Είστε έτοιμοι για την Apocalipsis στο Harry at the End of the World;

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

Είστε έτοιμοι για την Apocalipsis στο Harry at the End of the World;

O Harry έχασε την Jula, και ο χαμός της αγαπημένης του σήμανε και το τέλος του κόσμου για τον ίδιο. Ως δεύτερος Ορφέας, όμως, αποφασίζει να προσπαθήσει να την ξαναφέρει στη ζωή του. Έτσι, λοιπόν, ξεχύνεται σε έναν αλλόκοτο και αφιλόξενο κόσμο, αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να ξαναβρεθεί μαζί της. Τίποτε δε θα τον σταματήσει, ούτε τα αλλόκοτα πλάσματα που συναντά ούτε οι δικοί του, προσωπικοί δαίμονες που καραδοκούν σε κάθε γωνιά.

Στο Apocalipsis: Harry at the End of the World θα βυθιστούμε σε μια παραδοσιακή point 'n' click περιπέτεια που μιλά για τη θλίψη, τη λύτρωση και -κυριολεκτικά!- το τέλος του κόσμου. Αντλώντας έμπνευση από τη φιλοσοφία και την τέχνη του Μεσαίωνα, τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη και το βιβλίο της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη, η Punch Punk Games κατορθώνει να συνυφάνει μια ιδιαίτερη και αξέχαστη αισθητική που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί σε παιχνίδι. Όλες οι τοποθεσίες και οι χαρακτήρες είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και βασίζονται σε ξυλογραφίες του 15ου και 16ου αιώνα, καθώς και σε έργα των Hans Holbein, Michael Wolgemut και Albrecht Durer. Στην αλησμόνητη ατμόσφαιρα που υπόσχεται να δημιουργήσει το Apocalipsis σίγουρα συμβάλει και η -εξαίσια!- επιλογή του Adam Nergal Darski ως αφηγητή. Η σκοτεινή φωνή του, σε συνδυασμό με μια ζοφερή εκτέλεση μουσικών κομματιών των Behemoth, αλλά και ολόκληρου του soundtrack που εμπνέεται από τις αλληγορίες του «Danse Macabre».

Οι δημιουργοί δεν αρκούνται, όμως, μόνο να εντυπωσιάσουν τις αισθήσεις μας και φροντίζουν να προκαλέσουν και τη σκέψη μας. Όλοι οι γρίφοι στο Apocalipsis είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πλοκή, ενώ παράλληλα κρύβουν βαθύτερα νοήματα και μαρτυρούν κάτι νέο για την ιστορία του παιχνιδιού. Ανάλογα με τις επιλογές και την πορεία μας, ο καθένας μας θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό ταξίδι προς το τέλος του κόσμου και θα δει ένα διαφορετικό ending. Είστε έτοιμοι να περιπλανηθείτε στο τέλος του κόσμου; Η περιπέτεια ξεκινά σήμερα!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια