Νέο adventure: The Second Guest

Κυριακή, 08 Μαϊος 2011, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: The Second Guest

Ίσως θυμάστε ένα adventure με τον τίτλο The Legend of Creepy Island για το οποίο είχαμε μάθει με το σταγονόμετρο κάποιες πρώτες πληροφορίες πριν από περίπου ένα χρόνο. Ίσως το θυμάστε επειδή ακόμη και με τόσο λίγες αποκαλύψεις που είχαν γίνει τότε, το συγκεκριμένο adventure είχε καταφέρει να μας τραβήξει την προσοχή. Σήμερα, σας έχουμε πολλές σχετικές εξελίξεις και… αποκαλύψεις.

Η Headup Games και η Twice Effect ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για πρώτη φορά προκειμένου να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Οκτώβριο το The Second Guest, την αρχή μιας συναρπαστικής και χιουμοριστικής adventure σειράς που θα παρουσιαστεί σε πέντε συνολικά επεισόδια, το καθένα εκ των οποίων είναι αυτόνομο αν και όλα μαζί απαρτίζουν μια ενιαία ιστορία.

Το The Second Guest είναι ένα στοιχειωμένο αστυνομικό adventure που εκτυλίσσεται σε 2D γραφικά εμπνευσμένα από το έργο του Tim Burton. Πυκνή ατμόσφαιρα, διασκεδαστικοί διάλογοι κι υπέροχα σχεδιασμένοι χαρακτήρες δίνουν νέο αέρα στα θρίλερ μυστηρίου της δεκαετίας του 20. Κρατώντας μια καλή ισορροπία μεταξύ τρομαχτικής ατμόσφαιρας και φαρσοκωμωδίας, το The Second Guest προσφέρει όλα όσα θα ζητούσε ένας λάτρης των adventure games. Το παιχνίδι διαθέτει το γνωστό point 'n' click σύστημα ελέγχου προκειμένου να είναι εύκολο σε όλους να το χειριστούν.

Ο εν λόγω τίτλος αναπτύσσεται από την Twice Effect, ένα ανεξάρτητο στούντιο παραγωγής, το οποίο διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία στη βιομηχανία του gaming από τη δεκαετία των 80s. Μεταξύ άλλων το πορτφόλιό τους περιέχει συμμετοχές σε σπουδαία και κλασσικά πλέον παιχνίδια του adventure genre όπως τα Jack Orlando και The Whispered World.

Υπόθεση

Η σειρά ξεκινά στο Λονδίνο του 1923 όταν ο νεαρός φοιτητής Jack Ice λαμβάνει ένα μυστηριώδες τηλεγράφημα το οποίο τον προσκαλούν να παρευρεθεί στην ανάγνωση μιας διαθήκης στο παλαιό  Grace Castle.

Το θέμα είναι πως ο Jack ούτε καν ήξερε τον αποθανόντα Λόρδο Averton. Ωστόσο, ξεκινάει (αν και κάπως εκνευρισμένος) για το Little Grace, ένα χωριουδάκι στην ανατολική ακτή της Κορνουάλης. Όταν έχουν καταφθάσει όλοι οι κληρονόμοι στο κάστρο, γίνεται πλέον σαφές πως ο Λόρδος δολοφονήθηκε. Και το χειρότερο: ο δολοφόνος στρέφει τώρα το στόχαστρο προς όλους τους κληρονόμους.

Λίγο μετά την άφιξη των κληρονόμων στο νησί, ξεσπά μια ξέφρενη καταιγίδα και το κάστρο βρίσκεται  αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Επομένως, ο Jack δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναζητήσει την αλήθεια πίσω από τα πρόσφατα γεγονότα. Εάν θέλουν να ζήσουν μέχρι το ξημέρωμα, θα πρέπέι να ανακαλύψει το μυστήριο που περιβάλλει το Grace Castle. Αλλά κι ένα μεγάλο μυστήριο που περιβάλλει το παρελθόν του...

Μέχρι τον Οκτώβριο και το Episode One - Cold Served, πάρτε μια πρώτη γεύση από το  trailer του παιχνιδιού.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια