Το Lutra City Mysteries έχει αέρα νουάρ του '40

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Το Lutra City Mysteries έχει αέρα νουάρ του '40

Οι περισσότεροι μάλλον θα έχετε ακουστά το Second Life, ένα free-to-play MMO με αρκετές χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο που έχει δημιουργήσει έναν πλήρη παράλληλο με τον δικό μας εικονικό κόσμο και λειτουργεί σχεδόν 13 χρόνια πλέον. Αυτό που ίσως δεν έχετε ακούσει είναι πως μέσα στο παιχνίδι «τρέχει» μια ολόκληρη σειρά από ολοκληρωμένα adventure games που αφηγούνται ιστορίες μυστηρίου για την Lutra City και τους κατοίκους της. Οποιοσδήποτε παίχτης του ΜΜΟ, μπορεί να μπει στο «French & Horn Detective Agency», να υποδυθεί τον ντετέκτιβ και να επιλέξει τις πάντα περίπλοκες) υποθέσεις που θέλει να λύσει και τους γρίφους που θέλει να αντιμετωπίσει.

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού, ένεκα της τεράστιας αγάπης τους για τα παραδοσιακά point 'n' click adventures, αποφάσισαν τώρα να κυκλοφορήσουν αυτές τις περιπέτειες ως μια σειρά από αυτόνομα adventure games, με σαφώς πιο εκτενή ιστορία και καλοσχεδιασμένους γρίφους. Κάποιες τοποθεσίες θα είναι οικείες σε όσους παίζουμε το ΜΜΟ, κάποιοι χαρακτήρες παλιοί μας γνώριμοι, και κάποιες υποθέσεις θα σημαίνουν καμπανάκια στα κανάλια της μνήμης μας. Ωστόσο, τίποτε δε θα είναι ίδιο καθώς κάθε ιστορία θα καταλήγει σε διαφορετικά μονοπάτια και κάθε γρίφος θα έχει σχεδιαστεί εκ νέου (παραμένοντας πάντοτε όμως άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και τον κόσμο της).

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των Lutra City Mysteries που θα κληθούμε να επιλύσουμε; Η απόλυτα αυθεντική νουάρ ατμόσφαιρά τους· τόσο αυθεντική που θα αναρωτιόμαστε αν το παιχνίδι σχεδιάστηκε από κάποια μετενσάρκωση των John Huston, Billy Wilder ή και του Edward Dmytryk. Ένα δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό όλων των τίτλων της σειράς είναι το πάντρεμα χαρακτηριστικών του παραδοσιακού adventure-gameplay με το πιο σύγχρονο. Έτσι, λοιπόν, έχουμε πλήθος περιοχών να εξερευνήσουμε, άφθονους -και προκλητικούς!- γρίφους να επιλύσουμε, μα και αποφάσεις να πάρουμε (όπως πχ πώς θα συμπεριφερθούμε σε κάποιον NPC) που θα καθορίσουν την έκβαση της ιστορίας.

Όσοι από εσάς χοροπηδάνε περιχαρείς στη σκέψη ενός point 'n' click adventure στο πραγματικό νουάρ στυλ των Fritz Lang (σκηνοθέτη του διαβολικού «Μ») και John Huston (σκηνοθέτη του ανεπανάληπτου «The Maltese Falcon»), όσοι αποζητούν ένα παιχνίδι με ηθικά διλήμματα όπως στο «This Gun for Hire» και δύσκολες αποφάσεις που θυμίζουν «The Face Behind the Mask», αλλά και όσοι αγαπούν τις σύνθετες και γεμάτες ανατροπές κι εκπλήξεις ιστορίες μυστηρίου, ας σπεύσουν να υποστηρίξουν το εγχείρημα στο Kickstarter ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις οθόνες μας το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το «The Delinquent Daughter».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια