Βγαλμένο από το σεντούκι του χρόνου το "Thimbleweed Park" [ενημέρωση]

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015, Συντάκτης Dream Specialist, Fallen Angel

Βγαλμένο από το σεντούκι του χρόνου το "Thimbleweed Park" [ενημέρωση]

Ενημέρωση 04/01/2015

Η νέα ρετρό περιπέτεια του Ron Gilbert ξεκινά δυναμικά τη νέα χρονιά. Ανοίγει το blog working in progress όπου θα μας ενημερώνει κάθε Δευτέρα για την εξέλιξη στα διάφορα στάδια ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ξεκινώντας με εορτινή διάθεση τα πρώτα posts δεν αφορούν ακόμη το παιχνίδι αυτό καθ' εαυτό, αλλά σύντομα θα μάθουμε τις πρώτες λεπτομέρειες για τη μηχανή, ενώ έως Πρωτομαγιά θα έχει αρχίσει η πλήρης παραγωγή του Thimbleweed Park. Καλή αρχή!


Είδηση 06/12/2014

Έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 375.000 δολαρίων και έχοντας ακόμα 12 μέρες μέχρι την λήξη της καμπάνιας του στο Kickstarter, το Thimbleweed Park, το νέο point & click adventure των βετεράνων Ron Gilbert & Gary Winnick (Maniac Mansion, Monkey Island) είναι δεδομένο πια ότι θα το δούμε εν καιρώ στις οθόνες μας.

Ο τίτλος προκάλεσε πολλά πηγαδάκια στους κύκλους των adventurers τόσο από την ξαφνική και άνευ πρότερης ανακοίνωσης, εμφάνισης του στο kickstarter όσο και για το ποσό χρημάτων το οποίο ζητούσε σε συνάρτηση με αυτά που πρεσβεύει. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα τίτλο κλασικό με την …κλασική έννοια του όρου καθώς επιθυμία των δημιουργών ήταν να θυμίζει απόλυτα τους παλιούς τίτλους του παρελθόντος που βοήθησαν το είδος να αναδειχθεί. Προς αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν κινήθηκε ιστορία και γραφικά, των οποίων η ρετρό αίσθηση και τα διακριτά πίξελς κάνουν εμφατικά και περήφανα την παρουσία τους.

Η πόλη του Thimbleweed δεν απολαμβάνει πλέον την δόξα του παρελθόντος, τότε που έσφυζε από ζωή, κίνηση και επιχειρηματική δραστηριότητα παρά μόνο τρεκλίζει ανάμεσα στην λήθη και στο στάδιο πριν την ανυπαρξία.

Στην πόλη αυτή που σου προκαλεί φαγούρα και ανατριχίλα ταυτόχρονα, δυο ψιλοαποτυχημένοι ντετέκτιβς καλούνται να διερευνήσουν ένα νεκρό σώμα που ξεβράστηκε πλησίον ενός ποταμού, λίγο έξω από την πόλη. Λίγο παρακάτω, η Delores περιμένει υπομονετικά την ανάγνωση της διαθήκης του πλούσιου θείου της σε ένα περιβάλλον όπου η ίντριγκα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα παραπέρα, ο Ransome the Clown ζει τον εφιάλτη του να μη μπορεί ποτέ και με τίποτα να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ως απόρροια κατάρας που έχει πέσει στο πολύχρωμο κεφαλάκι του. Τέλος, στον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Edmund ξυπνάει ο Franklin μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για το πώς κατέληξε εκεί.  Και αυτό δεν είναι το περίεργο στην ιστορία του. Το περίεργο είναι ότι είναι νεκρός, κυριολεκτικά νεκρός, και δεν το ξέρει.

Το πώς συνδέονται οι πέντε αυτοί παράταιροι χαρακτήρες και τι είναι αυτό που τους ενώνει στο Thimbleweed Park καλείται να εξιχνιάσει ο παίκτης σε ένα παιχνίδι μεγάλης διάρκειας με πολλά διαφορετικά paths και endings, με δυο modes δυσκολίας και πολλούς ιντριγκαδόρικους γρίφους. Όλα αυτά θα συνθέσουν ένα σατυρικό και περίεργο περιβάλλον για το οποίο οι βετεράνοι δημιουργοί του, μας υπόσχονται πως εκτός από την αγνή διασκέδαση που θα μας προσφέρει απλόχερα, θα μας μείνει αξέχαστο για πάντα.

Σύντομα στις οθόνες μας.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια