Νέο adventure: Bot Colony

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Bot Colony

Πόσες φορές έχετε παίξει ένα adventure όπου φωνάζατε κάτι στον πρωταγωνιστή, του δίνατε μια εντολή που θα θέλατε να ακολουθήσει, αλλά δεν είχε προβλεφθεί προγραμματιστικά η αντίστοιχη αντίδραση; Συχνά οι πρωταγωνιστές αντιδρούν σε συγκεκριμένα μόνο ερεθίσματα, υπάρχουν ελάχιστες "σωστές" εντολές που μπορείτε να δώσετε και το gameplay καταντά προβλεπόμενο και μονοκόμματο. Αυτήν την αδυναμία έρχεται να καλύψει το Bot Colony,  ένα παιχνίδι δημιουργίας και ευρηματικότητας, το πρώτο παιχνίδι όπου οι χαρακτήρες κατανοούν πλήρως ό,τι τους λέτε και απαντούν με έξυπνο τρόπο. 

Ο χαρακτήρας σας στο Bot Colony είναι κομμάτι αναπόσπαστο του κόσμου, παράλληλα αντιδρώντας και με τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Εκεί που σε άλλα adventures υπάρχουν προκαθορισμένα dialogue trees με έτοιμες ερωταπαντήσεις, εδώ θα μπορείτε ελεύθερα να συνομιλείτε με τους χαρακτήρες, κάτι που δίνει άλλο αέρα στη συγκεκριμένη περιπέτεια.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο τροπικό νησί Agrihan, γνωστό για τη στρατηγική του θέση που έπαιξε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στα βάθη του νότιου ειρηνικού ωκεανού. Βρισκόμαστε στο 2021, όταν ο κόσμος μαστίζεται όχι από κάποιον ακόμα παγκόσμιο πόλεμο, αλλά από τεράστια προβλήματα υπερπληθυσμού και έλλειψης πρώτων υλών. Δεν υπάρχουν πλέον "φτηνά εργατικά χέρια", καθώς η αγορά έχει στραφεί στη βοήθεια ρομποτικών υπαλλήλων. 

Το νησί Agrihan έχει νοικιαστεί από τη Japan’s Nakagawa Corp (τη μεγαλύτερη εταιρεία ρομποτικής) και εδώ έχει στηθεί ένα τεράστιο δίκτυο εργοστασίων και άλλων κτιρίων όπου... ζουν και εργάζονται κυρίως ανεπτυγμένα ρομπότ υψηλής ευφυίας, αλλά και λίγοι άνθρωποι. Το νησί λειτουργεί ως "δοκιμαστική αποικία" για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη. Θεωρητικά, στον κόκκινο πλανήτη, θα υπάρξει μια αυτόνομη ρομποτική πολιτεία στο μέλλον -και το νησί είναι κάτι σαν πρόβα τζενεράλε. 

Κάπου εδώ μπαίνει στο σενάριο η αντίπαλη εταιρεία ρομποτικής, η KHT Corp, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να εισβάλει στο απομονωμένο νησί για να κατασκοπεύσει και να μάθει τα μυστικά της αποικίας. Εμείς υποδυόμαστε έναν ειδικό ρομποτικής με την αποστολή να ερευνήσουμε την εξαφάνιση τριών ρομποτικών αισθητήρων της Nakagawa, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι έχουν κλαπεί από την ΚΗΤ. Θα εξερευνήσουμε το νησί, ψάχνοντας στοιχεία για τον κατάσκοπο με κύριο μέσο, την ικανότητά μας να επικοινωνούμε με τα άτομα γύρω μας. Στο Bot Colony, κάθε διάλογος είναι διαφορετικός, διάγεται από δυναμική και οργανικές στιχομυθίες.

Σίγουρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη εισαγωγή από μια υπόθεση κατασκοπίας σε ένα έρημο νησί γεμάτο ρομπότ. Για να υλοποιηθεί η πρωτοποριακή αυτή ιδέα και να ενασχοληθείτε σύντομα με το πρώτο επεισόδιο της σειράς, μπορείτε να συνδράμετε στο kickstarter.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια