Γλωσσολογία και παλιομοδίτικοι γρίφοι σε All the Hidden Corners

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Γλωσσολογία και παλιομοδίτικοι γρίφοι σε All the Hidden Corners

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ένας διδακτορικός φοιτητής γλωσσολογίας ταξιδεύει στην καρδιά της Ρωσίας προκειμένου να διερευνήσει τις φήμες που κάνουν λόγο για ένα χωριουδάκι όπου ακόμη μιλάνε μια γλώσσα που θεωρείται από χρόνια νεκρή. Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας παίρνει στην κατοχή του ένα τεχνολογικό θαύμα της Σοβιετικής Ένωσης, έναν Παγκόσμιο Μεταφραστή, ενώ έπειτα από λίγο επιβιβάζεται κατά λάθος σε ένα τρένο με προορισμό τα βάθη της παγωμένης Σιβηρίας. Οι δώδεκα (μάλλον αλλόκοτοι θα λέγαμε) επιβάτες του τρένου δε μιλούν την ίδια γλώσσα, κι όμως, φαίνεται να μοιράζονται όλοι κάποιο κοινό μυστικό. Άραγε το τρένο περνά από το χωριουδάκι που θέλει ο ήρωάς μας να πάει, ή μπλέχτηκε άθελά του σε νέες περιπέτειες που θα τον οδηγήσουν αλλού;

Το πνεύμα των adventures της δεκαετίας του '80 και του '90 αναβιώνει στο All the Hidden Corners, αποτείνοντας ιδιαίτερο φόρο τιμής στα The Last Express και Laura Bow Mysteries που επηρέασαν βαθιά το genre εκείνη την εποχή. Ταυτόχρονα, όμως, το παιχνίδι διατηρεί στοιχεία από το σύγχρονο design για να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη και την ψηφιακή περιπέτειά μας πιο απρόσκοπτη. Χρησιμοποιώντας τον Παγκόσμιο Μεταφραστή πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών, να ανακαλύψουμε τι γνωρίζουν και να αποκαλύψουμε τελικά το κοινό τους μυστικό. Η επικοινωνία μαζί τους θα είναι δύσκολη και προκλητική: θα πρέπει να επικοινωνήσουμε δίχως λέξεις, μα με καταφατικές κινήσεις του κεφαλιού, αρνητικές κινήσεις των ώμων ή και δίχως καμία αντίδραση καθόλου. Κάθε γρίφος λύνεται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά δε θα εμφανίζονται όλοι οι πιθανοί, καθώς οι πιθανότητες θα εξαρτώνται από το πώς είναι προσκείμενος απέναντί μας ο κάθε χαρακτήρας. Αα, και φυσικά ο χρόνος κυλά real time, και οι επιβάτες ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμοι αν χάσουμε το παράθυρο του χρόνου που μας δίνεται για να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους.

Ξυπνάνε μνήμες Last Express και νοιώθετε συγκίνηση μα και πρόκληση μαζί; Για να βοηθήσετε την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, μπορείτε να συνεισφέρετε τον οβολό σας στο Kickstarter campaign που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια