Κόμιξ & κινούμενα σχέδια!
- Tasos
- Templar Hunter
Επίσης, μάλλον έχεις δει μια περίεργη έκδοση του βιβλίου Got, καθώς η πρώτη season της σειρας παρουσιάζει ολόκληρο το πρώτο βιβλίο, όπως αντίστοιχα η επικείμενη season Θα παρουσιάσει το δευτερο.
Y.Γ. Αν δεν κάνω λάθος έβλεπες και Fringe... Εγώ φέτος δεν άντεξα άλλο! Το παράτησα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Όσο για τις κακές σειρές, βασικά έκρινα απο γενικές αντιμετωπίσεις χαρακτήρων, ο απατημένος, ο εραστής και δυσλειτουργικός μπάτσος, η νευρωτική που θέλει να ρίξει το παιδί που της "δώρισε" ο εραστής, το προβληματικό που κάνει τον Ασιάτη να μην ξέρει από που να φυλαχθεί, η zomboκόρη αυτής που έχει τσιμπηθεί με τον κυνηγό, ο ψυχάκιας κτηνίατρος που νομίζει πως τα zombie θεραπεύονται και πολλά άλλα. Το δεν βλέπεται είναι το λιγοτερο που μπορώ να πω Η άλλη κακή απλή είχε ανεγγέφαλους εξωγήινους που έφερε κάτι από 60-70 αμερικάνικη ξενοφοβία στην "σύγχρονη" tv. Όσο για τον "χαζομπαμπά" που έχανε παιδιά ανα επεισόδιο ε ήταν κομμάτι περισσότερο από όσο αντέχει ένας φυσιολογικός ευρωπαίος.
Δλδ θες να μου πεις πως βλέπεις GoT, και αντέχεις και το WD!?!?!?
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Περιμένοντας να ξαναξεκινήσουν οι 2 σειρές (και να ξεκινήσει και το Alcatraz), έχω κολλήσει λίγο με το Fringe το οποίο αν και όχι κάτι το τρομερό συνολικά, έχει μερικές πολύ καλές στιγμές... Το σενάριο, βέβαια, είναι λίγο μπουρδουκλωμένο αλλά τι να κάνεις...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Νομίζω πως εγώ υπερέβαλλα λίγο, το ομολογώ. Είχα κουραστεί τόσο από το soap-opera σκηνικό των τελευταίων επεισοδίων που ήθελα να στείλω όλη τη σειρά στον Καιάδα. Βιάστηκα. Χθες είδα το τελευταίο επεισόδιο, και το σκηνικό στον αχυρώνα ήταν απλώς συναρπαστικό. Σε ανθρώπινο επίπεδο, όχι επειδή ξανάδαμε zombies. Και δε νομίζω να ήταν τόσο συναρπαστικό αν δεν είχε "χτίσει" τους χαρακτήρες έτσι. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και το δεύτερο μέρος της season τώρα που ξαναπήρε τα πάνω του.WickedMan wrote: Προσωπικά είναι οι μόνες δύο σειρές που έχω δει φέτος (GoT, WD). Καμία σύγκριση σε ποιότητα βέβαια, αλλά νομίζω ότι υπερβάλλετε λίγο για το WD. Δεν είναι τόσο άθλιο (είναι απλά μέτριο), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε με έχουν ξενερώσει οι κραχτές "φωσκολικές ιστορίες" του. Μου αρέσει που προσπαθούν να εστιάσουν στις αντιδράσεις των ανθρώπων και όχι στα ζόμπι, αλλά έχω την εντύπωση ότι το κάνουν με τελείως λάθος τρόπο σε πολλά σημεία.
Τα διάβασα και τα έξι, ως επιμελής μαθήτρια. Η ιστορία ήταν πολύ ωραία (ειδικά αν αναλογιστούμε πότε γράφτηκαν) και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ξεδίπλωνε τους χαρακτήρες αλλά και που έμπλεκε (διακριτικά συνήθως) ένα σκασμό άλλα πράγματα στην ιστορία. Το σχέδιο δε με συνάρπασε (είμαι γενικά του πιο.... σκοτεινού) για να είμαι ειλικρινής, αλλά ήταν επαρκώς καλό για να μου κρατήσει την προσοχή. All in all, not bad.Constantine_R wrote: Χμμ... από που να αρχίσω... α ναι ΙΝΚΑΛ, δυο τιτάνες μαζί, Alejandro Jodorowsky και Moebious (Jean Giraud), Ε.Φ. at its best, Sandman του Neil Gaiman (Χριστίνα δεν πιστεύω να μην τα έχεις διαβάσει; )[...]
Πάμε γι' άλλα τώρα. Να ξεκίνησω Walking Dead που λέτε όλοι πως είναι τόσο καλά;! Το σκέφτομαι πάλι. Είναι κι 85 τεύχη, δεν είναι εύκολη απόφαση. Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μικρούλι (αλλά καλούλι) πρώτα για να τα αφήσω αυτά για τις γιορτές;
Nothing happens unless first a dream...
- crocark
- Adventure's Advocate
Να ξέρεις φίλε ότι δεν είσαι μόνος Κι ότι κι άλλοι την έχουν πατήσει έτσι Ευτυχώς και σ' εκείνους χωρίς ολέθριες συνέπειες Σα να σε βλέπω μπροστά μου στη σκηνή
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Το κάθε τεύχος είναι μικρό. Γύρω στις 20 σελίδες καθαρής ιστορίας. Οπότε δεν νομίζω να σου πάρει πάρα πολύ χρόνο να φτάσεις στο νούμερο 85.Fallen_Angel wrote: Πάμε γι' άλλα τώρα. Να ξεκίνησω Walking Dead που λέτε όλοι πως είναι τόσο καλά;! Το σκέφτομαι πάλι. Είναι κι 85 τεύχη, δεν είναι εύκολη απόφαση.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Μπορώ να σου προτείνω δύο δουλειές του Brian Vaughan που έχω διαβάσει πρόσφατα αν και ίσως θα τις έχεις και τις δύο ακουστά. Και τα δύο έχουν post-apocalyptic "μυρωδιά". Το ένα είναι το "Y: The Last Man" που διάβασα πέρυσι. Είναι βέβαια και αυτό μεγαλούτσικο, 60 τεύχη. Δεν είναι τέλειο, αλλά έχει στοιχεία που μου αρέσουν πολύ και είναι και αρκετά πορωτικό από ένα σημείο και μετά παρά το ότι γίνεται φανερό ότι οι δημιουργοί προσπαθούν να "τραβήξουν" όσο μπορούν την ιστορία. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν οι δύο πρώτοι τόμοι με τα πρώτα 10 τεύχη.
Το άλλο λέγεται "Pride of Baghdad", μεταφρασμένο στα ελληνικά ως "Τα Λιοντάρια της Βαγδάτης". Είναι ένας και μοναδικός τόμος γύρω στις 140 σελίδες και για μένα είναι "εξαιρετικό", αλλά και κάπως έξω από τα συνηθισμένα...
www.public.gr/prod/books/greek-books/art...3D46EDA3610AE4.node1
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Ακούγονται πράγματι λίγα έτσι όπως το θέτεις. Βέβαια, όταν κάνεις τις πράξεις, αλλάζει το πράμα, μιας και 20 x 85 = 1.700 σελίδες δεν είναι καθόλου λίγες αν το καλοσκεφτείς. Ωστόσο, θα τα ξεκινήσω. Με έπεισες/πείσατε να τους δώσω την ευκαιρία που τους αρμόζει. Οπότε άρχισα ήδη να τα περνάω στο ιερό ψηφιακό αναγνωστήριο. Και ετοιμάζομαι σιγά-σιγά για νυχτερινούς... ζομποπεριπάτους.
@WickedMan,
Το δεύτερο που προτείνεις δεν το είχα καν ακουστά. Ομολογώ πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον με χαρακτηριστική ευκολία η υπόθεση κι η αλληγορία του, ενώ το σχέδιο λίγο που το έψαξα φαίνεται εξαιρετικό. Και παρότι μετάφραση από Anubis αρνούμαι να διαβάσω με ποινή αυτομαστιγώματος μέχρι ηχηρών κλαμάτων, το κόμικ θα το τιμήσω οσονούπω.
Μετά θα διαβάσω τα Umbrella Academy που γλυκοκοιτάζω πολύ τελευταία, ενώ παράλληλα θα τρέχουν τα Walking Dead βεβαίως-βεβαίως. Καλαααά είμαι. Εε, και κάπου μετά τις γιορτές θα επανέλθω για νέες προτάσεις. Μην εφησυχάζεστε, κύριοι. Χεχε...
- mkllds
- Futuristic Fedora
Ωχ ελπίζω μόνο να σ' αρέσει γιατί αλλιώς μπορεί να νιώσω/νιώσουμε το μένος σου με posts όπως:Fallen_Angel wrote: Με έπεισες/πείσατε να τους δώσω την ευκαιρία που τους αρμόζει. Οπότε άρχισα ήδη να τα περνάω στο ιερό ψηφιακό αναγνωστήριο. Και ετοιμάζομαι σιγά-σιγά για νυχτερινούς... ζομποπεριπάτους.
"Όποιος μου πρότεινε αυτήν την πατάτα να τον βρουν μέσα σε λουτρό αίματος και από πάνω του να τσακώνονται εκατό zombies για το ποιό θα πρωτοφάει τον εγκέφαλο του "
(Ευτυχώς δεν ξέρεις που μένω αλλιώς θα προτιμούσα να αντιμετωπίσω 100 zombies με όπλο ένα συνδετήρα αντί να αντιμετωπίσω μια οργισμένη γυναίκα! )
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Όχι εντάξει, δε θα έγραφα τίποτε αντίστοιχο. Θα έλεγα πως δε μου άρεσε και τέλος. Μεγάλα παιδιά είμαστε, έχουμε την ευθύνη των αποφάσεών μας. Βέβαια, επειδή είμαστε και... καλόπαιδα κατά βάθος, θα φροντίζαμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Με μια γρήγορη σκέψη, θα σου έστελνα δώρο το Heaven (adventure από τα λίγα, ούτε σε εχθρό μου, ειλικρινά) και θα σε ανάγκαζα (θα σκαρφιζόμουν τρόπο) να το παίξεις μέχρι τίτλους τέλους. Ναι, ναι. Κάτι τέτοιο θα έκανα...
- mkllds
- Futuristic Fedora
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Ήταν πολύ, πολύ ωραία πρόταση τελικά. Μ' άρεσε συνολικά, πολύ. Και σαν ιστορία, και σαν σχέδιο, και σαν σκιαγράφηση χαρακτήρων, και σαν εξέλιξη, στα πάντα του. Πολύ όμορφο. Bullseye πρόταση, αγαπητέ.WickedMan wrote: [...]Το άλλο λέγεται "Pride of Baghdad", μεταφρασμένο στα ελληνικά ως "Τα Λιοντάρια της Βαγδάτης".[...]
Πρώτα απ' όλα, καλώς ήρθες στην παρέα μας!!vagmas wrote: [...]Ξερει κανεις που μπορω να βρω?
Έπειτα, Ελλάδα δεν ξέρω πού μπορείς να βρεις αφίσες από παλιά κόμικς. Solaris ή/και Comicworld ίσως; Δε θυμάμαι αν έχουν. Αλλά υποθέτω πως αν κάποιος έχει, θα είναι αυτοί. Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο αν δε θέλεις να πας μέχρι εκεί για να δεις. Εάν τελικά δεν έχουν, μπορείς να παραγγείλεις online από το εξωτερικό (μη νομίζεις πως θα σου έρθει πολύ πιο ακριβά). Κι αν μας πεις ακριβώς τι ψάχνεις, ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο πού και πόσο θα το βρεις.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Να σαι καλά Κι εμένα μ άρεσε πολύ, παρόλο που έχει μια παραπάνω δόση "ρεαλισμού" απ αυτά που διαβάζω συνήθως...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Στο ίδιο post, ακριβώς κάτω από την προηγούμενη πρόταση για τον Moore γράφω:maladroid wrote: Δεν έχει, πάντως, το status "αγοράζω εν λευκώ ό,τι αγγίζει" που έχουν οι Goscinny και Don Rosa για μένα.
Εννοείται βέβαια ότι σε τέτοιους είδους λίστες δεν τοποθετώ ΠΟΤΕ τον Goscinny απλά γιατί είναι εκτός συναγωνισμού. Ανοίγεις το λεξικό στη λέξη "χιούμορ" και διαβάζεις "αυτά που έγραφε ο Goscinny και αντιγράφει όλη η Ευρώπη μέχρι σήμερα".
Επίσης λατρεύω τον παπιάνθρωπο Barks και σέβομαι απεριόριστα τον Rosa... αλλά οκ είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τον Goscinny (για τον Rosa μιλάω).
Όπως και να 'χει συγκρίνουμε ανόμοια μεγέθη, ναι μεν συγγραφείς comics και οι δυο αλλά τελείως διαφορετικό ύφος.
Δεν έχω αυταπάτες για το είδος. Επίτρεψέ μου όμως επειδή εγώ έχω διαβάσει πάρα πολλά (δεν το λέω σαν μορφή-ειρωνεία προς το πρόσωπό σου ούτε έχω κόμπλεξ με την ποσότητα, απλά τυχαίνει να έχω διαβάσει πάρα πολλά ) μια διευκρίνιση και μια παρατήρηση. Το comic δεν είναι ένα βιβλίο με εικόνες ούτε ένα "storyboard" ταινίας. Το Comic είναι comic. Βεβαίως και έχει επηρεαστεί και επηρεάσει (ειδικά οι σκηνοθέτες το έχουν καραξεσκίσει και μετά όλοι αναφωνούμε "Ρε τι πλάνο είναι αυτό;!" ) αλλά είναι ένα αυτόνομο μέσο τέχνης ("να καπαρώσουμε την ένατη" είπε ο Morris). Ο λόγος και η εικόνα συνδυάζονται σε ποσότητες που ο κάθε δημιουργός θεωρεί αναγκαίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί η επένδυση σε ύφος/στυλ λειτουργεί ανασταλτικά στη δημιουργία "πυκνού" (όπως λες) σεναρίου. Για παράδειγμα ο Peter Kuper ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους σχεδιαστές, έχει δημιουργήσει ένα comic 192 σελίδων το System (by the way ο πρώην μου avatar) χωρίς ίχνος κειμένου του οποίου η πυκνότητα και τα μηνύματα που περνά βάζουν κάτω σενάρια και σενάρια, όσο για το στυλ... μια φορά να το δεις τον αναγνωρίζεις σαν τη μύγα μες στο γάλα... (μπορείς να διαβάσεις και το Give it Up!: And Other Short Stories by Kafka που είναι επίσης δικό του).
Τέλος πάντων όπως και να έχει δεν είπα ότι η πλειοψηφία των comics είναι αριστουργήματα. Είπα ότι ο αριθμός των αριστουργημάτων είναι ανάλογος σε ποσότητα των αριστουργημάτων που υπάρχουν π.χ. ανάμεσα στις ταινίες, βιβλία κτλ κτλ. και αυτό ισχύει. Αυτά τα "τυπικά" δείγματα τα ακούω βερεσέ γιατί διαμορφώνονται από στερεοτυπικές απόψεις, όπως π.χ. στον αντίποδα ότι βιβλίο σημαίνει "κουλτούρα". Δεν λέω ότι τις ενστερνίζεσαι προς Θεού αλλά είναι και κρίμα να τις χρησιμοποιείς (διευκρίνισε τουλάχιστον)
Για αυτό το Watchmen απέτυχε σαν ταινία....
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”