Κόμιξ & κινούμενα σχέδια!

More
09 Δεκ 2011 04:31 #34880 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Κόμιξ & κινούμενα σχέδια!
Αυπνίες σήμερα και είπα να ανοίξω λίγο τα εσωψυχά μου... Με αφορμή λοιπόν δυο τύπους ( :rolleyes: ) που ανοίξαν κουβέντα για "επίγονους και απόγονους" λέω να αναφέρω και εγώ μερικά από τα comics (που τόσο έχω παραμελίσει τελευταία :( ) που κατέχουν περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου (και τα υπόλοιπα σε μια χαρά θέση είναι αλλά μερικά δεν χωράνε πλέον και βρίσκονται σε κούτες που και αυτές με τη σειρά τους βρίσκονται σε μια χαρά θέση :mrgreen: ). Χμμ... από που να αρχίσω... α ναι ΙΝΚΑΛ, δυο τιτάνες μαζί, Alejandro Jodorowsky και Moebious (Jean Giraud), Ε.Φ. at its best, Sandman του Neil Gaiman (Χριστίνα δεν πιστεύω να μην τα έχεις διαβάσει; :wink: ) "Αναρωτηθείτε όλοι εσείς... τι δύναμη θα είχε η κόλασή σας αν όσοι ζείτε εδώ φυλακισμένοι δεν είχατε τη δυνατότητα να ονειρεύεστε τον παράδεισο". Hellboy ένα comic για αυτούς που διαβάζουν comics (το μοναδικό του ίσως μειονέκτημα). ΒΟΝΕ, για να μην παίξουμε ξύλο με τη γυναίκα μου, καταλήξαμε ότι πρώτα θα διαβάζει αυτή τα τεύχη και μετά εγώ (είναι σκληρή διαπραγματεύτρια), απλά μοναδικό. Dylan Dog, η επιτομή των ιταλικών pulp comics, μοναδική ατμόσφαιρα (αχ βρε mamouth αλλά ας μην αρχίσω... ευτυχώς βλέπουμε κάπου κάπου φως από την Jemma). Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ... πόσο το λατρεύω αυτό το παπί είτε είναι από Carl, είτε από Don είτε από Romano (ξέρω crocark με αγαπάς, ελπίζω να είναι ψηλό το ράφι που έχεις τα δικά σου και μακριά από διάφορα χεράκια :) :wink: ). El Eternauta, είμαι πολύ "μικρός" για να πω οτιδήποτε εδώ. Thorgal, πότε σε comic δεν έχει ανακατευτεί η επική, η επιστημονική φαντασιά, το ρομάντζο και οι μύθοι με τέτοιο τρόπο. Υπευθυνός για αυτόν τον "αχταρμά" είναι ο Jean Van Hamme (ο άνθρωπος διδάσκει γραφή σεναρίου σε πανεπιστήμιο), δείτε επίσης και το ΧΙΙΙ δικό του είναι (άλλο και αυτό :!: ) όσο για τα σκίτσα μαγεύει ο Grzegorz Rosinski (αχ βρε mamouth, αλλά είπαμε ας μην αρχίσω). Τέλος και το όνομά του να γράψει ο Alan Moore (Watchmen, V... κτλ) σε χαρτοπετσέτα είναι αριστουργημα :mrgreen: .
Εννοείται βέβαια ότι σε τέτοιους είδους λίστες δεν τοποθετώ ΠΟΤΕ τον Goscinny απλά γιατί είναι εκτός συναγωνισμού. Ανοίγεις το λεξικό στη λέξη "χιούμορ" και διαβάζεις "αυτά που έγραφε ο Goscinny και αντιγράφει όλη η Ευρώπη μέχρι σήμερα".

@crocark
Βρε φίλε είπες κάτι περί πολιτικής της εταιρείας που εκδίδει το ΚΟΜΙΞ, και ότι διάβασες για τον Rosa ότι απαγόρευσαι να εκδίδονται οι ιστορίες του στην Ελλάδα :shock:, αν δεν σου κάνει κόπο γίνεσαι λίγο πιο σαφής; (έτσι για το κουτσομπλιό :mrgreen: ) Δεν το συνέλλεγα ποτέ (το καβάτζωνα καθε μήνα από το θείο μου) αλλά κάτι κλεφτές ματιές που έχω ρίξει τελευταία βλέπω ότι επανεκδίδουν στις ίδιες πάλι ιστορίες...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Δεκ 2011 09:25 #34884 by crocark
Μ' αυτά και μ' αυτά που λες γενικά, θ' αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά να έρθω Ζάκυνθο. Ή θα σε φωνάξω εδώ πάνω :D Τι θησαυρός είσαι εσύ ρε παιδί μου! Θα ξεκινήσω λέγοντας πως δεν έχω τόσο ευρύ "ρεπερτόριο" αναφοράς όσο εσύ. Έχω διαβάσει διάφορα (έχω και κάτι λίγα), αλλά εκεί που ουσιαστικά περιορίζονται οι γνώσεις μου είναι σε όσα περιλαμβάνουν οι συλλογές μου. Αν και το σχόλιο για τους προγόνους των ελεφάντων το 'πιασα :wink: Άμα χρειαστώ ποτέ καμιά πληροφορία για ευρωπαικό κόμικ ξέρω που θα ρωτήσω πλέον.
Εκτός λοιπόν από Goscinny συλλέγω μόνο Disney και μάλιστα κατά προτίμηση μόνο πάπιες. Εκτός από τις πάπιες προτιμώ όλα τα μικρά τύπου κακός λύκος και τέτοια, που όμως δεν μπορώ να πω ότι συλλέγω. Πάντως με τα ποντίκια δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά, εξού και Ρομάνο Σκάρπα ... μπα (αν και δε θα 'λεγα όχι για Φλόυντ Γκόντφρεντσον). Από αμερικάνικο υπερηρωικό κόμικ το μόνο που μου έκανε ποτέ κλικ είναι ο Spiderman, ο οποίος είναι πραγματικά αλλού και, ναι, τολμώ να πω ότι είναι τόσο καλός που θα μπορούσε να είναι κι Ευρωπαικός.
Ευτυχώς φίλε εγώ δε χρειάστηκε ποτέ να συζητήσω τέτοια προβλήματα με το έτερον ήμισυ. Μη σου πω ότι εγώ είμαι αυτός που της κάνει χαλάστρα με τα περιοδικά μαγειρικής και λοιπά. Όσο για τα χεράκια, περιέργως ούτε που δίνουν σημασία, αν και μου έχουν σκίσει το εξώφυλλο το #13 (το πρώτο που αγόρασα ποτέ) "Καιρός για διακοπές" (εξαιρετικός - μεγαλειώδης Barks - έντεκα χρονών, το υποδέχτηκα ως ατομική βόμβα - ο κόσμος ποτέ δεν ήταν ξανά ο ίδιος - ακόμη βρίζω που η εκδοτική δεν είχε ξεκινήσει τα τηλεοπτικά σποτς ένα χρόνο πριν και ...). Ο ίδιος που μου μάσησε τη Gina από το εξώφυλλο του Runaway 2. Έχει γούστο τουλάχιστον! Κακά τα ψέματα. Ό,τι και να έχουν δημοσιεύσει κι ό,τι και να λένε, είχε φανεί από νωρίς ότι ο κόσμος ήθελε πάπιες και Μπάρκς και ουσιαστικά οι ιστορίες που δημοσιεύαν ήταν ως επί το πλείστον αυτές που είχαν δημοσιευτεί στο Uncle Scrooge και το Walt Disney's Comics and Stories. Όπως κι αυτά στην Αμερική μετά περίπου το τεύχος Νο 300 (πιθανόν να κάνω και λάθος) ξεκινούσαν την αναδημοσίευση, έτσι και το Κόμιξ (το τελευταίο πιο νωρίς γιατί παρόλο που δημοσίευε από περισσότερο κόσμο και χώρες, μην ξεχνάμε ότι είχε και 5 φορές περισσότερες σελίδες ανά τεύχος). Προσωπικά δεν το βρίσκω κακό και δεν είναι εκεί η ένστασή μου. Δεν το έχω παρακολουθήσει από πολύ κοντά, γιατί υπάρχουν άλλοι πολύ πιο φανατικοί από εμένα. Εμένα μ' ενοχλεί που σταμάτησαν να δημοσιεύουν τις καινούριες ιστορίες του Rosa, αν κι ομολογουμένως αυτό έδωσε πολύ χώρο π.χ. για Γίππες, που όσο παρακολουθούσα το περιοδικό ακόμη είχαν ξαναξεκινήσει να βάζουν ενώ τον είχαν παρατήσει για πάνω από δεκαετία (χοντρικές εκτιμήσεις). Αλλά όπως και να το κάνεις τον πολύ χώρο τον κερδίζουν οι Ιταλοί, οι οποίοι ποτέ δε μου άρεσαν, με ίσως μικρή εξαίρεση τον Άντολντ τον Ανήμερο.
Αναφέρεις τη Χριστίνα και σ' αρέσει ο Βίος κι η Πολιτεία. Κάποτε της είχα στείλει φωτογραφία μιας "ζωγραφιάς" να μου την ανεβάσει, αλλά ξεχάστηκε μετά γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη ευκαιρία. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει η φωτογραφία.

ΥΓ τη συλλογή μου με τα ΚΟΜΙΞ έχω πάψει να τη μετράω με τα τεύχη. Τη μετράω με τα κιλά εκ των πραγμάτων. Ένα ράφι είναι όλο κι όλο, αλλά σκέψου το ειδικό βάρος του χαρτιού ιλουστρασιόν και πολύ πυκνή τοποθέτηση για να κρατιούνται και ίσια. Τη μετράω με το βάρος γιατί κατά καιρούς χρειάστηκε ν' αλλάξω στηρίγματα στο ράφι ή να προσθέσω κι άλλα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Δεκ 2011 10:28 #34885 by moumiaq
@crocark

Την έχεις δείξει σε πολλά κοριτσάκια την συλλογή σου ..... με τα κόμιξ :lol: :lol: ε ε ?

Απο Ζάκυνθο είσαι ?

More
09 Δεκ 2011 11:35 #34887 by crocark
@ Moumiaq

:lol: Πονηρούλη ... :lol: Όχι, σε κανένα. Πάντα φοβόμουν ότι κι οι ματιές μπορεί να τη φθείρουν. Άσε που πάντα πίστευα ότι άμα δείξεις τέτοια συλλογή σε κοριτσάκι, ή που θα τρομάξει ή που δε θα σε πάρει ποτέ στα σοβαρά. Από Ζάκυνθο είναι ο Κ. Εγώ είμαι Βόρειος. Άραγε στη Ζ. έχει σύλλογο ο ΠΑΟΚ; (απλή περιέργεια δε με συνδέει τίποτα με συλλόγους).

Μιας όμως που είπες κοριτσάκια, τι σκέφτηκα; Έχουμε τυχόν καμιά Αννούλα; Αν ναι, χρόνια της πολλά και κάποιος να βάλει την "Αννούλα του χιονιά" γιατί δεν τη βρίσκω :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Δεκ 2011 18:14 #34908 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Κόμιξ & κινούμενα σχέδια!

Constantine_R wrote: Χμμ... από που να αρχίσω... α ναι ΙΝΚΑΛ, δυο τιτάνες μαζί, Alejandro Jodorowsky και Moebious (Jean Giraud), Ε.Φ. at its best, Sandman του Neil Gaiman (Χριστίνα δεν πιστεύω να μην τα έχεις διαβάσει; :wink: )[...]

Κοίτα να δεις που βάρεσε ορθώς η καμπάνα... γιατί τα Sandman μπορεί να τα έχω διαβάσει (όχι όλα, εξακολουθώ να γλυκοκοιτάζω αχόρταγα τους huge & super-duper συλλεκτικούς τόμους), αλλά το Ινκάλ όχι. Και πολύ μου αρέσει η ιδέα ενός sci-fi συνομωσιολογικού και ντεντεκτιβίστικου κόμικ (απ' όσα είδα με ένα γρήγορο search) τώρα που χειμωνιάζει.

Εν τω μεταξύ, ο συγχρονισμός σου ήταν υπέροχος. Μόλις τελείωσα το Υoungblood κι αναζητούσα το επόμενο που θα φορτωθεί στο iPad. Τα Walking Dead που έλεγα να ξεκινήσω θα μπουν στον πάγο μιας κι έχω ξενερώσει απίστευτα από τη σειρά κι αρνούμαι να ξεκινήσω τώρα το κόμικ... σκεφτόμουν για το The Umbrella Academy που έχω ακούσει πολύ-πολύ καλά λογάκια... αλλά why not, Ιnkal it is. Ωραιότατα!! :) :)

Nothing happens unless first a dream...

More
09 Δεκ 2011 18:45 #34913 by mkllds

Fallen_Angel wrote: Τα Walking Dead που έλεγα να ξεκινήσω θα μπουν στον πάγο μιας κι έχω ξενερώσει απίστευτα από τη σειρά κι αρνούμαι να ξεκινήσω τώρα το κόμικ...

Γιατί;

Έχω ακούσει καλά λόγια για τη σειρά. (Ρωτάω γιατι δεν την έχω δει, μόνο το κόμικ έχω διαβάσει.)

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
09 Δεκ 2011 19:09 #34918 by Constantine_R
Αχ βρε Fallen για έναν από αυτούς τους huge & super-duper συλλεκτικούς τόμους έχω φάει ένα τέταρτο στον Ελευθερουδάκη και προσπαθώ να με πείσω να μην τον πάρω, τελικά δεν το έκανα (πολύ τσουχτερή τιμή). Πάντως και εγώ δεν τα έχω διαβάσει και τα 88 (νομίζω τόσα είναι). Να το διαβάσεις το Ινκαλ, ξεφεύγει από τα τετριμένα Ε.Φ.

@crocark
Μην ανυσηχείς και οι γυναίκες μας θα αγαπούσαν η μία την άλλη :). Τα ίδια προβλήματα έχω και εγώ, απλώς καμιά φορά της πασάρω πλαγίως κανένα που ξέρω ότι μπορεί να της αρέσει και κολλά χειρότερα και από μένα.
Το πρώτο comic που "μάζευα" (μου αρέσει πολυ αυτή η λέξη) ήταν το Spiderman των εκδόσεων Καμπανά όταν έγινε μεγάλο και έγχρωμο (τι μου θυμίζεις τώρα) και ήμουν Πέμπτη Δημοτικού (κλαψ) σταμάτησα όμως στα 14 (τα έχω ακόμα σε κάποια κούτα στο πατρικό μου). Είναι ο πιο πετυχημένος ήρωας γιατί είναι και ο πιο ανθρώπινος (friendly neighbor...).

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Δεκ 2011 19:13 #34919 by Fallen Angel

mkllds wrote: [...]Έχω ακούσει καλά λόγια για τη σειρά. (Ρωτάω γιατι δεν την έχω δει, μόνο το κόμικ έχω διαβάσει.)

Κοίτα, η πρώτη season ήταν καλή. Δεν ήταν κάτι το super εμπνευσμένο, πρωτότυπο, or anything, αλλά ήταν καλή. Είχε την αγωνία της, είχε το σπλάτερ της, ήταν γουστόζικη γενικά (παρότι είχε δείγματα ελεεινότητας από τότε). Η δεύτερη... τι να πω και να μην (αυτο)λογοκριθώ. Για κάποιον αδιευκρίνιστο και πραγματικά ανεξήγητο λόγο κράτησε μόνο την ελεεινότητα. Έχει εξελιχθεί σε σαπουνόπερα τύπου Λάμψη Φώσκολου (αν θυμάσαι) όπου εμφανίζεται ως guest star ένα zombie κάθε 2-3 επεισόδια. Έλεος. Ε-ΛΕ-ΟΣ!! Ένα καλό είχε η σειρά, τα zombies (ειπωμένο ala Mikeus), και το εξαφάνισαν. Δεν ξέρω αν είναι έτσι και τα κόμικ, αλλά η σειρά είναι πραγματικά απογοήτευση από ένα σημείο κι έπειτα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα... ;)

Constantine_R wrote: Αχ βρε Fallen για έναν από αυτούς τους huge & super-duper συλλεκτικούς τόμους έχω φάει ένα τέταρτο στον Ελευθερουδάκη και προσπαθώ να με πείσω να μην τον πάρω, τελικά δεν το έκανα (πολύ τσουχτερή τιμή).

Join the club, join the club!! Μιλάμε για... λιγούρεμα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που τους βλέπω σε βιβλιοπωλείο. :lol: :lol:

More
09 Δεκ 2011 19:24 #34924 by mkllds

Fallen_Angel wrote: Η δεύτερη... τι να πω και να μην (αυτο)λογοκριθώ. Για κάποιον αδιευκρίνιστο και πραγματικά ανεξήγητο λόγο κράτησε μόνο την ελεεινότητα. Έχει εξελιχθεί σε σαπουνόπερα τύπου Λάμψη Φώσκολου (αν θυμάσαι) όπου εμφανίζεται ως guest star ένα zombie κάθε 2-3 επεισόδια. Έλεος. Ε-ΛΕ-ΟΣ!! Ένα καλό είχε η σειρά, τα zombies (ειπωμένο ala Mikeus), και το εξαφάνισαν. Δεν ξέρω αν είναι έτσι και τα κόμικ, αλλά η σειρά είναι πραγματικά απογοήτευση από ένα σημείο κι έπειτα.

Κοίτα και το κόμικ επικεντρώνεται γύρω από τους χαρακτήρες και τον τρόπο επιβίωσης τους αλλά έδειχνε και τα zombies μόνο που δεν ήταν οι πρωταγωνιστές. Το βασικότερο με το κόμικ ήταν ότι για κανέναν χαρακτήρα δεν ένιωθες σιγουριά ότι θα επιβιώσει.

Πάντως στο κόμικ υπήρχαν σκηνές που δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δείξουν ποτέ στη σειρά.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
09 Δεκ 2011 19:40 #34929 by Constantine_R
Tο Walking Dead δεν το έχω διαβάσει ούτε και έχω δει τη σειρά, αλλά για να πούμε και δυο λόγια για τα δικά μας η Telltale ετοιμάζει παιχνίδι βασισμένο σε αυτό και αν κρίνω από το concept μυρίζει πολύ Jurassic Park... για να δούμε μετά από τέτοιο κάζο θα το προχωρήσει; :twisted:

More
09 Δεκ 2011 19:45 #34930 by Fallen Angel

mkllds wrote: Kοίτα και το κόμικ επικεντρώνεται γύρω από τους χαρακτήρες και τον τρόπο επιβίωσης τους [...] Πάντως στο κόμικ υπήρχαν σκηνές που δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δείξουν ποτέ στη σειρά.

Αυτό το τελευταίο το λέει κι ένας πολύ καλός φίλος που με προειδοποίησε πως αν ξεκινήσω το κόμικ, δε θα σταματήσω πριν το τελειώσω. Θα χάσω τον ύπνο μου, λέει, οπότε καλό θα ήταν να το διαβάσω σε διακοπές. Πολύ με ιντριγκάρετε, boyz. Πάρα πολύ.

Τώρα, γι' αυτό που λες πως το κόμικ επικεντρώνεται στους χαρακτήρες και την επιβίωσή τους, ΟΚ. Εάν αυτό γινόταν με ωραίο τρόπο, δε νομίζω πως θα με ενοχλούσε ούτε στη σειρά. Όχι, όμως, να γίνεται σαπουνόπερα η σκιαγράφηση των χαρακτήρων και των διαπλοκών.

**Ακολουθούν spoiler-άκια για όσους δνε έχουν διαβάσει το κόμικ ή/και δει τη σειρά**
Όταν έχεις τον badass της παρέας, τον Daryl, να γίνεται από κυνικός κάφρος, ένα κουταβάκι που ρισκάρει τα πάντα για ένα κοριτσάκι που θέλει να επιστρέψει στη μανούλα του... Ή όταν έχεις μόνο τον Shane να κάνει καφρίλες για να επιβιώσει (που κι αυτός έχει αρχίσει να τις κάνει απλώς για να τις κάνει) ενώ όλοι οι άλλοι είναι μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια ΑΓΝΩΣΤΩΝ που αλληλοθυσιάζεται για το καλό του χι άσχετου... Ή όταν όλο το ζήτημα τεσσάρων επεισοδίων είναι ποιος πήγε με ποια και ποιος γκάστρωσε ποια... εε, εντάξει, φτάνεις σε ένα σημείο όπου απλώς ελπίζεις και προσέχευσαι να τελειώσει η season με ένα gros plan όπου τα zombies θα τους τρώνε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όσο θα μιξοκλαίγονται. Εε, μα!! 8)
[Για το σερίφη (a.k.a. δε-σε-αντέχω-αντιπαθητικέ-τυπά) δε θα πω τίποτε διότι έχω και μια παιδεία. Αλλά θέλω να πεθάνει βάρβαρα. Βασανιστικά. Και επώδυνα. Όπως ένοιωθα εγώ στο μονόλογό του στην αρχή της season 2. ]

Edit:
Της Telltale το Walking Dead το περιμένω πώς και πώς. Εφόσον δε φοβήθηκαν να δείξουν θανάτους στο Jurassic Park που είναι λιγότερο... σκοτεινό, έχω πολύ μεγάλες ελπίδες για το ζομποπαίχνιδο. Και το γεγονός πως είχαν κάποια προβλήματα με το τελευταίο τους παιχνίδι, δε νομίζω πως λέει κάτι για τη συγκεκριμένη εταιρεία πλην του ότι λογικά θα φροντίσουν να "βουλώσουν τα στόματα" με το επόμενο που θα βγάλουν. Προσωπικά, τουλάχιστον, δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου προς το ποιόν τους. Τώρα, αν αναφέρεσαι στο κατά πόσο είναι adventure ή όχι, αυτό είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο. ;)

More
09 Δεκ 2011 20:04 #34939 by mkllds
Βασικά σχεδόν όλοι χαρακτήρες κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα ήταν ικανοί να κάνουν. Στο ξαναλέω πάντως ότι το κόμικ περιστρέφεται γύρω από τους χαρακτήρες και τη προσπάθεια τους να ζήσουν σ' ένα κατεστραμμένο κόσμο και απλά τα zombies υπάρχουν για να δικαιολογήσουν αυτόν τον διαλυμένο κόσμο. Θα μπορούσα να σου δώσω πολλά παραδείγματα αλλά θα χαλάσω πάρα πολύ την έκπληξη σου για κάποια πράγματα εάν αποφασίσεις τελικά να το διαβάσεις.

Η Telltale εαν κρατήσει την ένταση που είχε δημιουργήσει στην ατμόσφαιρα του Jurassic Park και ότι σε κράταγε στη "τσίτα" όλη την ώρα ίσως και να τα καταφέρει να μας δώσει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι (απέφυγα τη λέξη adventure :wink: ).

Fallen_Angel wrote: εε, εντάξει, φτάνεις σε ένα σημείο όπου απλώς ελπίζεις και προσέχευσαι να τελειώσει η season με ένα gros plan όπου τα zombies θα τους τρώνε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όσο θα μιξοκλαίγονται. Εε, μα!! 8)

Έλιωσα! :lol: :lol: :lol:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
09 Δεκ 2011 23:17 #34949 by WickedMan
Καλοκαίρι 2008. Σε παραθαλάσσιο μπαράκι έχω πιάσει την κουβέντα με πολλά υποσχόμενη κοπελιά την οποία γνώρισα εκεί μέσω κοινών γνωστών. Σε κάποιο σημείο, δε θυμάμαι πως και γιατί, κάτι ανέφερα για κόμικς (grave mistake, μην το κάνετε ποτέ).
"Διαβάζεις κόμιξ;" μου λέει αμέσως μισοχαμογελώντας. "Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;".
Ενθουσιάζομαι εγώ (είμαι και αφελής με τις γυναίκες δεν αναγνώρισα τα σήματα κινδύνου) και λέω χωρίς να το πολυσκεφτώ "ο Scrooge McDuck!".
Τη στιγμή που το έλεγα, κάπου ήξερα ότι είχα μπλέξει. Μου ρίχνει που λέτε αυτή ένα βλέμμα... Ξέρετε. Αυτό το ψυχρό βλέμμα που ρίχνουν οι γυναίκες (κυρίως) μισοσηκώνοντας το ένα φρύδι. Προσωπικά μου παγώνει το αίμα, το να τρέξω στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα μου είναι πιο ευχάριστο...
"Μα καλά. Τι μπορεί να σου αρέσει από αυτόν; Είναι τσιγκούνης, γκρινιάρης και άκαρδος!".

Εκεί ήθελα να εξηγήσω ότι όπως κάποιοι γνωρίζουν, αυτή η εικόνα του Scrooge έχει μείνει κυρίως από τις ιστορίες των παλιών δημιουργών (και κάποιων της ιταλικής σχολής) που τον παρουσιάζουν με την απλοϊκή αρχέτυπη μορφή που του είχε δώσει ο Μπαρκς κλπ κλπ. Και ότι μετά σταδιακά χάρη σε άλλους δημιουργούς και κυρίως στον Rosa διαμορφώθηκε σε έναν από τους πιο γοητευτικούς χαρακτήρες κόμικς και μακράν στον πιο πολυσύνθετο χαρακτήρα του Disney κλπ, κλπ. Πράγματα γνωστά για εσάς δηλαδή απ ότι καταλαβαίνω.

Το μόνο, τελικά, που πρόλαβα να πω είναι ένα "Εεε...". Άρχισε λοιπόν εκείνη να μου λέει ότι θυμάται που διάβαζε κόμικς μικρή ( :rolleyes: ) και ότι οι αγαπημένοι της χαρακτήρες ήταν ο Μίκυ, επειδή ήταν πολύ... έξυπνος ( :rolleyes: :rolleyes: ) και ο... Winnie the Pooh (σε εκείνο το σημείο θέλησα να τρέξω απέναντι και να βουτήξω στη θάλασσα με τα ρούχα αλλά συγκρατήθηκα). Μετά αλλάξαμε βιαστικά θέμα (ευτυχώς). Τουλάχιστον η βραδιά δεν εξελίχτηκε τόσο άσχημα, όσο θα περίμενα μετά από αυτό.

Από τότε είμαι πάρα πολύ προσεκτικός μιλώντας για κόμικς, ειδικά σε άτομα αγνώστου σχετικού background... Δε ξέρεις τι μπορεί να πάθεις από τη μια στιγμή στην άλλη :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
09 Δεκ 2011 23:45 #34950 by Tasos
Ωχ, ωχ, ωχ γιατί μου πατήσατε το κουμπί που λέγεται Walking Dead???
Τα κόμικ τα αγνοούσα, ξεκίνησα με τη σειρά την οποία και λάτρεψα...
Λίγο μετά την αρχή του δεύτερου κύκλου ξεκίνησα τα κόμικ τα οποία και δεν μπορώ να σταματήσω. Μάλιστα πέρασα από τις ελληνικές εκδόσεις στις αγγλικές hardback, σε τόμους, με επιπλέον artwork αφού συμφέρουν οικονομικά και είναι και χλιδάτοι!
Η σειρά διαφέρει ως προς τα κόμικ σε μερικά ουσιαστικά πράγματα, αν και σε γενικές γραμμές ακολουθεί τη ροή τους.
Η δεύτερη season αφιέρωσε πολλά επεισόδια στη φάρμα, ενώ ίσως δεν θα έπρεπε. Ζόμπια λογικό είναι που δεν υπάρχουν , καθώς η φάρμα δίνει στους ήρωες την ψευδαίσθηση της ήρεμης ζωής για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Το κόμικ (και λογικά και η σειρά) σκληραίνει πάρα πολύ, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται τον φόβο των ανθρώπων και όχι τόσο τα ζόμπι. μάλιστα, θα δείτε πως τα ζόμπι λειτουργούν περισσότερο σαν εμπόδιο στο μέλλον, παρά σαν πραγματική απειλή...

Επίσης, το Walking Dead προχωράει κανονικότατα και η Telltale υπόσχεται νέα τις επόμενες εβδομάδες.
Δεν ξέρω αν θα έχει σχέση με το Jurassic (αν και δεν νομίζω)...

Υ.Γ. 1. Γενικά έχω κι εγώ ένα κόλλημα με τα κόμικ...
Χωρίς βέβαια να ασχολούμαι όσο θα ήθελα.

Υ.Γ. 2. Παρακαλώ μην αναφέρεται το Game of Thrones πουθενά γιατί θα γράψω κατεβατά...

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
10 Δεκ 2011 02:47 #34957 by Mortal
Για comics τώρα αποκλείεται να μιλήσω γιατί τα έχω αφήσει πίσω μου για περισσότερο από μια 3ετία με μοναδική εξαίρεση τον Αρκά, που ωστόσο δεν νομίζω πως χρειάζεται συστάσεις ούτε για τους Έλληνες αλλά ούτε και για όσους ομιλούν την Αγγλική τουλάχιστον για ορισμένες από τις σειρές του.

Τώρα για το Walking Dead που πιάσατε κουβέντα δεν έχω ιδέα πως είναι το comics ωστόσο η σειρά είναι 1000% Αγία Βαρβαρα βοήθεια μας [Santa Barbara για όσους στα νιάτα τους κάναν το λάθος και είδαν πάνω από 10 episodes]. Κλάμα, δράμα, σπέρμα και ιδρώτας κατάσταση στο 101%. Την βλέπω με Fastforward συνήθως σε 8 με 15 λεπτά [από σύνολο 45 παρά κάτι]. Αν δεν την έχετε αρχίσει μην κάνετε το σφάλμα, κοντεύει να γίνει χειρότερη κι από το Falling Skies που το σκότωσα με συνοπτικές διαδικασίες κάπου στο 6 επεισόδιο.

Αν κάποιος θέλει zombie σειρά με το splatter της και τις ζευγαροκαταστάσεις όπως συνήθως κι επιβάλλεται για σειροταινίες "τρόμου" τότε ας δεί:

και μια άλλη προσέγγιση σαν trailer:

και ακόμη μία:

Όσο για το GoT τάσο θα έλεγα πως θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από το 2ο μισό του πρώτου βιβλίου [στις αγγλικές εκδόσεις η 1η season αποτέλεσε το 1ο μισό του 1ου βιβλίου. [digital format φυσικά]

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...