The Council: ένα εθιστικά RPG-ειδές adventure [ενημέρωση]

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

The Council: ένα εθιστικά RPG-ειδές adventure [ενημέρωση]

Ενημέρωση 07/05/2018

Ακριβώς δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του πολλά υποσχόμενου πρώτου επεισοδίου θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο επεισόδιο του The Council, στις 15 Μαϊου για όσους έχουν προμηθευτεί το season pass και στις 17 για όλους τους υπόλοιπους, σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμεςΟ τίτλος του νέου επεισοδίου είναι «Hide and Seek» και φέρνει μαζί του νέους χαρακτήρες, σοκαριστικές αποκαλύψεις, μα και καινούριες τοποθεσίες, όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν. Οι συνέπειες των πράξεών μας στο πρώτο επεισόδιο θα μας ακολουθήσουν και εδώ, ενώ τα εναλλακτικά μονοπάτια θα αρχίσουν να απομακρύνονται αισθητά το ένα από το άλλο.


Είδηση 07/03/2018

Βρισκόμαστε στο 1793, κάπου στα παράλια της Αγγλίας, σε ένα ιδιωτικό νησί όπου δεν πατάς δίχως πρόσκληση. Υποδυόμενοι το Louis de Richet, μέλος μιας μυστικής σέκτας, θα μεταβούμε κι εμείς στο νησί έπειτα από την πρόσκληση που λάβαμε από τον αινιγματικό ιδιοκτήτη του νησιού, το Λόρδο Mortimer. Προς έκπληξή μας, όλοι οι καλεσμένοι είναι γνωστές φυσιογνωμίες της εποχής, ενώ μεταξύ αυτών διακρίνουμε το Ναπολέον Βοναπάρτη και τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. George Washington. Ο λόγος της συγκεκριμένης συνάρθροισης δεν είναι ξεκάθαρος, και παρότι ο καθένας δείχνει να έχει το δικό του κρυφό σκοπό, εμείς βρισκόμαστε εκεί για ένα μόνο λόγο: να ανακαλύψουμε τι συνέβη στη μητέρα μας που εξαφανίστηκε πριν λίγο καιρό, από αυτό ακριβώς το σημείο.

Το The Council αποτελεί μια φρέσκια και πολλά υποσχόμενη ιδέα στο χώρο των (υβριδικών) adventure games. Ουσιαστικά, το gameplay απαρτίζεται από γνωστά στοιχεία διαφορετικών genres, ενωμένα με πολύ έξυπνο και απόλυτα adventu-ίστικο τρόπο. Πρώτα απ' όλα, ο χαρακτήράς μας παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν ριζικά το παιχνίδι: συναντάμε διαφορετικούς χαρακτήρες, πηγαίνουμε σε διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά αντιμετωπίζουμε και διαφορετικές προκλήσεις στο gameplay. Έπειτα, ο χαρακτήρας μας διαθέτει ένα δέντρο ικανοτήτων (skill tree), στο οποίο επιλέγουμε ανάμεσα σε 15 διαφορετικές ικανότητες που μπορεί να αναπτύσσει ο ήρωάς μας όσο προχωράμε στο παιχνίδι. Εμείς επιλέγουμε ποις ικανότητες θέλουμε να αναπτύξουμε, προσδίδοντας έτσι στον ήρωά μας διαφορετικό χαρακατήρα, μα κυρίως επηρεάζοντας αισθητά το gameplay. Αν για παράδειγμα, τον κάνουμε επιδέξιο ντετέκτιβ, ο Louis θα μπορεί να εντοπίζει μικρά - μα πάντα σημαντικά- στοιχεία στον περιβάλλοντα χώρο. Αντίθετα, αν τον κατευθύνουμε προς αποκρυφιστικές γνώσεις, θα μπορεί να αποκωδικοποιεί γρήγορα κείμενα γραμμένα σε αλλόκοτες γλώσσες ή με κωδικοποίηση. Οι ικανότητες του ήρωά μας επηρεάζουν και το πώς θα αντιμετωπίζουμε τους άλλους χαρακτήρες, τη στιγμή της κρίσεως. Παρότι δεν υπάρχουν μάχες στο παιχνίδι, υπάρχουν σημεία όπου θα πρέπει να αξιοπποιήσουμε προς όφελός μας τις ικανότητες του Louis, είτε αυτές είναι η πειθώ, η διπλωματία, ή ακόμη και η ωμή δύναμη ενός μποξέρ. Κάθε περιστατικό απαιτεί διαφορετικό χειρισμό και οδηγεί ασφαλώς σε διαφορετική κατάληξη.

Ίντριγκα, διπλωματία και παραπλάνηση μας περιμένουν σε αυτό το παραδοσιακό θρίλερ μυστηρίου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μόλις ημέρες για PC, PS4 και Xbox One. Για την ακρίβεια, στις 13 Μαρτίου κυκλοφορεί το «The Mad Ones», το πρώτο από τα πέντε επεισόδια του The Council. Όλα τα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν εντός του έτους, σε σύντομο χρονικό διάστημα το ένα από το επόμενο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια