Το θανάσιμο πείραμα του Zero escape: Zero Time Dilemma

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, Συντάκτης Fallen Angel

Το θανάσιμο πείραμα του Zero escape: Zero Time Dilemma

Σε λίγες μόλις ημέρες (στις 29 Ιουνίου) κυκλοφορεί μια περιπέτεια που θα σας θυμίσει τις ταινίες Saw και Circle και θα σας προκαλέσει να σκαρφιστείτε τρόπο να επιζήσετε και να διαφύγετε. Ο ψυχολογικός τρόμος και το μυστήριο θα πιαστούν χέρι-χέρι με το gore και το φρικιαστικό για να μας βυθίσουν σε μια περιπέτεια που θα μας αναγκάσει να πάρουμε αδύνατες αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο. Στο Zero escape: Zero Time Dilemma ακόμη και η αδράνεια είναι απόφαση που επιφέρει θανάσιμα αποτελέσματα. Επειδή όμως σωστές αποφάσεις δεν υπάρχουν, μπαίνουμε πολύ γρήγορα στη διαβόητη γκρι ζώνη, όπου όλα είναι σωστά και ταυτόχρονα όλα είναι λάθος.

Εννέα άνθρωποι ξυπνάνε σε μια υπόγεια εγκατάσταση, φυλακισμένοι, και με ένα παράξενο μαύρο βραχιολάκι στον καρπό τους να τους δηλητηριάζει το αίμα κάθε 90’. Για να αποδράσουν, πρέπει να παίξουν ένα θανάσιμο παιχνίδι με πολύ απλούς κανόνες: μόλις πεθάνουν έξι από τους εννέα παίχτες, θα ανοίξει η πόρτα και οι υπόλοιποι τρεις θα είναι ελεύθεροι. Ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει; Προφανώς, θα το αποφασίσουμε εμείς. Ή μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι και μπορούμε να ζήσουμε όλοι; Εξερευνώντας τα λεπτομερή 3D περιβάλλοντα και λύνοντας τους προκλητικούς γρίφους που κρύβουν, ανακαλύπτουμε στοιχεία που θα μπορούσαν θεωρητικά να μας βοηθήσουν να αποδράσουμε όλοι ασφαλείς. Ο χρόνος, όμως, είναι εχθρός, και η ηθική μας θα μπει στο μικροσκόπιο πολλές φορές προτού βρούμε την έξοδο σε αυτό το παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία escape-the-room με puzzle/adventure και γρήγορες αποφάσεις με ξεκάθαρες συνέπειες.

Το Zero Escape: Zero Time Dilemma αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας αιματηρής τριλογίας που σκοπεύει να μας σοκάρει. Υποδυόμενοι τη νοσοκόμα Diana, τον πυροσβέστη Carlos και τον πιτσιρικά Q με το παράξενο κράνος, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια σειρά τραγικών, συγκινητικών, τρομακτικών, μα και σαδιστικών καταστάσεων στις οποίες μας υποβάλει ο άγνωστος απαγωγέας μας. Η φρίκη θα κυριαρχήσει. Πολύ-πολύ περισσότερο, μάλιστα, από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς...

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Εξαιρετικά τα δύο πρώτα. Πρέπει να τα ξεζουμίσεις και να δοκιμάσεις όλες τις επιλογές για να ξετυλίξεις την ιστορία και, πιστέψτε με, είναι όλο εκπλήξεις και ανατροπές! Τα δύο πρώτα είναι αριστούργημα στα DS-3DS (για να παινέψω και την αγαπημένη μου Nintendo).

  • Από την περιγραφή σου τι να πω, ποιό μυαλό μπορούσε να συλλάβει μια τέτοια άρωστη κατάσταση, αυτό δεν είναι παιγνίδι για να ηρεμήσεις και να βρεθείς κάπου άλλου, είναι για τρελοκομείο, μακριά απο εμένα:o

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια