Η συνέχεια του King's Quest είναι γεγονός, και όχι μόνο! [ενημέρωση]

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, Συντάκτης Fallen Angel

Η συνέχεια του King's Quest είναι γεγονός, και όχι μόνο! [ενημέρωση]

Ενημέρωση 2209/2016

Το τέταρτο επεισόδιο (από τα συνολικά πέντε), με τον τίτλο «King's Quest - Chapter 4: Snow Place Like Home» θα σηκώσει την αυλαία του σε λίγες μόλις ημέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία αυτή τη φορά θα μας πάει στη μυστηριώδη επιστροφή του Alexander και την προσπάθεια του Graham να βρει σημείο επαφής με το αγόρι που αναζητούσε όλη του τη ζωή. Πατέρας και γιος θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν γρίφους και προκλήσεις, ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το καίριο ερώτημα «τι συνέβη πριν τόσα χρόνια».


Ενημέρωση 01/05/2016

Πλήθος από νέες εικόνες κυκλοφόρησαν για να μας κάνουν να προσμένουμε ανυπόμονα το τρίτο επεισόδιο της σειράς, με τον τίτλο Οnce Upon a Climb. Απολαύστε τες! 


Ενημέρωση 02/12/2015

Το δεύτερο από τα πέντε επεισόδια της σειράς αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του μήνα (φήμες μιλούν για τις 15/12) και οι δημιουργοί κυκλοφορούν ένα καινούριο trailer για να μας ανοίξουν τη όρεξη. Στο King's Quest- Rubble Without A Cause θα πρέπει να υπερασπιστούμε το βασίλειο του Daventry από τις ορδές των goblins που το αιχμαλώτισαν. Είναι, άραγε, ο νέος βασιλιάς άξιος του στέμματος; Ήρθε η ώρα να το αποδείξει!


Ενημέρωση 30/06/2015

Εντός του μήνα (στις 29 για την ακρίβεια) κυκλοφορεί η συνέχεια της θρυλικής περιπέτειας που πολλοί περιμένουμε με ανυπομονησία και... λίγη ανησυχία. Το νέο trailer, πάντως, δείχνει υπέροχο, παραμυθένιο και επικό. Σε λιγότερο από μήνα θα δούμε τι γίνεται τελικά και με το διαβόητο gameplay του παιχνιδιού...


Ενημέρωση 16/06/2015

Στην Ε3 έκανε την εμφάνισή του ένα gameplay trailer του παιχνιδιού, με τίτλο "A Knight to Remember". Και παρότι δεν πρόκειται ουσιαστικά για gameplay trailer μιας και δε βλέπουμε παρά ελάχιστους από τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, αυτό το λίγο που βλέπουμε προκάλεσε αρκετή ανησυχία στους σκληροπυρηνικούς φίλους του genre και της σειράς. Ο ήρωάς μας κρύβεται (stealth), πηδάει και τρέχει να αποφύγει εμπόδια (ακροβατικά), αλλά πουθενά δε φαίνεται να λύνει γρίφους ή να συλλέγει αντικείμενα. "Έτσι θα είναι ολόκληρο το παιχνίδι;" αναρωτιούνται. Εμείς να τους θυμήσουμε πως όσοι είχαν παίξει πριν λίγους μήνες το demo στη GDC ήταν σαφείς: "θα χρησιμοποιήσετε τη φαιά ουσία σας". Επίσης, κι έτσι να 'ναι και αν δεν υπάρχουν τελικά puzzles παρά μόνο περιβαλλοντικές προκλήσεις, δείτε το... δεν παραμένει άκρως ελκυστικό κι υπέροχο;


Ενημέρωση 09/03/2015

Οι πρώτες εικόνες του παιχνιδιού κυκλοφόρησαν στη φετινή GDC, αλλά φως στο μυστήριο του gameplay δεν έριξαν. Το demo που είδαν, όμως, όσοι παρευρέθηκαν στην έκθεση έριξε. Ευχάριστε τα νέα, φίλοι adventurers. Το παιχνίδι δε θα απαιτεί δεξιότητες και αντανακλαστικά, αντιθέτως θα αξιοποιεί τη φαιά ουσία μας. Μάλιστα, σε ορισμένους περιβαλλοντικούς γρίφους που δόθηκαν ως δείγμα, οι παίχτες είχαν τη δυνατότητα να τους επιλύσουν με διαφορετικούς τρόπους. Σύντομα θα μάθουμε κι "επισήμως" περισσότερα...


Ενημέρωση 07/12/2014

Το reveal tralier του παιχνιδιού έκανε την εμφάνισή του στα φετινά Game Awards. Δυστυχώς, όμως περισσότερο προβλημάτισε παρά ενθουσίασε τους απανταχού adventurers. "Θα έχει adventure στοιχεία το νέο King's Quest;" είναι η ερώτηση που ταλανίζει τους φίλους της σειράς. Η αλήθεια είναι πως δε βλέπουμε καθόλου gameplay στο συγκεκριμένο video. Ωστόσο, οι φήμες οργιάζουν πως θα πρόκειται για platform, ή έστω πως θα βρίθει QTE.

Ούτε η εμφάνιση των Ken και Roberta Williams ούτε όσα μας είπε ο εκπρόσωπος της The Odd Gentlemen έριξαν φως στο μυστήριο. Οι ίδιοι βέβαια κάνουν λόγο όχι μόνο για το adventure που θα έφτιαχναν o Ken και η Roberta σήμερα, αλλά και για έναν τίτλο πιστό στα χαρίσματα και τις ιδιαιτερότητες των παλιών παιχνιδιών που έκαναν διάσημη τη σειρά. Τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη για το gameplay, λοιπόν. Κι έως ότου υπάρξει τεκμηριωμένος λόγος για να χαθεί η ελπίδα, εμείς θα τη διατηρήσουμε ως σπίθα μέσα μας αναμένοντας να αναζωπυρωθεί σε φλόγα. 


Είδηση 12/08/2014

Η αναβίωση της Sierra από την Activision αποδεικνύεται τελικά ένα πολύ σπουδαίο adventur-ικό γεγονός. Καταρχάς, επιβεβαιώνονται οι φήμες και ανακοινώνεται επισήμως η συνέχεια της θρυλικής σειράς King's Quest εντός του προσεχούς έτους. Η εταιρεία ανάπτυξης The Odd Gentlemen εργάζεται ήδη στην εν λόγω συνέχεια, ενώ υπόσχεται να ενθουσιάσει εξίσου τους παλιούς λάτρεις της σειράς όσο και νέους gamers που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το βασίλειο του Daventry, προσφέροντάς μας ένα παιχνίδι με υπέροχο εικαστικό, προκλητικούς γρίφους, αλλά και μια εξαίσια ιστορία γεμάτη χιούμορ.

Στο καινούριο adventure της δημοφιλούς σειράς, ο King Graham είναι πλέον καταξιωμένος ως ο σπουδαιότερος adventurer που έζησε ποτέ και μοιράζεται τις περιπέτειες της ζωής του με την Gwendolyn, τη διψασμένη για ιστορίες και περιπέτειες εγγονή του. Μέσα από τις αφηγήσεις του παππού της, η μικρή όχι μόνο τον μαθαίνει καλύτερα, αλλά ανακαλύπτει κιόλας το πραγματικό μεγαλείο που κρύβει ο αγαπημένος βασιλιάς.

Τα ευχάριστα νέα από την αναβίωση της Sierra, όμως, δεν σταματούν στο King's Quest. Αντιθέτως, αυτά ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η Activision αποφασίζει να τιμήσει το παρελθόν της Sierra και ανακοινώνει πως η εταιρεία θα ειδικεύεται σε ανεξάρτητες παραγωγές με μεράκι και όραμα. Δεν είναι λίγοι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί παιχνιδιών στις μέρες μας που δημιουργούν μικρά, ακατέργαστα διαμάντια που οι περισσότεροι θα θέλαμε να δούμε στις οθόνες μας. Αξιοποιώντας δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Steam, το PlayStation Network και το Xbox Live, η Sierra θα βρίσκεται δίπλα στους ανεξάρτητους παραγωγούς ποικιλοτρόπως: σε επίπεδο ανάπτυξης, δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, διανομής, κ.λπ. Στόχος και σκοπός της εταιρείας θα είναι πάλι να υποστηρίζει (πρακτικά) ταλαντούχους δημιουργούς για να δημιουργήσουν καταπληκτικά παιχνίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με το διευθυντή ανάπτυξης Bob Loya, η εταιρεία ήδη έχει αρχίσει να συζητά με πολλούς ανεξάρτητους παραγωγούς ανάπτυξης παιχνιδιών, κι ευελπιστεί να έρθει σε επαφή με ακόμη περισσότερους στο εγγύς μέλλον.

Παρότι δε γνωρίζουμε ποιες είναι οι σκέψεις της Roberta Williams για την αναβίωση της Sierra και τη συνέχιση της θρυλικής σειράς ή γιατί η ίδια δεν εμπλέκεται δημιουργικά σε αυτήν, ο σύζυγός της Ken Williams έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις (χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο): "Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα δημιουργήσαμε πριν τόσα χρόνια με τη Sierra Online, και τα σημερινά νέα που θέλουν τη Sierra να προχωρά ως εταιρεία που θα ειδικεύεται σε indie παραγωγές είναι πολύ ευχάριστα. Θέλουμε το ανεξάρτητο πνεύμα της Sierra να συνεχιστεί, και ανυπομονούμε ιδιαιτέρως να δούμε τι θα κάνει η The Odd Gentlemen με το King's Quest."

Είναι σίγουρα πολύ, πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες μεγάλες εταιρείες της gaming βιομηχανίας να ασχολούνται πάλι με το genre των adventures. Εάν εταιρείες με μεγάλο προϋπολογισμό, όπως η Activision που υπογράφει παιχνίδια βεληνεκούς World of Warcraft και Diablo, αποφασίζουν να εμπλακούν με τη δημιουργία adventure games, τότε μάλλον βαδίζουμε προς μια νέα χρυσή εποχή για το genre. Μακάρι...

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Εγω θέλω να δηλώσω δημόσια ότι πρέπει να ασκηθεί βέτο στην αγορά του νέου KQ σε όσους δεν έχουν παίξει ΚΑΙ τερματίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΡΙΑ εκ των προηγούμενων KQ's.

    ...Για να μην πω "Το KQ3 και TOYΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ".

    Χριστίνα.

    ΥΓ :p

  • Σε απάντηση: Themistoklis

    Έτσι να λέγονται οι αλήθειες!

  • Σε απάντηση: mkllds

    Χαχαχαχα.. αηδιαστικούληδες κι οι δύο;! Ομολογουμένως, πάντως, έχω παίξει μόνο ένα, το... χμμ... ποιο ήταν εκείνο με τον ΠΑΝΑΘΛΙΟ γρίφο με τον Rumplestiltskin; Αυτό. Τόσο πολύ με συνάρπασε ως παιχνίδι που ακόμη περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους τα υπόλοιπα της σειράς. :P ;)

  • Σε απάντηση: Fallen Angel

    Χαχαχα, τώρα είδα τις απαντήσεις.... :)

    Ηταν το King's Quest I. Οντως, λιγο αλλοκοτος γριφος - αλλα σκεψου και οτι μιλαμε για ενα εκ των ΠΡΩΤΩΝ adventures στις αρχες της δεκαετίας του 80 :)

    Το King's Quest VI παντως είναι ένα από τα ομορφότερα του είδους. Θα μπορούσες να παίξεις και τα remakes των II και III της AGDI.....

    ...αλλά τώρα σκέφτομαι ότι κανένα εκ των παραπάνω δε μπορεί να παιχτεί με Playstation Controller, οπότε άστο καλύτερα, μη μπερδευτείς....

    ΥΓ1 :p:p:p:p:p:p
    ΥΓ2 : Ισως τελικα να μην ειμαι μονο αηδιαστικούλης.... :p:p :D:D

  • Σε απάντηση: Fallen Angel

    Ουφ! Την γλυτώσαμε μόνο με την λέξη "αηδιαστικούληδες"! Μάλλον το πρώτο είναι αν θυμάμαι καλά μ' αυτό τον γρίφο. Πάντως για να μην αισθάνεσαι άσχημα κι εγώ, παρόλο που τα έχω παίξει ΟΛΑ, δεν τα θυμάμαι σχεδόν καθόλου.

    Άκου μόνο ένα. Και παρόλα αυτά δηλώνεις χωρίς περιστροφές ότι μετράς αντίστροφα...

  • Θέλω να δηλώσω δημόσια ότι μετράω αντίστροφα γι' αυτό το παιχνίδι (κάτι που σίγουρα δεν περίμενα να μου συμβεί). Μου έχει κάνει "κλικ" το συγκεκριμένο, κι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ θέλω να το παίξω. :)

  • Το βίντεο αυτό είναι από το gametrailers και περιέχει σκηνές απ' το demo του παιχνιδιού που είχαν στην GDC:

    http://www.gametrailers.com/videos/lcvfsz/king-s-quest-gdc-2015--king---s-quest-and-shiftlings

    Και youtube link:

    https://www.youtube.com/watch?v=gyXzqcEWH1s

  • Εγώ πιστεύω ότι λίγο gameplay είδαμε και (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΛΑΘΟΣ) adventure δεν θα είναι. Επίτηδες δεν λένε κάτι παραπάνω και αμφιβάλλω αν θα πουν μέχρι να κυκλοφορήσει, για να κρατούν τους "παλιούς" με τη λαχτάρα... τέλος πάντων, θα δούμε.

  • Δυστυχώς (μάλλον) τα νέα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν οι περισσότεροι:

    "As for how The Odd Gentlemen are approaching the franchise, don't expect that the gameplay will be the same as you remember from the decades old series. "There's not much I can say about King's Quest," Marshall tells us. "All I can say is that I've seen it, and it's not a point-and-click game. But it looks *** awesome."

Αγαπημένα

  • Σε απάντηση: Fallen Angel

    Χαχαχα, τώρα είδα τις απαντήσεις.... :)

    Ηταν το King's Quest I. Οντως, λιγο αλλοκοτος γριφος - αλλα σκεψου και οτι μιλαμε για ενα εκ των ΠΡΩΤΩΝ adventures στις αρχες της δεκαετίας του 80 :)

    Το King's Quest VI παντως είναι ένα από τα ομορφότερα του είδους. Θα μπορούσες να παίξεις και τα remakes των II και III της AGDI.....

    ...αλλά τώρα σκέφτομαι ότι κανένα εκ των παραπάνω δε μπορεί να παιχτεί με Playstation Controller, οπότε άστο καλύτερα, μη μπερδευτείς....

    ΥΓ1 :p:p:p:p:p:p
    ΥΓ2 : Ισως τελικα να μην ειμαι μονο αηδιαστικούλης.... :p:p :D:D

  • Σε απάντηση: mkllds

    Χαχαχαχα.. αηδιαστικούληδες κι οι δύο;! Ομολογουμένως, πάντως, έχω παίξει μόνο ένα, το... χμμ... ποιο ήταν εκείνο με τον ΠΑΝΑΘΛΙΟ γρίφο με τον Rumplestiltskin; Αυτό. Τόσο πολύ με συνάρπασε ως παιχνίδι που ακόμη περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους τα υπόλοιπα της σειράς. :P ;)

  • Σε απάντηση: Themistoklis

    Έτσι να λέγονται οι αλήθειες!

  • Εγω θέλω να δηλώσω δημόσια ότι πρέπει να ασκηθεί βέτο στην αγορά του νέου KQ σε όσους δεν έχουν παίξει ΚΑΙ τερματίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΡΙΑ εκ των προηγούμενων KQ's.

    ...Για να μην πω "Το KQ3 και TOYΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ".

    Χριστίνα.

    ΥΓ :p