Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?
- Zagorin
- Spammer
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- manos426f
- Futuristic Fedora
Emmanuel wrote: Φαντάζομαι, manos, ότι θα παρασύρθηκες από τα trailers του "Hoodwink", τα οποία ομολογουμένως είναι πολύ εντυπωσιακά, και θα φαντάστηκες ότι πρόκειται για "κρυφό διαμάντι". Μην στενοχωριέσαι, κι εγώ έτσι τη πάτησα! Συμβαίνει σε όλους...
Μέχρι να παραλάβεις το "Tales of Monkey Island" από το Play.com, παίξε το "Nikopol:Secrets of the Immortals". Μετά το "Nikopol", το "Ηοοdwink" πιθανόν να μην σου φανεί και τόσο κακό!
Eντάξει,για να πω την αλήθεια το περίμενα από μέτριο έως απλά καλό,σε καμία περίπτωση όμως αυτό που είδα...
Εν τω μεταξύ ακόμη δε μπορώ να χωνέψω ότι το πρώτο αυτό επεισόδιο κοστίζει 15 ευρώ....!!!
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- giovanna
- Adventure's Advocate
- tsampikos
- Master of Dimensions
Προσκυνώ το μεγαλείο της δημιουργού εταιρείας.....Απλά η καλύτερη, ουδέποτε έβγαλε η Sierra τέτοιο έπος.
Τώρα θα πάρουν σειρά παιχνίδια πρώτου προσώπου.
- crocark
- Adventure's Advocate
Δε θα το πιστέψεις ... Ναι, συμφωνώ. Κι εγώ εκπλήσσσομαι. Παίζω εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου διάφορα παλιά της Sierra. Κι ενώ οφείλω να ομολογήσω ότι την είχα αρκετά παρεξηγημένη μ' όλες αυτές τις αηδίες, τα King's quest και τα Police quest και τα τέτοια (είναι αρκετά παραπάνω από King's quest ...), δε θα μπορούσα να το πω καλύτερα:
tsampikos wrote: το μεγαλείο της δημιουργού εταιρείας.....Απλά η καλύτερη, ουδέποτε έβγαλε η Sierra τέτοιο έπος.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Μια έξω από το σπίτι του Nick όπου δεν βρήκα
και μια στο τέλος όπου δεν κατάλαβα ποιος είναι ο κωδικός της δισκέτας
και ποια η λογική να τον βρεις και αυτό είναι το μόνο σημείο που μπορώ να πω "κάτι μου ξέφυγε και ήμουν απρόσεκτος" (αλήθεια όποιος θυμάται ας μου το πει).
Αυτό που τεχνικά θεωρώ απαράδεκτο είναι ο περιορισμός των θέσεων στο inventory όπου με ανάγκασε να πετάω πράγματα στο πάτωμα του "σπιτιού μου" και να μαντεύω ποια από αυτά μπορεί να χρειαστώ και ποια όχι. Μάλιστα σε αρκετά σημεία αν δεν κουβάλαγες συγκεκριμένα αντικείμενα.... sorry χάσατε, πρέπει να παίξετε από παλαιότερο save...
Τελικά μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελαν να "βουτήξουν στα βαθιά" σε όλους τους τομείς. Πιστεύω όμως ότι αν είχαν πιο μαζεμένη δράση θα μιλάγαμε για ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Σοβαρά αν υπάρχει κάποιος που έβγαλε το παιχνίδι χωρίς walkthrough να μας το πει να του γράψω ύμνους!
Εννοείται ότι η Lucasarts είναι η εταιρία που έφτιαξε ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ τα περισσότερα αριστουργήματα. Τώρα που το σκέφτομαι δεν νομίζω ότι υπάρχει adventure της που να μπορεί να χαρακτηριστεί "κακό", μέτριο ίσως. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε σε καμιά περίπτωση τη συνεισφορά της Sierra στο "άθλημα". Όπως και να του δούμε είναι η εταιρία που πήγε τον τεχνικό τομέα των adventures μπροστά.crocark wrote: @ Τσαμπίκος
Δε θα το πιστέψεις ... Ναι, συμφωνώ. Κι εγώ εκπλήσσσομαι. Παίζω εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου διάφορα παλιά της Sierra. Κι ενώ οφείλω να ομολογήσω ότι την είχα αρκετά παρεξηγημένη μ' όλες αυτές τις αηδίες, τα King's quest και τα Police quest και τα τέτοια (είναι αρκετά παραπάνω από King's quest ...), δε θα μπορούσα να το πω καλύτερα:tsampikos wrote: το μεγαλείο της δημιουργού εταιρείας.....Απλά η καλύτερη, ουδέποτε έβγαλε η Sierra τέτοιο έπος.
Νομίζω ήρθε η ώρα να παίξω το Still Life II.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Για λεπτομέρειες που ζητάς ... πολλά ζητάς (από εμένα τουλάχιστον). Απλά το θυμάμαι ως ένα πολύ δυνατό παιχνίδι
Το πως σε ζηλεύω δε λέγεται ...Constantine_R wrote: Νομίζω ήρθε η ώρα να παίξω το Still Life II.
Όχι είπαμε. Μπαααα ... τα ίδια και τα ίδια όλη την ώραtsampikos wrote: Έχει βγάλει η Sierra τέτοιο παιχνίδι?
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Λοιπόν έξω από το Pallatino αν θυμάσαι συναντιέσαι με κάποιον (ξέχασα το όνομα) και στο τέλος της κουβέντας την πέφτουν δυο μπράβοι.
Ε αυτό το μέτρησα σαν μια φορά....
Ξέχασα άλλη μια!! η οποία τα ξεπερνά όλα! Μάλλον ο εγκέφαλος μου είχε πέσει σε άρνηση με το συγκεκριμένο.
Πες εσύ καμιά δεκαριά να είσαι μέσα.
Πάντως μετά και τη συνάντηση το παιχνίδι κάαααπως στρώνει καθώς ο Nick κάνει πιο εύστοχα σχόλια που σου τραβάν την προσοχή. Επίσης ήμουν και πιο υποψιασμένος και έκανα κλικ στα πάντα και ήξερα ότι δεν έχω αφήσει κάποιο αντικείμενο πίσω μου.
Για όσου δεν το έχουν παίξει να σας πω να μην διστάσουν να διαβάσουν τα spoilers. Κακώς τα έβαλα κιόλας...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Τα σπόιλερς καλά έκανες και τα έβαλες πάντως. Δεν ξέρεις καμιά φορά ... Θα πέσει κανένας άγγελος κι όχι τίποτα ... Γυναικείες γκρίνιες ... Άσε καλύτερα. Δεν παλεύονται ...
@ Castledoque
Άσε ρε φίλε να τρολλάρουμε λιγάκι. Όλο οι άλλοι τρολλάρουν κι εγώ τα παίρνω στα σοβαρά ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Τα adventure της Lucasarts είναι:
(1986)
Labyrinth
(1987)
Maniac Mansion
(1988)
Zak McKracken and the Alien Mindbenders
(1989)
Indiana Jones and the Last Crusade
(1990)
Loom
The Secret of Monkey Island
(1991)
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
(1992)
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
(1993)
Day of the Tentacle
Sam & Max Hit the Road
(1995)
Full Throttle
The Dig
(1997)
The Curse of Monkey Island
(1998)
Grim Fandango
(2000)
Escape from Monkey Island
Και αυτά είναι όλα.
Της SIERRA τώρα:
(1984)
King's Quest: Quest for the Crown
(1985)
King's Quest II: Romancing the Throne
(1986)
The Black Cauldron
King's Quest III: To Heir Is Human
Space Quest: The Sarien Encounter
(1987)
Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards
Police Quest: In Pursuit of the Death Angel
Space Quest II: Vohaul's Revenge
(1988)
Gold Rush!
King's Quest IV: The Perils of Rosella
Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (in Several Wrong Places)
Manhunter: New York
Police Quest II: The Vengeance
(1989)
Codename: ICEMAN
The Colonel's Bequest
Hero's Quest: So You Want to Be a Hero
Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals
Manhunter 2: San Francisco
Space Quest III: The Pirates of Pestulon
(1990)
Conquests of Camelot: The Search for the Grail
King's Quest: Quest for the Crown (SCI remake)
King's Quest V: Absence Makes the Heart Go Yonder!
Quest for Glory II: Trial by Fire
(1991)
Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood
EcoQuest: The Search for Cetus
Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (SCI remake)
Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work
Police Quest III: The Kindred
Space Quest: The Sarien Encounter (SCI remake)
Space Quest IV: Roger Wilco and the Time Rippers
(1992)
The Dagger of Amon Ra
King's Quest VI: Heir Today, Gone Tomorrow
Police Quest I: In Pursuit of the Death Angel (SCI Remake)
Quest for Glory: So You Want to Be a Hero (SCI Remake)
Quest for Glory III: Wages of War
(1993)
Police Quest IV: Open Season
EcoQuest 2: Lost Secret of the Rainforest
Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist
Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out!
Quest for Glory IV: Shadows of Darkness
Pepper's Adventures in Time
(Space Quest V: Roger Wilco in the Next Mutation)
Gabriel Knight: Sins of the Fathers
(1994)
King's Quest VII: The Princeless Bride
(1995)
Gabriel Knight 2: The Beast Within
Phantasmagoria
Space Quest 6: The Spinal Frontier
Shivers
Torin's Passage
(1996)
Leisure Suit Larry 7: Love for Sail!
Phantasmagoria II: A Puzzle of Flesh
Lighthouse: The Dark Being
Rama
(1997)
Shivers 2: Harvest of Souls
(1998)
Quest for Glory V: Dragon Fire
King's Quest: Mask of Eternity
(1999)
Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
Θα μου πείτε δεν είναι ποσοτικό το θέμα. Κι όμως είναι και ποσοτικό. Γιατί ενώ η Lucasarts βολεύτηκε σε ένα (ομολογουμένως εξαιρετικό) στυλ adventure, η SIERRA συνεχώς δοκίμαζε διαφορετικά και καινούργια πράγματα. Και κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον για κάθε καλό adventure της Lucasarts σε κάθε χρονιά αντιστοιχεί τουλάχιστον ένα της SIERRA που μπορεί να θεωρηθεί ισάξιο (ή και καλύτερο, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό). Αν ανατρέξετε τη λίστα θα δείτε ότι σε κάθε σχεδόν έτος υπάρχει ένα ή και παραπάνω adventure της SIERRA που μπορεί να θεωρηθεί άψογο και συγκρίσιμο με οποιοδήποτε της Lucasarts. Σίγουρα υπάρχουν και πολλά μέτρια (απότοκο της μεγαλύτερης ποσότητας και του στυλιστικού ρίσκου), όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η SIERRA έβγαζε εξίσου καλά παιχνίδια με τη Lucasarts και ότι ο αριθμός των κορυφαίων παιχνιδιών της σίγουρα δεν είναι μικρότερος.
Όσο για το αν έχει βγάλει η SIERRA παιχνίδι τόσο επικό όσο το Dig δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού δεν το έχω παίξει ακόμα, όμως έχω παίξει τα κορυφαία έπη Gabriel Knight 1 και 2, για τα οποία μπορώ να πω ακριβώς το ίδιο για τη Lucasarts, ότι έπη σαν κι αυτά δεν έχει βγάλει...
EDIT: Για να συννενοούμαστε καλυτερα σημείωσα με κίτρινο τα παιχνίδια που έχω παίξει και για τα οποία μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη (δεν έχω σημειώσει παιχνίδια που έπαιξα σε μορφή freeware remake.)
- Praetorian
- Walker Survivor
Όπως και το King's Quest VI (ή τουλάχιστο στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω).
Σίγουρα θεωρώ και το The Dig παιχνιδάρα, πολύ ατμοσφαιρικό, με πολύ καλή δουλεία στο σχεδιασμό και το animation των χαρακτήρων και του κόσμου του, τη μουσική του Land, κλπ
Το πρόβλημα μου με το Dig είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά πέφτει κάπως η ποιότητα του σεναρίου ή/και της εξιστόρησης, και γενικότερα κάποια κεντρικά κομμάτια από το φινάλε -χωρίς να μπω σε spoilers- δεν μου πολυάρεσαν. Σαν να βαριόντουσαν οι δημιουργοί ή ίσως να είχε να κάνει με τα (σοβαρά) προβλήματα/θέματα ανάπτυξης που είχε το παιχνίδι (...).
Ωστόσο πιο εύκολα θα σκεφτόμουν ένα (ακόμα ) replay του The Dig, παρά των δύο τίτλων της Sierra (και αυτό έχει να κάνει και με το ότι το The Dig κρατιέται κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερα στο χρόνο από τα δύο άλλα).*
*. Σχιζοφρένεια τύπου "ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό και ποιον θα ψηφίζατε τελικά;"
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- manos426f
- Futuristic Fedora
Castledoque wrote: EDIT: Για να συννενοούμαστε καλυτερα σημείωσα με κίτρινο τα παιχνίδια που έχω παίξει και για τα οποία μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη (δεν έχω σημειώσει παιχνίδια που έπαιξα σε μορφή freeware remake.)
Castledoque wrote: Indiana Jones and the Fate of Atlantis
:shock: :shock: :shock: :shock:
Σήκω ΤΩΡΑ από καρέκλα,πολυθρόνα,καναπέ,κρεβάτι και πήγαινε γρήγορα να παίξεις το FoA !!!!!!
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware