Sequel για το Beneath a Steel Sky

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009, Συντάκτης Fallen Angel

Sequel για το Beneath a Steel Sky

Φήμες και δημοσιεύσεις για την (εν εξελίξει μάλιστα) δημιουργία ενός sequel για το Beneath a Steel Sky ακούμε και διαβάζουμε από το 2004. Αυτή τη φορά, όμως, φαντάζουν πιο αληθινές από ποτέ μιας κι η δημιουργία συνέχειας για το κλασσικό πλέον αυτό παιχνίδι είναι πολύ πιθανή σύμφωνα με τον Charles Cecil, ο οποίος μάλιστα το συζητά καιρό τώρα και με τον Dave Gibbons όπως επισημαίνει. Ακολουθήστε μας στο διαβάστε περισσότερα για να μάθετε τι αποκάλυψε ο κ. Cecil τόσο για τη συνέχεια του Beneath a Steel Sky όσο και για remakes όλων των τίτλων της σειράς Broken Sword.

Μια ολοκαίνουρια συνέχεια στο κλασσικό adventure παιχνίδι Beneath a Steel Sky είναι "πολύ πιθανόν να συμβεί", ενώ κι επιπλέον Director's Cut των ήδη υπαρκτών Broken Sword παιχνιδιών είναι πιθανά, αποκαλύπτει ο σχεδιαστής και των δύο παιχνιδιών.

Ο κ. Charles Cecil, ιδρυτής της Revolution Software με έδρα στη Νέα Υόρκη, είπε σε εκπρόσωπο του VideoGamer πως αν το Director's Cut του Broken Sword: Shadow of the Templars που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα για Wii και DS σημειώσει επιτυχία, τότε "πιθανότατα να φτιάξουμε περισσότερα". Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εάν το remake αποδειχθεί δημοφιλές, ο κ. Cecil είπε πως η παραγωγός εταιρεία "θα εξετάσει νέους τρόπους για τη δημιορυγία Director's Cuts των υπολοίπων Broken Swords, ή του Beneath a Steel Sky, ή νέων Broken Swords παιχνιδών ή νέων adventure τίτλων".

Τα σχόλια του κ. Cecil είναι βέβαιο πως θα ανάψουν τα αίματα των θαυμαστών του. Η Revolution άλλωστε έχει ένα πιστό κοινό, το οποίο πιέζει με o­nline petition και projects που δημιουργούνται/καθοδηγούνται από την κοινότητα ώστε να φτιάξει το στούντιο remakes των κλασσικών adventure τίτλων του. Ο κ. Cecil είπε πως: "εάν φτάναμε έως εκεί", η Revolution θα έφτιαχνε remakes των Broken Sword 3 και 4, τα οποία ήταν 3D παιχνίδια, σε 2D για τα Wii και DS. "Θα ήταν μια περίπτωση ανασχεδιασμού τους", είπε, "παίρνοντας πιθανά περισσότερες ελευθερίες απ' όσες πήραμε με το πρώτο. Στο πρώτο δεν ήθελα να αλλάξω κανένα από τα στοιχεία του, ήθελα απλώς να προσθέσω νέα πάνω στα υπαρκτά. Δε θα μου άρεσε αυτή η ιδέα. Αλλά ναι, πιθανόν να επιστρέφαμε στο 2D γι' αυτά τα δύο. Οπότε θα ήταν σημαντικός ο ανασχεδιασμός." Ο κ. Cecil ανέφερε επίσης την πιθανότητα ταινίας Broken Sword που να συνδέεται με το παιχνίδι. "Μας πλησίασε ένα αρκετά μεγάλο στούντιο, η Radar Pictures (Ο Τελευταίος Σαμουράι, Τα Χρονικά του Σκότους), και σκέφτονται να κάνουμε μια ταινία. Οπότε εάν πράγματι κάνουμε μια ταινία, τότε ίσως να κάνουμε κι ένα παιχνίδι που να τη συνοδεύει. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές πιθανότητες, που χάνεσαι μέσα σε αυτές. Θα αντιδράσουμε σε ό,τι συμβεί τελικά." Για την πιθανότητα ενός ολοκαίνουριο Beneath a Steel Sky, ο κ. Cecil είπε: "Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι πολύ καλές να πραγματοποιηθεί. Ο Dave Gibbons (της Watchmen) κι εγώ συζητάμε πολύ καιρό τώρα γι' αυτό. Ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα ήταν όταν το παιχνίδι δεν μπορούσε πλέον να παιχθεί επειδή ήταν αρχικά γραμμένο σε DOS κι εξαφανίστηκε λίγο-πολύ. Kαι τότε εκείνοι οι υπέροχοι άνθρωποι στο ScummVM έφτιαξαν τον ScummVM emulator. Του δώσαμε τον αρχικό κώδικα και τον ξαναέγραψαν. Άποψή μου είναι πως εφόσον το παιχνίδι δεν είχε καμία ουσιαστική αξία πριν το ScummVM, εφόσον ήταν σε DOS και κανείς δεν μπορούσε να το παίξει, πως θα έπρεπε να διανείμουμε δωρεάν. Υπήρξε εξαιρετικά επιτυχής ως κίνηση. Προφανώς ο κόσμος μπορούσε να το κατεβάζει δωρεάν, και κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπων το έπαιξαν. Αυτό σημαίνει πως η σειρά είναι πολύ γνωστή πλέον. Δεν έγινε με αυτό τον σκοπό, αλλά έτσι συνέβη τελικά. Εμπορικά, επομένως, είναι πολύ πιο λογικό τώρα απ' ό,τι πριν δύο ή τρία χρόνια, προτού δοθεί δωρεάν. Και ο Dave κι εμείς είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι αυτή την εποχή. Θα έρθει κάποια στιγμή που θα βρεθούμε και θα ξεκινήσουμε, πράγματι, το συζητάμε πολύ καιρό τώρα, θα κάνουμε στ' αλήθεια κάτι. Η στιγμή αυτή δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά θα έρθει, γι' αυτό είμαι βέβαιος. Με τον Dave έχουμε αρχίσει ακόμη και να ανταλλάσσουμε ιδέες σε κάποια φάση. Θα συμβεί πιθανά κάποια στιγμή. Είναι ένας επιτυχημένος τίτλος, ο κόσμος είναι παθιασμένο μαζί του, είναι διασκεδαστικός και θα ήταν υπέροχα να ξαναδουλέψω μαζί με τον Dave."

Αν όλα αυτά είναι πράγματι αλήθεια ή αν πρόκειται για ένα διαφημιστικό κόλπο που θα προωθήσει τις πωλήσεις του Broken Sword: Shadow of the Templars Director's Cut δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα, όμως, ελπίζουμε να δούμε σύντομα τόσο νέες δημιουργίες του θρυλικού σχεδιαστή όσο και remakes για όλους τους κλασσικούς τίτλους που επιμελήθηκε.

 

Πηγή: VideoGamer, άρθρο New Beneath a Steel Sky game 'probably going to happen'

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια