Jane Jensen επί ΔΥΟ!

More
04 Φεβ 2014 23:07 #41991 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!

crocark wrote: Τώρα μια ερώτηση. Αν ξαναπιάναμε κάποιες συζητήσεις από αυτές που κάναμε κατά καιρούς (πρόσφατα, αλλά και παλιότερα) η άποψή σου θα ήταν αμιγώς η ίδια; Π.χ. Gray Matter κ FMVs. Κακή ερώτηση, ξέρω, αλλά δεν μπορώ ν' ανιτσταθώ, ξέρεις ... :)

Προφανώς και θα ήταν η ίδια, γιατί ν' αλλάξει;
Αν και ίσως κάτι έχεις μπερδέψει, αφού εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω εκφραστεί αρνητικά για τα FMVs.
Το δε Gray Matter το θεωρώ καλό (εξ΄ου και το 75% που είχα βάλει ως βαθμολογία), αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο.

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
05 Φεβ 2014 10:32 #41996 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!

manos426f wrote:

crocark wrote: Τώρα μια ερώτηση. Αν ξαναπιάναμε κάποιες συζητήσεις από αυτές που κάναμε κατά καιρούς (πρόσφατα, αλλά και παλιότερα) η άποψή σου θα ήταν αμιγώς η ίδια; Π.χ. Gray Matter κ FMVs. Κακή ερώτηση, ξέρω, αλλά δεν μπορώ ν' ανιτσταθώ, ξέρεις ... :)

Προφανώς και θα ήταν η ίδια, γιατί ν' αλλάξει;
Αν και ίσως κάτι έχεις μπερδέψει, αφού εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω εκφραστεί αρνητικά για τα FMVs.
Το δε Gray Matter το θεωρώ καλό (εξ΄ου και το 75% που είχα βάλει ως βαθμολογία), αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο.

Γενικά. Γιατί μια προσωπική επαφή και μια συνεπής στάση από το συνομιλητή σου μπορεί κάποιες φορές να σε κάνει να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Ασχέτως της βαθμολογίας για το GM (που είναι όντως καλή) κι ασχέτως του ότι θα μπορούσε να είναι πολυ καλύτερο (που είναι κάτι γενικό για τα πάντα και εγώ θα μπορούσα να σου απαντήσω τι να πουν τότε και κάποια άλλα που πήραν ίσως και καλύτερη βαθμολογία και θα λέγαμε τα ίδια με παλιά, όμως δε θέλουμε να τα ξαναπούμε) είναι προφανές ότι έχετε κάποια διάσταση απόψεων με τη δημιουργό στις λεπτομέρειες. Με την υποσημείωση ότι συνήθως στις λεπτομέρειες μένουμε και ειδικά εδώ μέσα τις μεγεθύνουμε. Οπότε ναι, καλή η βαθμολογία αλλά η γενική εικόνα για το GM, όχι μόνο από σένα, είναι της απογοήτευσης. Εγώ αυτό θυμάμαι. Ελάχιστοι τότε είδαμε τα πράγματα όπως μας τα παρουσίασε μέσα από την πολύ καλή σου συνέντευξη η ίδια, αλλά δε θα επιμείνω πάνω σ' αυτό γιατί θα χαρακτηριστώ πάλι.

Με τα FMVs όντως μπορεί να τα μπέρδεψα λιγάκι. Σε κάθε περίπτωση θέλω να επισημάνω το πόσο κοντά έπεσε η ερώτησή σου σε μια δημιουργό FMV adventure με το θέμα που ξεσκίσαμε πρόσφατα εδώ μέσα, χωρίς φυσικά να ξέρω αν γίνεται αντίστοιχη συζήτηση και στο ragequit ή αλλού ίσως.

Παρότι μάλλον δε φαίνεται, όλο το παραπάνω δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα και διάθεση αντιπαράθεσης. Περιέργεια περισσότερο. Πάντως, ξανά, πολύ καλή η συνέντευξη. Δεν ξέρω αν κολλούσε να ρωτήσεις επιπλέον, για τις σκέψεις για τη σχέση της pinkerton με τις κυκλοφορίες σε κουτί. Είναι κάτι που νομίζω συμφωνούμε.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Φεβ 2014 03:32 #42015 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
@croc
Όχι, την ελληνική βερσιόν διάβασα. Ιδού:

RQ: Εκτός του να γράφετε ιστορίες γι’ αυτά, παίζετε καθόλου adventure games; Αν ναι, θα μπορούσατε να μας ονομάσετε μερικά από τα παιχνίδια που θεωρείτε επιτυχημένα από άποψης ιστορίας;

JJ: Αυτό τον καιρό δε παίζω τόσο όσο αντίστοιχα διαβάζω βιβλία, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που πιστεύω ότι ήταν πολύ καλά. Λάτρεψα τα “The Walking Dead”, “Hector” και “Puzzle Agent” της Telltale.

Ήλπιζα σε ένα ακόμη αιματοκύλισμα που θα επιτέλους θα έκανε τις καλές μας μοντερατόρισες να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση ψηγμάτων ψυχικής γαλήνης (αφήνω τον Elessar εκτός γιατί δε μασάει από κάτι τέτοια), αλλά αν δεν έχετε όρεξη... πάσο. :lol:

@Manos
Πολύ καλή δουλειά (και σημαντική επιτυχία θα έλεγα). :!:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
06 Φεβ 2014 08:56 #42017 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
@ WickedMan
Λέει "παιχνίδια". Όντως τη ρωτάει για adventures, αλλά απαντάει με τη λέξη παιχνίδια. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να θεωρούν τις λέξεις παιχνίδια και adventures συνώνυμα όπως εσύ κι εγώ. Οπότε δεν το παίρνω τοις μετρητοίς.

WickedMan wrote: Ήλπιζα σε ένα ακόμη αιματοκύλισμα που θα επιτέλους θα έκανε τις καλές μας μοντερατόρισες να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση ψηγμάτων ψυχικής γαλήνης (αφήνω τον Elessar εκτός γιατί δε μασάει από κάτι τέτοια), αλλά αν δεν έχετε όρεξη... πάσο. :lol:

Καημένε μου ... Κι εγώ για αιματοκύλισμα το πήγαινα. Δεν το πιασες :lol:
Αλλά η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε τώρα :wink: Ραντεβού με την πρώτη ευκαιρία :wink: :wink: :wink: :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Μαρ 2014 19:28 #42412 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
Νέα αποκαλυπτική συνέντευξη της αγαπημένης δημιουργού.

Nothing happens unless first a dream...

More
06 Απρ 2014 21:48 #42999 by Fallen Angel
Κανούρια video-interview της Jane Jensen, κατά την οποία αποκαλύπτει πως έχει ήδη γράψει ιστορίες για άλλους ΔΥΟ τίτλους Gabriel Knight. Μία με φαντάσματα, και μία με την τέχνη της μαγείας. Αν καταφέρουν να προχωρήσουν στο σχεδιασμό του πολυαναμενόμενου 4ου τίτλου της σειράς GK , τότε η μαγεία θα έχει την τιμητική της.

Στη συνέντευξη αναλύει όλες τις βελτιώσεις του GK remake, και η αλήθεια είναι πως καταφέρνει να μεγαλώσει την ανυπομονησία μας να το (ξανα)πιάσουμε στα χέρια μας (κυριολεκτικά, μιας και θα διατίθεται και για iPad). Επίσης, δηλώνει μεγάλη fan της Telltale μιλώντας για τα σύγχρονα adventures. (καρδούλες, καρδούλες)

Απολαύστε την .

More
07 Απρ 2014 09:30 #43003 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο ανυπομονώ. :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
08 Οκτ 2014 18:48 #44601 by Fallen Angel

More
08 Οκτ 2014 18:59 #44602 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
Έχει ήδη κατεβάσει και το βράδυ θα διαβαστεί με την ανάλογη ευλάβεια. :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Οκτ 2014 16:21 #44613 by Fallen Angel
Το διάβασε κανείς; Πώς σας φάνηκε; Δεν έχω διαβάσει άλλα κείμενά της Jensen, αλλά ομολογώ πως το περίμενα διαφορετικό, καλύτερο. Απογοητεύτηκα λιγουλάκι... :(

Σήμερα είναι και το AMA της στο Reddit. Ευκαιρία να μάθουμε αν αυτό το διήγημα αποτελεί τον πυρήνα του GK4 που υποσχέθηκε αν τα πάει καλά η επανέκδοση που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.

More
09 Οκτ 2014 17:13 #44614 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!
Το διάβασα. Δεν ξέρω γιατί απογοητεύτηκες αλλά δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου ως συγγραφέα βιβλίων (το ξέρω ότι έχει εκδώσει και τέσσερις νουβέλες αλλά και πάλι στο μυαλό μου την είχα πάντα ως game designer) και ίσως γι' αυτό δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Εγώ κατάλαβα ότι είναι η εισαγωγή για το τέταρτο GK, αν βγει ποτέ βέβαια. Ή κάτι σαν να ήθελε να μας ιντρικάρει ώστε να αγοράσουμε την επανέκδοση του πρώτου GK για να βγάλει το τέταρτο.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
09 Οκτ 2014 19:31 #44616 by Fallen Angel

mkllds wrote: [...]Δεν ξέρω γιατί απογοητεύτηκες αλλά δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου ως συγγραφέα βιβλίων (το ξέρω ότι έχει εκδώσει και τέσσερις νουβέλες αλλά και πάλι στο μυαλό μου την είχα πάντα ως game designer) και ίσως γι' αυτό δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.[...]

Εγώ να σου πω την αλήθεια περίμενα κάτι αρκετά διαφορετικό. Έχεις δίκιο πως ίσως θα έπρεπε να θυμάμαι ότι είναι πρωτίστως game designer, αλλά στο μυαλό μου είχα φανταστεί μια... πώς να το θέσω... μια σαφώς πιο συναρπαστική πένα. Νόμιζα πως θα διάβαζα έργο της και θα ανατρίχιαζα. Κι αυτό περίμενα χθες όταν ξεκίνησα να διαβάζω, περίμενα να συγκλονιστώ σε λίγες σελίδες μέσα. Όχι απλώς δε συγκλονίστηκα, αλλά το βρήκα και λίγο αφελές ανά σημεία. Αλλά ναι, έχεις δίκιο, είναι game designer και γράφει μια χαρά για game designer. Σε έξι μερούλες που θα ξαναπαίξω Gabriel Knight θα ανέβει πάλι στην εκτίμησή μου το ταλέντο της. ;)

More
09 Οκτ 2014 22:47 #44619 by Fallen Angel
Τελικά, πολύ διασκεδάζω με το συγκεκριμένο AMA . Ιδού τα καλύτερα της Jane Jensen (έχει και του Holmes αρκετά για όποιον ενδιαφέρεται):

[...]What are the plans for the franchise after this? Are we more likely to see updated versions of GK2 and GK3 or are you leaning more towards a completely new story?
JJ: Hello! The GK franchise is owned by Activision, and currently we (Pinkerton Road) just have the rights to remake the first one. However, now that Activision is starting up the new Sierra line, I think there's a good chance they'll want to work with us on more GK games--assuming the GK1 remake does well. My preference would be to do a whole new story. In fact, if I had my way I'd do a new trilogy. :-) But we'll have to see what they want to do.

The short story you released yesterday... Is that a taste of what we can expect in a possible GK4?
JJ: I did write hints in that short story about things I'd like to do with a GK4, should the opportunity arise. I wonder if people found them all? :-)

What is next for Pinkerton Road after the release of GK1 remastered?
JJ: Shipping lots of boxes! Seriously, we have the big project coming up of getting physical copies made of Moebius and GK and getting over 1000 boxes shipped. So that's an entire release cycle in itself. lol
I currently have 2 different game proposals out and about, so we'll see what shakes out. My ideal would be to work with Activision's new Sierra brand on either a GK game or even a KQ or Laura Bow.

What are your favorite recently released adventure games?
JJ: The Walking Dead.

More
10 Οκτ 2014 02:09 #44620 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!

Fallen_Angel wrote: What are your favorite recently released adventure games?

Κάνω slow-clapping στην οθόνη μου εδώ και περίπου 2 λέπτά.

@croc
πείστηκες τώρα; :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
10 Οκτ 2014 09:24 #44621 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Jane Jensen επί ΔΥΟ!

WickedMan wrote:

Fallen_Angel wrote: What are your favorite recently released adventure games?

Κάνω slow-clapping στην οθόνη μου εδώ και περίπου 2 λέπτά.

Για ποιο λόγο κάνεις slow-clapping, δεν κατάλαβα; :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς