Νέο adventure: 15 Days

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: 15 Days

Η House of Tales, η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης των ξεχωριστών για την ώριμη θεματολογία τους παιχνιδιών Moment of Silence και Overclocked, μας ετοιμάζει άλλο ένα ταξίδι σε κόσμους και ιστορίες που θα προσφέρουν τροφή στη σκέψη μας, κι ο τίτλος αυτού 15 Days. To νέο adventure της HoT που περιγράφεται ως ένα "σύνθετο adventure που εκτυλίσσεται σε γρήγορους ρυθμούς" αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους (το χειμώνα). Η εκδότρια εταιρεία dtp/ANACONDA το παρουσιάζει στην Ε3 αυτής της εβδομάδος ενώ έχει ήδη ανακοινώσει κάποια στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και τα χαρακτηριστικά του. Διαβάστε με ποια θεματολογία καταπιάνεται αυτήν τη φορά η γερμανική δημιουργική ομάδα για να μας προβληματίσει και να μας ψυχαγωγήσει στο διαβάστε περισσότερα.

Υπόθεση

Στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται ένα τρίο πολιτικών ακτιβιστών: η Cathryn, ο Mike κι ο Bernard. Σα μοντέρνοι Ρομπέν των Δασών, οι τρεις αυτοί Λονδρέζοι σχεδιάζουν σχολαστικά την κλοπή πολύτιμων έργων τέχνης, κι έπειτα δωρίζουν τις "εισπράξεις" των κλοπών τους σε έργα ανάπτυξης στην Αφρική. Ο τελευταίος τους στόχος, ωστόσο, τους έφερε στο μέσον μιας έκρυθμης πολιτικής κατάστασης και μιας αστυνομικής έρευνας για φόνο.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν, η Cathryn μαζί με τους συντρόφους της διέρρηξαν μια ξεχωριστή έκθεση στην Cape Town στη Νότιο Αφρική. Από εκεί έκλεψαν το πορτραίτο του Cecil Rhodes, του τέως Βρετανικού Κυβερνήτη της Ροδεσίας, της σημερινής Ζιμπάμπουε. Ο επόμενος πίνακας που σκοπεύουν να κλέψουν είναι ένα πορτραίτο του Winston Churchill που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ειδικός πράκτορας Jack Stern έχει μια υπόθεση δολοφονίας στα χέρια του. Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Henston κατέρρευσε στο γραφείο του, αιμορραγώντας από τη μύτη και τα αυτιά. Πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο. Εφόσον αποτελεί μέλος της Βρετανικής κυβέρνησης, οι αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας εις βάρος του. Την προσοχή του πράκτορα Stern τραβά ένα σημείωμα το οποίο σχετίζεται με τη μεταφορά του πορτραίτου του Rhodes από το γραφείο του υπουργού στην ειδική έκθεση της Νοτίου Αφρικής και την επιστροφή του πάλι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν μια σκληρή δοκιμασία τόσο για τους τρεις νεαρούς κλέφτες όσο και για τον πράκτορα Stern, οι οποίοι θα βρεθούν μπλεγμένοι σε υποθέσεις εξωτερικής πολιτικής. Μαζί με τη συμμορία των συνωμοτών ο παίχτης θα κλέψει πίνακες ανεκτίμητης αξίας από καλά φυλαγμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα gadgets. Η πορεία τους αναπόφευκτα θα συγκλίνει κάποια στιγμή με εκείνη του Jack Stern σε σχέση με τη σκοτεινή δολοφονία του Henston. Εμπλέκονται άραγε οι νεαροί αναρχικοί με το θάνατο του υπουργού;

Αφήγηση

Η αφηγηματική δομή που επιλέγει η House o Tales διακρίνεται για την πρωτοτυπία της. Και το ίδιο φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει κι αυτή τη φορά απ' ό,τι φαίνεται από τις δηλώσεις του Martin Gantefohr, καλλιτεχνικού διευθυντή της House of Tales. Σύμφωνα με τον κ. Gantefohr το 15 Days θα εξελίσσεται σε δύο παράλληλους αφηγηματικούς άξονες οι οποίοι "θα επιτρέπουν στη δράση να περιστρέφεται γρήγορα γύρω από τους τέσσερις πρωταγωνιστές" και θα δημιουργούν ένα "πολύ δυναμικό adventure παιχνίδι - τόσο σε όρους αφήγησης όσο κι αισθητικής."

 

Πηγή: Adventure Gamers

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια