Pendulo Studios' "DAY ONE"
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Έλα βρε φίλε, τόσο αγγλομαθείς είναι στο χωριό σου;WickedMan wrote: So, suck it up and get used to it που λένε και στο χωριό μου...
(Άντε μπράβο, να τα λέει αυτά και κανείς άλλος, γιατί κοντεύω πια να φάω ξύλο για αυτές τις απόψεις μου... )
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- maladroid
- Templar Hunter
Και για το θέμα των Portal 2/Heavy Rain/L.A. Noire να πω ότι βασικά ταυτίζομαι σχεδόν απόλυτα με τους Castledoque και Wicked (90% synchronization στο Animus): είναι μια χαρά παιχνίδια και δικαίως το AG τα έθεσε υπόψη του κοινού του (το οποίο άλλωστε αποτελείται από αρκετούς "ιερόσυλους" οπαδούς ΚΑΙ άλλων ειδών πέρα των adventures). Κακώς, βέβαια, μπήκε στη διαδικασία να τα περιλάβει σε top λίστες ενός είδους του οποίου ούτως ή άλλως δεν διεκδικούν άμεσα την υπηκοότητα.
Επίσης από περιέργεια, ποια από αυτά τα τρία games έχεις παίξει και πώς σου φάνηκαν;
No good deed goes unpunished
- crocark
- Adventure's Advocate
Τώρα, mal, αυτό:
είναι απλά τελείως άδικο. Έχω να μπω στο JA πάνω από εξάμηνο, γιατί περνάει μια φάση. Ο άνθρωπος αρρώστησε, οι λοιποί, υποθέτω, δεν προλαβαίνουν, ή τέλος πάντων δεν έχουν προλάβει ακόμη και όντως, στο ουσιαστικό θέμα που μας αφορά, τα reviews, δε μας καλύπτει γιατί απλά δεν τα μεταφέραν ακόμη. Αλλά να κατηγορούμε γιατί κρίνει τα Nancy Drew, πάει πολύ. Οπωσδήποτε θεωρώ μείον αν ένα site δεν τα παίζει, παρά άμα τα παραπαίζει.maladroid wrote: ή Nancy Drew HQ όπως θα έπρεπε πλέον να ονομάζεται
Χώρια που προσωπικά τα θεωρώ όλα ένα κι ένα. Ούτε γυναικεία είναι σαν τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στη γειτονιά μας, μερικά τουλάχιστον, ούτε αρλουμπίτσες της πλάκας με έμφαση στον τεχνικό τομέα και στο χαζο"storytelling", που μας έχει σπάσει τα νεύρα μερικούς να το ακούμε ως κριτήριο για το τι είναι και τι δεν είναι τι. Αν τα παίξω κι εγώ κάποτε όλα, όπως η Giovanna, ή και πιο πριν, μπορεί να τα βαρεθώ, αλλά αυτό που θέλω να περνάω την ώρα μου λύνοντας γρίφους - καθαρόαιμους adventurικούς - ξεπερασμένους ίσως για μερικούς εδώ μέσα, μου το δίνει. Και εννοείται δεν τα χαρκατηρίζω ως υπερπαιχνίδια. Μέτρια παιχνιδάκια είναι, όλα ανεξαιρέτως πολύ καλύτερα από τα Next Big thing ή Yesterday, χιλιάδες φορές καλύτερα από το BoUT, περίπου στο ίδιο επίπεδο με παιχνίδια τύπου Deep Silver ή ίσως λίγο χειρότερα. Δηλαδή τα Nancy γύρω στο 3. Κάποια γερμανικά, όπως E&H, Lost Horizon, Memento Mori, Simon 4 & 5 στο 3,5.
Και μην ξεχάσω. Wicked ... πολύ καλός. Μια παρδαλή κατσίκα εδώ δίπλα, έχει σκάσει στα γέλια μαζί μου. Τώρα που δεν κοιτάει, ευκαιρία να την ξεκοκαλίσω ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Τσαμπίκο, δεν ξέρω τι βιντεάκια είδες και τι έλεγαν τα άρθρα που διάβασες, αλλά ήταν προφανώς παραπλανητικά. Το Portal 2 συνδιάζει στοιχεία adventure, puzzle και platform. To μόνο πράγμα που σίγουρα δεν είναι το Portal 2 είναι action. Πραγματικά απορώ από που αποκομίζεις τον χαρακτηρισμό action για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ειδικά στο Portal 2 όλα γίνονται με τη σκέψη και δε χρειάζεται ίχνος δεξιοτεχνίας και αντανακλαστικών για την επίλυση των physics-based puzzles (εκτός από κάποια πολύ συγκεκριμένα ελάχιστα σημεία).tsampikos wrote: ...το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως "action" με τα αντίστοιχα βιντεάκια φυσικά.
Επίσης το L.A. Noire κατά τη γνώμη μου μπορεί να χαρακτηριστεί action adventure μόνο με την παλιά έννοια του όρου, τότε που τα action adventure ήταν όντως παιχνίδια με action και adventure στοιχεία. Τώρα πια όμως η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών πετάει που και που κανέναν υποτυπώδη γρίφο για να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό και είναι σχεδόν αποκλειστικά action. Καμία σχέση δηλαδή με την έμφαση που ρίχνει το L.A. Noire στην εξερεύνηση και την ανάκριση υπόπτων (που αποτελούν και το core gameplay). Για να επανέλθω όμως στο Portal 2, ναι, κατά τη γνώμη μου το Portal 2 είναι πολύ περισσότερο adventure από το L.A. Noire.
EDIT: Είδα και το βιντεάκι του IGN που πόσταρες κάποτε για το Portal 2. Είναι όντως εντελώς παραπλαντητικό. Τα σχόλια είναι σχετικά εύστοχα, αλλά το εντυπωσιαστικό μοντάζ που έχουν κάνει δίνει εντελώς εσφαλμένη εντύπωση για το (αργό και με σκέψη) gameplay του παιχνιδιού.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
Κοίτα εδώ Adventure να σου πετύχει!
- mkllds
- Futuristic Fedora
Μακάρι να έβλεπα τους γρίφους του Portal και το σενάριο του L.A. Noir και σε άλλα adventures που σε μερικά κόντευε να με πάρει ο ύπνος.
Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Castledoque. Παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Βρε φίλε δεν έχεις δίκιο. Το Portal 2 ούτε action είναι ούτε μοιάζει με "ένα μέσο παιχνίδι κονσόλας πρώτου προσώπου". Το μόνο παιχνίδι με το οποίο μοιάζει το Portal 2 είναι το πρώτο Portal. Ούτε και πρόκειται για ένα παιχνίδι "με διάφορα tasks που πρέπει να ολοκληρώσει ο παίκτης". Υπάρχει σαφές και πολύ διασκεδαστικό σενάριο με αρχή, μέση και τέλος. Όσο για τα tasks και στα μυστοειδή παιχνίδια ο στόχος είναι να ανοίγεις κλειδωμένες πόρτες, οπότε το Portal 2, που έχει στόχο να καταφέρεις να βγεις από το υπόγειο εργοστάσιο, δεν απέχει τόσο όσο θέλεις να πιστεύεις. Έχουν τόση διαφορά οι μοχλοί από τον χειρισμό των portals, κουτιών και του περιβάλλοντος για να ανοίξεις πόρτες; Άσε που μόνο το μισό παιχνίδι διαδραματίζεται στα test-chambers με το άλλο μισό να εξελίσεται στους διαδρόμους και τα γραφεία του εργοστασίου. Νομίζω ότι εκνευρίστηκες τόσο για την συμπερίληψή του στη λίστα του adventuregamers, που έχεις αδικήσει το παιχνίδι. Πιστεψέ με, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με action. Ειλικρινά χάνεις που δεν το έχεις παίξει. Πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές gaming εμπειρίες των τελευταίων χρόνων.
@mkllds
Γιατί βρε "πρώτη φορά" που συμφωνείς με τον Castledoque; Έχεις ξανασυμφωνήσει μαζί μου κατά καιρούς, πχ για τη Sierra, για το Resonance, για τη βαρύτητα του metacritic score στην καταναλωτική πορεία και συνεπώς την εξέλιξη των παιχνιδιών, κλπ.
Ξεφύγαμε πάλι μου φαίνεται. Μήπως πρέπει να μετακινηθεί η κουβέντα στο thread του Portal 2;
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- mkllds
- Futuristic Fedora
Τόσες πολλές φορές; :shock:
Το τελευταίο που θυμόμουν ήταν η συζήτηση μας για το The Dig. Ξεχνάω...
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
www.lab.gamesplanet.com/dayone/
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Δεν είπα ποτέ ότι είναι adventure. Είναι adventure-puzzle-platform υβρίδιο, αλλά οπωσδήποτε καθόλου μα καθόλου action. Και από τη μέση και πέρα βγάζει σαφέστατα μια πιο αντβεντσουρίστικη αίσθηση (σε αντίθεση με το Portal 1, στο οποίο μέχρι τέλους κυριαρχούν τα puzzle-platform στοιχεία, με τα λίγα αντβεντσουρίστικα στοιχεία να αποτελούν απλώς σαντιγύ). Όταν κάποια μέρα με το καλό το παίξεις (ελπίζω), θα καταλάβεις τι εννοώ.
Πάντως στη δεκάδα του AG με τα καλύτερα adventure όντως κακώς μπήκε. (Προσωπικά δε θα έβαζα ούτε το μαγευτικό κατά τη γνώμη μου Stacking, παρ' όλο που πρόκειται για σχεδόν καθαρό adventure, αλλά με αρκετά εναλλακτικό gameplay.) Κατά τη γνώμη μου τέτοιες δεκάδες πρέπει να περιλαμβάνουν γνήσιους 100% εκπροσώπους ενός είδους (εκτός πια και αν διαμορφωθούν επίσημες υπο-κατηγορίες, όπως πχ με τα action-RPG και τα turn-based RPG - εννοείται πως τα action-adventure δε μετράνε, μια και στο 99,9% των περιπτώσεων κακώς ονομάζονται έτσι, αφού σπάνια διαθέτουν adventure στοιχεία και θα έπρεπε να λέγονται σκέτα action.)
EDIT: Ωπ, με προλάβατε και γράψατε κι άλλα.
@tsampikos
Mπήκα στο site του Day One, αλλά δεν κατάλαβα για ποιο ελπιδοφόρο μύνημα μιλάς...
@mkllds
Είδες, είδες;... Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με εξαίρεση το θέμα της Sierra, δε μιλήσαμε άμεσα μεταξύ μας για τα παραπάνω, αλλά εκφέραμε σε γειτονικά posts πολύ παραπλήσιες απόψεις.
Πάντως καλά όλα τα άλλα, αλλά για το Resonance βρε έγραψα ολόκληρο κατεβατό σε review, αυτό πως το ξέχασες;
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ούτε οι συμπατριώτες τους δεν τους πιστέψανε...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
A, OK. Αυτό το είχα δει από μέρες, οπότε νόμιζα ότι έβγαλαν κάτι καινούργιο. Προσωπικά δε μου δίνει και πολλές ελπίδες το συγκεκριμένο κείμενο. Περιμένω να δω το επόμενο βήμα της Pendulo.tsampikos wrote: ...δίπλα στη φάτσα του αρρώστου κάτι γράφει. Έχει ένα κειμενάκι. Αυτό λέω