Νέο adventure: Imagination is the Only Escape from the Holocaust

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Imagination is the Only Escape from the Holocaust

 

Ας αφήσουμε μαγικά βασίλεια, δράκους, ξωτικά και νεράιδες. Ας αφήσουμε ρομπότ, εξωγήινους και πλοκαμωτούς θεούς. Ας αφήσουμε νίντζα βαμπίρ, πειρατές ζόμπι και τρικέφαλες μαϊμούδες. Ας καταπιαστούμε με κάτι προσγειωμένο στην πραγματικότητα, ανθρώπινο και υπαρκτό, μα πέρα για πέρα φριχτό και τρομακτικό. Ας ασχοληθούμε με τις φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος.

Ξεκινώντας το ιδιαίτερο αυτό adventure, παίζουμε το Samuel, ένα μικρό εβραιόπουλο που παίζει με τους φίλους, πηγαίνει σχολείο και γενικά ζει ξέγνοιαστα στο όμορφο Παρίσι. Όταν όμως έρχεται η γερμανική κατοχή, βλέπει από κοντά το στρατό των Ναζί να οργώνει το Παρίσι προς αναζήτηση εβραϊκών οικογενειών, να τους υποχρεώνει να φορέσουν τον κίτρινο σταυρό του Δαβίδ στα ρούχα τους, ώστε να είναι διακριτή η υπηκοότητά τους. Ο Samuel, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του, φορούν το κίτρινο αστέρι.

Η επόμενη σκηνή είναι την 16η Ιουλίου 1942, στο μεγάλο "μάζωμα" των Εβραίων: μέσα στο χαμό, η μητέρα του μικρού ξηλώνει από τα ρούχα του το κίτρινο αστέρι, του δίνει τη διεύθυνση ενός καθολικού ιερέα που θα τον βοηθήσει να φύγει από την πόλη και τον στέλνει μακριά της. Λίγο αργότερα, η μάνα εντοπίζεται και σκοτώνεται.

Ο μικρός, όμως ξεκινά το δύσκολο ταξίδι της σωτηρίας, της επιβίωσης. Τελικά, καταφέρνει και βρίσκει τον ιερέα, ο οποίος τον φυγαδεύει στα νότια της Γαλλίας σε έναν οικισμό με άλλα εβραιόπουλα (μεταμφιεσμένα ως ορφανά χριστιανών). Εδώ γίνεται και μια ευχάριστη, φανταστική ανατροπή: ο μικρός Sam συναντά μια αλεπού που του λέει πως θα τον βοηθήσει να δει πάλι την μητέρα του, αρκεί να τη βοηθήσει με κάτι...

Σίγουρα φαίνεται ιδιαίτερο- το περιμένουμε για iOS, Android, PC, Mac και Ouya. Αν μη τι άλλω, το Imagination ίσως ευαισθητοποιήσει μερικούς να ανοίξουν κι ένα βιβλίο Ιστορίας...

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια