Pendulo Studios' "DAY ONE"
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Pournelaos
- Moderator
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
www.adventuregamers.com/articles/view/22157
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Μπα, μόνο στο kickstarter θα είχε ελπίδες. Υπάρχουν κάποια τρικ, με τα οποία θα μπορούσε να μπει στο kickstarter (άνοιγμα μικρού παραρτήματος στις ΗΠΑ ή κάτι τέτοιο αν έχω καταλάβει καλά - το έκανε και ο εγγλέζος Cecil της εντελώς αγγλικής Revolution με το Broken Sword).tsampikos wrote: ΤΟ Indiegogo θα ήταν καλύτερη επιλογή.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Ρολά μπορεί να μην κατεβάσει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μετά από αυτό το στραπάτσο θα το γυρίσει στα tablets και τα casual, σαν την Kheops.tsampikos wrote: Δεν νομίζω ότι θα κατεβάσει ρολά η Pendulo.
(Παρεπιπτόντως ακόμα δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι της Kheops και έχω ακούσει τα καλύτερα! Στη λίστα προς παίξιμο κι αυτά...)
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
Αμερικής στην Ευρώπη είναι... Οι κακόμοιροι οι Ισπανοί της χρεωκοπημένης σχεδόν Ισπανίας ούτε παραρτήματα μπορούν να κάνουν στην Αμερική ούτε τίποτα. Και δεν έχουν και κονε. Από τα κέφια των Publishers εξαρτάται η κάθε Pendulo και αυτοί για την ώρα δεν ενδιαφέρονται.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. H ακόμα πιο άγνωστη και σαφώς πιο μικρή Gato Salvaje μπήκε κανονικότατα στο kickstarter με το AR-K (χωρίς να πετύχει και σπουδαία πράγματα βέβαια). Οπότε πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμα κακή επιλογή της Pendulo (πίστευαν ότι θα είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ευρώπη με το Gamesplanet - κατά τη γνώμη μου μέγα λάθος). Λυπάμαι πολύ για την αποτυχία της Pendulo, αλλά τα λάθη της στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα (από την επιλογή φορέα για το crowd-funding μέχρι την ατυχή "υπόσχεση" περί σύντομου παιχνιδιού, ανεξαρτήτως κατά πόσο πρόκειται για ειλικρίνεια). Το έχω ξαναπεί: πρέπει επειγόντως να κοιτάξει το θέμα του marketing και της προώθησης των παιχνιδιών της.tsampikos wrote: Οι κακόμοιροι οι Ισπανοί της χρεωκοπημένης σχεδόν Ισπανίας ούτε παραρτήματα μπορούν να κάνουν στην Αμερική ούτε τίποτα. Και δεν έχουν και κονε.
Εννοείται πως λυπάμαι για την καθοδική της πορεία, αλλά ας μην ωραιοποιούμε/ηρωοποιούμε τα πράγματα. Η Pendulo δεν είναι μόνο θύμα της κρίσης και των δύσκολων εποχών. Εν πολλοίς είναι και θύμα των πολύ κακών της επιλογών. (Εδώ έχει χάσει τον μέχρι πρότινος Νο 1 οπαδό της, τον crocark! )
- maladroid
- Templar Hunter
Όχι. Αυτό αντιβαίνει πλήρως στη θεμελιώδη χρήση του Kickstarter όπως αυτή έχει διαμορφωθεί: να λειτουργεί σαν πρώιμο pre-order του τελικού παιχνιδιού/προϊόντος. Πιστεύεις ότι θα τους έδινε ο κόσμος λεφτά χωρίς ούτε καν την βεβαιότητα ότι θα μαζευτεί αρκετό κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση του game;tsampikos wrote: ΤΟ Indiegogo θα ήταν καλύτερη επιλογή. Εκεί νομίζω όσα μαζέψεις τα κρατάς, ασχέτως αν έπιασες το όριο.
Τώρα για το θέμα της επιλογής crowdfunding πλατφόρμας. Ο Cecil κάτι μου λέει ότι περίμενε (και) την επέκταση του KS στη Βρετανία οπότε το συγχρόνισε μια χαρά το campaign του. Λογικά θα υπάρχουν τίποτα παραθυράκια για να φαίνεται η εταιρία σου αμερικανικών συμφερόντων ενώ στεγάζεται αλλού, πιστεύω όμως ότι, όπως είπε ο Castledoque, η Pendulo απλώς εκτίμησε λάθος και βασίστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό των adventures, "σνομπάροντας" ελαφρώς τους Αμερικάνους με αποτέλεσμα να χάσει το ήδη διαμορφωμένο πελατολόγιο και το "δωρεάν" marketing του Kickstarter που την παρούσα περίοδο έχει το momentum.
Έπεσε τώρα και η εκστρατεία του (τρόπον τινά ομοειδούς) Broken Sword να τους καπακώσει στις τελευταίες μέρες τους.. Νομίζω πως αντί για Day 1 θα έπρεπε να το ονομάσουν A Series of Unfortunate Events αυτό το campaign.
No good deed goes unpunished
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
maladroid wrote: Νομίζω πως αντί για Day 1 θα έπρεπε να το ονομάσουν A Series of Unfortunate Events αυτό το campaign.
(Είναι λίγο black humor το συγκεκριμένο, αλλά πολύ καλό.)
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions