Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

More
09 Μάι 2014 13:49 #43475 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Σκέφτομαι να τυπώσω μπλουζάκι που θα γράφει "Tex whore/bitch and proud of it", χωρίς πλάκα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Μάι 2014 14:33 #43476 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Παράγγειλέ μου κι εμένα ένα medium σε ανθρακί!

Καλά η φωνή του Tex στις περιγραφές απλά ανατριχίλα. Και τα σχόλια σε μεγάλη φόρμα, όπως αναμενόταν.

Δοκιμάσατε να κάνετε βουτιά από το Coit Tower; Έχει μια σκηνή θανάτου που μου θύμισε Pandora.
Πάντως βρήκα κι ένα bug: πηδώντας από την ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου κατάφερα να πέσω μέσα στα γραφικά και να βλέπω το San Fransisco ανάποδα (αλλά δεν πέθανα) :/ Ευτυχώς το παιχνίδι κάνει autosave με νευρωτική συχνότητα κι έτσι επανήλθα άμεσα.

No good deed goes unpunished

More
09 Μάι 2014 16:02 #43477 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Castledoque, έχω την εντύπωση ότι το Overseer διαρκεί γύρω στις 15 ώρες.

Tex Murphy is back!

More
09 Μάι 2014 16:23 #43478 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Λιγότερο είναι, αν κολλήσεις κάπου σοβαρά μπορεί να φτάσει το 15ωρο...

Castle, πάσχεις από Τεξολογική-βραχεία-μη-πιστευτίτιδα της κυλοφορίας. Το έπαθα και εγώ το πρώτο βράδυ. Άσε το Overseer εκεί που κάθετε, επέμεινε στο καινούργιο και θα σου περάσει.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Μάι 2014 19:21 #43479 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
@Elessar,

Τύπωσε και για εμένα ένα και στο πληρώνων, τρελένομαι και δεν ντρέπομαι :oops:

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
09 Μάι 2014 19:46 #43480 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Constantine_R wrote: Λιγότερο είναι, αν κολλήσεις κάπου σοβαρά μπορεί να φτάσει το 15ωρο...
Castle, πάσχεις από Τεξολογική-βραχεία-μη-πιστευτίτιδα της κυλοφορίας. Το έπαθα και εγώ το πρώτο βράδυ. Άσε το Overseer εκεί που κάθετε, επέμεινε στο καινούργιο και θα σου περάσει.

Μπα, αφού είναι τόσο σύντομο θα το ξεπετάξω μέχρι αύριο βράδυ. Κρίμα είναι μια και τα έχω ξαναπιάσει με τη σειρά την τελευταία διετία.

Και από Κυριακή Tesla.Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η βδομάδα!!!!!!!!

More
10 Μάι 2014 10:29 #43482 by maladroid
Παίζω πολύυυυυ αργά για να το ευχαριστηθώ στο έπακρο και είμαι ακόμα Day 3. Ως τώρα οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές, ειδικά στον τομέα της ατμόσφαιρας το παιχνίδι "βρωμοκοπάει" Tex Murphy ενώ και οι γρίφοι είναι συμπαθητικοί (αν και εύκολοι).

Μικρό παράπονο: τα γραφικά, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια να δείχνουν μοντέρνα, είναι απλώς ανεκτά και σε ορισμένα σημεία υπερβολικά θολά ή "ψεύτικα", όπως στα παλιά παιχνίδια της σειράς. Το θετικό είναι ότι βγάζουν έντονη οικειότητα στον βετεράνο Tex fan, το αρνητικό είναι ότι, well.. όλοι οι άλλοι μάλλον θα τα βρουν κατώτερα των περιστάσεων. Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο, όμως, είναι ότι στη μικροσκοπική οθόνη μου πολλά από τα κείμενα που βρίσκεις στο περιβάλλον (π.χ. καδραρισμένα διπλώματα, μπροσούρες, σημειώματα που δεν μπαίνουν στο inventory κτλ) δεν διαβάζονται χωρίς να ανεβάσεις τρεις βαθμούς πρεσβυωπία :( Θα ήθελα μια λειτουργία zoom ή έστω το σκύψιμο που υπήρχε παλιά, για να μπορείς να πλησιάσεις πιο κοντά. On a more positive note τα βιντεάκια είναι απόλαυση και οι ηθοποιοί έχουν κάνει καλή δουλειά.

More
10 Μάι 2014 17:37 #43483 by ManOfSorrows
Καλά τα λες Αντώνη! Παρατηρούσα ένα βαρέλι που είχε έντονο πρόβλημα γωνιών. Εγώ χέ***κα με το συμπάθειο, αλλά σκέφτηκα "όχι ρε παιδιά εν έτει 2014 μπορούσατε καλύτερα" για να μην γκρινιάζουν οι άλλοι. Επίσης οι χαρακτήρες δεν φαίνονται βιντεοσκοπημένοι κι "εναρμονισμένοι" στο περιβάλλον όπως παλιά ( ΟΚ κι ας ξεχώριζαν σαν κάτι ξένο προς το περιβάλλον), αλλά απεικονίζονται με γραφικά. Αυτό με χαλάει κάπως. Νομίζω το σοβαρότερο χάλασμα, από μικρής σημασίας θεματάκια.

Κι εγώ 3η μέρα είμαι μη αφήνωντας ούτε pixel ανεξερεύνητο. Το παιχνίδι είναι πιστό στις ρίζες του, γνήσιο Tex Murphy κι ελπίζω ότι από δω και πέρα θα βλέπουμε ανά 3-4 χρόνια νέες ιστορίες με τον αγαπημένο μας ήρωα! Σταματάω να παίζω μόνο όταν με καταβάλει η νύστα και δυστυχώς με πέτυχε σε περίοδο που έχω ελάχιστο χρόνο. Ευτυχώς το υπόλοιπο ΣΚ μου είναι αφιερωμένο στον Tex!

Tex Murphy is back!

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
10 Μάι 2014 20:38 #43486 by Castledoque
Τέλος το Overseer και πάμε με γρήγορα βήματα για Tesla.

Τελικά το Overseer είναι τόσο καλό όσο το θυμόμουν. Δεν έχει τον επικό αέρα και τις καινοτομίες του Pandora, αλλά είναι ένα καθ'όλα άψογο νουάρ με ψυχούλα και συναίσθημα και έχει το καλύτερο δέσιμο FMV σκηνών με το gameplay κομμάτι σε όλη τη σειρά. Γενικά η τεχνογνωσία και το ύφος των Tex βελτιωνόταν δραστικά από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι κρίμα που τους έκοψε τη φόρα με τις ανοησίες της η Microsoft. (Ευχαριστούμε για τα Windows αλλά στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκε επιεικώς απαράδεκτη...)

Πάντως βρε παιδιά είναι κάπως άτοπο να παραπονιέστε για τα γραφικά του Tesla. Καλώς ή κακώς η indie bigfinishgames δεν είναι η μεγαλοεταιρεία Access και με τις οικονομικές δυνατότητες που είχαν αυτά τα γραφικά μπορούσαν να δώσουν. Από το λίγο που το είδα, για το κόστος παραγωγής νομίζω το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Εδώ μαγευόμαστε από τα 90'ς γραφικά της Wadjeteye, θα μας χαλάσουν τα πενταετίας γραφικά του Tesla; Αν παίξετε λίγο τα παλιά παιχνίδια, θα δείτε ότι τα γραφικά στο Tesla είναι σαφέστατα καλύτερα.

Constantine_R wrote: Λιγότερο είναι, αν κολλήσεις κάπου σοβαρά μπορεί να φτάσει το 15ωρο...

Βρε Κώστα με κόμπλαρες τώρα. Τους γρίφους δεν τους θυμόμουν σχεδόν ή και εντελώς καθόλου και μου πήρε σίγουρα 15-16 ώρες να το τελειώσω χωρίς να κολλήσω σοβαρά σε κάποιο σημείο. Μήπως το έχεις παίξει τόσες φορές που το θυμάσαι απ'έξω; Σίγουρα την πιο πολύ ώρα την τρώει η ελεύθερη 3D εξερεύνηση, οπότε αν ξέρεις από πριν που είναι τα πάντα, μπορεί όντως να είναι πολύ μικρότερη η διάρκεια.

Πάω για Tesla τώρα...

More
10 Μάι 2014 23:26 #43490 by ManOfSorrows
Έχεις δίκιο! Είχα ξεχάσει ότι η Big Finish είναι ένα indie studio πια. Κι εγώ την δεύτερη φορά που έπαιξα τώρα πρόσφατα το Overseer το εκτίμησα περισσότερο.

Στο Tesla τώρα έχω βρει τον πρώτο σοβαρό γρίφο που πρέπει να παιδευτείς στην 4η μέρα:

Warning: Spoiler!

Έκανα τα απαραίτητα σχέδια σ'ενα χαρτί και προσπαθώ να βρω την λογική του...
EDIT: Piece οf cake τελικά.

Άσχετο! Εσας δεν σας λείπει η δυνατότητα να καλείς πρόσωπα μέσω vidphone;

Tex Murphy is back!

More
11 Μάι 2014 03:32 #43492 by maladroid
Castle, για μένα το πράγμα είναι απλό: όταν ένα παιχνίδι δείχνει "άσχημο" για το στυλ/ύφος των γραφικών του, θα το πω, end of story. Τα παιχνίδια της WadjetEye και γενικώς όλα αυτά τα pixel-art ρετρο-games έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ που επίσης διαθέτει διαβαθμίσεις ποιότητας (π.χ. το Resonance και το Blackwell Epiphany έχουν καλύτερα γραφικά από το Samaritan Paradox ή το Gemini Rue).

Τώρα, αν π.χ. κληθώ να "ποσοτικοποιήσω" αυτή την εντύπωση με βαθμολογία, τότε θα λάβω υπόψη το budget μεν, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο καταναλωτής σπανίως ενδιαφέρεται γι'αυτό δε. Δεν θα κακολογήσω το Tesla επειδή δεν έχει δυνατό anti-aliasing ή επειδή οι φωτοσκιάσεις στις επιφάνειες δεν είναι στα επίπεδα του Crysis. Αλλά όταν τα παράθυρα των κτηρίων μοιάζουν ζωγραφισμένα, σαν σκηνικό του Dogville, ή τα textures είναι θολά, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια γιατί αντικειμενικά είναι πρόβλημα και υποκειμενικά με ενοχλεί. Αντίστοιχα, αν οι ερμηνείες ήτανε για γέλια (πράγμα που ευτυχώς ΔΕΝ συμβαίνει), θα ήξερα ότι οφείλεται στο χαμηλό budget αλλά εφόσον μου χαλούσε την απόλαυση θα το καυτηρίαζα.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ΠΑΡΟΛΑ αυτά, το παιχνίδι καταφέρνει να είναι τρομερά ατμοσφαιρικό και περνάω πολύ καλά μαζί του. Αλλά αυτό το denial που βγάζουμε συχνά οι adventurers όταν κάποιος εστιάζει σε κάτι που δεν μας συμφέρει θεωρώ ότι είναι λάθος και μας περιχαρακώνει σε μια λογική "us versus the world".

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
11 Μάι 2014 05:57 #43494 by Castledoque

maladroid wrote: Τα παιχνίδια της WadjetEye και γενικώς όλα αυτά τα pixel-art ρετρο-games έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ που επίσης διαθέτει διαβαθμίσεις ποιότητας

Όσο κι αν αγαπώ τα παιχνίδια της Wadjeteye όλη αυτή την κουβέντα που γίνεται εδώ και καιρό σε πολλά site για άποψη και συγκεκριμένο στυλ δεν μπορώ να τη δεχτώ. Γιατί να μην είναι στυλ και αυτό που κάνει η Bigfinish; Όχι πως δεν απολαμβάνω τα ρετρό γραφικά όταν είναι δοσμένα καλόγουστα, αλλά γιατί πρέπει να με ενοχλήσουν τα εξίσου καλόγουστα παλιομοδίτικα γραφικά του Tex; Μήπως επειδή δεν έχουν γίνει μόδα; Ή μήπως πρέπει να δεχτούν την ευλογία του οποιουδήποτε gamespot για να τα αποδεχτώ χωρίς να με ενοχλούν;

Θα το πω ευθαρσώς. Για μένα το Resonance ήταν το καλύτερο ίσως adventure της χρονιάς του. Ωστόσο τα γραφικά του ΔΕ με ενθουσίασαν, όσο ρετρό και αν θεωρηθούν. Τολμώ να πω πως ακόμα και το Samaritan Paradox ως προς τα γραφικά ήταν πιο ατμοσφαιρικό. Ό,τι έχω δει από το Tesla μέχρι τώρα (βασικά την Chandler Street και τον Coit Tower) δε με έχει χαλάσει σε τίποτα, μάλλον το αντίθετο...

More
11 Μάι 2014 08:35 #43495 by maladroid
EDIT: Αλλάζω το κατεβατό για να πω αυτό που ήθελα πιο απλά: καλώς ή κακώς, το pixelωτό στυλ των Monkey Island, Beneath a Steel Sky, Gabriel Knight 1 κτλ. αποδεικνύεται ότι έχει γεράσει καλύτερα από το πρώιμο 3D (όπως αυτό που είχανε τα Tex games). Συνεπώς, για να σταθεί σήμερα ένα παιχνίδι με το πρώτο στυλ δεν χρειάζεται να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του ενώ ο Tex, αν δεν θέλει να φάει γιούχα, πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω. Θεωρώ ότι (λόγω budget μάλλον) δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο και το αποτέλεσμα είναι απλώς ανεκτό.

Τέλος πάντων, κακώς κάθομαι και απολογούμαι επειδή δεν τρελάθηκα με τα γραφικά του Tesla. Ο καθένας έχει τα στάνταρς του και αναλόγως απορρίπτει/αποδέχεται/απολαμβάνει το αποτέλεσμα. Προσωπικά είμαι λιγουλάκι αποητευμένος, αλλά το παιχνίδι με έχει ρουφήξει τόσο πολύ που τα μουτζουρωμένα textures δεν αρκούν για να μου χαλάσουν το κέφι. Day 5 και μόλις συνάντησα άλλον έναν "παλιόφιλο" που δεν περίμενα να ξαναδώ.

More
11 Μάι 2014 11:17 #43497 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
"Δώστε μου 10μύρρια και επιτελείο σαν του Call of Duty και τα γραφικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα"
Chris Jones σε συνέντευξη πριν ακόμα κυκλοφορήσει το παιχνίδι (κάπως έτσι το είπε).

Ρε τη παλέυεται;;;

Ναι τα γραφικά δε χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τι αφαιρεί όμως από το συγκεκριμένο παιχνίδι; Αφήστε που σε καμιά περίπτωση δεν τα βρίσκω κακόγουστα που για μένα αυτό είναι και το σημαντικότερο. Χέσε τον Tex, πες ότι δεν τον ξέρεις-γουστάρεις... gameplay, σενάριο, ηθοποιία (για δεδομένα FMV), ατμόσφαιρα είναι όλα στο κόκκινο. Είμαι στην τρίτη μέρα και το παιχνίδι δείχνει όλο και να ανεβάζει στροφές σε όλα τα επίπεδα... πραγματικά νιώθω ότι μέχρι το τέλος δεν θα με απογοητεύσει...

Χθες δεν έπαιξα και ήδη νιώθω στέρηση... έλα απόγευμα...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
11 Μάι 2014 12:23 #43500 by ManOfSorrows
Ladies & Gentlemen fasten your seat belts! Το σενάριο μόλις απογειώθηκε!

Του Game Of Thrones γίνεται!

In other news πολύ χλωμό να φτάσει τις 30 ώρες το παιχνίδι. Μακάρι να κάνω λάθος.

Tex Murphy is back!