Νέο adventure: Generation Zero

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Generation Zero

Από την υπερδύναμη στο χώρο των adventures, τη Γερμανία, έρχονται πάλι τα νέα που έχουμε σχετικά με ένα καινούριο και πολλά υποσχόμενο τίτλο, το Generation Zero. Πρόκειται για ένα πλήρως 3D point 'n' click adventure της Reality Twist που αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, Mac και iPad. Η περιπέτεια εξελίσσεται στο Βερολίνο, το 1945. Σε μια πόλη κατεστραμμένη από τον πόλεμο, ο Emil αναζητά τον πατέρα του που αγνοείται. Για να καταφέρει να επιβιώσει τόσο ο ίδιος όσο κι η μικρή του αδερφή, όμως, αναγκάζεται να δημιουργήσει μια συμμορία. Τη δική του συμμορία.

Το Generation Zero δε θα αφηγείται, ωστόσο, την ιστορία ενός μόνο νεαρού, μα μιας ολόκληρης γενιάς η οποία παρότι προφανώς δε διαθέτει προσδοκίες και μέσα επίτευξης αυτών, αγωνίστηκε για να επιβιώσει στους δρόμους μιας πόλης στη μεταπολεμική περίοδο. Στο ταξίδι αυτό, ο παίχτης μαθαίνει πώς μεταμορφώθηκε η Γερμανία μετά τον πόλεμο, και γιατί.

Η Reality Twist θεωρεί το παιχνίδι της ένα "social adventure". Η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και της ιστορίας αποτελούν θεμέλιο λίθο στο immersion του τίτλου, ενώ παράλληλα αποτελούν κι αναπόσπαστο κομμάτι του gameplay. Παραδείγματος χάριν, θα υπάρχει ένα σύστημα δημοτικότητας: ανάλογα με τη συμπεριφορά μας προς τους υπόλοιπους χαρακτήρες που θα συναντάμε, θα αλλάζει κι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδρούν αυτοί προς εμάς. Έτσι, λοιπόν, θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμοι για να ξεπεράσουμε ορισμένες καταστάσεις, αλλά μόνο εάν τους έχουμε... κερδίσει πρώτα.

Στην έκδοση για iPad το παιχνίδι θα διαθέτει διαφορετικό interface, το οποίο αναπτύσσεται αποκλειστικά για την εν λόγω πλατφόρμα. Χαρακτηριστικό του αποτελεί πως θα αξιοποιήσουμε πλήρως το multi-touch για να κάνουμε zoom ή να περιστρέψουμε την κάμερα. Κατά τα άλλα, δε θα υπάρχουν προκαθορισμένες δράσεις, κι αντίθετα το κάθε αντικείμενο κι η κάθε κατάσταση θα διαθέτουν το δικό τους κατάλληλο μενού.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κορμός του παιχνιδιού και τα concepts, η  Reality Twist θα αναζητήσει συνέταιρο για την κυκλοφορία του Generation Zero, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του τίτλου σε επεισόδια.

Χαρακτηριστικά:

 • Καινοτόμο 3D adventure με κλασσικό point 'n' click interface
 •  Μοναδική ιστορία που εξελίσσεται στο μεταπολεμικό Βερολίνο του 1945
 • Πρωτότυποι γρίφοι που επικεντρώνονται στους χαρακτήρες
 • "Social Gameplay": οι πράξεις σου θα έχουν άμεσο αντίκτυπο
 • Χειρίζεσαι μέχρι και τρεις χαρακτήρες
 • Διαφορετική αντιμετώπιση καταστάσεων επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα
 • Πλήρως δυναμική κίνηση της κάμερας για να βυθιστείς στο 3D κόσμου του παιχνιδιού
 • Αποκλειστικό interface για το iPad
 • Ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση που συνέθεσαν οι Knights of Soundtrack


Πηγή: Adventure's Planet

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια