Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
02 Φεβ 2011 11:11 #31217 by crocark
Βρε Τσαμπίκο, δε μας τα πλασάρει κανείς. Τα παίζουμε κάποιοι όπως παίζουμε και άλλα είδη παιχνιδιών. Εγώ πάλι πιστεύω ότι με την εξαίρεση καμιάς δεκαριάς παιχνιδιών των αρχών της δεκαετίας του '90, τα τωρινά είναι δεκάδες κλάσεις ανώτερα.
Στο τοπ μου το παλιότερο παιχνίδι είναι του 2000 αν θυμάμαι καλά. Στο τοπ μου βέβαια ποτέ δε βάζω το Secret of Monkey Island, το Zak Mac Kraken και το Last Crusade, παιχνίδια που άνετα κάθομαι να παίξω αυτήν τη στιγμή για πολλοστή φορά και αποτελούν δική τους κατηγορία.
Η επιλογή σου σε εταιρείες, μου δείχνει τι είδους παιχνίδια σ' αρέσουν. Μ' αρέσουν κι εμένα αυτά. Την Deck13 πάντως δεν μπορώ να τη βάλω ίσα κι όμοια με την Pendulo, όλα κι όλα :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Φεβ 2011 11:12 #31218 by Tasos
Το ότι τα παλιά παιχνίδια είναι καλύτερα από τα καινούργια είναι πολύ είναι πολύ απόλυτο σαν σκέψη φίλε μου...
Επίσης, κανείς δεν πλασάρει τα casual ως adventures.. Υπάρχουν, όμως, casuals που είναι πολύ καλύτερα από adventures και στην τελική δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αγνοούμε το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού, που είναι ενδιαφέρον (άσχετα αν παράγεται με το κιλό) κι έχει δώσει μερικά πολύ καλά παιχνίδια που είναι αρκετά κοντα στα 'θέλω' ενός adventurα... Ο ίδιος φόβος επικρατεί, βέβαια, και με το episodic gaming και έχει διατυπωθεί από πολλούς φίλους σε αυτό το forum, καθώς και σε άρθρα σε διάφορα περιοδικά.
Και για να μην φύγω εντελώς από το Topic να σας πω πως αυτό τον καιρό, που ασχολούμαι με το Alter Ego, αργά τα βράδυα 'απιστώ' με ένα εκπληκτικό action στο PS3: το Batman: Arkham Asylum, ένα από τα καλύτερα (action) παιχνίδια που έχω παίξει! Όσοι αγαπάτε το Σκοτεινό Ιππότη και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το 2012 που θα βγει η τρίτη συνέχεια των αριστουργημάτων του Κριστοφερ Νόλαν, δoκιμάστε το!

More
02 Φεβ 2011 12:16 #31219 by Atrus

tsampikos wrote: @Gwydion

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ένα ωραιότατο Remake του King's Quest III έχει δημιοθργηθεί από την Infamous Adventures, το οποίο και μπορείς να κατεβάσεις από την παρακάτω ιστοσελίδα.

www.infamous-adventures.com/kq3/

Σευχαριστω παρα πολυ. Οχι μονο το γνωριζω αλλα ειχα κανει και αιτηση για Beta-Tester! :D

Ειναι οντως πολυ καλο, αν και αυτο στο λεει ανθρωπος ακρως "ερωτευμενος" με το ΚQ3. Τοτε, το νεο ενος remake του KQ3 ηταν "ηλεκτροσοκ" για μενα, θα επρεπε να ηταν απαραδεκτο το παιχνιδι για να μη μου αρεσει.

Οπως και να εχει ομως, ειμαι 99% σιγουρος πως η δουλεια της AGDI θα ειναι ανωτερη, για πολλους λογους :wink:

Viva la Revolucion!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
02 Φεβ 2011 12:20 #31221 by tsampikos
Φυσικά και υπάρχουν ωραία casual. Με το episodic gaming δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαιτερο πρόβλημα. Είναι μια νέα τακτική των εταιρειών για να κερδίζουν περισσότερα χρήματα απο εμάς. Χρεώνουν δηλαδή το παιχνίδι με...το γραμμάριο! :lol: Ωστόσο τα παιχνίδια αυτά είναι ωραία, ενώ όταν τελειώσει ένα επισόδιο υπάρχει η...γλυκιά προσμονή για το επόμενο! :D

@crocark

Έχεις δίκιο, της Pendulo είναι πιο "παραδοσιακά", αλλά και η Deck 13 και η Autumn Moon έχουν δώσει άριστα δείγματα. Ghost Pirates of Vooju Island, Vampire Story, Jack Keane, Ankh αποτελούν διαφήμηση για τα σύγχρονα Adventures.

More
02 Φεβ 2011 13:51 #31223 by BostonLow
Οπως εχω πει και σε αλλο θεμα, οταν ημουν μικρος ημουν παιδι της Σιερρα και της Λουκασαρτς, και φυσικα κυριως επαιζα με λυσσάρι. Επαιζα κυριως για να βλεπω τα γραφικα και πως αλλαζει ο κοσμος απο αυτα που κανω, κατι που δεν ειναι προφανες στα IF, γι αυτό και δεν ειχα ασχοληθεί ποτέ.

Συγκρινω τα παιχνιδια της Legend με καλογραμμένα ισορροπημένα βιβλία. Μπορει να κουραζουν και να ειναι λιγοτερο θεαματικά απο τα πχ. κόμικς, αλλά σε ανταμείβουν με το βάθος και το αριστοτεχνικό γράψιμο.

Linux αντί για Windows, εντολές αντί για γραφικό περιβαλλον, vi αντί για Word... θρησκευτικά ζητήματα :wink:

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

More
04 Φεβ 2011 03:50 #31249 by WickedMan
Στον ελάχιστο χρόνο που ξεκλέβω από το διάβασμα αποφάσισα να ασχοληθώ με το Grim Fandangο. Το παιχνιδι το είχα πρωτοπαίξει πριν 8 χρόνια, τότε νέος στο χώρο των adventure και δεν μ είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση (συγκεκριμένα παρά λιγο να γίνω πελάτης του Manny από τη βαρεμάρα). Το καλό είναι οτί θυμάμαι ελάχιστα πράγματα από την πλοκή, οπότε είναι σχεδόν σα να παίζω κάτι καινούριο...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Φεβ 2011 10:46 #31250 by tsampikos
Το Grim Fandango μπορείς να το παίξεις και με Joypad αν για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεσαι με το ούτως ή άλλως απαράδεκτο σύστημα χειρισμού με το πληκτρολόγιο.

More
05 Φεβ 2011 15:37 #31267 by Fallen Angel

tsampikos wrote: Το Grim Fandango μπορείς να το παίξεις και με Joypad αν για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεσαι με το ούτως ή άλλως απαράδεκτο σύστημα χειρισμού με το πληκτρολόγιο.

Όχι ότι με το pad θα μπεις πιο εύκολα τελικά στο ασανσέρ... :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

More
06 Φεβ 2011 14:11 #31281 by Ebon Page
Μολις πριν 2 μερες επιασα το Broken Sword 2.5, ειμαι σχετικά στην αρχή ακόμα, το σεναριο παρουσιάζει ενα ενδιαφέρον, αλλά είναι παρα πολυ ευκολο από αποψη γριφων. Επίσης θεωρω απαραίτητο να έχει παίξει κάποιος τα 2 πρωτα (και κυριως το 1ο) για να κατανοησει και να χαρει στο μεγιστο το σεναριο.

Παραλληλα με το BS 2.5 , παιζω το 1ο Days of Oblivion (1996) το οποίο είναι κάκιστο με μεγάλες δοσεις καφρίλας, αλλα μιας και μου αρεσουν τα FMV adventures....

Σειρα μετα έχουν τα Gray Matter και Βlack Mirror I.

More
07 Φεβ 2011 14:05 #31289 by BostonLow
Κανω διακοπη απο τα παιχνιδια της Legend και ξεκιναω King's Quest playthough σε Amiga emulator

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
21 Φεβ 2011 11:15 #31475 by tsampikos
Εγώ ταλαιπορούμαι με το 7th Guest ακόμα. Έχει μερικούς γρίφους που στην κυριολεξία τσακίζουν κόκκαλα. Ιδίως όταν είναι και random με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συμβουλευθείς κάποια λύση, όταν βαρεθείς να δοκιμάζεις. Ένας από αυτούς τους γρίφους είναι εκείνος με την εικόνα του Στάουφ στην γκαλερί της έπαυλης. Μιλάμε για έναν γρίφο "μύλο" στην κυριολεξία. Πατίνι!

More
21 Φεβ 2011 20:22 #31476 by crocark
Δεν παίζω τίποτα, αλλά θα ξεκινήσω το συντομότερο δυνατόν, γιατί βλέπω ότι τι advocate είναι ψόφιο τελείως και λέω να κάνω καμιά απόπειρα να το αναστήσω :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
21 Φεβ 2011 21:11 #31477 by Tasos
Mπράβο crocark!!! να φωνάξουμε όλοι μαζί 'Αdvocate δεύρο έξω'! Με το Λάζαρο πέτυχε.... :lol:
Πολύ κακώς δεν παίζεις τίποτα! Γιατί δεν δοκιμάζεις το Edna and Harvey ή το Baron Wittard????????

More
22 Φεβ 2011 02:56 #31478 by nitro912gr
Ασχολούμαι με το δικό μου :P :
multiversethegame.blogspot.com/

Καθώς και με τα myst, riven κυρίως γιατί θα τα περιλάβω στην θεωρεία που πρέπει να παραδώσω μαζί με το project, κάποια στιγμή πρέπει να νεκραναστήσω και το σχετικό thread που είχα κάνει εδώ.

More
22 Φεβ 2011 09:39 #31483 by crocark
Ξέρεις / ξέρετε τι περιμένω; Θα σας πω αλλά κανονίστε να μη μου πείτε πως είναι τελείως πατάτα, γιατί είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω FMV. Βρήκα στο amazon.co.uk ένα tender, loving, care. Σας λέει τίποτα; Αν σας λέει, ελπίζω να έχετε να πείτε κάτι καλό ...

ΥΓ:
το Edna το έχω στα υπόψη, το Ragnarok θα περιμένω να μου πείτε άμα τρομάξατε και πόσο :lol:
(πάντως πραγματικά υπάρχουν περίοδοι που εδώ μέσα δεν κινείται φύλλο - ξέρω, ξέρω ... easy going ... )

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ