Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
31 Ιαν 2012 10:52 #35858 by mkllds
Πω πω, το Sherlock Holmes: Case of the rose tattoo είναι προσωπικό αγαπημένο. Πολύ καλή επιλογή για να ασχοληθείς μαζί του. Αν και έχει έναν απαράδεκτο γρίφο που θα έπρεπε να είσαι Αμερικάνος ή Άγγλος για να τον λύσεις.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
31 Ιαν 2012 12:30 #35859 by Constantine_R

crocark wrote: Τάσο, παίζω επιτέλους ξανά το αγαπημένο σου, με μεγάλη διαφορά φάσης. Sam & Max, αλλά κρατήσου. όχι το 3 που σου έλεγα πριν κάποιους μήνες (αυτό πάει για του χρόνου μάλλον), αλλά το 2 (ήρθε τελικά τώρα η ώρα του), το οποίο με έχει ενθουσιάσει τελικά (πολύ παρεξηγημένο το είχα). Το 'πιασα από την αρχή και δε σταματάω να γελάω. Μου φαίνεται πολύ - πολύ καλύτερο απ' το 1 (που μου άρεσε) και κρατάω μια επιφύλαξη μήπως εγώ έχω χαζέψει. Αυτά. κι αφήνω το ROTS για μετά. Όλα με τις πάντα απαραίτητες, πλέον, επιφυλάξεις

Tasos wrote: Η Season 2 όσο περνούν τα επεισόδια θα σου αρέσει περισσότερο φίλε μου! Προσωπικά θεωρώ πως η Season 3 είναι άφταστη σε πολλά επίπεδα... Περιμένω συνεχή reports!

Συμφωνώ με τον Τάσο, η μια season είναι καλύτερη και από την άλλη. Στο 3 γίνονται όργια... όλα τα επεισόδια είναι ένας φόρος τιμής στις b-movies των 50's και 60's. Αν θες τη γνώμη μου crocark μετά το 2 πιάσε αμέσως το 3, έτσι για να μείνεις στο κλίμα.

outcry wrote: Μάλιστα σκοπεύω να το ξαναπαίξω για να το θυμηθώ μόλις τελειώσω το Runaway, δηλαδή αύριο μεθαύριο.

Προχθές το τελείωσα και εγώ για δεύτερη φορά, μην τα ξαναλέω... φοβερό. Είχα ξεχάσει τους περισσότερους γρίφους (όχι όμως και το story) και προπάντων εκείνον τον εντελώς άκυρο που πρέπει να βγάλεις το κλειδί από τη λάσπη. Πόση ώρα το σκεφτόντουσαν;; :evil: Το σημείο που κόλλησα δυο μέρες...
Είδες σου δίνω πατήματα να αρχίσεις να τα χώνεις και εσύ... :wink: :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
31 Ιαν 2012 16:41 #35860 by outcry
@Castledoque
Χμ, απ τη μία λες ότι οι γρίφοι ήταν υπερβολικά εύκολοι και από την άλλη πως χρησιμοποίησες δύο φορές walkthrough. Σε κάθε περίπτωση, θα επανέλθω εν καιρώ. Ήδη πάντως το ξεκίνησα :D

@Constantine_R
Το τελείωσα κι εγώ. Είναι φανταστικό. Κάνει τα στοιχειώδη πράγματα αλλά τα κάνει τόσο μα τόσο καλά. Το μόνο που δε μου άρεσε είναι ότι περίμενα να χει άλλο ένα chapter, δηλαδή μου φάνηκε κάπως σα να το έκοψαν απότομα.
Για το γρίφο που λες,
Warning: Spoiler!

Εγώ κόλλησα για κανα 2ωρο

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
31 Ιαν 2012 17:53 #35861 by Castledoque
@outcry
Οι γρίφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΗΤΑΝ υπερβολικά εύκολοι. Απλώς σε μερικά σημεία δυσκόλευαν. Σε δύο από αυτά κόλλησα για κάπου δεκαπέντε λεπτά στο καθένα και επειδή δεν ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω με το παιχνίδι, κατέφυγα σε walkthrough, προκειμένου να μην το παρατήσω. Άλλωστε επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν η ευκολία του, ο λόγος που δεν μου έκατσε καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια και το ξεκίνησες ήδη, περιμένω τις φρέσκες εντυπώσεις.

More
01 Φεβ 2012 14:16 #35870 by outcry
Εκτός απ το Lost Files of Sherlock Holmes, παίζω για δεύτερη φορά το αγαπημένο μου Obsidian.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
01 Φεβ 2012 23:30 #35878 by Castledoque
Πάει και το The Lost Files of Sherlock Holmes: Case of the Rose Tattoo. Πολύ ωραίο παιχνίδι! :D Αν και το ξεκίνησα με αρνητική προδιάθεση, γιατί το The Lost Files of Sherlock Holmes: Case of the Serrated Scalpel δε με ικανοποίησε, το παιχνίδι με κέρδισε στην πορεία με τη φοβερή του πλοκή, την ατμοσφαιρική αναπαράσταση της εποχής και την ολοκληρωμένη απεικόνιση των χαρακτήρων. Βέβαια οι γρίφοι ήταν πάλι εύκολοι, όπως στο πρώτο μέρος, αλλά δεν πειράζει. Στο κάτω κάτω ήταν τόσο μεγάλο παιχνίδι που με δύσκολους γρίφους μπορεί και να μου έπαιρνε κάνα μήνα.

Α και μια ερωτησούλα για τον mkllds.

mkllds wrote: Πω πω, το Sherlock Holmes: Case of the rose tattoo είναι προσωπικό αγαπημένο. Πολύ καλή επιλογή για να ασχοληθείς μαζί του. Αν και έχει έναν απαράδεκτο γρίφο που θα έπρεπε να είσαι Αμερικάνος ή Άγγλος για να τον λύσεις.

Σε ποιο γρίφο αναφέρεσαι; Πάντως αν είναι εκείνος με το κωδικοποιημένο μήνυμα, μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους: με τον πρώτο είναι όντως παράλογα δύσκολος, αλλά με τον δεύτερο, ουσιαστικά τον λύνει μόνο του το παιχνίδι.

Τώρα σκέφτομαι να αρχίσω το Sherlock Holmes vs Jack the Ripper. Τι λέτε, είναι καλό; Από γραφικά τουλάχιστον, φαίνεται δυνατό.

More
02 Φεβ 2012 00:03 #35880 by mkllds
Ναι σ' αυτόν αναφέρομαι. Στο κωδικοποιημένο μήνυμα στο διαμέρισμα του αδερφού του Sherlock Holmes.

Μην το ανοίξετε αν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι. Αναφέρομαι στη λύση του γρίφου.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
02 Φεβ 2012 00:49 #35882 by Castledoque
@mkllds
Εννοείται πως δεν έλυσα το γρίφο με τον πρώτο τρόπο, ούτε και υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρω. Αφού έκανα μερικές αποτυχημένες προσπάθειες και δε βρήκα ούτε μία λέξη, αποφάσισα να προχώρησω λίγο το παιχνίδι μπας και βρω στην πορεία κάποιο στοιχείο. Έτσι
Ευτυχώς, γιατί αλλιώς νομίζω ακόμα εκεί θα ήμουν.

More
10 Φεβ 2012 00:19 #36032 by manos426f
Έχοντας αφήσει πίσω και το Metal dead,είμαι πλέον σε φάση που δεν ασχολούμαι με κάτι,αναμένοντας τις επερχόμενες κυκλοφορίες.... :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
11 Φεβ 2012 03:27 #36075 by outcry

Castledoque wrote:

outcry wrote: Γιατί δε σου άρεσε?

Για να πω την αλήθεια ίσως απλώς δε μου έκατσε καλά. Αφενός οι γρίφοι ήταν υπερβολικά εύκολοι, όμως έχω ευχαριστηθεί και adventures με σχεδόν ανύπαρκτους γρίφους, οπότε δε νομίζω να έφταιγε αυτό. Η ιστορία ήταν συμπαθητική, αλλά δε με ξετρέλλανε κιόλας. Νομίζω πως κύρια αιτία της απογοήτευσής μου ήταν η ατμόσφαιρα ή μάλλον η έλλειψή της. Η γραφική απεικόνιση του κόσμου μου φάνηκε εντελώς επίπεδη και σε τίποτα δε μου θύμιζε βικτωριανό Λονδίνο. Εντάξει το παιχνίδι ήταν του 1992, αλλά θεωρώ ότι την ίδια εποχή είχαν βγει παιχνίδια με εξαιρετικά ατμοσφαιρικά γραφικά (όπως τα King's Quest 5 και 6, το Space Quest 4, ακόμα και το King's Quest 4 που ήταν και κάποια χρόνια παλιότερο - αναφέρω αυτά επειδή τα έχω ξαναπαίξει πρόσφατα). Απλώς σε κάθε οθόνη που πήγαινα οπτικά τίποτα δε μου τραβούσε το ενδιαφέρον, δεν ένιωθα τον κόσμο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να χάσω το ενδιαφέρον μου. Επίσης, ο Holmes, ενώ είναι τόσο χαρακτηριστικός τύπος, στο παιχνίδι ως χαρακτήρας μου φάνηκε σχεδόν ανύπαρκτος. Αν του έδιναν άλλο όνομα και διαφορετικό σπίτι, σε τι θα θύμιζε Holmes;
Μέχρι στιγμής (αν και δεν το έχω προχωρήσει πολύ), το Case of the Rose Tattoo, μου αρέσει πολύ περισσότερο (πιο ενδιαφέρον story, γραφικά με άρωμα βικτωριανού Λονδίνου, αναγνωρίσιμος Holmes).
Πάντως, αφού σκοπεύεις να το ξαναπαίξεις, με ενδιαφέρει να ακούσω τις απόψεις σου.

Λοιπόν μόλις το τελείωσα. Η αλήθεια είναι ότι το θυμόμουν καλύτερο. Συμφωνώ μαζί σου ως προς τη συνολική αξιολόγηση, διαφωνώ κάπως στα επιμέρους. Όντως η γραφική απεικόνιση δε σε βάζει στο κατάλληλο μουντ, ίσως επειδή πηγαίνεις συνήθως σε κλειστούς χώρους. Η ιστορία μού άρεσε, ξετυλίγεται λογικά χωρίς υπερβολές και χωρίς να κάνει κοιλιά. Διαφωνώ σε αυτά που λες για τον Holmes. Οι περιγραφές στα περισσότερα αντικείμενα ήταν χαρακτηριστικότατες. Θα ήθελα όμως σε μερικές περιπτώσεις που βγάζει συμπεράσματα πχ
να έπρεπε να βρεις εσύ τα διάφορα στοιχεία και να μη στο πετάει κατευθείαν στο παράθυρο διαλόγου. Οι γρίφοι του βασίζονται σχεδόν όλοι στους διαλόγους και οι υπόλοιποι στο χειρισμό (οι οποίοι μάλιστα είναι σχεδόν ίδιοι) πράγμα που με χάλασε αρκετά, ήθελα περισσότερο μικροσκόπιο και τέτοιες αναλύσεις. Νομίζω δε φτιάχνει ποτέ ατμόσφαιρα λόγω του χειρισμού. Μου φαινόταν πολύ αργό, ποτέ δεν έκατσα να παίξω πάνω από μια ώρα γιατί βαριόμουν πολύ γρήγορα.

Μετά το τέλος αυτού και του Obsidian, από βδομάδα ξεκινώ Runaway 3 και παράλληλα, στο πλαίσιο του replay αγαπημένων first person adventure που έχω βάλει στο πρόγραμμα, Schizm.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
11 Φεβ 2012 10:43 #36078 by Castledoque
@outcry
Άρα δεν είμαι τελικά τόσο ιδιότροπος όσο νομιζα. Με τα σχόλια που είχα διαβάσει από εδώ κι από κει, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ήμουν ο μόνος που παραγνώριζε την αξία του αριστουργήματος Serrated Scalpel. Πάντως αν δεν το έχεις δει ή έχεις καιρό να το παίξεις αξίζει να δεις (ή να ξαναδείς) τη συνέχεια του, το Case of the Rose Tattoo. Βέβαια, όπως και ο προκάτοχός του, στηρίζεται κυρίως σε (εύκολους) γρίφους διαλόγων, αλλά από ατμόσφαιρα σκίζει.

More
11 Φεβ 2012 14:09 #36081 by outcry
@Castledoque
Όχι, έχεις απόλυτο δίκιο. Εκτός αν είμαι εξίσου ιδιότροπος, πράγμα πολύ πιθανό. Με το rose tattoo είχα ασχοληθεί παλιά, τότε που είχα ασχοληθεί με το serrated scalpel πρώτη φορά. Γενικώς έχω στο πρόγραμμα αρκετές επαναλήψεις παιχνιδιών και το rose tattoo είναι ένα από αυτά.

More
12 Φεβ 2012 13:31 #36103 by crocark
@ castledogue

Φίλε, πας καλά;

Castledoque wrote: Άρα δεν είμαι τελικά τόσο ιδιότροπος όσο νομιζα.

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον outcty και βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν είσαι ιδιότροπος; Γιατί νομίζεις τον αγαπάμε τόσο πολύ;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
12 Φεβ 2012 14:16 #36104 by Castledoque
@crocark
Αφού έλυσε τον γρίφο που έβαλα στο topic "Sherlock και Frogwares", ο outcry δικαιούται να είναι όσο ιδιότροπος θέλει.
Τώρα ότι εγώ είμαι γερο-παράξενος το ξέρω. Δε μαζοχίζομαι με adventure; :twisted:
Α, και είναι Castledoque, όχι Castledogue. Για ένα nickname ζούμε σ'αυτήν την κοινωνία.

Σε αλλαγή κλίματος, άρχισα να ασχολούμαι με ένα indie adventure που βγήκε στο δίκτυο πριν λίγες μέρες, το Dark Secrets.
Δεν ξέρω ακόμα αν είναι καλό, γιατί μου προέκυψε παλουκάκι και έχω κολλήσει κοντά στην αρχή σε ένα συνδιασμό χρηματοκιβωτίου (το "αγαπημένο" μου είδος γρίφου- ΑΡΓΚΡΡΡΡΡΡΡ :x :x :x ).

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
19 Μαρ 2012 01:01 #36224 by Castledoque
Λοιπόν εν απουσία του forum ποια adventure παίξατε; :)

Εγώ πάντως ανάμεσα σ'άλλα έπιασα σερί όλα τα Sam and Max. Ξεκίνησα από το πρώτο της Lucasarts (ναι, ξέρω, ντροπή μου που δεν το είχα παίξει μέχρι τώρα) και συνέχισα στο καπάκι με την τριλογία της Telltale. Παιχνιδάρες όλα τους, με αναρχικό χιούμορ και απίστευτο γέλιο.

Πήρα και το Stacking από το STEAM ζεστό ζεστό. Καταπληκτικό παιχνίδι, απίστευτο. Ένα μικρό έργο τέχνης και κατά τη γνώμη μου πολύ πιο κοντά στον ορισμό του video gaming ως μορφή τέχνης σε σχέση με ενδιαφέροντα αλλά και τελικά μάλλον pretentious μη-παιχνίδια, όπως το Dear Esther και σε μικρότερο βαθμο το To the moon. Σκέφτομαι να επανέλθω από αύριο με mini review.

Επίσης ασχολήθηκα με τα δύο adventure του Άλκη Πολυράκη. Μπράβο στο παιδί, πολύ καλές προσπάθειες και τα δύο! Το freeware μάλιστα (Other worlds) ήταν και πιο χορταστικό από τον εμπορικό επόμενο τίτλο. Αν δεν είχε και εκείνο το άτιμο το dead end...