Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
05 Αυγ 2014 21:36 #44252 by qwerty
Ω ναι, είναι υπέροχο το Inner World! :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
06 Σεπ 2014 12:16 #44398 by alkis21
Έχω καταπιαστεί εδώ και λίγες μέρες με το remake του Shadowgate . Είναι πολύ καλό, καμία σχέση με τα συνηθισμένα remakes-αρπαχτές, έχει γίνει δουλειά και υπάρχει σεβασμός στο original. Θεωρώ ότι στους fans του κλασσικού παιχνιδιού θα αρέσει. Για του υπόλοιπους, δεν είμαι σίγουρος... είναι τρομακτικά δύσκολο αν και έχουν μπει επίπεδα δυσκολίας και hint system. Στο original, κουβαλούσες πυρσούς και έπρεπε να φροντίζεις ώστε να μην μείνεις στιγμή χωρίς φως διότι πέθαινες, ενώ υπήρχε και ένας αόρατος περιορισμός χρόνου (κινήσεων, ουσιαστικά) που αν υπερέβαινες το παιχνίδι τελείωνε. Οι δημιουργοί θεώρησαν πως αν αφαιρούσαν αυτούς τους περιορισμούς, το παιχνίδι θα έχανε τον χαρακτήρα του, κι έτσι τους διατήρησαν, απλά με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια ως προς τη διάρκεια. Εγώ πάντως επειδή δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων, κάνω συνέχεια save και reload ώστε να προχωράω με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.

Μπορείς να πάρεις πάνω σου ένα τεράστιο αριθμό αντικειμένων, αλλά μόνο ένα ποσοστό αυτών θα σου χρειαστούν. Ακόμα και η πιθανότητα να βρεθείς σε dead end είναι πιθανή, αν και μέχρι στιγμής πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ, είτε σπαταλώντας ασύστολα τους πυρσούς σου είτε καταστρέφοντας τα αντικείμενά σου. Πεθαίνεις πάρα, μα πάρα πολύ συχνά, ενώ κάποιοι γρίφοι είναι απάνθρωπα δύσκολοι.

Εγώ το απολαμβάνω, αλλά δεν νομίζω ότι είναι για όλους.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
09 Σεπ 2014 09:11 #44404 by ManOfSorrows
Τελείωσα το Gone Home, το οποίο ήταν ατμοσφαιρικό και είχε ένα ενδιαφέρον. Δεν ξετρελλάθηκα, αλλά ήταν τίμιο παιχνιδάκι. Θα του έβαζα ένα 7/10.

Συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο τώρα με το Amnesia που είχα αφήσει ότι κι είχα ανοίξει το κελάρι στην αρχή. Το ξαναπαίζω από την αρχή γιατί το είχα ξεχάσει από την τελευταία φορά. Μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον τώρα. Μάλλον έχω περισσοτερη διάθεση.

Παράλληλα παίζω και το Monkey Island 2 S.E. για κάτι πιο κλασικό ...

Tex Murphy is back!

More
09 Σεπ 2014 10:03 #44405 by Elessar
Εγώ ακόμα παλεύω το Memento Mori 2, 18 ώρες έχει γράψει το steam και μόλις πρέπει να μπήκα στο τελευταίο Chapter.

Πιο ολοκληρωμένη γνώμη μόλις το τελειώσω, προσωπικά όμως το θεωρώ από τα καλύτερα adventures της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
09 Σεπ 2014 11:09 #44406 by alkis21
Ομολογώ ταπεινωμένος ότι το Shadowgate με έχει νικήσει κατά κράτος. Έχω να κοιτάξω λύση τόσες πολλές φορές (4!!!) σε παιχνίδι που μου αρέσει από το Ripper. Και το χειρότερο είναι ότι βλέπω τη λύση και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς έπρεπε να γνωρίζω τι να κάνω. Πχ. παρά την οικονομία κινήσεων που κάνω, μου τελείωσε ο χρόνος και πέθανα πριν προλάβω να φτιάξω αντίδοτο για την κατάρα ενός banshee που με είχε αρρωστήσει στο ξεκίνημα. Φόρτωσα προηγούμενο savegame, είδα τι υλικά έπρεπε να αναμείξω για το αντίδοτο αλλά δεν έχω ιδέα που ήταν οι οδηγίες για τη συνταγή - και κάτι παρόμοιο μου έχει συμβεί άλλες δύο φορές. Πώς είχα τελειώσει το original πριν καμιά 25ετία, δεν μπορώ να καταλάβω.

Το παιχνίδι είναι το απέραντο χάος, αναρίθμητες τοποθεσίες, έχω μαζέψει 60 αντικείμενα κι έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα, επίσης καμιά 25αριά κατά κανόνα ακαταλαβίστικα βιβλία, παπύρους κτλ., καμιά 10αριά spells... Έχω μπλέξει τα μπούτια μου με την ιστορία και τα αμέτρητα ονόματα που κάνουν τον Tolkien να θυμίζει Σεραφίνο. Χάος! Αλλά μου αρέσει το άτιμο, έχει τρομερή ατμόσφαιρα και κάθε γρίφος που καταφέρνω να λύσω μοιάζει με θρίαμβο.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
09 Σεπ 2014 14:01 #44408 by Elessar
Ήθελα να το παίξω αλλά έτσι όπως μου το περιγράφεις δεν είναι και πολύ του γούστου μου, για κάποιο λόγο δεν είχα ασχοληθεί και πολύ όταν είχε βγει σε Amiga.

Τέλος, η φράση "κάνουν τον Tolkien να θυμίζει Σεραφίνο" πρέπει να μπει σε κάποιο βιβλίο για να μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

ΥΓ. Έχεις διαβάσει το Σιλμαρίλλιον;

More
09 Σεπ 2014 14:21 #44409 by alkis21
Όχι, δεν είμαι fan του Tolkien. Του βγάζω το καπέλο, αλλά δεν τρελαίνομαι για fantasy genre και με κουράζουν οι απέραντοι κόσμοι με τα εκατοντάδες ονόματα.

More
09 Σεπ 2014 14:41 #44410 by Elessar
Σεβαστό, αλλά αυτός δημιούργησε το [σύγχρονο] fantasy genre.

Κάθε elf που βλέπεις για παράδειγμα, από κόμικ μέχρι adventure, είναι ξεκάθαρη αποτύπωση των elves του Tolkien, και αυτό συμβαίνει με το σύνολο των fantasy συμπάντων του κάθε συγγραφέα.
Κάθε νάνος είναι όπως οι νάνοι του Tolkien κ.ο.κ - δεν ξέρω άλλον που να έχει ουσιαστικά επαναδημιουργήσει ένα ολόκληρο είδος.

Που να διαβάσεις και το Σιλμαρίλλιον, χάνεται η μπάλα μέχρι να καταλάβεις ότι ουσιαστικά από τις συλλαβές των ονομάτων αντιλαμβάνεσαι σε ποια γενεαλογία ανήκουν.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
10 Σεπ 2014 12:24 #44419 by Castledoque

alkis21 wrote: Ομολογώ ταπεινωμένος ότι το Shadowgate με έχει νικήσει κατά κράτος.

Να το παίξω δηλαδή στο easy με τα hints ενεργοποιημένα;

More
10 Σεπ 2014 13:08 #44421 by alkis21
Κοίτα, να το παίξεις σε Apprentice Difficulty δεν είναι κακή ιδέα, θα σου δώσει περισσότερο χρόνο. Τα hints όμως καλύτερα να τα έχεις off και να ρωτάς το skull μόνο όταν τον χρειάζεσαι. Έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές δεν βοηθάει, γιατί σου δίνει μια πολύ γενική πληροφορία μόνο για την οθόνη που βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, η οποία δεν σου λέει τίποτα γιατί για να την καταλάβεις θα πρέπει να έχεις λύσει 3-4 γρίφους και να έχεις πάρει 2-3 αντικείμενα νωρίτερα. Το μόνο που θα καταφέρεις αν σου μιλάει συνέχεια θα είναι να σου χαλάσει κάποιους γρίφους που θα κατάφερνες να λύσεις και μόνος σου.

More
18 Σεπ 2014 09:24 #44430 by NorThin
Μεσα στν αυγουστο , επαιξα και τελειωσα τα LOst Chronicles Of zenzura και Gomo.
Το πρωτο, το βρηκα αρκετα ενδιαφερον, με αγαπημενο μου θεμα,απλα μεχρι να τελειωσει καπως ειχα ,οχι ακριβως βαρεθει , αλλα ηταν σα να λεω "αντε να τελειωνουμε"...Κατεληξε λιγο κοινοτυπο.
Οσο για το Gomo τι να πω....Δεν το πιστευα...ηταν λες και με τρολαρε η daedalic.Απο τις πιο ακυρες gaming εμπειριες που ειχα μεχρι σημερα. 2,5 ωρες βαρετων γριφων χωρις κανενα πλαισιο ,ωστε να σε παρακινει να "δεις τι θ γινει"...
Καθησα και το τελειωσα απλα και μονο γα να δω τα περιβαλοντα του. Που μαλλον ηταν και το μονο ωραιο.
Αυτο το καιρο εβαλα το Donald Dowell,εχω παιξει κανα τετραωρακι και εχω ξετρελαθει.Ευφιες χιουμορ, ενδιαφερουσα ιστορια και πολυ καλο δωσιμο μεχρι στιγμης. Ιδωμεν...

More
18 Σεπ 2014 22:57 #44433 by Fallen Angel

NorThin wrote: [...]εβαλα το Donald Dowell,εχω παιξει κανα τετραωρακι και εχω ξετρελαθει.Ευφιες χιουμορ, ενδιαφερουσα ιστορια και πολυ καλο δωσιμο μεχρι στιγμης.[...]

Εξαιρετικό παιχνιδάκι -που μόνο -άκι δεν είναι σε διάρκεια ή ποιότητα!! Εξαιρετικό...

Nothing happens unless first a dream...

More
19 Σεπ 2014 20:05 #44435 by giovanna
Το Donald...είναι απλά υπέροχο :idea:

More
21 Σεπ 2014 19:43 #44438 by alkis21
Επιτέλους παίζω το The Book of Unwritten Tales. Ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό μου γούστο και μέχρι στιγμής (αρχή 2ου κεφαλαίου) φαίνεται τόσο καλό όσο μου έλεγαν οι φίλοι που το έχουν παίξει, ειδικά ο Τσαμπίκος. Επίσης είναι και από τα πιο όμορφα adventures που έχω δει, απίστευτο ότι κυκλοφόρησε το 2009.

More
21 Σεπ 2014 21:22 #44439 by Elessar
Για κάποιο λόγο το BoUT μου είχε κάτσει πολύ άσχημα. Είχα ασχοληθεί ελάχιστα λόγω του ότι μου έβγαζε μία τζενερίλα και πολύ στερεοτυπικούς χαρακτήρες, σχεδόν στα όρια της "παρεξήγησης".

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω και να το ξαναδώ.