Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
11 Μάι 2014 14:55 #43503 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Επιτέλους άρχισα σοβαρά το παιχνίδι. Ξεκίνησα την day 2 και οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές.

Τα γραφικά δε με χαλάνε σε τίποτα, ίσα ίσα μου αρέσουν. Η ενσωμάτωση των FMV στο gameplay είναι λίγο προβληματική (που εξαφανίζονται όλοι όταν σταματάνε να μιλάνε με τον Tex;), αλλά σε αυτόν τον τομέα ποτέ δεν βρήκε μια ιδανική λύση που να μην κοστίζει κάμποσα ...μυρριάκια η δημιουργική ομάδα.

Επίσης πρέπει να πω πως σκηνοθετικά τα βίντεο προς το παρόν είναι ένα κλικ κάτω από εκείνα του Overseer (αν και σίγουρα καλύτερα από του Pandora), όμως η ιστορία είναι ακόμα εντελώς στην αρχή, οπότε θα δείξει η συνέχεια.

Ο Chris Jones ακόμα το έχει με τον χαρακτήρα. Ο άνθρωπος είναι φυσικό ταλέντο υποκριτικής, κρίμα που δεν έχει παίξει και σε ταινίες. Οι ρυτίδες του τον κάνουν ακόμα πιο πειστικό ως rugged detective in a dystopian future.

Όπως και νά 'χει: Tex is back!!!!

Προτεραιότητά μου: να μάθω τι απέγινε η Chelsea... Path: Somewhere I'll find you.
Οι υπόλοιποι ποιο path ακολουθείτε; (No spoilers please...)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
11 Μάι 2014 15:59 #43507 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Εγώ ακολουθώ το Double Life.

Warning: Spoiler!

Tex Murphy is back!

More
11 Μάι 2014 19:06 #43509 by Lorgrim
Replied by Lorgrim on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, αλλά προσωπικά δε με χαλάνε καθόλου.
Οι γρίφοι μέχρι την 4η μέρα που έχω φτάσει είναι εύκολοι και ελπίζω να (είμαι σίγουρος οτι) βελτιωθούν στην πορεία.
Από path είμαι στο Somewhere i'll find you
Τα flashbacks εξαιρετικά (αλλά δείχνουν και πόσο έχει προχωρήσει η Alzheimer...τα μισά θυμάμαι...)
Τελικά είναι ΑΛΗΘΙΝΟ Tex Murphy κι αυτό για μένα τα λέει όλα.

A true adventurer prefers his wounds well salted.

More
11 Μάι 2014 20:17 #43511 by ManOfSorrows
Είμαι 9η μέρα και μπορώ να σας πω ότι από την 5η μέρα και μετά ανεβαίνει σε ολα τα επίπεδα! Μόνο η δυσκολία παραμένει χαμηλή. Αν κάτι σας ξεφύγει όμως οι χώροι είναι μεγάλοι για να ψάχνεις και θα παιδευτείτε.

Έχω περάσει τις 13 ώρες και δεν έχω χρειαστεί walktgrough, κάτι αδιανόητο για το adventuring skill μου. Άρα το παιχνίδι είναι εύκολο ως πολύ εύκολο ή το έχω πάρει πολύ πατριωτικά και είμαι υπερβολικά συγκεντωμένος και οπλισμένος με υπομονή. Το μόνο πιο εύκολο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Dreamfall. Έχω δρόμο μπροστά βέβαια κι ελπίζω να μην δαγκώσω την γλώσσα μου.

100% PURE TEXPERIENCE so far!

Tex Murphy is back!

More
12 Μάι 2014 10:30 #43513 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Χμμ, δεν ξέρω αν συμμερίζομαι απόλυτα τον ενθουσιασμό σου, Μάνο. Μόλις μπήκα στην Day 7 (μετά από το τεράστιο sequence) και το σενάριο άρχισε να ξεδιπλώνει τις πραγματικές του διαστάσεις. Ως συνήθως, το υπερφυσικό στοιχείο είναι βασικό κομμάτι των όσων συμβαίνουν και δίνει στο παιχνίδι αυτή τη μπιμουβάδικη γοητεία που αγαπάμε (;). Περιμένω να δω που θα το πάει αλλά πέρα από την κεντρική ιστορία, η δράση έχει κάποια σημεία που είναι τραβηγμένα απ'τα μαλλιά όπως

Επίσης, αν και εξαιρετικός για ερασιτέχνης, βρίσκω ότι ο Jones σ'αυτό το παιχνίδι ερμηνεύει λίγο υπερβολικά και θεατρινίστικα τις "χιουμοριστικές" ατάκες του και αρκετές καταλήγουν να μοιάζουν ακόμα πιο σαχλές απ' ό,τι είναι. Νομίζω ότι η παρουσία μπροστά από την κάμερα τον αγχώνει, γι'αυτό ώρες-ώρες μοιάζει κάπως άγαρμπος/αμήχανος. Εκεί που πραγματικά κάνει άριστη δουλειά, πάντως, είναι στο voice-over. Η άνεση και φυσικά η ανεπανάληπτη χροιά της φωνής του είναι το Α και το Ω της όλης εμπειρίας.

Τα γραφικά άρχισα να τα συνηθίζω, παρά τις εμφανέστατες ατέλειές τους, αλλά το ζήτημα με τα μικροσκοπικά αντικείμενα παραμένει και γίνεται ακόμα πιο έντονο στο

Η μεγαλύτερη δύναμη του παιχνιδιού νομίζω είναι το pacing, ως τώρα δεν έχω βαρεθεί ούτε δευτερόλεπτο και έχω διαρκώς περιέργεια για το τι θα συμβεί μετά. Μέχρι τώρα βαδίζω κι εγώ στο path Somewhere I'll Find You και πιστεύω ότι εκεί θα παραμείνω μέχρι το τέλος.

No good deed goes unpunished

More
12 Μάι 2014 10:41 #43514 by ManOfSorrows
Αυτό με το zoom out στους γρίφους αντί για zoom in κι εμένα μου έσπασε τα νεύρα! Απορώ πως πέρασε από τους testers! Και γιγαντοοθόνη να έχεις δεν έχει καμία λογική!

Σεναριακά κενά δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν και τα συναντάμε στην πλειοψηφία τέτοιου είδους παιχνιδιών. Γενικά πάντως είναι αυτό που λες. Δεν βαριέσαι ποτέ. Έκει που έχω φτάσει υπάρχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό όλα τα στοιχεία που μ'έκαναν να αγαπήσω την σειρά. Κατά την γνώμη μου είναι το παιχνίδι που φτάνει πιο κοντά στα επίπεδα του Pandora χωρίς να μπορεί να τα φτάσει όμως.

Tex Murphy is back!

More
12 Μάι 2014 20:54 #43519 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Παιδια με ριγη συγκινησης ειδα και εγω χτες το βραδυ το intro.
Ειμαι ετοιμος να το αρχισω!........ειμαι?
Και αν τελειωσει? 16 χρονια αναμονης ειναι αυτα, και για εναν τυπο κολημενο σαν εμενα με τα Black Dahlia kai Pandora (ναι και Myst ολα) φοβαμαι ειλικρινα να το αρχισω :rolleyes:
Και ομως το θελω τοσο πολυ........

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
12 Μάι 2014 21:20 #43520 by Castledoque
Και ναι, είναι γεγονός! Day 7 και έφτασα στο DEMO.

Η Chelsee ακόμα πουθενά...

Ξέρει κανείς πόσες μέρες είναι όλο το παιχνίδι;;;

More
12 Μάι 2014 21:44 #43521 by maladroid
Απ' όσα διάβασα συνολικά είναι

Για την Chelsee δεν έχεις δίκιο,

Πάντως σίγουρα το παιχνίδι δεν είναι τόσο μεγάλο σε διάρκεια όσο αφήνανε να εννοηθεί οι δημιουργοί, αν και μάλλον συνυπολογίζουν τις εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες αναρωτιέμαι τελικά πόσο διαφοροποιούν τη δράση.

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
12 Μάι 2014 21:46 #43522 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Ειλικρινά σταματάω να διαβάζω αναρτήσεις στο συγκεκριμένο post.
Κάθε φορά είμαι ένα κλικ από την παραγγελία του από το GOG και με το ζόρι κρατιέμαι...

Να δώσω πόσο θα περιμένω για πιθανή retail έκδοση, αλλιώς θα "πέσει" και αυτό το κάστρο! Ά ρε Tex

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
12 Μάι 2014 21:55 #43523 by maladroid
Χλωμό το κόβω να βγει σε retail ο Tex, παρότι έχει publisher. Κρίνοντας από την εξευτελιστική τιμή κυκλοφορίας, δεν μπορώ να φανταστώ τι περιθώριο κέρδους θα έχει το κουτί, απ'τη στιγμή που δεν μπορούν να το κοστολογήσουν πάνω από 20-25 δολάρια (και πολλά βάζω γιατί όοοοταν θα βγει, το digital θα βρίσκεται κάτω από τα $15).

More
12 Μάι 2014 22:12 #43524 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Συμφωνω με τον maladroid.
Δεν θα βγει μαλλον ποτε :?
Παντως μη το κανεις αυτο στον εαυτο σου, σε καταλαβαινω απολυτα μια και εγω ειμαι υπερ των παλιων καλων retail αλλα ο κοσμος προχωρα και δυστυχως ή ευτυχως πρεπει και πολλες φορες τελικα καλο ειναι να ακολουθουμε....
Με το μυαλο σε αυτο, το γεγονος οτι το γουσταρεις (εισαι ετοιμος βρε παιδι μου) και με το σχεδον δεδομενο οτι δεν θα βγει retail ....ΒΟΥΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ στον πατσα! ΟΡΜΑ! :mrgreen:
ΝΟ SPOILERS ΒΛΕΠΕ ποτε εμφανιζεται η Chelsee και αν... :?

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
12 Μάι 2014 22:44 #43525 by Castledoque

fijidreamer wrote: ΝΟ SPOILERS ΒΛΕΠΕ ποτε εμφανιζεται η Chelsee και αν...

Δεμ πρόκειται για spoiler. Το όνομά της ηθοποιού εμφανίζεται φαρδύ πλατύ στα αρχικά credits. Και σχεδόν από την αρχή το παιχνίδι σου δίνει την επιλογή να έχεις ως βασικό κίνητρο της έρευνάς σου να ανακαλύψεις τι απέγινε η Chelsee.

maladroid wrote: μάλλον συνυπολογίζουν τις εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες αναρωτιέμαι τελικά πόσο διαφοροποιούν τη δράση.

Μα αυτό είναι το διασκεδαστικό: ότι με δύο τρία διαφορετικά ενδιάμεσα βίντεο μπορεί να αλλάξει όλη η αίσθηση του παιχνιδιού, ενώ οι υπόλοιπες σκηνές είναι ίδιες.

More
12 Μάι 2014 22:55 #43526 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Molis bgaloun linux ekdosi fonakste me, mexri tote, I fart in their general direction.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
13 Μάι 2014 01:42 #43529 by Castledoque
Day 9 και γύρω στις 18 ώρες παιχνιδιού!!! :mrgreen:
Η day 8 ήταν απροκάλυπτη old-school Tex-Murphy-λα! :D :D :D

Το κακό είναι πως μάλλον πλησιάζει το τέλος... :cry: