Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Μέχρι τώρα ποιο ήταν το καλύτερο;manos426f wrote: Mετά και το "Resonance" κι αφού προηγήθηκαν και τα πρώτα επεισόδια των "Miskatonic","Shadows on the Vatican" και "The journey down",ολοκλήρωσα χθες και το "Dark Eye-Chains of Satinav".
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Constantine_R
- Voodoo Priest
manos426f wrote: Mετά και το "Resonance" κι αφού προηγήθηκαν και τα πρώτα επεισόδια των "Miskatonic","Shadows on the Vatican" και "The journey down",ολοκλήρωσα χθες και το "Dark Eye-Chains of Satinav".
Σειρά θα έχει το "Deponia".
Το είχαμε πει,είναι γεμάτη adventurοχρονιά το 2012....
Είδες για να δουλεύεις για περιοδικό;
Μα καλά πότε πρόλαβες και τερμάτισες το Resonance; το είχες πριν από την κυκλοφορία του να υποθέσω (code review δεν τα λέτε εσείς αυτά; )
Edit
@tsampikos
Δεν είναι άσχημο, ούτε και κάτι το φοβερό. Θα περάσεις καλά πάντως.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Το "πιο παιδικό" που λέω πιο πάνω το εννοώ κυρίως ως προς το τι παρουσιάζεται ευθέως και τι υπονοείται. Αν πάρω όμως τους χαρακτήρες, του Everlight είναι πιο παραμυθένιοι.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι από τα συνήθη παραμύθια που κυκλοφορούν οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι ως ανθρωπόμορφοι και δεν είναι τελείως καρικατούρες για 5 χρονών παιδάκια, πράγμα που ίσως δεν εκτιμάται γενικώς, αλλά εμένα μου αρέσει. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα καταπληκτικό σχεδιαστικό περιβάλλον. και στα δυο παιχνίδια νομίζω ότι έχουμε την καλύτερη απεικόνιση περιβάλλοντος. Αληθοφανή. Χωρίς υπερβολές. Το σχέδιο δείχνει κατάρτιση και δεν διακατέχεται από φαμφάρες για να καλύψει, ίσως, λέω ίσως, πιθανές τεχνικές ελλείψεις.
Θα (ξανα)έλεγα ότι ο melvin είναι ίδιος ο Simon, γιατί προηγείται κάτι δεκαετίες ο δεύτερος. Και αν είχα να παίξω ένα από τα everlight και simon 4, θα επέλεγα το δεύτερο γιατί το θεωρώ πιο πλήρες, παρά το ότι εκείνη η γριά με τα μαστίγια είχε ένα κάτι ... Δυστυχώς ή ευτυχώς το 5 το βαρέθηκα στη μέση και ακόμη δεν το έχω ολοκληρώσει μετά από τόσο πολύ καιρό ...
Αλλά μιας και δέησα να γράψω εδώ, ας απαντήσω, με την ευκαιρία στην ερώτηση. Επειδή το pc μου κάνει να φορτώσει τα xp 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα κι εγώ αυτήν την περίοδο σε 12 δευτερόλεπτα απραξίας έχω προλάβει να δω 3 όνειρα ήδη, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τον ανοίξω. Τελείωσα το professor layton and the curious village προχθές και τώρα παίζω το unwound future. Είμαι ακόμη στην πολλή αρχή, αλλά υποπτεύομαι ότι σεναριακά το δεύτερο είναι χιλιάδες φορές ανώτερο απ' το πρώτο. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον με τόση ζέστη (ΤΟΣΗ ΖΕΣΤΗ!!!) είναι το μόνο πράγμα που αντέχω να κάνω. Δεν έχει γρίφους, αλλά καταιγισμό από σπαζοκεφαλιές, κάποιες λίγες από τις οποίες τυχαίονει να έχουν σχέση με το σενάριο. Είναι σαν Το Τεστ σε ηλεκτρονική διαδραστική μορφή και το σενάριο το βλέπω σα να διαβάζω στα ενδιάμεσα Άντυ και Φλώρα. Δηλαδή ό,τι πρέπει για τη φάση που είμαι. Είπα μπας και παίξω και το Feeble Files, αλλά ήθελα παρέα κι έτσι το 'χω αφήσει και περιμένει.
Και τώρα που τα είπαμε αυτά, πάμε να πούμε σε άλλη γωνιά για μπάλα;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- skoros
- Banned
crocark wrote: Αλλά μιας και δέησα να γράψω εδώ, ας απαντήσω, με την ευκαιρία στην ερώτηση. Επειδή το pc μου κάνει να φορτώσει τα xp 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα κι εγώ αυτήν την περίοδο σε 12 δευτερόλεπτα απραξίας έχω προλάβει να δω 3 όνειρα ήδη, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τον ανοίξω. Τελείωσα το professor layton and the curious village προχθές και τώρα παίζω το unwound future. Είμαι ακόμη στην πολλή αρχή, αλλά υποπτεύομαι ότι σεναριακά το δεύτερο είναι χιλιάδες φορές ανώτερο απ' το πρώτο. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον με τόση ζέστη (ΤΟΣΗ ΖΕΣΤΗ!!!) είναι το μόνο πράγμα που αντέχω να κάνω. Δεν έχει γρίφους, αλλά καταιγισμό από σπαζοκεφαλιές, κάποιες λίγες από τις οποίες τυχαίονει να έχουν σχέση με το σενάριο. Είναι σαν Το Τεστ σε ηλεκτρονική διαδραστική μορφή και το σενάριο το βλέπω σα να διαβάζω στα ενδιάμεσα Άντυ και Φλώρα. Δηλαδή ό,τι πρέπει για τη φάση που είμαι. Είπα μπας και παίξω και το Feeble Files, αλλά ήθελα παρέα κι έτσι το 'χω αφήσει και περιμένει.
Δες συμπτωση. Πριν κανα μήνα τέλειωσα το curious village. Μου άρεσε αρκετά (4 στα 5) και σκέφτηκα να το αναφέρω στο φόρουμ, αλλά λεω με ds ποιος ασχολείται;;;
Μου άρεσε που είναι μόνο puzzle γρίφοι και καθόλου inventory. Επίσης είχε πολύ ωραία πλοκή, ωραία γραφικά και από τις καλύτερες φωνές σε παιχνίδια. Το 2ο μου έχουν πει ότι είναι πολυ πιο ωραίο (σεναριακά) και ανυπομονώ να το παίξω. Για την ώρα Resonance...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Τερμάτισα (επιτέλους) το Gemini Rue. Καταπληκτικό παιχνίδι από πολλές απόψεις. Ένα ολοκληρωμένο adventure που πρέπει να το δουν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το είδος. Ούτε πολύ εύκολο αλλά όχι και κάτι το φοβερά δύσκολο. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έκανα "αγγαρεία". Ευχαριστήθηκα τις ώρες που ασχολήθηκα μαζί του.
Είμαι επίσης στα τελειώματα του Metal Dead. Καφρίλα καφρίλα και καφρίλα... Πολύ καλό adventure και αυτό. Ανυπομονώ να δω πως θα τελειώσει.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- manos426f
- Futuristic Fedora
Constantine_R wrote: Μα καλά πότε πρόλαβες και τερμάτισες το Resonance; το είχες πριν από την κυκλοφορία του να υποθέσω (code review δεν τα λέτε εσείς αυτά; )
Ακριβώς....
Castledoque wrote: Μέχρι τώρα ποιο ήταν το καλύτερο;
Καλή ερώτηση και μου δίνεις αφορμή να πω ότι διαχωρίζω τα full από τα episodic adventure games.
Όσον αφορά στα Resonance και Chains of Satinav,προσωπικά καθένα μου άρεσε για διαφορετικούς λόγους,με το δεύτερο να είναι πιο πάνω στις προτιμήσεις μου και το καλύτερο που έχω παίξει μέχρι στιγμής φέτος.
Αναφορικά με τα άλλα τρία,η δική μου κατάταξη είναι The journey down>Miscatonic>Shadows on the Vatican,με τις διαφορές να είναι σχετικά έως πολύ μικρές μεταξύ τους.
Γενικά,όπως προείπα,έχουμε αρκετές και καλές κυκλοφορίες αυτή τη χρονιά και -θεωρητικά έστω- περιμένουμε αρκετές ακόμη....
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Αν είναι καλύτερο από το Resonance το Chains of Satinav, τότε θα μιλάμε για φοβερό παιχνίδι! Κρίμα μόνο που πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο για retail έκδοση. (Πάντως σχετικά με το Resonance, μόλις διάβασα το review στο PC Master και παρ' όλο που συμφωνώ σε γενικές γραμμές, προσωπικά θεωρώ την ιστορία του Resonance καλύτερη από αυτήν του Gemini Rue. Γούστα είναι αυτά βέβαια.)manos426f wrote: Όσον αφορά στα Resonance και Chains of Satinav,προσωπικά καθένα μου άρεσε για διαφορετικούς λόγους,με το δεύτερο να είναι πιο πάνω στις προτιμήσεις μου και το καλύτερο που έχω παίξει μέχρι στιγμής φέτος.
Πως σου φάνηκε η ανατροπή, ε; Για λέγε...Constantine_R wrote: Τερμάτισα (επιτέλους) το Gemini Rue.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- manos426f
- Futuristic Fedora
Castledoque wrote: Πάντως σχετικά με το Resonance, μόλις διάβασα το review στο PC Master και παρ' όλο που συμφωνώ σε γενικές γραμμές, προσωπικά θεωρώ την ιστορία του Resonance καλύτερη από αυτήν του Gemini Rue. Γούστα είναι αυτά βέβαια.
Έτσι ακριβώς όπως το λες στο τέλος είναι.
Κι εμένα μου άρεσε η ιστορία του,αλλά με είχε κερδίσει περισσότερο εκείνη του Gemini Rue....
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware