Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
09 Ιαν 2012 15:20 #35443 by holdyourlight

outcry wrote: Δε το συνηθίζω και δε μου αρέσει αλλά το χω κάνει. Για την ακρίβεια έχω παρατήσει στη ζωή μου 3 παιχνίδια, 2 βιβλία και πολλές γυναίκες (όχι)

:D

outcry wrote: Riddle of the Sphinx 2-The Ωmega stone. Προς το παρόν μια λέξη είναι αρκετή, απογοήτευση. Καμία σχέση με το ROTS.

Συμφωνώ απόλυτα. ΤΟ Riddle Of The Sphinx είναι παιχνιδάρα, το Omega Stone εντελώς αδιάφορο και... ερασιτεχνικό (με την κακή έννοια, γιατί και το πρώτο ερασιτεχνικό είναι).

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Ιαν 2012 17:14 #35444 by crocark
Αχαχαχαχαχαχαχαχα :lol: Τι είπε! Αγαπημένη ατάκα για το τελευταίο διάστημα, μετά από εκείνη που είπε ο Shodan περί &quot;φαρδιάς ζώνης&quot; :lol: Θεωρητικά δεν παρατάω παιχνίδια γιατί πάντα κρατάω saves ή και τα παιχνίδια. Εκ των πραγμάτων όμως κάποια έχω να τα πιάσω πολλά χρόνια, οπότε είναι σα να τα παρατάω. Δυο πολύ αγαπημένα σου ας πούμε, με ένα κοινό στοιχείο να τα συνδέει και να με απωθεί. Το Simon 3D και το Grim που λέγαμε προχθές. Το Grim ουσιαστικά δεν το παράτησα. Τελευταία φορά το πάλευα πριν κανένα χρόνο. Το Simon 3D το απεγκατέστησα πριν κι εγώ δε θυμάμαι πόσα πολλά χρόνια. Όμως το ξαναέπιασα για λίγο πριν κανένα εξάμηνο. Γενικώς κάνω δοκιμές κατά καιρούς μήπως κάτι από αυτά που δε μου έχουν καθίσει το μπορέσω. Αν και δε φαίνεται να έχει ελπίδες, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυσκολεύει.

Να μη σου πω τι παίζω εγώ αυτές τις μέρες καλύτερα, γιατί θέλω να διατηρώ κι ένα προφίλ φανατικού adventurά και μπορεί να το χαλάσω. Αλλά το κόλλημα είναι τρελό.

Πάντως αξίζει αφού είναι μόνο 3 να μας πεις και το 3ο.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Ιαν 2012 18:12 #35445 by Constantine_R
:lol: :lol: :lol:
Outcry (έγραψες), πιες και λίγο νερό :mrgreen:

Croοοοοcarkkkkk...... κάτι ξέρω, κάτι ξέρω..... (αν είσαι καλό παιδί δεν θα το πω :D :rolleyes: ), πρέπει να είναι παιχνιδάρα πάντως :wink:
Που να δείτε τι παίζω εγώ για να ξεδώσω, θα γελάτε μια βδομάδα :mrgreen: . Ας δώσω ένα hint... μπααα άστο δεν θα αντέξω τη καζούρα :mrgreen: :mrgreen:

Το Simon 3D το έχω παρατήσει και εγώ (και μάλιστα 2 φορές) για καθαρά τεχνικούς λόγους (bugs). Το έχω ξαναπεί και είχαμε κάνει και μια συζήτηση με τον Outcry, ας μην τα επαναλαμβάνω.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Ιαν 2012 18:41 #35447 by outcry
@crocark
Όχι εγώ τα παρατάω εντελώς (αφού τα συνοδεύσω με τα κατάλληλα επίθετα και ουσιαστικά). Ίσως να το κάνω επειδή ποτέ δε θα μπαινα στη λογική να το τελειώσω με το walkthrough έτσι για να δω πως είναι. Αν εξαφανίζονταν τα παιχνίδια κάθε είδους σ'αυτή τη γη και έμεναν μόνο αυτά τα 3 που παράτησα τότε υπάρχει μια πιθανότητα να τα ξαναπιάσω. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ τα περισσότερα παιχνίδια που τελειώνω τα θεωρώ στη καλύτερη περίπτωση μέτρια και δε πολυενθουσιάζομαι, εντούτοις, δε τα αφήνω στη μέση.
Όσο για το 3ο της παρέας είναι το Opsys, μια κυπριακή αηδία, το οποίο δε ξέρω καν αν τερματίζεται κιολας. Όταν κυκλοφόρησε γινόταν κι ένας διαγωνισμός τύπου όποιος το τελειώσει πρώτος κερδίζει τόσα χρήματα.

@crocark, Constantine_R (ορίστε σας έβαλα και δίπλα δίπλα)
Δηλαδή για να καταλάβω, λέτε ότι παίζετε κάποιο παιχνίδι για να πείτε ότι δε θα πείτε ποιο παιχνίδι είναι αυτό?

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
09 Ιαν 2012 18:48 #35448 by tsampikos
Ένα πρόβλημα ικανό να με κάνει να παρατήσω παιχνίδι στη μέση είναι να μην έχει καλό σύστημα save ή να μην προβλέπει saves καθόλου. Για εγκληματικά παιχνίδια τύπου Simon the Sorcere 3D εντάξει δεν γίνεται κάν λόγος.

More
09 Ιαν 2012 19:08 #35450 by crocark

tsampikos wrote: Ένα πρόβλημα ικανό να με κάνει να παρατήσω παιχνίδι στη μέση είναι να μην έχει καλό σύστημα save ή να μην προβλέπει saves καθόλου.

Αυτό ξαναπές το! Υποτίθεται έχουμε προοδεύσει και τη "save ρουτίνα" την έχουμε ανακαλύψει πολλά χρόνια πριν. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το κόλλημα μερικών εταιρειών. Ίσα - ίσα που τα παιχνίδια με άπειρες θέσεις ανεβαίνουν κατευθείαν πολλά σκαλιά στην εκτίμησή μου.

(το πρόβλημα αυτό ανήκει σε μια ειδική κατηγορία προβλημάτων, τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν ενώ έχει δοθεί η λύση από πολύ καιρό - ακραίο παράδειγμα της κατηγορίας, από το χώρο, ποιον άλλο, του φαγητού, τα άψητα κρεατικά ... ο Προμηθέας μερικές χιλιάδες χρόνια πριν τράβηξε όσα τράβηξε για να τρώμε το κρεατάκι μας ψημένο - τώρα γιατί μερικοί συνεχίζουν να το τρώνε ωμό :? δε θα το καταλάβω ποτέ ... πρωτόγονοι ... έτσι και στα παιχνίδια)

@ Constantine_R

Να το δεις φίλε ... αυτόν εδώ θα τον χαλάσουμε μ' αυτά και μ' εκείνα:

outcry wrote: @crocark, Constantine_R (ορίστε σας έβαλα και δίπλα δίπλα)

@ dOutCry

outcry wrote: Δηλαδή για να καταλάβω, λέτε ότι παίζετε κάποιο παιχνίδι για να πείτε ότι δε θα πείτε ποιο παιχνίδι είναι αυτό?

Όχι βέβαια!!! Αλίμονο. Μας αρέσει (υποθέτω εν μέρει), αλλά ντρεπόμαστε να το πούμε. Εγώ τουλάχιστον. Γιατί συνήθως απευθύνονται τέτοια παιχνίδια σε μικρότερες ηλικίες. Το OPSYS ακουστά το έχω μόνο.

@ Κωνσταντίνο ξανά
... όχι. Αν κατάλαβα ποιο λες, όχι. Ό,τι μου δώσανε βασικά ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Ιαν 2012 19:44 #35452 by Constantine_R
Τσαμπίκο είπες μεγάλη κουβέντα. Πόσο μου τη σπάει όταν έχει περιορισμό στον αριθμό των saves δε λέγεται. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται, τόσο δύσκολο είναι;

crocark wrote: τώρα γιατί μερικοί συνεχίζουν να το τρώνε ωμό :? δε θα το καταλάβω ποτέ ... πρωτόγονοι ...

Έχω θεωρία. Πιστεύω ότι είναι προπαγάνδα των εστιατορίων (ότι και καλά το άψητο είναι καλύτερο) για να κάνουν πιο γρήγορα τις παραγγελίες τους. :D

Κοροιδεύεις ρε ρεμάλι :P . Crocark πιάσε ένα crowbar...

Δηλαδή για να καταλάβω, λέτε ότι παίζετε κάποιο παιχνίδι για να πείτε ότι δε θα πείτε ποιο παιχνίδι είναι αυτό?

Με κάλυψε ο προλαλήσασας.

ω... από ολότελα :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Ιαν 2012 20:14 #35453 by crocark
Γι' αυτό μ' αρέσουν αυτές οι συζητήσεις, που ξεκινάς από το ειδικό και πας στο γενικό, ακόμη κι αν είναι προδιαγεγραμμένο ότι κάποια στιγμή θα προκύψει νέα θεωρία "ενοποιημένη", που θα υποκαθιστά τόσο τη δική σου γενική (για την οποία χαίρεσαι τώρα) όσο και άλλες ειδικότερες ή γενικότερες στο δρόμο προς την αλήθεια. Μέχρι όμως την ενοποίηση που θα αφορά την παρούσα συζήτηση, ας πιούμε όλοι ένα ποτηράκι στην υγεία της θεωρίας σου :D Δεν το είχα σκεφτεί ... Απίθανο! Ούτε και με τόσες μαγειρικές εκπομπές στο ιστορικό μου! Αυτό είναι, σίγουρα!

ΥΓ ... κι ένα ποτηράκι στην υγειά των μποζονίων - άσπρο πάτο :D
Edit: Λοιπόν ξεκίνησα το Book of Unwr... και κάτι ψιλά.
Αυτό μου είχε ξεφύγει :lol: Λένε ότι κάνουν οικονομία στο χαρτί ... Επίσης λένε ότι μας βγαίνουν πιο φτηνά τα παιχνίδια ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Ιαν 2012 10:05 #35458 by Constantine_R
@crocark
Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις μελετήσει Φυσικη; και δεν μιλάω για τα μποζώνια :wink:

More
10 Ιαν 2012 10:33 #35461 by crocark
Offtopic - φυλαχθείτε, πιο Off... δεν υπάρχει ...
Τι εννοείς; Με μπέρδεψες. Τα μποζόνια φυσική δεν είναι κι αυτά (μποζόνια ή μποζώνια; ). Η φυσική είναι χόμπι πλέον, οπότε δεν μπορώ να πω ότι "μελετώ", αλλά ότι διαβάζω, δε σταμάτησα ποτέ. Ο παιδικός έρωτας μου ήταν η Χημεία (ξέρεις τι λένε για τους πρώτους έρωτες, δεν τους ξεχνάς ποτέ), αλλά η φυσική είναι όνειρο. Αν δεν υπήρχε, θα ήμουν λειψός. Κι αν αφήσουμε τα μποζόνια κατά μέρος, δηλώνω άσχετος ακόμη κι από κλασική Νευτώνεια Φυσική. Κι ας ονειρεύομαι αστέρια ... (ποίηση)

Ο καλύτερος φυσικός που γνωρίζω προσωπικά (μην παρεξηγηθούμε, εννοώ να τον ξέρω και να μιλάμε καθημερινά) με ρώτησε ανήμερα τα Χριστούγεννα το κλασικό ερώτημα. Του έκανα τον έξυπνο βλέπεις. "Ποιο είναι πιο βαρύ; 1 κιλό βαμβάκι ή ένα κιλό σίδερο;" Κι εγώ νόμιζα ότι με ειρωνεύεται και του απάντησα: "1 κιλό βαμβάκι!". Κι ανταπάντησε: "α, τελικά ξέρεις ...". Καλός φυσικός (και γεωμέτρης - ευκλείδιος - πραγματικά άπαιχτος δεν υπάρχει πρόβλημα, απόδειξη κλπ. που να μην έχει λύσει στη ζωή του), αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει την ειρωνεία μου απέναντι στη δήθεν δική του. Όταν το κατάλαβα μετά από αρκετή ώρα ότι σοβαρολογούσε το ρώτησα και μου είπε γιατί η ίδια μάζα βαμβακιού είναι πιο βαριά από του σιδήρου και μάλιστα ότι του ήταν πολύ εύκολο να κάνει και πειραματική απόδειξη. Αλλά ήταν Χριστούγεννα και το κοντινό λύκειο ήταν κλειστό. Έτσι η πειραματική απόδειξη έμεινε για άλλη φορά.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Ιαν 2012 10:38 #35463 by mkllds

crocark wrote: Edit: Λοιπόν ξεκίνησα το Book of Unwr... και κάτι ψιλά.
Αυτό μου είχε ξεφύγει :lol: Λένε ότι κάνουν οικονομία στο χαρτί ... Επίσης λένε ότι μας βγαίνουν πιο φτηνά τα παιχνίδια ...

Μα αν ήθελαν να κάνουν οικονομία στο χαρτί ή για να βγει πιο φτηνό δεν θα έβαζαν artbook και poster. Δηλαδή είναι σαν να βάζω το πιο ακριβό άρωμα και να πηγαίνω με το μαγιό και τη σαγιονάρα στο πιο ακριβό εστιατόριο για φαγητό! Ε κάτι δεν πάει καλά.

Για τα υπόλοιπα offtopic του crocark τα αφήνω στους πιο ειδικούς...

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
10 Ιαν 2012 10:54 #35465 by crocark

mkllds wrote: Μα αν ήθελαν να κάνουν οικονομία στο χαρτί ή για να βγει πιο φτηνό δεν θα έβαζαν artbook και poster. Δηλαδή είναι σαν να βάζω το πιο ακριβό άρωμα και να πηγαίνω με το μαγιό και τη σαγιονάρα στο πιο ακριβό εστιατόριο για φαγητό! Ε κάτι δεν πάει καλά.

Καλά, ότι δεν πάει καλά είναι σίγουρο. Κοίτα να δεις. Η επωδός είναι ότι manual δε βάζουν για οικονομία σε χρήματα και φυσικού πόρους. Στο manual υπάρχει το όποιο κόστος. Τα άλλα δεν πειράζουν.
Σοβαρά τώρα. Δεν έχω το παιχνίδι και θα μιλήσω λίγο αυθαίρετα. Μήπως το artbook παίζει το ρόλο υποκατάστατου manual; Δεν ξέρω τι λέει το pdf. Άμα λέει μόνο για επιληψία και χειρισμό και credits δε θα με πείραζε να μην υπάρχει μαζί με τα arts στο βιβλιαράκι. Αν όμως λέει την ιστορία των ηρώων ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω είπαμε, τότε κακώς δεν το έχουν μαζί με τα arts. Να πω εδώ για πολλοστή φορά πως η Deep Silver παραδίδει μαθήματα στο συγκεκριμένο τομέα με άνω των 50 σελίδων συνοδευτικά εξαιρετικά καλαίσθητα :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Ιαν 2012 11:08 #35466 by tsampikos
Εδώ soundtrack βάζουν πολλές φορές. Πληρώνουν για το CD και την ηχογράφηση. Πιο φθηνά δηλαδή τους βγαίνει από το manual?

More
10 Ιαν 2012 11:30 #35467 by mkllds
Έχει δίκιο ο tsampikos. Μέσα έχει και soundtrack!!! Δηλαδή όλα αυτά στοιχίζουν πιο λίγο από το manual;

Crocark το pdf manual έχει λίγα λόγια για την υπόθεση του παιχνιδιού καθώς και το background των τεσσάρων ηρώων και επεξηγεί τον χειρισμό του παιχνιδιού. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλά και πάλι μια χαρά θα ήταν ΑΝ το τύπωναν. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν σαν το άθλιο manual του Assassin's Creed: Revelations όπου εκεί ξενέρωσα απίστευτα. :evil:

Συγχύστηκα πάλι...

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
10 Ιαν 2012 11:50 #35469 by crocark
Για μένα το background των ηρώων έπρεπε να είναι τυπωμένο, μαζί με τα artworks._
(τα πόστερς δε μ' αρέσουν, γιατί πάντα είναι διπλωμένα και το soundtrack θα πρέπει να είναι επιπέδου Gray Matter για να βγει από τη θήκη, αλλά δε με χαλάνε που υπάρχουν - κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου, εννοείται)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ