Παίζεις Mathatar και μαθαίνεις Μαθηματικά

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Παίζεις Mathatar και μαθαίνεις Μαθηματικά

Η λονδρέζικη USP Software αναπτύσσει ένα online 3D adventure με σκοπό να διδάξει στους παίχτες τα μαθηματικά του σχολείου (γυμνασίου-λυκείου). Εθιστικό, μεγάλο και διασκεδαστικό, το Mathatar μπορεί να απευθύνεται στους μαθητές της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά είναι μια καλοδεχούμενη αρχή για να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά στην Ευρώπη να αποδεχόμαστε και να επιδιώκουμε λίγο... εκπαιδευτικό gamification για τα παιδιά μας (και όχι μόνο).

Στο Mathatar ο μαθητής εξερευνά την ιστορία των μαθηματικών (η οποία είναι και η ιστορία της ανθρωπότητας ουσιαστικά), ενώ παράλληλα μαθαίνει όλη τη διδακτέα ύλη του μαθήματος (σε όλες τις τάξεις) αξιοποιώντας τη Μέθοδο Shanghai (Mastery), η οποία έχει ήδη επιδείξει πολύ καλά αποτελέσματα στην Ασία. Παίζοντας, ο μαθητής αντιμετωπίζει τις προκλήσεις ενώ ολοκληρώνει περισσότερα από 1.000 μαθήματα και ασκήσεις. Ασφαλώς, μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει σε όποια θεματική ενότητα τον δυσκολεύει για να την ξαναπαίξει, ώστε να... κατακτήσει τη σχετική γνώση. Ταυτόχρονα, οι καθηγητές μαζί με τους developers θα προσφέρουν συνεχώς υποστήριξη σε όποιον μαθητή τυχόν «κολλήσει» κάπου.

Τα μαθήματα έχουν τη μορφή επαγγελματικών animated ταινιών και συνοδεύονται από εργασίες και ασκήσεις για όποιον μαθητή επιθυμεί να «παίζει στα δάχτυλα» την εκάστοτε θεματική ενότητα. Κεφάλαια επανάληψης, badges, achievements, καθώς και αλληλεπίδραση με social media δίνουν δυναμικό παρόν για να προσφέρουν επιπλέον κίνητρο στο μαθητή. Το Mathatar θα τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες και συσκευές και θα είναι δωρεάν για δοκιμή, παρότι θα απαιτείται αγορά για τα επόμενα επίπεδα.

Εάν σας ενδιαφέρει κι εσάς να μπουν τα adventures (και γενικά το gaming) στην εκπαίδευση, μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια εδώ και να ελπίσετε κάποια στιγμή να φτάσει ως τη χώρα μας...

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • "...They came looking for OUR maths..."
  Μου άρεσε αυτό...

 • Καλή προσπάθεια φαίνεται, αν και δεν έχει υποστήριξη, οπότε ίσως μείνει στα χαρτιά, δυστυχώς.
  Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διδασκαλίας..

 • Σε απάντηση: Vassilis_24

  Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διδασκαλίας.
  Αυτό ξαναπές το!! Αν και έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα, σημαντικά βήματα. :)

Αγαπημένα

 • "...They came looking for OUR maths..."
  Μου άρεσε αυτό...

 • Καλή προσπάθεια φαίνεται, αν και δεν έχει υποστήριξη, οπότε ίσως μείνει στα χαρτιά, δυστυχώς.
  Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διδασκαλίας..