

Ποιος ήταν ο Τριπτόλεμος (γιατί σκέφτομαι πόση ώρα τώρα και δε μου 'ρχεται τίποτα) ;

Για το Κeepsake που λες, ήταν ένα από τα παιχνίδια στα οποία παρέδωσα τα όπλα σχετικά σύντομα κι εγώ. Εκεί γύρω στο 70% που λες κι εσύ είχα βαρεθεί τα πήγαιν-έλα στο παραμυθοπαλάτι - σχολείο μαθητευόμενων μάγων. Μια και αναφέρθηκα σ' αυτό θυμάμαι πως η εντύπωση που μου είχε δοθεί ήταν μιας χαζής μίξης Syberia, Longest Journey και Harry Potter με αρκετά δύσκολους γρίφους σε κάποια σημεία.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
23 Νοε 2009 21:16 #26141 by Tasos
Το Keepshake ήταν μια βαθύτατα δραματική και αξιόλογη ιστορία που εξελίχθηκε σε ένα όχι και τόσο καλά δομημένο -ως προς την πληρότητά του- κόσμο. Οι γρίφοι του μου άρεσαν σε γενικές γραμμές πρότι η δυσκολία τους τσάκιζε κόκαλα. Συνολικά πάντως το παιχνίδι ήταν άρτιο του έλειπαν, όμως, τα συστατικά που θα το έκαναν 'κλασικό' ή έστω θα του έδιναν έναν αέρα διαχρονικότητας.

Το Vampyre Story από την άλλη έμοιαζε με υπέροχο έδεσμα που πάνω που σου άνοιγε την όρεξη σε έδειωχναν από το εστιατόριο λέγοντάς σου "έλα σε 2-3 χρόνια να φας και το υπόλοιπο..." (πεινάω πολύ γι' αυτό και οι γευστικοί παραλληλισμοί...!). Πάντως προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό το Vampyre Story (άλλο ένα παιχνίδι του στρατού crocark :wink:) και εξοργίστηκα απίστευτα όταν έμαθα πόσο θα έπρεπε να περιμένω για να δω τη συνέχεια της ιστορίας.

Κι επειδή ως αρχαιολόγος πρέπει να πάρω θέση, ο Τριπτόλεμος σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ιερέας της θεάς Δήμητρας και αυτός που διέδωσε την καλλιέργεια των δημητριακών στην περιοχή της Αττικής. Η θεά Δήμητρα είχε φιλοξενηθεί στο παλάτι του στην Ελευσίνα και ως ανταμοιβή του χάρισε ένα άρμα και μπόλικο σιτάρι για να σπείρει στην περιοχή. Αργότερα απέκτησε την ιδιότητα του ιερέα της θεάς και λατρευόταν και ο ίδιος στην περιοχή της Ελευσίνας.

Offtopic μια ζωή

Και για να ξαναπιάσω το νήμα παίζω ένα πολύ ωραίο casual της Bigfish, υπό τον τίτλο Mystery in London: The case of Jack the Ripper.

More
24 Νοε 2009 10:43 #26143 by crocark
@ Tasos (εντελώς off)

Πληρέστατη απάντηση... Σ΄ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση γύρω από τον Τριπτόλεμο. Κλαπ, κλαπ ...

Για το Keepsake, συμφωνώ μερικώς.

Για το AVS συμφωνώ 100%. Μεγάλη παρένθεση : Διαφωνώ με τη σύγκριση που γίνεται με το Runaway. Στο τελευταίο από επεισόδιο σε επεισόδιο η ιστορία εξελίσσεται και συμβαίνουν σημαντικές σεναριακές ανατροπές, ενώ στο AVS από την αρχή ξέρεις πως πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδρομή για να την κοπανήσεις και να φτάσεις στο Παρίσι (αν θυμάμαι καλά) και σου σπάνε τη διαδρομή σε 3 κομμάτια. Περιμένω και το AVS2 με σχετική αγωνία (λόγω κυρίως ατμόσφαιρας και χιούμορ και όχι προφανώς για το άθλιο bug), αλλά η προσμονή για το Runaway δεν επιδέχεται σύγκρισης (για το χιούμορ, την ατμόσφαιρα, τους γρίφους, την αγωνία και για το ότι από τεχνικής πλευράς τα 2 πρώτα ήταν από τα πιο πλήρη παιχνίδια που έπαιξα ποτέ).

Για τον Jack που παίζεις, έχω να σχολιάσω πως μόνο σε hack & slash δεν τον έχουμε δει ακόμα (να παίζεις φυσικά το ρόλο του Jack). Είναι κι αυτή μια χιλιοειπωμένη ιστορία σαν της Ατλαντίδας.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
24 Νοε 2009 16:48 #26144 by treptolemus
Λοιπόον! Χαίρομαι που σαν νέος εδώ δε βγήκα εγώ offtopic - από τη μια- και επίσης που ανέλαβε ο Tasos να σου απαντήσει (αντί εγώ & thank you) crocark! Ναι εμπνέομαι από τη μυθολογία που ασχολούμαι κατά καιρούς (μ'αρέσει ιδιαίτερα!). Πάντως το Keepsake το γράφω κ εγώ με "h", (τι πρόσεξα ε?!) κατά λάθος (αυτό βέβαια κατά ένα πολύ περίεργο λόγο μου θυμίζει Sakis - ειλικρινά δε ξέρω γιατί... :D)
Με το καλό να έρθει το AVS2 - να μου πείτε κι εμένα το περιεχόμενό του βρε παιδιά!
Α! Ανακάλυψα επίσης ότι υπάρχει κ σχετική θεματική ενότητα για τα nicknames & avatars! Να κάνουμε μια βόλτα από κει?

[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]

More
19 Φεβ 2010 21:18 #26854 by Atrus
Μόλις τελείωσα το καταπληκτικό Machinarium και σκοπεύω μετά από αποχή 1 μήνα λόγω εξεταστικής να ολοκληρώσω και το τελευταίο Runaway που το άφησα στη μέση. :evil: !
Περιμένω να βγει το καινούργιο Art of Murder που ελπίζω να μην έχει τα προβληματάκια του παλιού!!!!

Viva la Revolucion!

More
20 Φεβ 2010 03:00 #26861 by Fallen Angel
Kαι Ghost Pirates... και Simon 5... και Heavy Rain... (και Lost Souls που δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμη...)
Ααχ, αυτό το μήνα δεν αρκούν με τίποτα οι 24 ώρες της ημέρας. Βγαίνουν πάρα πολλά παιχνίδια!! Και θέλω να τα παίξω ΌΛΑ!! 8)

Nothing happens unless first a dream...

More
20 Φεβ 2010 11:05 #26868 by Atrus
Πραγματικά δεν ξέρει κανείς με τι να ασχοληθεί.Κρίμα που το Heavy Rain είναι μέχρι στιγμής μόνο για ps3 το review ήταν καταπληκτικό και με έκανε να ζηλέψω που δεν έχω κονσόλα κλαψ :( .Ας ελπίσουμε να το δούμε έστω και καθυστερημένα για το Pc μας.!

Viva la Revolucion!

More
20 Φεβ 2010 11:28 #26875 by Fallen Angel
Kάτι που δεν ήξερα και μου είπε ο Tasos χθες είναι πως μπορείς να νοικιάσεις την κονσόλα με 7? τη μέρα. Ειλικρινά, θεωρώ πως το συγκεκριμένο παιχνίδι αξίζει τα λεφτά μιας τέτοιας κίνησης!! Εδώ, ενώ το έχω τελειώσει, ξέρω ποιος/α είναι ο/η δολοφόνος και δεν υπάρχει πλέον σασπένς στην ιστορία (που για εμένα είναι must), το περιμένω ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ για να το ξαναπαίξω!! Και δε συνηθίζω να ξαναπαίζω παιχνίδια, ειδικά αστυνομικά!! Φαντάσου.... ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
20 Φεβ 2010 11:36 #26878 by Elessar
Προς το παρόν δεν ασχολούμαι με κάποιο adventure - με έχει απορροφήσει σχεδόν ολοκληρωτικά το Bioshock 2. Έχω όμως εδώ απέναντι μου το Ghost Pirates of Vooju Island και οφείλω να ομολογήσω πως με προκαλεί λίγο.

Το τελευταίο πάντως που έπαιξα ήταν το DF:Lost Souls, το οποίο παρά τα προβληματάκια του το βρήκα εκπληκτικό.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
20 Φεβ 2010 12:04 #26885 by ManOfSorrows
Εγώ πάλι εκεί που είχα αφήσει εντελώς το άθλημα για μερικούς μήνες, τώρα ασχολούμαι με όλα τα παρακάτω ταυτόχρονα:

Martian Memorandum
Pandora Directive (7η φορά)
Still Life
Syberia 2 (2η φορά)
Machinarium

και εσχάτως URU Myst online!

Tex Murphy is back!

More
20 Φεβ 2010 12:16 #26888 by Tasos
Τελείωσα το Tree of Life (και ετοιμάζω το review του!)
Ασχολήθηκα λίγο καιρό με casuals εν αναμονή των Simon 5 και Ghost Pirates.
Ανάμεσα στα Casuals και το 3 cards to dead time, που δεν με τραβηξε δυστυχώς όσο ο προκατοχός του

More
20 Φεβ 2010 13:02 #26890 by Elessar

ManOfSorrows wrote: [...]Pandora Directive (7η φορά)[...]

Κρίμα που δεν έχουμε buddies list στο forum να σε βάλω πρώτο-πρώτο :D

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
20 Φεβ 2010 20:17 #26900 by giovanna
@Tasos

Το tree of life που το βρήκες? Θα σκάσω, εσύ να έχεις και εγώ να μην έχω. Ουφ. Παραγγελμένο εδώ και πολύ καιρό στην Play.com :)

More
21 Φεβ 2010 04:01 #26907 by Tasos
@ giovanna

Μου το έφερε μια φίλη σε downloaded μορφή... Αμφιβάλω αν κυκλοφορεί, πάντως αξίζει τον κόπο, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό.