Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
22 Σεπ 2014 11:02 #44440 by manos426f

alkis21 wrote: Επιτέλους παίζω το The Book of Unwritten Tales. Ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό μου γούστο και μέχρι στιγμής (αρχή 2ου κεφαλαίου) φαίνεται τόσο καλό όσο μου έλεγαν οι φίλοι που το έχουν παίξει, ειδικά ο Τσαμπίκος.

Είναι απλό: Eτοιμάζεται να πάρει τη θέση που του αξίζει -και θα του δώσεις- στις προτιμήσεις σου, δίπλα στο "The Whispered World". :)

Η μεγάλη και κύρια διαφορά τους είναι ότι το παιχνίδι της Daedalic εκτός των άλλων διέθετε και γρίφους που αποτελούσαν πρόκληση για τον παίκτη, κάτι που το BoUT στερείται.

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
22 Σεπ 2014 12:43 #44441 by Constantine_R
Η προσωπική μου γκρίνια με το BOUT είναι ότι βγήκε σε μια εποχή που όλοι σχεδόν έφτιαχναν adventures που σατίριζαν fantasy και λοιπά settings παρά είχαν ένα "δικό τους" σενάριο. Μάλιστα πριν παίξω το BOUT είχα παίξει: Simon the Sorcerer 4, Ceville και 1-2 ακόμα παρόμοια που δεν μου έρχονται τώρα οπότε ήμουν σε μια φάση... "όχι άλλο κάρβουνο!". Κατά τα άλλα είναι adventure πρώτης γραμμής αν και κάπως εύκολο... και όχι και δίπλα στο WW ρε Μάνο... λίγο πιο κάτω. :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
22 Σεπ 2014 17:16 #44442 by crocark
Μια σειρά από σχόλια που εδώ (δείχνω τώρα) σε φέρνουν ... να μιλήσεις, εννοώ ...

Αλλά ΡΕ ΒΡΟΥΤΕ ... στην ίδια γραμμή το Simon 4 με τα άλλα. Έλεος. Ο μόνος σοβαρός λόγος που μπορώ να δω να καταρρίπτονται τα ρεκόρ εδώ μέσα το ένα μετά το άλλο είναι Η ΛΗΘΗ. Ο μόνος ας πούμε αξιοπρεπής. Πες μου ότι γερνάς να χαρείς ...

Το μόνο κοινό που έχουν όλ' αυτά είναι ότι είναι γερμανικά απλώς.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
22 Σεπ 2014 18:01 #44443 by Constantine_R
Για κάτσε ρε φίλε, μπορείς να έχεις και δίκιο και να γερνάω. Μπορεί το Simon (το 4 έτσι;) να ήταν όντως πολύ καλύτερο. Αν σου πω ότι θυμάμαι την κεντρική του ιστορία, ψέματα θα σου πω.
Αλλά τι διαφορά έχει η κακομαθημένη κοκκινοσκουφίτσα (S4) με τον μετροσέξουαλ ιππότη (BOUT+Cev);
Παίρνουμε δηλαδή τα κλισέ μοτίβα από μύθους-παραμύθια και ό,τι άλλο θελουμε τα παρουσιάζουμε με διαφορετικό-ανάποδο τρόπο και έτσι βγάζουμε γέλιο.... οκ... θα γελάσεις μία θα γελάσεις δυο... από ένα σημείο και μετά όμως (και ειδικά όταν παίζεις το ένα μετά το άλλο) αρχίζεις όχι απλά να βαριέσαι αλλά να ανησυχείς: αν το μέλλον των adventures πρώτης γραμμής είναι να σατιρίζουν άλλα παιχνίδια... ζήτω που καήκαμε... και μιλάω πάντα για εκείνη την περίοδο.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
22 Σεπ 2014 18:16 #44444 by manos426f

Constantine_R wrote: ..και όχι και δίπλα στο WW ρε Μάνο... λίγο πιο κάτω. :D

Όντως, λίγο πιο κάτω, μόνο και μόνο για τον λόγο που αναφέρθηκε.

Τ' ότι δεν άρεσε στον crocark άλλωστε είναι απόδειξη ότι μιλάμε για κάτι πολύ πολύ καλό.... :lol:

More
22 Σεπ 2014 18:50 #44446 by alkis21
Μέχρι στιγμής, που με βάση όσα έχω ακούσει για το μέγεθός του είμαι ακόμα στην αρχή, μου αρέσει παραπάνω από το Ceville (που το είχα βρει καλό) και βέβαια από το Simon the Sorcerer 4 (που το είχα μισήσει με το πάθος χιλίων ήλιων). Αλλά περισσότερα θα πω όταν το τελειώσω...

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
22 Σεπ 2014 19:38 #44447 by manos426f

alkis21 wrote: Μέχρι στιγμής, που με βάση όσα έχω ακούσει για το μέγεθός του είμαι ακόμα στην αρχή, μου αρέσει παραπάνω από το Ceville (που το είχα βρει καλό) και βέβαια από το Simon the Sorcerer 4 (που το είχα μισήσει με το πάθος χιλίων ήλιων). Αλλά περισσότερα θα πω όταν το τελειώσω...

Πολύ λογικό, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση μεταξύ των τριών αυτών παιχνιδιών.

More
22 Σεπ 2014 20:18 #44449 by crocark
Μετροσέξουαλ τι είναι;
EDIT
en.wikipedia.org/wiki/Metrosexual

Έχω μείνει πολύ πίσω. Λοιπόν, αν κατάλαβα καλά προτιμώ την κακομαθημένη κοκκινοσκουφίτσα από ποδοσφαιριστές ινδάλματα, εκτός ίσως αν φοράν δικέφαλο στο στήθος, αλλά μάλλον δεν παίζει κάτι τέτοιο. Ή θα είσαι αλάνι ή δε θα είσαι.

Ξέρεις ότι δε θυμάμαι επίσης ιδιαίτερες λεπτομέρειες και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Γερμανικά παιχνίδια άλλωστε που να θυμάσαι ή να αξίζει να θυμάσαι είπαμε είναι μόνο τα Overclocked και Moment of silence. Μετά από καιρό, δυο μέρες μετά δηλαδή για τα περισσότερα παιχνίδια αν θες να κρίνεις ένα παιχνίδι, χρησιμοποιείς τα αλάνθαστα κριτήρια του αν ήθελα να δω τι γίνεται παρακάτω και πόσο συχνά στη διάρκεια του παιχνιδιού (προσοχή, όχι το αν το φινάλε μου άρεσε γιατί όλα γίνονται για το ταξίδι κι όχι για τον προορισμό) κι αν όλο αυτό γίνεται με κάποια άλφα πρόκληση (όπου το άλφα ποικίλει για τον καθένα και μάλιστα μπορεί να μεταβάλλεται στον ίδιο από ηλικία σε ηλικία). Αυτό είναι όλο. Αν υπάρχει "ίντριγκα", "σασπένς" κλπ. κι αν κοπιάζεις σε αρκούντως σημαντικό βαθμό ώστε να μη νιώθεις αφενός ότι σε κοροϊδεύουν, αφετέρου ότι παλεύεις χωρίς ελπίδα. Με βάση αυτά, όχι δε θα σε ρωτήσω, θα σου πω κατευθείαν, ότι σαφέστατα το Simon 4 προκαλεί περισσότερο τον παίκτη να δει το παρακάτω από ό,τι ο μετροπόντικας. Επίσης σα φε στα τα είναι αρκούντως πιο απαιτητικό με κίνδυνο να περάσει βέβαια στο άλλο άκρο (εγώ για την ιστορία δεν το έλυσα μόνος μου, αλλά ήθελα να δω τι γίνεται παρακάτω κι αυτό λέει σχεδόν τα πάντα - να καταδεχτώ δηλαδή να ανοίξω για να δω το παρακάτω). Απεναντίας με το μετροπόντικα δεν ήθελα ποτέ να δω τι γίνεται παρακάτω, παρόλο που λυνόταν μόνο του - ουσιαστικά γι' αυτό το τελείωσα και μόνο. Επίσης τότε ήθελα να την πω στον Τσαμπίκο για να λέμε κι όλη την αλήθεια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Τώρα κοίτα να δεις. Επειδή σε παίρνω τοις μετρητοίς και σοβαρά, ίσως κακώς (θα βαριέσαι ήδη εννοώ). Μπορεί για σένα τα παραμύθια να είναι όλα τα ίδια παραμύθια, αν κι έχεις εκδηλώσει σαφή λατρεία προς τη φαντασία της μέσης γης κλπ. Εγώ από την άλλη ξέρεις ότι δε χωνεύω σχεδόν καθόλου όλο το συρφετολόι αυτό, όπως και γενικά τα παραμύθια με φανταστικά πλάσματα (εκτός ίσως της ελληνικής μυθολογίας) όπως πρισκίπισσες (πφφφφφφ ....), μάγους (πφφφφ ...), δράκους, νεκροζωντανούς, σπασμένα σπαθιά που θα κολλήσουν ή άλλα που θα ξεκολλήσουν από βράχους κι άλλες τέτοιες αηδίες. Από την άλλη παραδέχομαι τα κλασικά παραμυθάκια όπως η κοκκινοσκουφίτσα, το ασχημόπαπο, τα ρούχα του βασιλιά κι άλλα τέτοια διδακτικά για παιδάκια. Άρα εκεί μπορεί να υπάρχει όντως μια διαφορά σ' αυτό που ρωτάς.

Όμως υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θέλω να επισημάνω γιατί συμφωνώ με το γενικό σου πνεύμα, αλλά αξίζει να ειπωθεί. Το παιχνίδι το S4 είναι του 2007 ενώ το άλλο είναι του '12. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, πάντως είναι σίγουρα μεταγενέστερο. Παίζει ρόλο λοιπόν και το πόσα έχεις φάει στη μάπα από δαύτα που λες. Πέντε χρόνια μετά που τα 2/3 των παιχνιδιών που φτιάχνονται είναι τέτοια που λες, αρχίζει κι αποκτά βάρος (με την έννοια της βαρεμάρας) η επιλογή εκ νέου κάποιου τέτοιου μονοπατιού.

Και κάτι ακόμη. Άλλο να εντάσσεις την κοκκινοσκουφίτσα ως παρωδία μιας κλασικής παιδικής εικόνας (ή και μεταλλαγμένης φαντασίωσης για κάποιους, μάλλον για τους δημιουργούς του παιχνιδιού) σε ένα προϋπάρχον σύμπαν ενός ήρωα που τον ξέρεις κλπ. κι άλλο να φτιάχνεις ένα συνοθύλευμα από καρικατούρες παραμυθιών (τολκινικών παραμυθιών έστω). Ή αλλιώς για να γίνει σαφέστερο, άλλο να εντάσσεις ένα κλισέ κλασικό σε ένα σύμπαν ας πούμε ψιλοστεκούμενο από μόνο του κι άλλο να μαζεύεις όλα τα κλισέ της οικουμένης και να τα κάνεις κολάζ. Μ' αυτή δε την έννοια ο Σάιμον έχει κι αυτός συναντήσει τέτοιες καρικατούρες (και τολκινικές) στο διάβα των δεκαετιών .. πσσσςςς ... Όμως έχεις ρε παιδάκι μου δικό του στυλ όσο να πεις. Δεν είναι ο κλέψας του κλέψαντος.

Συνοψίζω. Κλέβει, αλλά δεν κλέβει μόνο. Προϋπάρχει από προϊόντα μιας γκάμας ευρύτερης άρα δεν είναι τουλάχιστον τόσο βαρετός όσο ο μετροπόντικας. Χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο κλισέ με ένα ψιλοδιεστραμμένο τρόπο. Τα κάνει όλ' αυτά χωρίς να ξέρεις εσύ ο παίκτης τι γίνεται παρακάτω κι επιπλέον ιδρώνεις και λίγο ή πολύ για να τα δεις. Ε, άντε γεια ...

Κατακλείδα για το ειδικό, ειδωμένου του θέματος πανοραμικά. Έχω γράψει ένα κάρο ανάλυση για παιχνίδια που είναι στην καλύτερη μέτρια. Το λέω για να μη νομίζεις ότι το Σάιμον είναι πια και κανένα αγαπημένο. Όχι δα. Απλά ένα 2 ίσως 2,5 στα 5 το τσιμπάει, ναι μωρέ δυόμισι, γιατί όχι, μια χαρά. Σε αντίθεση με τα άλλα δυο που τσιμπάνε όσο ένας γάβρος ... εντάξει κομμένοι (μόνο για χάρη φίλων που διαβάζουν ...) :oops: ... μια τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας.

Για το γενικό που λες, θυμάμαι αμυδρά ότι σταμάτησα να παίζω ακριβώς γιατί τα παιχνίδια που πουλιόντουσαν σε κουτί ήταν ακριβώς αυτού του άσχημου είδους που περιγράφεις, το σχετικό με ξεπατικώματα και κόντρα ξεπατικώματα κλπ. Γιατί λες "εκείνη την περίοδο"; Άλλαξε κάτι; Α, εννοείς ότι κι αυτά ακόμη σταμάτησαν να πουλιούνται σε κουτί; Δεκτό έτσι.

Μάνο, συμφωνούμε σε μερικά πράγματα απ' την αρχή. Ότι είναι καλό να ξέρεις τους συνομιλητές σου σε τέτοια φόρα γιατί είναι εύκολο να καταλάβεις αν μιλάν για κάτι που θα σου αρέσει ή όχι :) :wink:

Άλκη, δεν ξέρω αν ξέρεις αγαπητέ, πάντως νομίζω ότι δε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να σου αναπτύξω. Το γούστο δεν είναι κάτι εύκολο. Δε φυτρώνει πουθενά και δε μοιράζεται, ούτε δωρεάν, ούτε και με πληρωμή. Είναι συνδυασμός γονιδιακού υποστρώματος και κοινωνικής παρέμβασης. Κατ' αυτήν την έννοια, ασφαλώς και, δυστυχώς, άλλοι είναι περισσότερο ευνοημένοι από άλλους. Μη νομίζεις όμως! Και για τους έχοντες είναι κομμάτι δύσκολο να ζουν σε έναν κόσμο χωρίς γούστο. Μη θαρείς λοιπόν ότι κι εγώ νιώθω άνετα στην εδώ ομοίγυρη.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
23 Σεπ 2014 01:40 #44451 by manos426f

crocark wrote: Μάνο, συμφωνούμε σε μερικά πράγματα απ' την αρχή. Ότι είναι καλό να ξέρεις τους συνομιλητές σου σε τέτοια φόρα γιατί είναι εύκολο να καταλάβεις αν μιλάν για κάτι που θα σου αρέσει ή όχι :) :wink:

Έτσι

More
24 Σεπ 2014 20:08 #44452 by WickedMan

manos426f wrote: Η μεγάλη και κύρια διαφορά τους είναι ότι το παιχνίδι της Daedalic εκτός των άλλων διέθετε και γρίφους που αποτελούσαν πρόκληση για τον παίκτη, κάτι που το BoUT στερείται.

Επίσης το παιχνίδι της Daedalic εκτός των άλλων διέθετε και μερικούς πλήρως παράλογους γρίφους (και πολλά άλλα κουσούρια, αλλά μια και είπες για γρίφους), κάτι που ελπίζω το BouT επίσης να στερείται διότι δε θα είμαι τόσο υπομονετικός όσο ήμουν με το WW και θα το φάει η μαρμάγκα (το ράφι των "δε θα τα παίξω ούτε σε 1000 χρόνια" του Steam library δηλαδή). :rolleyes:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
26 Σεπ 2014 17:14 #44458 by WickedMan
Στο μεταξύ, μια που μετά από περισσότερους από 3 μήνες έχω το χρόνο να ασχοληθώ με pc games, ξεκίνησα το Sherlock Holmes: The Awakened. Παρότι μέγιστος fan του Holmes, είναι το πρώτο από τα adventures της Frogwares που παίζω οπότε δεν ήξερα καθόλου τι να περιμένω. Οι πρώτες 3 ώρες πάντως έχουν κυλήσει ευχάριστα, φαίνεται αρκετά ατμοσφαιρικό και η 3d 1st person οπτική του λειτουργεί πολύ καλά (σε αντίθεση με τη 3rd person που σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές της κάμερας δείχνει προβληματική και κουράζει, οπότε την εγκατέλειψα γρήγορα).

Διάβασα επίσης στο review της Fallen στο site αρκετή γκρίνια για πολλά μικρά και μεγάλα bugs. Δεν έχω συναντήσει ούτε υποψία bug στις 3 ώρες που παίζω αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι επειδή ήμουν απλά τυχερός μέχρι τώρα ή επειδή η έκδοση που έχω τιτλοφορείται ως "remastered" (πιθανώς και τα 2;).

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
02 Οκτ 2014 12:39 #44509 by GameLinguist
Επιτέλους τελείωσα με το Ankh 3 Battle of the Gods. Σε γενικές γραμμές είναι καλό, στο ύφος των προηγούμενων, χωρίς να ξεχωρίζει κάτι. Ελπίζω να γράψω αναλυτικότερα κάποιο review την επόμενη βδομάδα.

Για την ώρα πρέπει να ξεκλέψω χρόνο για J.U.L.I.A. ή Memento Mori 1.

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
03 Νοε 2014 02:21 #45098 by BuriedAlive
Αποφάσισα να ξεκινήσω για άλλη μια φορά το Mystery of the Druids. Ποτέ δεν το τελείωσα και με έπιασε μια μαζοχιστική διάθεση, οπότε λέω γιατί όχι; :P
Γενικά σήμερα μου ήρθε αναλαμπή με την House of Tales άρα μετά έχει Moment of Silence λογικά.
Ας κάνω και μια ερώτηση μιας που το έπιασα και αυτό τώρα. Ξέρει κανείς αν έχει κυκλοφορήσει big box έκδοση του Moment στα αγγλικά; Νομίζω πως το έχω βρει μόνο στα γερμανικά.

• Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar
  • Moderator
  • Moderator
More
03 Νοε 2014 11:24 #45102 by Stefan_holdyourlight
Χμμμ, την στιγμή που μιλάμε έχω τουλάχιστον 3 adventures εγκατεστημένα και ετοιμοπόλεμα στο PC μου.

Μετά από ένα απόγευμα με το Year Walk, σειρά θα πάρει ή το Cat Lady ή το Black Mirror (προσφορά, 1€ στο steam)!

Αφού τελειώσω πρώτα τα demos από Gabriel Knight Remake, ASA: A Space Adventure αλλά και του Minecraft για να δω προς τι ο ντόρος..!

Υπόψη, Gabriel Knight δεν έχω παίξει το original, άρα επιφυλάσσομαι για review από newbie :wink:

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

More
03 Νοε 2014 12:29 #45103 by Sibyl
Τελείωσα το GK remake, παίζω το original, έχω εγκατεστημένο μόνιμα το Gray Matter ( μεγάλη αγάπη αυτό το παιχνίδι :oops: ). Με έχει πιάσει τώρα μία μανία να παίξω όσα μπορώ περισσότερα. :)

Πρόσφατα, τελείωσα το Richard and Alice (μικρό αλλά καλό). Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Stefan_holdyourlight wrote: Μετά από ένα απόγευμα με το Year Walk, σειρά θα πάρει ή το Cat Lady ή το Black Mirror (προσφορά, 1€ στο steam)!

Τα τσίμπησα κι εγώ τα Black Mirror!! :D