Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
25 Φεβ 2011 16:00 #31569 by NikolasFigaro

tsampikos wrote: Το Tender Loving Care είναι μια interactive ιστορία σαν ταινία, του 1998. Πρωταγωνιστεί μέσα (μεταξύ άλλων) ο γνωστός ηθοποιός Τζον Χαρτ (Το εξπρές του Μεσονυκτίου, Ιντιάνα Τζοουνς 4 κλπ.). Υπάρχει και κανονική ταινία με την ίδια ονομασία. Υπάρχει σε δύο εκδόσεις (τουλάχιστον όσον αφορά τα PC γιατί υπάρχει και άλλη μια ειδική έκδοση για να παιζεται σε κανονικο DVD) 4 CDs και DVD. Για περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω Link. Γενικά πάντως σαν παιχνίδι έχει αποσπάσει καλές κριτικές.

www.mobygames.com/game/windows/t ... oving-care

Το έχω το εν λόγω game εδώ και 2-3 χρόνια. Ήταν πάντα ένα από τα απωθημένα μου, χρόνια το έψαχνα και τελικά το βρήκα στο αμερικάνικο ebay.

Βασικά, ΔΕΝ είναι παιχνίδι, ούτε καν πλησιάζει την έννοια του interactive movie. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ταινία -ερωτικό θρίλερ με λιγο "μπουτάκι", για όσους τους έχει φάει η αγωνία- την οποία παρακολουθούμε, χωρίς να επηρεάζουμε τα όποια τεκταινόμενα. Σε μερικές περιπτώσεις, κινούμαστε σε διάφορους χώρους, όπου απλά πρέπει να βρούμε τα σωστά hotspots προκειμένου να συνεχιστεί η ταινία, "ξεκλειδώνοντας" νέα βίντεο. Παράλληλα, μετά από κάθε "chapter", o ψυχολόγος (John Hart) μας υποβάλλει μερικές ερωτήσεις -που απευθύνονται σε μας και την ιδιοσυγκρασία μας- και δεν έχουν άμεση σχέση με όσα έχουμε παρακολουθήσει. Δεν θα ρωτήσει "τι έκανε ο πρωταγωνιστής σε εκείνο το σημείο". Αλλά "πως σου φάνηκε αυτό που έκανε ο πρωταγωνιστής; Τι θα έκανες στην περίπτωσή του;" και τα σχετικά. Από ό,τι κατάλαβα, δεν επηρεάζεται η πλοκή από τις απαντήσεις μας, απλά μπορεί να δούμε κάποιες σκηνές ελαφρώς διαφορετικές.

Υποκειμενικά, δεν θα το έλεγα κακό, είναι αρκετά ενδιαφέρον σαν εγχείρημα, απλά δεν είναι παιχνίδι.

Si vis pacem, para bellum

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Φεβ 2011 16:55 #31573 by Pournelaos
Έτσι ήταν και το Plumbers don't year ties αλλά εκείνο έγινε ανέκδοτο από το PC Gamer σαν το χειρότερο που έπαιξαν ποτέ. :lol:

More
25 Φεβ 2011 20:56 #31581 by Leo Rise

Fallen_Angel wrote: Αλλάζοντας το "Whispered World" σε "Last Window" (NDS) θα έλεγα μία από τα ίδια κι εγώ αυτές τις μέρες.

Επί τη ευκαιρία, welcome Leo. Εξαιρετικό avatar!! :)

Fallen είναι ακόμα καλύτερο αν σου αρέσουν και οι Nightwish :wink: To last window τι λέει;(έχω NDS)Αξίζει να ασχοληθώ;

More
25 Φεβ 2011 21:49 #31582 by crocark
@ Nikolas
Με πίκρανες φίλε Νίκο :cry: Καλά, αφού έχεις το παιχνίδι εδώ και δυο χρόνια, προφανώς θα έχεις ζοριστεί σαν κι εμένα. Εκτός αν έχεις ρετροσύστημα. Αν έχω πέσει μέσα, δε μου λες κι εμένα πως να δω τα βίντεο (παρόλο που είμαστε εκτός θέματος).
Παρεμπιπτόντως, ένα ακόμη FMV που απέκτησα πρόσφατα είναι το Byzantine.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
25 Φεβ 2011 22:16 #31585 by WickedMan
το Byzantine το έχω ξεκινήσει και είναι πόλυ ενδιαφέρον. Το μόνο που με έχει δυσαρεστήσει είναι ότι πεθαίνεις σχετικά εύκολα. Ειδικά σε μία σκηνή έχεις 1-2 δευτερόλεπτα να κάνεις τη σωστή δράση για να μην πεθάνεις...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
25 Φεβ 2011 22:53 #31586 by Fallen Angel
@Leo Rise,
Μα επειδή μου αρέσουν, εκτίμησα και το avatar. ;)

Το Last Window είναι παιχνιδΑΡΑ. Δεν το έχω τελειώσει ακόμη, αλλά είναι αντάξιο του πρώτου της σειράς. Κι αυτό λέει πολλά. Μη σου πω ότι ανά σημεία είναι και καλύτερο!! Νομίζω πως αξίζει το χρόνο σου. Από τα ελάχιστα κορυφαία adventures για NDS. :)

Nothing happens unless first a dream...

More
25 Φεβ 2011 22:59 #31588 by EmperorXIII
Back To The Future Episode 1, να ναι καλά τα παιδιά, το AA και η βασιλόπιτα :D

Η αλήθεια είναι πως ενώς έχω δει την 1η ταινία σίγουρα και την ψιλοθυμάμαι, την 2η και 3η δεν είμαι σίγουρος, θα προτιμούσα να τις έβλεπα πριν το άρχιζα αλλά no time.. Το παιχνίδι γενικά είναι στρωτό και εύκολο αν και είμαι στην αρχή, πολύ πολύ προσεγμένο και γενικά ότι πρέπει για χαλαρό adventuring, ακριβώς ότι ήθελα αυτήν την εποχή.. :)

Einai ena xorto magiko........

More
26 Φεβ 2011 14:08 #31599 by NikolasFigaro

crocark wrote: @ Nikolas
Με πίκρανες φίλε Νίκο :cry: Καλά, αφού έχεις το παιχνίδι εδώ και δυο χρόνια, προφανώς θα έχεις ζοριστεί σαν κι εμένα. Εκτός αν έχεις ρετροσύστημα. Αν έχω πέσει μέσα, δε μου λες κι εμένα πως να δω τα βίντεο (παρόλο που είμαστε εκτός θέματος).
Παρεμπιπτόντως, ένα ακόμη FMV που απέκτησα πρόσφατα είναι το Byzantine.

Δυστυχώς φίλτατε crocark, θα σε πικράνω και άλλο... Το παιχνίδι το έτρεξα σε ένα ρετροσύστημα (με Win 98) που έχω στήσει, μόνο και μόνο γι'αυτά τα παιχνίδια. Είχα φάει τέτοιο σκάλωμα για να τρέξω όλα αυτά τα παιχνίδια (των mid-90s) σε σύγχρονα λειτουργικά, που τελικώς απογοητέυτηκα και αποφάσισα να στήσω ένα άλλο μηχάνημα με παλαιότερο λειτουργικό. Το ίδιο θα σου πρότεινα και σένα. Αν έχεις μερικά parts έτοιμα, τόσο το καλύτερο. Αλλά και πάλι, εφόσον καταφέρεις να βρεις από κάποιο παλιό μαγαζί ή μεταχειρισμένα, άντε να πληρώσεις maximum κανά 100ρικο.

Si vis pacem, para bellum

More
26 Φεβ 2011 15:02 #31601 by nitro912gr
Υπάρχουν αρκετά ρετροσυστήματα στην αγορά πάντως:
www.skroutz.gr/c/24/desktops.html

Προσωπικά είμαι καλυμμένος με ένα παλιό ΗΡ vectra, το παλιό pc μου που νεκρανάστησα πρόσφατα και ένα macintosh 7200/75 :P

More
27 Φεβ 2011 12:51 #31617 by crocark
@ Nikolas

Κατ' αρχάς ευχαριστώ. Nitro επίσης για τον κόπο σου. Συνεχίζοντας αναπόφευκτα το off topic, θα σας πω τι συνέβη. Σε μια αναλαμπή της περασμένης Παρασκευής, μου ήρθε να το δοκιμάσω σε Windows 7 Ultimate. Έχω ξαναδηλώσει πολλές φορές ότι είμαι τελείως άσχετος. Εντούτοις το μυαλό μου δεν μπορεί να χωρέσει, με τίποτα όμως, πως στο καλό δεν μπορώ να παίξω σε 32 bit ένα αρχαίο παιχνίδι και μάλιστα με τόσες επιλογές στη συμβατότητα και να μπορώ να το παίξω χωρίς καμία ενέργεια, τελείως απροβλημάτιστα σε 64 bit, χωρίς συμβατότητες, χωρίς τίποτα... 5 δευτερόλεπτα εγκατάσταση, 10 ώρες "παιχνίδι". Κι η εικόνα ... ό,τι καλύτερο. Ποιότητα σημερινού DVD στα βίντεο.

Μιας όμως και σας έπρηξα και για να μη φτιάχνω τώρα mini review, να πω εν τάχει τις εντυπώσεις μου. Πρώτα σε σχέση με το αν είναι παιχνίδι που λέει παραπάνω κι ο Nikolas. Εγώ ξεχωρίζω την κατηγορία FMV σε FMV adventures και Interactive Movies. Στα πρώτα λειτουργείς κανονικά λύνοντας γρίφους κι εξερευνώντας, ενώ στα δεύτερα κάνεις απλώς κάποιες επιλογές με λίγη ενδεχομένως εξερεύνηση. Έτσι όπως το καταλαβαίνω λοιπόν εγώ, το TLC είναι interactive movie. Έχει μάλιστα πολλή εξερεύνηση με σκοπό να κατανοήσεις τι γίνεται. Διαβάζεις εκατοντάδες σελίδες το περιεχόμενο των οποίων δε θα μπορούσε να αποδοθεί κινηματογραφικά. Κατά τα λοιπά, μιλάμε για μια b movie με ίντριγκα, σεξ και πολλή, μα πάρα πολλή, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία κλπ. Το ίδιο το "παιχνίδι" αυτοπλασσάρεται ως παιχνίδι (κάπου ο John Hurt το αναφέρει) με σκοπό να κάνει στον παίκτη ψυχανάλυση. Κάποιες φορές με τρόμαξε όπως ακριβώς με τρομάζουν οι ψυχολόγοι και το αντικείμενό τους. Γιατί μπορεί να αναφέρονται σε πράγματα που κατ' εμέ δεν είναι δυνατόν να περνάνε από το μυαλό ενός μέσου ανθρώπου. Σε κάποιο σημείο μου θύμισε και τα γνωστά τεστ που κάνουν σε αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ. σχολές. Το φινάλε που είδα το περίμενα. Προσπαθούσα να κατευθύνω τις απαντήσεις σε τρόπο μήπως δω το "κατιτίς" παραπάνω :wink: , αλλά δεν άντεξα να απαντάω άλλες βλακείες μετά από κάποιο σημείο, ξέροντας ότι θα το τελειώσω άδοξα :rolleyes: Επειδή δεν αντέχω να δουλέψω σε εναλλακτικές οδούς, το έδωσα ήδη αλλού, μήπως και βρεθεί κανένας πιο "τυχερός". Ούτως ή άλλως στο τέλος τα βιντεάκια μαζεύονται και μπορείς να το δεις σαν ταινία. Πλάκα είχε. Μου θύμισε που έβλεπα τέτοιες "ταινίες" σα φοιτητής στα μικρότερα από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας πριν χρόνια.

(τώρα που το βλέπω το παραπάνω, κάνει για mini review)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Φεβ 2011 13:33 #31621 by Vassilis_24
Eπιτέλους έφτασε η ώρα να ασχοληθώ με το Gray Matter και μέχρι στιγμής με έχει κερδίσει απόλυτα! Δεν ξέρω πού θα το πάει τελικά, αλλά πρόκειται για ένα καλά δομημένο σενάριο, ωραία ατμόσφαιρα, πρωτότυπη ιδέα η χρήση των ταχυδακτυλουργικών και περιλαμβάνει ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Οι γρίφοι μέχρι στιγμής είναι πολύ εύκολοι βέβαια, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη μαγεία του παιχνιδιού. Μακάρι να είναι έτσι μέχρι το τέλος!

More
01 Μαρ 2011 12:28 #31658 by crocark
Έχω σε εξέλιξη τρία παιχνίδια. Βασικά ασχολούμαι με το Gemini Rue, στο οποίο ήδη έχω αρχίσει να τα βλέπω όλα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
01 Μαρ 2011 12:32 #31659 by Tasos
Είναι όσο καλό όσο φαίνεται δηλαδή??? Εγώ έχω φάει κόλλημα με τα King's Quest και ξεκίνησα το Silver Lining. Εξαιρετικό το πρώτο επεισόδιο, αλλά πραγματικά είναι απελπιστικά μικρό... Το 1/3 από το πιο μικρό επεισόδιο της Telltale... Σαν story, όμως, τα σπάει!

More
01 Μαρ 2011 12:48 #31660 by crocark
Όταν λες φαίνεται, εννοείς πως έχεις δει το demo; Αν δεν έχεις θέμα με τα γραφικά (υπολογίζω περίπου του '92) και το χειρισμό που μου δημιουργεί κάποια θεματάκια, θα έλεγα πως είναι καλό. Το " τα βλέπω όλα " πηγαίνει περισσότερο στο ότι έχω αρχίσει να κολλάω σε γρίφους.

Προσθήκη (1/3/11 - 20:26)
Σεναριακά όμως ... σκίζει ... :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Μαρ 2011 13:16 #31665 by crocark
Πολύ καλό τελικά το Gemini. Αν δε σας ενοχλεί από τεχνικής απόψεως δείτε το. Ξεκίνησα και το review.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ