Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
10 Ιαν 2012 22:58 #35489 by WickedMan

crocark wrote: @ Wicked
Το θυμήθηκες! Να 'σαι καλά! Δε θυμάμαι το όνομα του κόσμου, αλλά έχει κάτι "κουτιά" με διακόπτες (πολλά, δε θυμάμαι, αλλά παίζει να είναι καμιά εικοσαριά), κι ένα πλωτό γεφυράκι ή κάτι τέτοιο. Νομίζω το ίδιο λέμε. Αυτή η φάση με το γύρνα γύρω - γύρω (κύκλος) είναι το πιο ιλιγγιώδες πράγμα που έχω συναντήσει ποτέ σε παιχνίδι. Υπήρξε φάση που για να το καταφέρω έκανα "δυο βήματα" σταματούσα για πέντε λεπτά και διάβαζα ένα βιβλίο έκανα τη δοκιμή και μετά συνέχιζα. Μιλάμε για την πιο χαζή σπατάλη ρεύματος όλων των εποχών (τρελές βατώρες για το τίποτα). Κρίμα γιατί μου είχε αρέσει πάρα πολύ. Αυτή η τύπισσα με τα κόκκινα (αυτό το τίποτα) με είχε συνεπάρει όσο λίγοι χαρακτήρες και να σου πω, ακόμη δεν έχω καταλάβει το λόγο. Μέχρι εκεί είχα την αίσθηση του πιο μηδέν σεναρίου όλων των εποχών και εγώ να θέλω να δω τι γίνεται στο τέλος.

Βασικά θα με βοηθούσε ένα save σε φάση που να μη χρειάζεται να περπατήσεις ξανά καθόλου τον κύκλο. Ούτε καν για να φύγεις.

Εντάξει το ίδιο λέμε. Απλά φαντάστηκα ότι έλεγες "ίλιγγο" λόγω ύψους, γι αυτό απόρησα. Αλλά ναι, το "γύρω γύρω όλοι" σ εκείνο το σημείο είναι λίγο σπαστικό. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι το τελευταίο κεφάλαιο αλλά το προτελευταίο καθώς έχεις ακόμη να επισκεφθείς μια μικρή πόλη-φάντασμα πριν το φινάλε :D Εκει θα δεις πολλά θαυμαστά, αλλά δε λέω άλλα για να το απολαύσεις μόνος σου. Το save σου το έχω έτοιμο (ζεστό ζεστό :D ), είναι ένας φάκελος με αρχειάκια μέσα, συνολικά 10 ΜΒ περίπου. Πως να το στείλω; :?

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
11 Ιαν 2012 00:44 #35496 by giovanna
@crocark

ίσως κάποιες στιγμές της ζωής σου ίσως λέω, ίσως να μπορούσες να ήσουνα λίγο πιο κάτι πια σταμάτα να γκρινιάζεις, δηλαδή τι θέλεις τον τέλειο κόσμο δεν υπάρχει ζήσε με αυτόν που έχουμε. :(

More
11 Ιαν 2012 10:33 #35500 by crocark
Ίσως :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
15 Ιαν 2012 19:59 #35623 by outcry
Εδώ είμαι πάλι :P
Reah και Broken Sword 1. Το πρώτο από τους δημιουργούς των Schizm και Sentinel και το δεύτερο τα γνωστά.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
16 Ιαν 2012 00:57 #35624 by Constantine_R
Παίζεις το κλασικό Broken Sword ή το remake;
Το Reah πρώτη φορά το ακούω, από κάτι λίγο που είδα φαίνεται τουλάχιστον όμορφο, πες μας εντυπώσεις.
www.mobygames.com/game/windows/reah-face-the-unknown
Γενικά η περίοδος 1998-2000 είναι νεκρή περίοδος για μένα όσον αφορά τα adventures και το gaming γενικότερα (Πανελλήνιες, έλλειψη υπολογιστή κτλ.). Το Baldur's Gate το άκουσα πρώτη φορά το 2001.
Εγώ έχω ξεκινήσει το Darkstar, πρώτες εντυπώσεις αύριο, μεθαύριο.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
16 Ιαν 2012 02:13 #35625 by Castledoque
Γεια σας. Είμαι καινούργιος στο forum και αυτό είναι το δεύτερο μήνυμά μου. Πριν καναδυό μέρες τέλειωσα το Goin' Downtown. Συμπαθητικό, αλλά λίγο, τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο. Το έβγαλα σε μια μέρα. Το σενάριο ήταν καλό, αλλά η ανάπτυξη της πλοκής σχεδόν πρωτόγονη. Ειδικά το love interest ήρθε από το πουθενά και ήταν εντελώς υπανάπτυκτο. Α και το ξεκίνημα της ιστορίας κατά τη γνώμη μου ήταν απροκάλυπτο cheat. Κρίμα γιατί η εισαγωγή με είχε προετοιμάσει για κάτι πολύ καλύτερο. Τα γραφικά ήταν όμορφα και οι γρίφοι ευχάριστοι αν και υπερβολικά εύκολοι. Δε σου έδινε κάπου αυτή την αίσθηση της ικανοποίησης που έχεις όταν λύνεις έναν ευφάνταστο γρίφο. Γενικά ένα ευχάριστο παιχνίδι, που μου άφησε όμως μια μάλλον χλιαρή εντύπωση.

More
16 Ιαν 2012 15:45 #35627 by Constantine_R
Καλώς τον! :)
τι εννοείς με το

Castledoque wrote: Α και το ξεκίνημα της ιστορίας κατά τη γνώμη μου ήταν απροκάλυπτο cheat

Αν δεν μπορείς να δώσεις πληροφορίες λόγω spoiler, δεν πειράζει, άσε μας με την αγωνία :D
Δεν το έχω παίξει ακόμα το παιχνίδι, όπως και αρκετοί εδώ μέσα φαντάζομαι.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
16 Ιαν 2012 15:57 #35629 by mkllds

Castledoque wrote: Το έβγαλα σε μια μέρα.

Δεν το θυμάμαι για τόσο μικρό. Δεν ήταν τεράστιο αλλά και μέσα σε μια μέρα μου φαίνεται πολύ λίγο. Ίσως να θυμάμαι και λάθος και όντως να είναι τόσο μικρό.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
16 Ιαν 2012 19:09 #35635 by manos426f

Constantine_R wrote: τι εννοείς με το

Castledoque wrote: Α και το ξεκίνημα της ιστορίας κατά τη γνώμη μου ήταν απροκάλυπτο cheat

Κι εμένα αυτή είναι η απορία μου.
Έχε το νου σου να χρησιμοποιήσεις το spoiler tag,όπως ειπώθηκε.... :wink:

Τώρα όσον αφορά στη διάρκεια,θεωρώ ότι ο μακράν πιο ασφαλής,σαφής και σίγουρος τρόπος να αναφερόμαστε στη διάρκεια ενός τίτλου είναι οι ώρες ενασχόλησης κι όχι οι μέρες.Αυτό ακριβώς διότι εγώ μπορεί να ασχοληθώ 20 μέρες x 1 ώρα την ημέρα κι ένας άλλο 2 ημέρες x 10 ώρες την ημέρα.Οπότε εκεί υπάρχει ασάφεια ως προς το πόσο μεγάλο είναι εν τέλει ένα παιχνίδι.

Πάντως το Goin' downtown όντως δεν είναι μεγάλο σε διάρκεια -νομίζω μου πήρε περί τις 10 ώρες να το ολοκληρώσω- αλλά σεναριακά μου άρεσε πολύ... :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
16 Ιαν 2012 21:07 #35637 by Castledoque
Γύρω στις 8 ώρες πρέπει να μου πήρε. Ίσως τόσο να κρατάνε τώρα πια τα περισσότερα adventures αλλά εξακολουθεί να μου φαίνεται λίγο.
Τώρα όσον αφορά το cheat στο ξεκίνημα (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί χοντρό spoiler οπότε μην το ανοίξετε αν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι):
Warning: Spoiler!

Τώρα σχετικά με το σενάριο δεν ήταν το concept που δε μου άρεσε, ίσα ίσα ήταν αρκετά καλό. Η εκτέλεση του concept ήταν που με απογοήτευσε.
Warning: Spoiler!

More
16 Ιαν 2012 21:57 #35639 by Constantine_R
Don't press the button!!!! arghh... συγκρατήθηκα! :mrgreen:

Castledoque wrote: Ίσως τόσο να κρατάνε τώρα πια τα περισσότερα adventures

Όχι δεν ισχύει αυτό στο σύνολο τουλάχιστον των adventures, νομίζω ότι κατά μέσο όρο ένα "normal" adventure πρώτης γραμμής κρατά καμιά εικοσαριά ώρες.

More
17 Ιαν 2012 16:34 #35658 by outcry
@Constantine_R
Το κλασσικό Broken Sword και μάλιστα για πρώτη φορά.
Για το Reah προς το παρόν επιφυλάσσομαι, το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασίζεται στη συνταγή των Schizm και Sentinel, δηλαδή εξωγήινοι (με την ευρεία έννοια) κόσμοι, πληθώρα γρίφων (ενίοτε μαθηματικού περιεχομένου) και υποτυπώδες, sci-fi σενάριο.

More
17 Ιαν 2012 17:16 #35660 by crocark

outcry wrote: το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασίζεται στη συνταγή των Schizm και Sentinel, δηλαδή εξωγήινοι (με την ευρεία έννοια) κόσμοι, πληθώρα γρίφων (ενίοτε μαθηματικού περιεχομένου) και υποτυπώδες, sci-fi σενάριο.

Τώρα ρε φίλε αυτό γιατί το κάνεις; Αφού ξέρεις ότι άμα κάτι μου τραβήξει την προσοχή, παρατάω για χάρη του ό,τι άλλο παίζω. Ξέχνα το μετά το E&H... Διορία μέχρι αύριο το μασημέρι για να βρεις μερικά αρνητικά να μας αραδιάσεις :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
18 Ιαν 2012 00:42 #35670 by outcry

crocark wrote:

outcry wrote: το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασίζεται στη συνταγή των Schizm και Sentinel, δηλαδή εξωγήινοι (με την ευρεία έννοια) κόσμοι, πληθώρα γρίφων (ενίοτε μαθηματικού περιεχομένου) και υποτυπώδες, sci-fi σενάριο.

Τώρα ρε φίλε αυτό γιατί το κάνεις; Αφού ξέρεις ότι άμα κάτι μου τραβήξει την προσοχή, παρατάω για χάρη του ό,τι άλλο παίζω. Ξέχνα το μετά το E&H... Διορία μέχρι αύριο το μασημέρι για να βρεις μερικά αρνητικά να μας αραδιάσεις :wink:

Τώρα πρέπει να σκεφτώ κάτι έξυπνο να απαντήσω. Είναι και σχετικά περασμένη η ώρα. Είναι και μικρό το περιθώριο που μου δίνεις. Ξέχασα και να αναφέρω ότι η μουσική του είναι μεγαλειώδης. Και το αστείο μου με τα μικρά γράμματα το χω ήδη χρησιμοποιήσει μία φορά
Ώπα στάσου, κάτι βρήκα. Το κλασσικό για μένα. Η φωνή του ήρωα. Απαράδεκτη. Ίσως κάτι παραπάνω από απαράδεκτη.
Κάτσε βρήκα και κάτι άλλο. Μάλλον θα κολλήσεις απ το δεύτερο γρίφο. Και θα λες ότι δεν έχει και πολύ νόημα. Εντάξει η αλήθεια είναι πως δε πολυέχει.(Φαντάζομαι πρόσεξες ότι τα αρνητικά τα γράφω με το δικό σου ύφος, το δανείστηκα για να σε κάνω να τα εμπεδώσεις καλύτερα, σε αυτό ελπίζω μόνο).
Λοιπόν πέρα από τη πλάκα, το παιχνίδι με μια λέξη είναι επιβλητικό. Εσύ όμως κοίτα τη δουλειά σου :D

More
18 Ιαν 2012 08:59 #35672 by crocark

outcry wrote: Φαντάζομαι πρόσεξες ότι τα αρνητικά τα γράφω με το δικό σου ύφος, το δανείστηκα για να σε κάνω να τα εμπεδώσεις καλύτερα, σε αυτό ελπίζω μόνο

1. Μάλλον είμαι ανοιχτό βιβλίο.
2. Μάλλον κάνεις κακές παρέες.
3. Μάλλον έχω πολύ έξυπνες παρέες.

Τουλάχιστον 3 πράγματα που χρησιμοποιώ πολύ έντονα. Πρέπει να το προσέξω τελικά :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Από κάποια πραγματάκια που είδα, τα έχασα. Σε σημείο που πιστεύω θα κολλούσα σίγουρα, εκτός αν κολλούσα στο δεύτερο γρίφο. Τι με γλιτώνει πρακτικά: το ότι δεν υπάρχει (παγκοσμίως) σε πολλά διαθέσιμα αντίτυπα και το ότι πάντα είμαι λιγάκι επιφυλακτικός όταν βλέπω 6 CDs και χρονολογία 1995. Αλλά θα το έχω υπόψη μου και μελλοντικά, μιας και πάντα υπάρχει μια πιθανότητα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας, να μαντάρω ένα δερμάτινο τρίκωχο που είχα βρει κάποτε στο Μοναστηράκι και να ρετουσάρω την αραγμένη - παρατημένη, για λίγους μόλις αιώνες, σκούνα στην παραλία που κολυμπώ :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ