Φωτογραφίες της φύσης και παραδοσιακό animation στο Tala

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

Φωτογραφίες της φύσης και παραδοσιακό animation στο Tala

Η Tala είναι ένα ανήσυχο πνεύμα του δάσους που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν όντως θέλει να ανήκει σε αυτόν το μικρό ξύλινο οικισμό που αποκαλεί σπίτι της αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, βοηθάει το Φύλακα της Πόλης που έχει φύγει στην καθιερωμένη ετήσια εξόρμησή του στο δάσος όπου πηγαίνει για να βρει προμήθειες φαγητού για ολόκληρο τον οικισμό για τον επικείμενο χειμώνα. Όσο ο Φύλακας λείπει, η Tala (ο παίχτης δηλαδή) είναι υπεύθυνη να μη δημιουργηθούν (τουλάχιστον όχι σοβαρά προβλήματα) στον οικισμό. Έτσι, λοιπόν, βοηθά το Φούρναρη να βρει τα φρούτα που θέλει για τις πίτες του, προσέχει τα μικρά ζιζάνια που αναπόφευκτα θα μπλέξουν κάπου έτσι που 'ναι γεμάτα ενέργεια, ρίχνει μια ματιά στον Εφευρέτη που πάντοτε κάτι σκαρώνει... κι όλα κυλούν όμορφα και ομάλα. Μέχρι που καταφθάνουν τα κακά μαντάτα: ο Φύλακας έχει εγκλωβιστεί στο Άγριο Δάσος. Η μικρή Tala θέλει να τον σώσει και να τον φέρει πίσω στον οικισμό προτού χτυπήσει ο χειμώνας, αλλά για να τα καταφέρει, θα πρέπει να καταφέρει να επισκευάσει το παλιό αεροπλάνο του Εφευρέτη.

Το Tala είναι ένα πολύ ιδιαίτερο puzzle/adventure που αποτελεί δουλειά ενός μόνο ανθρώπου, του Αυστραλού Matthew Petrak. Η πρωτότυπη αισθητική του παιχνιδιού δημιουργείται από το γεγονός πως ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί αληθινές φωτογραφίες της φύσης (δάση, φύλλα, ποτάμια, κ.λπ.), τις επεξεργάζεται όσο χρειάζεται, κι έπειτα προσθέτει τα animation. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ιδιαίτερο, πόσω μάλλον αν αναλογιστούμε πως δεν υπάρχει speech σε ολόκληρη την περιπέτεια και ταξιδεύουμε υπό τη μουσική του Καναδού κιθαρίστα Cody Rueger. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε και κείμενο σε αυτή την περιπέτεια, καθώς όλοι οι διάλογοι απεικονίζονται οπτικά (κάτι αντίστοιχο είχαμε δει και στο Journey of a Roach, παραδείγματος χάριν). Αντίθετα, αυτό που υπάρχει σε αφθονία στο Tala είναι οι γρίφοι, οι οποίοι ποικίλουν ως προς το είδος και στη δυσκολίας τους, αλλά υπόσχονται να είναι πάντοτε λογικοί.

Ο δημιουργός προσφέρει ήδη ένα playable demo (117MB) του Tala και ζητά τη βοήθειά μας στην Kickstarter εκστρατεία του, προκειμένου να πετύχει το στόχο του και να το κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιανουάριο για PC και Mac.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια