Pendulo Studios' "DAY ONE"

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Αυγ 2012 19:28 #38723 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Pendulo Studios' "DAY ONE"
Νέο άρθρο για την Pendulo Studios και το Day One.

www.thealistdaily.com/news/exclu ... d-funding/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
13 Αυγ 2012 06:10 #38728 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Pendulo Studios' "DAY ONE"
Μάλλον δεν πρόσεξαν ότι οι retail τους πέφτουν στα €10 στους 2 μήνες. Και γενικά σε όλα τα adventures. Στον πλανήτη μας κάποιοι ξεχωρίζουν την υποστήριξη και την εκμετάλλευση.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
13 Αυγ 2012 10:04 #38729 by tsampikos
Καλογραμμένο είναι το άρθρο και δίνει σαφείς απαντήσεις. Τουλάχιστον από πλευράς Pendulo δεν νομίζω ότι τιθεται θέμα εκμεταλλευσης. Καταπιάνονται με ένα πρωτότυπο θέμα για παιχνίδι, αλλά δυστυχώς με το gamesplanet lab μάλλον χτύπησαν σε τοίχο. Δεν πειράζει, στηρίζουμε και ό,τι βγει....Το αξίζουν.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
17 Αυγ 2012 19:22 #38781 by tsampikos
Συνέντευξη για το Day One με πολλές απαντήσεις! Οι φωτογραφίες του παιχνιδιού δείχνουν υπέροχες!

www.adventuregamers.com/articles/view/22157

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Αυγ 2012 12:57 #38903 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Pendulo Studios' "DAY ONE"
Δυστυχώς, όπως ακριβώς είχα προβλέψει, η προσπάθεια της Pendulo για crowd-funding πηγαίνει χάλια (14% και μένουν μόνο 12 μέρες). Προσωπικά ενέδωσα και κατέβαλα τα 12 ΕΥΡΩ για την προαγορά του παιχνιδιού, αλλά δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει το πράγμα. Πάντως ανακάλυψα ακόμα ένα αρνητικό στο συγκεκριμένο corwd-funding που δεν έχει να κάνει με την ίδια την Pendulo, αλλά με το σύστημα του gamesplanet. Όταν κάνεις backing σε ένα project, το σύστημα κρατάει τα χρήματα από την κάρτα σου με τη δέσμευση πως αν το project αποτύχει θα σου κάνει refund. Προσωπικά αυτό το θεωρώ εξαιρετικά αρνητικό, σε σχέση με το kickstarter που χρεώνει την κάρτα μόνο αν πετύχει το project, και πραγματικά παραλίγο να μη συμμετάσχω για αυτόν τον λόγο. Ομολογώ μάλιστα ότι για λίγο είχα μπει στον πειρασμό να πάω στην κατηγορία των 100ΕΥΡΩ (προς τιμήν του ένδοξου παρελθόντος της Pendulo), αλλά μόλις κατάλαβα ότι η κάρτα μου θα χρεωνόταν άμεσα και στη (σχεδόν βέβαιη πλέον) περίπτωση αποτυχίας θα έπρεπε να περιμένω refund, αμέσως άλλαξα γνώμη. Ποιος ρισκάρει να δώσει 100ΕΥΡΩ, όταν σε περίπτωση αποτυχίας πρέπει να περιμένει refund; Πάρα πολύ αρνητικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου και πιστεύω θα έχει απωθήσει πολύ κόσμο από τη συγκεκριμένη προσπάθεια ή θα τους έχει οδηγήσει στην πιο ασφαλή επιλογή των μικρότερων συνεισφορών. Βέβαια αν κάποιος έχει paypal account, υπάρχει δυνατότητα χρέωσης μέσω του paypal account μόνο εφόσον πετύχει η χρηματοδότηση, αλλά είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν account στο paypal ούτε και ενδιαφέρονται να ανοίξουν (προσωπικά το paypal το έχω χρησιμοποιήσει μόνο σαν guest και μια φορά που παρασύρθηκα και άνοιξα account το ακύρωσα σχεδόν αμέσως).

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Αυγ 2012 12:58 #38904 by tsampikos
Πράγματι είναι κρίμα για την Pendulo. Σε σχέση με όσους έχουν πετύχει τώρα δεν υστερεί σε κάτι. To Kickstarter δεν ήταν επιλογή γι αυτό και κατέφυγε αλλού. Δεν νομίζω ότι θα κατεβάσει ρολά η Pendulo. Ενδεχομένως να πάθει και να μάθει. Εγώ έδωσα για το παιχνίδι, 25 ΕΥΡΩ. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Ίσως να σκέφτηκαν ότι με την ευθύτητα (βλ. διάρκεια παιχνιδιού) να κέρδιζαν το κοινό. Τέλος πάντων...ό,τι είναι να γίνει θα γίνει!

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Αυγ 2012 13:01 #38905 by tsampikos
ΤΟ Indiegogo θα ήταν καλύτερη επιλογή. Εκεί νομίζω όσα μαζέψεις τα κρατάς, ασχέτως αν έπιασες το όριο.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Αυγ 2012 13:16 #38906 by Castledoque

tsampikos wrote: ΤΟ Indiegogo θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Μπα, μόνο στο kickstarter θα είχε ελπίδες. Υπάρχουν κάποια τρικ, με τα οποία θα μπορούσε να μπει στο kickstarter (άνοιγμα μικρού παραρτήματος στις ΗΠΑ ή κάτι τέτοιο αν έχω καταλάβει καλά - το έκανε και ο εγγλέζος Cecil της εντελώς αγγλικής Revolution με το Broken Sword).

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Αυγ 2012 13:20 #38907 by Castledoque

tsampikos wrote: Δεν νομίζω ότι θα κατεβάσει ρολά η Pendulo.

Ρολά μπορεί να μην κατεβάσει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μετά από αυτό το στραπάτσο θα το γυρίσει στα tablets και τα casual, σαν την Kheops.

(Παρεπιπτόντως ακόμα δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι της Kheops και έχω ακούσει τα καλύτερα! Στη λίστα προς παίξιμο κι αυτά...)

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Αυγ 2012 13:23 #38908 by tsampikos
Oι Άγγλοι μπορούν πλέον να μπουν στο Kickstarter ελεύθερα, αν δεν κάνω λάθος. Παράρτημα της Α
Αμερικής στην Ευρώπη είναι... Οι κακόμοιροι οι Ισπανοί της χρεωκοπημένης σχεδόν Ισπανίας ούτε παραρτήματα μπορούν να κάνουν στην Αμερική ούτε τίποτα. Και δεν έχουν και κονε. Από τα κέφια των Publishers εξαρτάται η κάθε Pendulo και αυτοί για την ώρα δεν ενδιαφέρονται.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Αυγ 2012 13:35 #38909 by tsampikos
Τα καλύτερα παιχνίδια πρώτου προσώπου της Kheops! Μακράν καλύτερα σε όλα από τα άοσμα και άγευστα Myst clones. Γενικώς είναι τα καλύτερα non-horror 1st Person Adventures (γιατί και 1st Person horror adventures υπάρχουν αρκετά και καλά). Παίξε το Journey to the Moon (aka Voyage) και στην κυριολεξία θα τα δεις όλα.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Αυγ 2012 13:39 #38910 by Castledoque

tsampikos wrote: Οι κακόμοιροι οι Ισπανοί της χρεωκοπημένης σχεδόν Ισπανίας ούτε παραρτήματα μπορούν να κάνουν στην Αμερική ούτε τίποτα. Και δεν έχουν και κονε.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. H ακόμα πιο άγνωστη και σαφώς πιο μικρή Gato Salvaje μπήκε κανονικότατα στο kickstarter με το AR-K (χωρίς να πετύχει και σπουδαία πράγματα βέβαια). Οπότε πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμα κακή επιλογή της Pendulo (πίστευαν ότι θα είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ευρώπη με το Gamesplanet - κατά τη γνώμη μου μέγα λάθος). Λυπάμαι πολύ για την αποτυχία της Pendulo, αλλά τα λάθη της στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα (από την επιλογή φορέα για το crowd-funding μέχρι την ατυχή "υπόσχεση" περί σύντομου παιχνιδιού, ανεξαρτήτως κατά πόσο πρόκειται για ειλικρίνεια). Το έχω ξαναπεί: πρέπει επειγόντως να κοιτάξει το θέμα του marketing και της προώθησης των παιχνιδιών της.

Εννοείται πως λυπάμαι για την καθοδική της πορεία, αλλά ας μην ωραιοποιούμε/ηρωοποιούμε τα πράγματα. Η Pendulo δεν είναι μόνο θύμα της κρίσης και των δύσκολων εποχών. Εν πολλοίς είναι και θύμα των πολύ κακών της επιλογών. (Εδώ έχει χάσει τον μέχρι πρότινος Νο 1 οπαδό της, τον crocark! :mrgreen: )

More
27 Αυγ 2012 17:53 #38911 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Pendulo Studios' "DAY ONE"

tsampikos wrote: ΤΟ Indiegogo θα ήταν καλύτερη επιλογή. Εκεί νομίζω όσα μαζέψεις τα κρατάς, ασχέτως αν έπιασες το όριο.

Όχι. Αυτό αντιβαίνει πλήρως στη θεμελιώδη χρήση του Kickstarter όπως αυτή έχει διαμορφωθεί: να λειτουργεί σαν πρώιμο pre-order του τελικού παιχνιδιού/προϊόντος. Πιστεύεις ότι θα τους έδινε ο κόσμος λεφτά χωρίς ούτε καν την βεβαιότητα ότι θα μαζευτεί αρκετό κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση του game;

Τώρα για το θέμα της επιλογής crowdfunding πλατφόρμας. Ο Cecil κάτι μου λέει ότι περίμενε (και) την επέκταση του KS στη Βρετανία οπότε το συγχρόνισε μια χαρά το campaign του. Λογικά θα υπάρχουν τίποτα παραθυράκια για να φαίνεται η εταιρία σου αμερικανικών συμφερόντων ενώ στεγάζεται αλλού, πιστεύω όμως ότι, όπως είπε ο Castledoque, η Pendulo απλώς εκτίμησε λάθος και βασίστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό των adventures, "σνομπάροντας" ελαφρώς τους Αμερικάνους με αποτέλεσμα να χάσει το ήδη διαμορφωμένο πελατολόγιο και το "δωρεάν" marketing του Kickstarter που την παρούσα περίοδο έχει το momentum.

Έπεσε τώρα και η εκστρατεία του (τρόπον τινά ομοειδούς) Broken Sword να τους καπακώσει στις τελευταίες μέρες τους.. Νομίζω πως αντί για Day 1 θα έπρεπε να το ονομάσουν A Series of Unfortunate Events αυτό το campaign.

No good deed goes unpunished

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
27 Αυγ 2012 18:06 #38912 by Castledoque

maladroid wrote: Νομίζω πως αντί για Day 1 θα έπρεπε να το ονομάσουν A Series of Unfortunate Events αυτό το campaign.

:lol: :lol: :lol:
(Είναι λίγο black humor το συγκεκριμένο, αλλά πολύ καλό.)

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Αυγ 2012 18:59 #38913 by tsampikos
Ε, τότε να το ονόμαζαν απευθείας Lemony Snicket!