Keepsake

More
07 Μάι 2006 09:38 #8381 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Keepsake
Omen,
εκτιμώ απεριόριστα την υποστήριξη -ειδικά απέναντι στον Elessar που είχε δεν είχε την είπε πάλι την ταβανόπροκα! Άσε το τι ακούω prive κάθε φορά που γυρνάει εκεί η συζήτηση. Αν τύχει να βρεθούμε καμιά φορά όλοι μαζί, θα καταλάβεις. Μιλάμε για πολύ γέλιο. :wink:

Giovanna,
Σίγουρα είναι υπέροχα (για τα δεδομένα τους) παιχνίδια κι ακόμη πιο σίγουρα αξίζει κάποιος να τα παίξει. Αν όμως, και μόνο αν, του αρέσει αυτό που παίζει. Αν κάτι δε σε έλκει δε το παίζεις. Πώς π.χ. βρε Τζιοβάννα δεν έπαιξες το Fahrenheit γιατί δε σου άρεσε ο χειρισμός του? Εε! δες το κάπως έτσι. Και δε συγκρίνω φυσικά το Fahrenheit με τα κλασσικά, μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Αλλά είναι κάτι αντίστοιχο. Δε σου αρέσει κάτι, δεν ασχολείσαι μαζί του, ακόμη κι αν όλοι λένε πως είναι πολύ όμορφο τελικά. Το όμορφο όμως παραμένει πάντα υποκειμενικό! :wink:

Zagorin,
"Δικαιολογία"? Χαχα! Πολύ καλή επιλογή λέξης, αν και άστοχη. :wink: Δεν είναι δικαιολογία να πεις πως κάτι δε σ' αρέσει σε σημείο να μη μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι. Είναι μία αιτιολόγηση, μία πραγματικότητα. Που ΟΚ, δεν είναι αντικειμενική, αλλά ισχύει για ορισμένους.

Αυτό με το DosBox δε το κατάλαβα. Χάνεται το pixelιάσμα?! :shock: Και πώς το κάνεις αυτό?

Airness,
Τα γραφικά έχουν άμεση σχέση με το παιχνίδι. Αν δεν είχαν, απλά δε θα υπήρχαν. Θα διάβαζες ένα κείμενο που θα σου έλεγε τι γίνεται και τι να φαντάζεσαι πως βλέπεις γύρω σου. Τα γραφικά (σε συνδυασμό με τον ήχο) είναι αυτά που σε ένα παιχνίδι σε μεταφέρουν στο κόσμο του. Όντως δεν έχουν σχέση με το πόσο καλή είναι μία ιστορία ή οι γρίφοι του, αλλά έχουν σχέση με το σύνολο και το κατά πόσο τελικά σε έλκει. Κι ειλικρινά τα γραφικά μερικών από τα της παλιάς σχολής φαντάζουν άσχημα πλέον... τουλάχιστον σε ορισμένους, για να μη γενικεύω. :wink:

Κι επειδή ξέφυγε τελείως το θέμα... το Keepsake πάντως από πλευράς γραφικών είναι πολύ ελκυστικό. Χεχε... :wink:

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Μάι 2006 10:07 #8383 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic Keepsake
Αν ανοίξεις το αρχείο dosbox.conf που βρίσκεται στο directory που έκανες installation το dosbox κάπου έχει μία επιλογή scaler. Εκεί αντικαθιστάς το default που νομίζω είναι normal2x και βάζεις το advinterp3x.

Tα scaler αυτήν την λογική έχουνε. Να κάνουν π.χ. μια εικόνα 200x300 σε 400χ600 προσπαθώντας να γεμίσουν με κάποιες τεχνικές τα υπόλοιπα Pixels. Δοκίμασε και δες τα γραφικά πως γίνονται.

More
07 Μάι 2006 10:13 #8385 by Fallen Angel
Will do... thanks! :)

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
07 Μάι 2006 10:28 #8386 by giovanna
Replied by giovanna on topic Keepsake
@Fallen_Angel.

Εγώ δεν έχω θυμώσει. Στο Farheineit, απλώς τα πήρα γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να το παίξω με ένα απλό πληκτρολόγιο και ποντικι.

Εσύ πιστεύεις ότι θα μπορούσα ποτέ να μην παίξω ένα παιγνίδι που ούτε ακόμα δεν το έχω δει ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει?

Απλώς, αφου ξέρεις πόσο adventuru είμαι.

Μια δοκιμή θα με πείσει. Απλώς ήθελα να εκφράσω κάποιες ανησυχίες μου.

Εγώ εκεί τα δοκιμάζω όλα, και πάντα ζητάω λίγο επιεικια, δεν είναι κακό
:shock:

More
07 Μάι 2006 19:54 #8393 by Fallen Angel
Kαλέ!? Τι έγινε εδώ πέρα? Τζιοβάννα, μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω (ή εγώ δε τα έγραψα καλά :wink:). Δεν σε έκρινα ή σχολίασα σε κανένα σημείο, και σίγουρα δεν αμφισβήτησα πως είσαι adventurού και πως τα δοκιμάζεις όλα (αυτό είναι γνωστό άλλωστε).

Σου έδωσα το παράδειγμα ώστε να κάνεις την αντιστοίχιση συναισθημάτων. Όπως εσύ 'ενοχλείσαι' με π.χ. το χειρισμό κάποιου παιχνιδιού και νοιώθεις πως δε θες να το παίξεις, έτσι κι εγώ ή η Omen 'ενοχλούμαστε' να βλέπουμε γραφικά τόσο παλιά και δε θέλουμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια.

Παράδειγμα ήταν. Τίποτε παραπάνω! :wink:

More
07 Μάι 2006 23:30 #8395 by aiRness
Replied by aiRness on topic Keepsake
Συμφωνώ για τα γραφικά, fallen_angel, still, τα γραφικά είναι υπέροχα. Διαφωνώ με το επιχείρημα του χειρισμού και των γραφικών όμως, το βρίσκω άτοπο σε αυτό που λέω εγώ για τα γραφικά και γενικότερα για το είδος.

Επίσης δεν χρειάζεται όποτε μου απαντάει κάποιος να γράφει και γιατί μου απάντησε, δεν θα φάω κανέναν :)

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
08 Μάι 2006 05:28 #8403 by Zagorin
Ξέχασα να προστέσω για το dosbox αν έχεις καλό επεξεργαστή βάλε το output (βρίσκετε και αυτο στο dosbox.conf) σε ddraw ή opengl (το default νομίζω είναι surface). Αυτά χρησιμοποιούν filtering όπου μειώνουν το pixelarisma (βέβαια κάνει την εικόνα πιο blur αλλά στα παλιά παιχνίδια δεν είναι τόσο έντονο).

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Μάι 2006 08:13 #8405 by giovanna
Replied by giovanna on topic Keepsake
Αγάπες απλώς δεν είπα κάτι κακό. Δοκιμάστε εσείς ότι θέλετε, και αφήστε με εμένα να δοκιμάσω αυτά τα παλιά γραφικά.

Αφού με ξέρεις σε λίγο θα αρχίσω να γκρινιάζω και τέτοια διάφορα.

Αλλά λές να γίνει η έκπληξη Fallen_Angel? :shock:

More
08 Μάι 2006 08:57 #8408 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Keepsake
zagorin αυτο που λες για το dosbox κανει κατι αντιστοιχο με το mame και το zsnes (αν τα εχεις δει); φανταζομαι ειναι ενα απλο blur, αν και το τελικο αποτελεσμα ειναι σχετικα βελτιωμενο

More
08 Μάι 2006 10:48 #8412 by Zagorin
Δεν γνωρίζω αλλά είναι γνωστή τεχνική και ίσως χρησιμοποιείτε. Δεν είναι απλό blur πάντως.

More
15 Μάι 2006 10:18 #8547 by panosvlass
Replied by panosvlass on topic Keepsake
Μια ερωτηση που περιμενει γρηγορη απαντηση!!

Παιδια επειδη πρεπει να ριξω format στο pc το συντομοτερο δυνατο και δεν εχω χρονο να τελειωσω το παιχνιδι πρεπει να κρατησω τα saves του γιατι απο την αρχη δεν παιζει να το ξαναπαιξω και ειναι κριμα να το παρατησω τωρα που σχεδον τελειωνει.Και ερωτω ποιους φακελους πρεπει να κρατησω?

Αν κρατησω τον φακελο: program files\wicked studios\keepsake\res\save με οτι περιεχει θα ειμαι καλυμενος???
Please μια απαντηση το συντομοτερο!!!
Ευχαριστω..

More
18 Μάι 2006 18:13 #8637 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Καινούριο patch για το Keepsake
Κυκλοφόρησε καινούριο patch για το Keepsake το οποίο συμπεριλαμβάνει τις παλιότερες διορθώσεις, καθώς και κάποιες νέες. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ .

More
18 Μάι 2006 18:51 #8640 by qrious
Replied by qrious on topic Keepsake

panosvlass wrote: Αν κρατησω τον φακελο: program files\wicked studios\keepsake\res\save με οτι περιεχει θα ειμαι καλυμενος???
Please μια απαντηση το συντομοτερο!!!
Ευχαριστω..

φυσικα και εισαι καλυμενος :wink:

More
18 Μάι 2006 20:47 #8646 by user_32
Replied by user_32 on topic Keepsake
Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί ξανά αλλά πότε πότε τα λόγια της ηρωήδας είναι το σιγανά και οι ήχοι του περιβάλλοντος είναι τόσο δυνατοί που δεν ακούω τίποτα παρά μονό τα πουλάκια να κελαηδάνε .

Έχω βάλει και το τελευταίο patch αλλά τίποτα. Αυτό συμβαίνει μονό σε μένα ή έχει συμβεί και σε κανένα άλλον. Το έχω πάρει από τον θείο από την Αμερική να φταίει αυτό ;

Επίσης η sidals team έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει ελληνικό walkthrough για αυτό το παιχνίδι δείτε εδώ

More
24 Μάι 2006 10:32 #8892 by cyber_lingas
Replied by cyber_lingas on topic Keepsake
Ξεκίνησα να το παίζω το keepsake...
Εξαιρετικά γραφικά δέ λέω, αλλά πολύ φτωχή δουλειά στις (φωνητικές)ερμηνείες...
Eιδικά μετα την εξαιρετική παραγωγή του StillLife(που μόλις τέλειωσα :)) μου χτυπάει άσχημα...
Αλλά ελπίζω η συνέχεια να με αποζημιώσει :)