Θρησκεία εναντίον όλων στο ελληνικό Unlikely Redeemers of Baltadir!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Θρησκεία εναντίον όλων στο ελληνικό Unlikely Redeemers of Baltadir!

Ως σωστοί adventurers σίγουρα ήδη διαβάσατε το νέο μας άρθρο στη σειρά-αφιέρωμα στους Έλληνες game developers, όπου παρουσιάσαμε την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα PanTheOn και το πρώτο τους παιχνίδι με τον αισθητά μακρόσυρτο τίτλο The unlikely redeemers of Baltadir: More than meets the pickeyex. Ας δούμε τώρα ορισμένα επιπλέον στοιχεία για το παιχνίδι αυτό καθ' εαυτό που δείχνει πραγματικά συναρπαστικό:

Το κύριο θέμα είναι η θρησκεία στην αρνητική της μορφή, εκείνη της θρησκοληψίας, των προκαταλήψεων και της χειραγώγησης. Κυρίως, πώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τα βασικά συναισθήματα του φόβου και της ελπίδας των ανθρώπων και να τα χειραγωγήσει προς ίδιον όφελος, υπό το μανδύα μιας θρησκείας και πληθώρας δεισιδαιμονιών. Η αρνητική επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα σε μια θρησκεία μπαίνει στο επίκεντρο και με χιουμοριστικό ύφος και σατυρική διάθεση, οι δημιουργοί σκοπεύουν να μας ψυχαγωγήσουν, μα και να μας προβληματίσουν. Παρότι το θέμα ακούγεται «βαρύ», στην πράξη παρουσιάζεται με ανάλαφρο τρόπο και αποτελεί αφορμή για μια ευχάριστη ιστορία, με μεγάλες δόσεις μυστηρίου και προκλητικής εξερεύνησης.

Η αφήγηση εξελίσσεται στο μεσαιωνικό fantasy κόσμο του Baltadir, οι κάτοικοι του οποίου έχουν μία και μοναδική έγνοια: να εξασφαλίσουν την εύνοια του Samalthataar του Παντοδύναμου που είναι υπεύθυνος για την ευμάρειά τους και τους προστατεύει από τις σκοτεινές δυνάμεις του θεού Worthamax και τον δαιμόνων του. Έχοντας ως οδηγό τους το ιερό βιβλίο Sachlamar στο οποίο συμπυκνώνεται όλο το περιεχόμενο της πίστης τους, οι θεοσεβούμενοι Baltadirians επιδιώκουν την ευμένεια του Samalthataar ζώντας ένα συντηρητικό και ασφυκτικά ελεγχόμενο από τη θρησκεία βίο, όπου κάθε απόκλιση από τις επίσημες επιταγές της θρησκείας θεωρείται απαράδεκτη και τιμωρείται παραδειγματικά. Κύρια εντολή που έχουν λάβει από το θεό τους είναι η δύσκολη και επίπονη εξόρυξη του «purple ore», το οποίο στη συνέχεια προσφέρουν στον Samalthataar ως δείγμα της αφοσίωσής τους. Όσο η προσφορά τους είναι επαρκής και συνεχής, τόσο ικανοποιείται ο Samalthataar και ζουν μια απροβλημάτιστη ζωή.

Όλα ξεκινούν σε ένα χωριό του κόσμου του Baltadir, όπου η ζωή κυλάει σε ομαλούς ρυθμούς, οι μήνες περνούν ήρεμα, δεν υπάρχουν προβλήματα, και γενικότερα κυριαρχεί η αίσθηση ότι τυγχάνουν της εύνοιας του θεού τους. Εκεί, βρίσκουμε τον ήρωα μας, τον Grieshram, ένα φέρελπη δόκιμο ιερέα στο ιερατείο, αφοσιωμένο στα καθήκοντα του, υπόδειγμα ιερέα, καθώς επίσης και κρυφό καμάρι του πνευματικού ηγέτη του χωριού, του αρχιερέα. Όλα αυτά μέχρι τη μοιραία νύχτα, στην οποία η προσφορά των πιστών σε ore δε γίνεται αποδεκτή από τον Samalthataar. Το γεγονός θα επηρεάσει βαθύτατα τον Grieshram, ο οποίος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και ενώ θα προσπαθεί να σώσει το χωριό του, θα ανακαλύψει μια αναπάντεχη γι' αυτόν αλήθεια.

Το The Unlikely Redeemers of Baltadir είναι τρίτου προσώπου παραδοσιακό point 'n' click adventure που θα παρουσιάσει την ιστορία του σε τρία επεισόδια των 4-5 ωρών έκαστο (για πρακτικούς λόγους). Διαθέτει κλασσικούς μηχανισμούς του genre, ενώ μας δίνει την ευκαιρεία να αναλάβουμε το χειρισμό τριών ετερόκλητων χαρακτήρων: του ιερέα Grieshram, του επιστάτη του ναού και του μικρού Bobbo, μαθητή στο σχολείο του χωριού. Ο χειρισμός γίνεται με το ποντίκι και είναι εξαιρετικά απλός, καθώς με αριστερό κλικ αλληλεπιδράμε με κάτι και με δεξί το παρατηρήσουμε καλύτερα. Οι γρίφοι του παιχνιδιού διακρίνονται για την ποικιλία τους, την πρόκληση και τη λογική τους. Επαρκή hints θα δίνονται στον παίκτη, ώστε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο -όχι όμως και σερβιρισμένη λύση στο πιάτο. Επίσης, θα «τρέχουν» παράλληλα πολλά αλληλένδετα υποσενάρια, ώστε ο παίκτης να μπορεί να ασχοληθεί με κάποιο διαφορετικό σενάριο σε περίπτωση που «κολλήσει». Τα 3D γραφικά είναι καρτούν τεχνοτροπίας και αισθητικής, ενώ το παιχνίδι αναπτύσσεται στη Unity game engine και θα μπορεί να τρέξει απροβλημάτιστα ακόμη και σε χαμηλής δυναμικότητας μηχανήματα. Μέχρι στιγμής, στόχος της PanTheOn είναι η κυκλοφορία του παιχνιδιού σε Η/Υ (Windows, MAC, Linux), ενώ το ενδεχόμενο κυκλοφορίας σε φορητές συσκευές και παιχνιδομηχανές θα εξεταστεί μελλοντικά.

Παραμένουμε συντονισμένοι και θα σας ενημερώσουμε για κάθε τι νεώτερο. Άλλωστε, έχουμε και τα μέσα...!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια