Μοναξιά στο θρίλερ μυστηρίου Calm Waters [ενημέρωση]

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, Συντάκτης Fallen Angel

Μοναξιά στο θρίλερ μυστηρίου Calm Waters [ενημέρωση]

Ενημέρωση 30/12/2016

Μετά από έξι χρόνια προσπάθειας και επιμονής, ο δημιουργός του Calm Waters βλέπει πλέον τη γραμμή του τερματισμού που τον περιμένει στις 13 Απριλίου (προφανώς του 2017) με την κυκλοφορία της περιπέτειάς του. Για να το γιορτάσει, κυκλοφόρησε ένα νέο (και τελευταίο πλέον) trailer για το παιχνίδι.

 


Ενημέρωση 22/07/2015

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που πρωτακούσαμε για αυτήν την πολλά υποσχόμενη 2.5D περιπέτεια μυστηρίου που εξελίσσεται στο (φανταστικό) νησί του Θησέα στην Ελλάδα. Το Calm Waters διαθέτει δυνατή ατμόσφαιρα και αφήγηση που θυμίζουν αγαπημένες σειρές και παιχνίδια, όπως τα: Twin Peaks, Lost και Alan Wake, αλλά και παραδοσιακό point 'n' click gameplay που θυμίζει την παραδοσιακή σειρά Broken Sword. Η ομάδα ανάπτυξης προχώρησε πολύ με το έργο της, αλλά πλέον χρειάζεται τη βοήθειά μας για να το ολοκληρώσει, και ζητά τον οβολό μας στο Kickstarter campaign που ξεκίνησε. 


Είδηση 09/08/2013

H βρετανική, ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Tayanna Studios ανακοίνωσε πριν περίπου ένα χρόνο το πρώτο της adventure, το Calm Waters. Σήμερα, είναι σε θέση να μας αποκαλύψει περισσότερα για το δυναμικό της ντεμπούτο στο genre.

Πρόκειται για ένα θρίλερ μυστηρίου με ήρωα τον Peter Taylor, έναν καταθλιπτικό και μοναχικό άντρα που έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του. Για να αλλάξει παραστάσεις, ο Peter οργάνωσε ένα ταξίδι σε ένα ήσυχο ελληνικό νησί, υποστηρίζοντας ότι: "Είχα ανάγκη αυτές τις διακοπές. Τις χρειαζόμουν απελπισμένα. Νοίκιασα ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο και ένα πιλότο για να με πάει στο νησί του Θηρέα. Είναι μικρό λιμάνι, με λίγους τουρίστες και ελάχιστους περισπασμούς." Φαινόταν ιδανικό για τον Peter αυτή τη στιγμή· ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίησε πόσο λάθος ήταν η  πρώτη εντύπωσή του.

Τοπικές ιστορίες και θρύλοι, ψίθυροι  προειδοποιήσεων, παράξενοι θόρυβοι, κι ένα δυσοίωνο νησί εκεί δίπλα:  όλα προκαλούν στον Peter ανησυχία, αισθάνεται άβολα κάτι δεν πάει καλά. Έπειτα, αρχίζουν να εξαφανίζονται άνθρωποι. Οι υπόλοιποι κάτοικοι δε φαίνεται να ανησυχούν, ή τουλάχιστον δε μιλάνε ανοιχτά για τους φόβους τους. Πρόκειται για τυχαίες αναποδιές; Ή μήπως κάτι μοχθηρό και δόλιο συμβαίνει στο νησί; Σε  συνεργασία με μία ακόμη τουρίστρια, τη Michelle Manning, ο Peter σκοπεύει να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά του νησιού.

Πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο και ήδη υπό ανάπτυξη τρία χρόνια τώρα, το Calm Waters είναι ένα 2.5D adventure που σχεδιάστηκε με το Adventure Game Studio. Παρότι το περιβάλλον θα είναι σε 3D, θα το βλέπουμε από σταθερή οπτική. Επίσης, διάφορα  στοιχεία έχουν δημιουργηθεί σε υψηλή ανάλυση, αλλά στη συνέχεια έχουν ενσωματωθεί στο παιχνίδι σε 640x480 32-bit colour, προκειμένου να προσφέρουν μια αίσθηση ρετρό, όπως τα παλιά, καλά παιχνίδια. Για τον ίδιο λόγο, ο χειρισμός είναι παραδοσιακός point ‘n’ click . Τέλος, παρότι οι ήρωες της περιπέτειας δανείζονται τη φωνή τους από επαγγελματίες ηθοποιούς, η Tayanna Studios σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διανομή των (δευτερευόντων) ρόλων από ενδιαφερόμενους με μεράκι (και ταλέντο).

Το Calm Waters αναπτύσσεται ήδη, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, Android και iOS κάποια στιγμή το προσεχές καλοκαίρι. 

Για να δοκιμάσετε το demo νωρίτερα, πρέπει να πάτε στη σελίδα του studio στο Facebook και να βοηθήσετε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα likes.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Νέο trailer για να κάτσουμε λίγο πιο ανήσυχα στην καρέκλα μας...

  • Φαίνεται ενδιαφέρον! Ξέρουμε νέα για το παιχνίδι? Κυκλοφόρησε τελικά? Ξέρουμε επίσης αν θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή dvd κλπ?

    Ευχαριστώ

  • Σε απάντηση: warmup

    Μέχρι το καλοκαίρι που αναμένεται όπως σου είπε και η Dream, μπορείς να δοκιμάσεις το demo (89.5ΜΒ) που υπάρχει πλέον διαθέσιμο για να πάρεις μια πρώτη γεύση του παιχνιδιού. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πραγματική γεύση μιας και οι δημιουργοί κάνουν σημαντικές αλλαγές τον τελευταίο καιρό (ακόμη και στη μηχανή που χρησιμοποιούν για το σχεδιασμό): "Calm Waters is now officially being developed with Unity 3D. Think of a cross between Telltale's The Walking Dead and Broken Sword. The benefits of this are multi-resolution support, up to full 1080p HD and multi-platform capabilities, including PC, Android, iOS and now Mac."

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια