Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
07 Φεβ 2015 17:11 #45692 by Orestis
Γεια χαρά,

μετά από μια περίοδο ανυδρίας, άρχισα να αναζητώ ωραία παιχνίδια, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στο αγαπημένο μου είδος. Με τη νοσταλγία που με έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό, είπα να έρθω να πω μια κουβέντα για αυτά :)

Το φθινόπωρο, στις διακοπές μου, πήρα επιτέλους το Broken Age, το οποίο ήταν "breath of fresh air" σε ποιότητα. Σε humor, art, σκηνοθεσία. Δεν είχε ιδιαίτερες προκλήσεις, ήταν μικρό σε διάρκεια και δεν ήταν ολοκληρωμένη ιστορία (αναμένουμε το sequel), αλλά παρέμενε άψογο. Είχε αυτό το κάτι, την μαγεία που αποκτάει ένα έργο (ή παιχνίδι) όταν έχει φτιαχτεί από μαέστρους του είδους και έχει προσεχθεί η κάθε του λεπτομέρεια ώστε όλα να δένουν μεταξύ τους. Η παραμυθένια του ατμόσφαιρα ήταν καθαρτική. Ήταν ευχαρίστηση να ασχοληθώ με αυτό, και να βλέπω να βγαίνει adventure τέτοιας ποιότητας σήμερα.

Ταυτόχρονα τελείωσα το walking dead season 1, θα έλεγα εθιστικό αλλά και κάπως μίζερο. Είναι εξαιρετικό για 1-2 επεισόδια αλλά μετά γίνεται μονότονο. Σε κρατάει πάντως να το τελειώσεις, λίγο πολύ όπως η σειρά. Δεν είμαι σίγουρος αν θα το έλεγα adventure ακριβώς, σίγουρα ήταν πολύ εύκολο. Ήταν κάτι διαφορετικό και έχω ήδη την season 2 στην αναμονή για αργότερα.

Ακολούθησε το Back to the Future το οποίο με απογοήτευσε οικτρά, σαν φθηνή σκιά της ταινίας. Άγουστη ανακύκλωση μερικών γνωστών ατακών από την ταινία, ο Μάρτυ μίλαγε με τρεμάμενη φωνή σε ενοχλητικό βαθμό, και γενικότερα το παιχνίδι έμοιαζε άψυχο. Δεν είναι κάτι που θα πρότεινα.

Μετά έπιασα το Dream Machine. Καλοφτιαγμένο παιχνίδι και θα ήταν ακόμα καλύτερο με voice acting. Μέτριοι γρίφοι. Θα το πρότεινα για την ιδιαιτερότητα που έχει τόσο ως art style όσο και ως production.

Τέλος άρχισα το remastered Grim Fandango, το οποίο παίζεται όσο άνετα όσο όταν πρωτοβγήκε. Τα production values είναι άλλης κλίμακας από τα περισσότερα μοντέρνα παιχνίδια τους είδους. Μόνο και μόνο για το εξαιρετικό voice acting θέλω να συνεχίσω να παίζω, ενώ νέα features όπως director's commentary είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για όποιον δεν το έχει παίξει, είναι εξαιρετική επιλογή.

Έχω επίσης διάφορα άλλα στην αναμονή όπως το Deponia και το Book of unwritten tales που προαναφέρθηκε, το άνοιξα λίγο να δω πως είναι και βλέποντας τα σχόλια καλύτερα να το ξαναδώ όταν έχω χρόνο.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Φεβ 2015 14:30 #45842 by Castledoque
Άρπαξα αυτή τη βδομάδα ένα ωραιότατο κρυολόγημα και κλείστηκα σπίτι (σήμερα ξεμύτισα για πρώτη μέρα δειλά δειλά), οπότε βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με παιχνίδια που είχα αφήσει στο Backlog.

Έπαιξα λοιπόν επιτέλους το περίφημο Edna and Harvey, the breakout και ομολογουμένως όλα τα διθυραμβικά σχόλια ήταν σωστά. Συνάντησα βέβαια τα κλασικά bugs που υπήρχαν προ Deponia σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της Daedalic, αλλά κατά τα άλλα το παιχνίδι ήταν πραγματικό διαμαντάκι. Την ανατροπή στο φινάλε να πω την αλήθεια την ψιλοπερίμενα από ένα σημείο και πέρα, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι εξαιρετικό και κατάμαυρο γύρισμα. Οι γρίφοι απίστευτοι και αρκούντως δύσκολοι, οπότε χάρηκα που δεν χρειάστηκα πουθενά walkthrough. Παραλίγο να κολλήσω στον αγαπημένο γρίφο του Μάνου,
Warning: Spoiler!

Επίσης ασχολήθηκα με την διλογία Darkness Within. Ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά να πω την αλήθεια και τα δύο κάπου στη μέση με κουράσανε. Στο πρώτο για τον τελευταίο γρίφο κοίταξα walkthrough, γιατί δεν την πάλευα να πάρω ξανά σβάρνα όλες τις τοποθεσίες και να διαβάζω κείμενα, στο δε δεύτερο αναγκάστηκα να συμβουλεύομαι συχνά walkthrough γιατί είχε ένα κάρο "secrets" που εξηγούσαν την μισή πλοκή και μπορούσες να τελειώσεις το παιχνίδι χωρίς καν να τα πάρεις χαμπάρι. Γενικά optional puzzles που φανερώνουν σημαντικά στοιχεία της πλοκής ποτέ δεν τα συμπάθησα. Ακόμα και αν μπω στην διαδικασία να ξαναπαίξω ένα adventure για δεύτερη φορά, δε θα είναι για να βρω ενδεχόμενα secrets αλλά για να ξαναζήσω την εμπειρία. Για μένα το συγκεκριμένο gimmick ποτέ δεν λειτούργησε. Θυμάμαι το είχαν δοκιμάσει και στο Gabriel Knight 3 με τις ιστορίες των ενοίκων του ξενοδοχείου και είχα χάσει το μισό παιχνίδι χωρίς να το ξέρω. (Τουλάχιστον εκεί όμως από τη βασική ιστορία δεν έχανες τίποτα.) Πάντως καλό θα ήταν οι σχεδιαστές να αναζητούν διαφορετικές (ευρηματικές) λύσεις για τα puzzles παρά να βάζουν optional puzzles. Μόνη εξαίρεση το BoUT2 όπου τα optional puzzles δεν ενοχλούσαν αφεν'πς γιατί απλώς προσέφεραν εναλλακτικές ενδυμασίες στους χαρακτήρες, οπότε και να τα προσπερνούσες δεν έχανες κάτι ουσιαστικό από την εμπειρία, αφετέρου έπεφτες οπωσδήποτε πάνω τους, οπότε δύσκολα δεν τα έπαιρνες είδηση.

More
29 Μαρ 2015 11:27 #45931 by Fallen Angel
Αξιώθηκα επιτέλους να παίξω το τελευταίο Sherlock και έχω ενθουσιαστεί!! Νομίζω πως ο χαρακτηρισμός που του είχε δώσει ο Κωνσταντίνος ως Sherlock simulator ήταν απόλυτα ακριβής κι επιτυχημένος. Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους στη Frogwares αυτή τη φορά και το Crimes & Punishments είναι σίγουρα η καλύτερη περιπέτεια του ντετέκτιβ που έχουμε δει ως σήμερα. Κουράζομαι λίγο (έως πολύ) με τα loading times που έχει, αλλά χαλάλι του. Μόλις ξεκινάω πάλι να κάνω συνάψεις μες το μυαλό του Sherlock για να καταλήξω σε όποιο συμπέρασμα (και ένοχο) θέλω, τα ξεχνάω όλα. Δεν το έχω τελειώσει ακόμη (ευτυχώς, είναι γλυκιά η γεύση της προσμονής για κάτι όμορφο να συνεχίσει), αλλά με έχει ήδη κερδίσει. Υπέροχο, υπέροχο...

Αν κατά λάθος σας έχει ξεφύγει, να το παίξετε οπωσδήποτε. Μάλιστα, αν έχετε PS3 (και Plus), να ξέρετε πως το δίνει δωρεάν αυτό το μήνα (είναι το Plus Free Game of The Month). :)

Orestis wrote: [...]Τέλος άρχισα το remastered Grim Fandango, το οποίο παίζεται όσο άνετα όσο όταν πρωτοβγήκε. [...]ενώ νέα features όπως director's commentary είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για όποιον δεν το έχει παίξει, είναι εξαιρετική επιλογή.

Και για όποιον το έχει ήδη παίξει. .. ;)

Nothing happens unless first a dream...

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
29 Μαρ 2015 13:38 #45932 by GameLinguist
Μετά από πολύ καιρό και με αρκετές δόσεις τελείωσα το The Raven.
Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και ωραία ιδέα να δείξουν την ιστορία με διαφορετικούς χαρακτήρες... (μου θύμισε λίγο την ταινία Vintage Point όσον αφορά αυτό). Εντούτοις θεωρώ ότι είχε δυναμική για να είναι ακόμα καλύτερο. Ίσως να έπαιξε ρόλο το ότι βγήκε σε δόσεις κι αυτό. Btw είχε μερικά εκνευριστικά κολλήματα στην κίνηση των χαρακτήρων... Σε όσους αρέσουν τα αστυνομικά advs εποχής να το δει οπωσδήποτε...

Σειρά έχει το πολύ φρέσκο... I have no mouth and I must scream!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Απρ 2015 16:11 #45952 by tsampikos
Ας αναφερθώ στα τρια adventures που έπαιξα από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα. Λοιπόν:

1) Cognition: Πολύ καλό για τα χρήματα που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί και σίγουρα καλύτερο από πολλά του σορού αλλά μέχρι εκεί. Υπερεκτιμημένο, με την στήριξη της εξέλιξης στις τηλεπαθητικές ικανότητες των χαρακτήρων να ξεπερνά τα όρια της φυσιολογικής αστυνομικής ιστορίας. Παράλληλα αποδεικνύει ότι στην παρούσα φάση οι Αμερικάνοι δημιουργοί έχουν ταβάνι.

2) Νext Big Thing: Απλά εξαιρετικό και σίγουρα καλύτερο του Cognition σε όλα.

3) Supreme League of Patriots: Kλασσική περίπτωση της φράσης "τα φαινόμενα απατούν". Αξιέπαινη προσπάθεια από τους πρωτάρηδες, με τα σφάλματά της, ανούσιους, μακρόσουρτους και ξεκάρφωτους διαλόγους, αλλά σε κάθε περίπτωση "τίμιο".

Σε 1-2 μέρες τελειώνω το L.A. Noire, καλό παιχνίδι, αλλά τραγικό port από τα κονσερβοκούτια (κονσόλες) με τα 30 fps να αυξομοιώνονται και να καταστρέφεται η απόλαυσή του.

More
16 Ιουν 2015 10:04 #46212 by Constantine_R
Είμαι λίγο πριν το τέλος του Technobabylon και ένα έχω να πω: ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ! Σενάριο, γρίφοι, χαρακτήρες όλα φοβερά...
Νομίζω το καλύτερο της Wadjet ή τέλος πάντων κοντράρεται στήθος με στήθος με το Primordia. Cyberpunk από τα λίγα...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
16 Ιουν 2015 15:17 #46218 by Sibyl

Constantine_R wrote: Είμαι λίγο πριν το τέλος του Technobabylon και ένα έχω να πω: ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ! Σενάριο, γρίφοι, χαρακτήρες όλα φοβερά...
Νομίζω το καλύτερο της Wadjet ή τέλος πάντων κοντράρεται στήθος με στήθος με το Primordia. Cyberpunk από τα λίγα...

Το έχω αφημένο στην αρχή ακόμη...
Είναι τόσο καλό όντως;
Το Primordia, πάντως, είναι εξαιρετικό!!

More
16 Ιουν 2015 18:47 #46219 by Constantine_R
Είναι θέμα γούστου αν θα το βρεις καλύτερο του Primordia. Το πρώτο είναι μια "φιλοσοφική" sci-fi ιστορία που και εμένα μου άρεσε πολύ. Το technobabylon είναι "κοινωνική" sci-fi. Αιχμηρή και καυστική όπως αρμόζει στο cyberpunk. Συνέχισε το οπωσδήποτε. :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
17 Ιουν 2015 15:24 #46222 by Tmark
Εγώ τελειώσα το 1954 Alcatraz που δεν μπορώ να πω ότι μ άρεσε και έχω ξεκινήσει Broken Sword 1 και Black Mirror 2.

Και τα 2 είναι πολύ δυνατά point & click adventures.

More
30 Ιουλ 2015 13:14 #46341 by NorThin
Τελειωσα το Stitch in time(παρα πολυ καλο και φανταζομαι οτι και με το voice acting που προσεθεσαν, εδωσαν πολλους ποντους στο παιχνιδι. Δεν τοχα δει πριν βεβια αλλα ετσι νομιζω) προχτες και χτες εβαλα το dead synchronicity(φαινεται εξαιρετικο!).

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
16 Αυγ 2015 22:07 #46451 by GameLinguist
Πριν λίγες μέρες τελείωσα το I have nomouth and must scream μιας και καθόταν καιρό στη βιβλιοθήκη του GOG...

Ειλικρινά ειναί από τα παιχνίδια που μου δημιούργησαν πολλά και ιδιαίτερα συναισθήματα. Θεωρώ οτί εχει πέντε υπέροχες παράλληλες ιστορίες με πολλή τρέλα σαδισμό και προβληματισμό. Δεν είναι ιδιαίτερο δυσκολο, με εύκολους γριφους και ένα αμφιλεγόμενο τέλος... Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους old advs lovers...

Και τώρα σειρά έχει Broken Sword 5 και Kholat...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
17 Αυγ 2015 19:37 #46453 by giovanna
Ξαναπαίζω Gabriel Knight The sins of the father και ξαναζώ την τελειότητα αλλά και δυσκολεύομαι όπως την πρώτη φορά :oops:

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
18 Αυγ 2015 21:15 #46455 by Castledoque

giovanna wrote: Ξαναπαίζω Gabriel Knight The sins of the father και ξαναζώ την τελειότητα αλλά και δυσκολεύομαι όπως την πρώτη φορά :oops:

@gio,

Ελπίζω να παίζεις την καινούργια καλογυαλισμένη έκδοχη...

More
19 Αυγ 2015 13:32 #46456 by NorThin
Μολις τελειωσα το Primordia. Εξαιρετικο παιχνιδι, με ομορφους γριφους και λογικους. Δε θυμαμαι σε καμια στιγμη να αγανακτησα με καποιον παραλογισμο. Στην αρχη τοχα παρει λιγο με φοβο γιαι ειχα διαβασει το ριβιου του Castledoque , για ενα αντικειμενο που ειναι δυσευρετο μεσα στα πιξελ, αλλα τελικα, δε κταλαβα ποιο εννοουσε, μια ς και ολα τα βρηκα σχετικα ευκολα. Τα γραφικα , μιας και εγινε και συζητηση σε αλλο θρεντ, πρεπει να πω οτι τα βρηκα υπεροχα. Και το οτι ηταν πιξελοτα , με καρτουνιαρικο υγος και οχι τοσο ρεαλιστικα, προσωπικα νομιζω βοηθησε στην δημιουργια μιας δυνατης παραμυθιακης ατμοσφαιρας. Ο κρισπιν θα ελεγα οτι ειναι ο καλυτρος σαιντκικ που εχω συναντησει σε αντβεντουρ, αλλα υπαρχει και ο οσκαρ και θα ριξει φωτια να με καψει. Παντως την δευτερη θεση την παιρνει ανετα νομιζω. :)

Για το dead synchronicity, επειδη το αναφερω σε προηγουμενο ποστ, να πω, οτι τελικα με απαγοητευσε καπως. Το ξεκινησα ενθουσιασμενος , και πραγματι το σεναριο και ο κοσμος που εχουν φτιαξει , μετραει. Απλα δεν το ευχαριστηθηκα σαν αντβεντουρ. καπως δε μου καθισαν καλα οι γριφοι του, και ξενερωσα και με το ποσο αποτομα τελειωσε. Θα παρακολουθησω και τα επομενα επεισοδια, απλα απο περιεργια πλεον να δω πως προχωραει το σεναριο. Απλα η αρχικη κ@@λ@ εχει φυγει τελειως.

More
19 Αυγ 2015 19:42 #46457 by giovanna
@Castle...

Αυτή παίζω, αλλά όπως πάντα ο Gabriel ακαταμάχητος ειδικά όταν φοράει αυτό μαύρο παλτό, Παναγία μου ρεζίλι πάλι θα γίνουμε στην γειτονιά, αλλά παραμένει ό ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΚΝΟ :woohoo: