Pendulo Studios' "DAY ONE"
- crocark
- Adventure's Advocate
@ mal
Δεν παίρνω φόρα κι απορώ πως σου ήρθε. Στο ρελαντί είμαι. Σας αφήνω μόνους σας σιγά - σιγά ν' ανακαλύψετε την αλήθεια. Εγώ μόνο ψήγματά της αποκαλύπτω. Ή αλλιώς, hints
Εγώ πάντως, αν έπαιζα με τέτοια ποσά θα το είχα κάνειConstantine_R wrote: Ρε σεις λέτε η Pendulo να έχει κάνει καμιά ασφάλεια και να προσπαθεί να αποτύχει για να πάρει την αποζημίωση;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Κι εγώ έχω αναφερθεί κατ' επανάληψη στους λάθους χειρισμούς της Pendulo στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο η παταγώδης αποτυχία της crowd-funding καμπάνιας της δε νομίζω ότι οφείλεται μόνο (και ίσως ούτε καν κυρίως) σε αυτούς. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της χηματοδότησης μέσω crowd-funding προέρχεται από τις αγγλόφωνες χώρες (σε απόλυτο ποσό και όχι στατιστικά σε σχέση με τον υπάρχοντα πληθυσμό), κατά μία άποψη η Pendulo ήταν χαμένη από χέρι κι αυτό γιατί οι αγγλοσάξονες για κάποιο λόγο απλώς δεν πάνε τα παιχνίδια της. Και δε μιλάω για τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσφατα, αλλά τα τρία κλασικά Runaway. Με πιο έξυπνους χειρισμούς πιστεύω θα έφτανε ίσως το διπλάσιο ή και το τριπλάσιο ποσό, αλλά χωρίς υποστήριξη από τα αγγλάκια και τα αμερικανάκια για τις 300.000 το βλέπω πολύ δύσκολο. Νομίζω είναι χαρακτηριστική η κολοσσιαία επιτυχία του kickstarter για το Homestuck, που έξω από τις αγγλόφωνες χώρες δε νομίζω να το ξέρει κανείς. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι ένα adventure αγνώστων λοιπών στοιχείων βασισμένο σε ένα web-comic ενός ατόμου μάζεψε κοντά ένα εκατομμύριο σε λίγες μέρες, ενώ μια οργανωμένη εταιρία που έχει δώσει δείγματα δουλειάς δεν έφτασε ούτε τις 100.000. Κανένας κακός χειρισμός δε δικαιολογεί μια τέτοια διαφορά. Τέλος πάντων, δε συνεχίζω το θέμα, γιατί αυτές οι οικονομικού περιεχομένου συζητήσεις έχουν αρχίσει να με κουράζουν...mkllds wrote: Τελείως λάθη χειρισμοί από την Pendulo και γι' αυτό κατέληξε σ' αυτό το σημείο.
Αυτό το έχει παίξει κανείς;...Constantine_R wrote: Περισσότερα έχει η Pendulo, ξέχασες και το πρώτο της, το Igor: Objective Uikokahonia
- maladroid
- Templar Hunter
No good deed goes unpunished
- mkllds
- Futuristic Fedora
Ένα απλό, μικρό και ευχάριστο παιχνίδι. Με γραφικά και χειρισμό σαν τα adventures της Lucas στη δεκαετία του '90.Castledoque wrote:
Αυτό το έχει παίξει κανείς;...Constantine_R wrote: Περισσότερα έχει η Pendulo, ξέχασες και το πρώτο της, το Igor: Objective Uikokahonia
Έχεις το ρόλο ενός φοιτητή που προσπαθεί να ρίξει τη πιο όμορφη φοιτήτρια του πανεπιστημίου και γι' αυτό θέλει να πάει στο εκπαιδευτικό ταξίδι που θα είναι και αυτή.
Δεν είναι κάτι τρομερό αλλά είναι ευχάριστο.
Μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις πλήρως πώς είναι.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Δεν συμφωνώ.Castledoque wrote: Κανένας κακός χειρισμός δε δικαιολογεί μια τέτοια διαφορά.
Πως το ξέρουμε αυτό; Δηλαδή στα adventures η υπόλοιπη Ευρώπη δεν συνεισφέρει; (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κτλ Ίσα-ίσα το ΤΟΣΟ χαμηλό ποσό δείχνει πόσο άσχημα χειρίστηκαν το θέμα.Castledoque wrote: Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της χηματοδότησης μέσω crowd-funding προέρχεται από τις αγγλόφωνες χώρες (σε απόλυτο ποσό και όχι στατιστικά σε σχέση με τον υπάρχοντα πληθυσμό)
Μου ξέφυγε to In Cold Blood (και το έχω και στο GOG), ναι call it a draw.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Το ξέρουμε, το ξέρουμε...Constantine_R wrote: Πως το ξέρουμε αυτό;
Ποσοστά συνεισφοράς κάθε χώρας στο Double Fine Adventure του Tim Schafer:
Top 17
USA - 52%
United Kingdom - 8%
Australia - 7%
Canada - 7%
Germany - 5%
Sweden - 3%
Norway - 3%
France - 2%
Netherlands - 1%
Finland - 1%
Spain - 1%
Denmark - 1%
Switzerland - 1%
Austria - 1%
Italy - 1%
Brazil - 1%
Belgium - 1%
<1% (in descending order by number of backers)
Ireland, New Zealand, Russia, Israel, Singapore, Japan, Poland, Argentina, Portugal, South Africa, Mexico, Iceland, Czech Republic, Greece, Taiwan, Slovenia, Malaysia, Romania, Luxembourg, United Arab Emirates, Turkey, Hong Kong, Hungary, Korea, Cyprus, Colombia, Estonia, China, Chile, Faroe Islands, England, Croatia, Indonesia, Malta, Latvia, Saudi Arabia, Thailand, Channel Islands, Liechtenstein, Philippines, Bulgaria, Macao, Scotland, Wales, Serbia, Reunion, Slovak Republic, Kuwait, Fiji, San Marino, Brunei Darussalam, Lithuania, Peru, Curacao, Lebanon, Oman, Cayman Islands, Kazakhstan, India, Ukraine
Κοινώς για το συγκεκριμένο project το 60% της χρηματοδότησης προήλθε από Αμερικάνους και Άγγλους.
EDIT: Και που να διαβάζατε μερικά από τα σχόλια των backers του Double Fine Adventure για την Pendulo και τα παιχνίδια της (και αναφέρομαι και στα Runaway) στο backer-only forum.
- tsampikos
- Topic Author
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Φίλε φαντάζομαι μιλάς για το adventuregamers. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κατά τη γνώμη μου, η στάση των μελών στο συγκεκριμένο forum απέναντι στην Pendulo είναι όντως ως επί το πλείστον απαράδεκτη (πράγμα που ισχύει γενικά σχεδόν για όλα τα αγγλόφωνα forum). Όμως η στάση των μελών είναι κάτι ολότελα διαφορετικό από τη στάση της κυρίως ιστοσελίδας, η οποία και ψηλούς βαθμούς έχει βάλει σε όλα τα παιχνίδια της Pendulo (R1 4/5, R2 3,5/5, R3 4/5, TNBG 3,5/5, Y 4/5) και άρθρο-συνέντευξη δημοσίευσε για να προωθήσει το crowd-funding της και γενικότερα αντιμετωπίζει την Pendulo με συμπάθεια. Πραγματικά από αυτήν την άποψη δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται ο φαρισαϊσμός.tsampikos wrote: Έτσι εξηγείται και ο κατά διαστήματα φαρισαϊσμός γνωστής σελίδας για τα Adventures.
Βρε συ Τσαμπίκο, το έχεις ξαναπεί αυτό. Μη γίνεσαι απόλυτος. Κακώς έβαλαν βέβαια το Portal 2 στη δεκάδα με τα καλύτερα adventure ever (πιστεύω πως παιχνίδια υβρίδια δεν έχουν θέση σε τέτοιες λίστες, αλλα κι αυτό είναι συζητήσιμο), αλλά δεν είναι και τόσο παράλογο να γίνεται review για ένα puzzle game σε adventure site. Ειδικά στο Portal 2, από τη μέση και πέρα, τα όρια puzzle game και adventure συχγέονται σε απίστευτο βαθμό, με την ελεύθερη περιπλάνηση της ηρωίδας στα γραφεία και τους διάφορους ορόφους της μυστηριώδους εταιρίας Aperture. Πόσο απέχουν οι μηχανισμοί του gameplay του Portal 2 από ένα παιχνίδι σαν το Bad Mojo; Κατά τη γνώμη μου πολύ λίγο. (Προσοχή μιλάω για μηχανισμούς gameplay, όχι για ατμόσφαιρα στην οποία δεν έχουν καμία σχέση.) Όσο για τα LA Noire και Heavy Rain σε πολλά site θεωρούνται adventure. Για το Heavy Rain δεν έχω άποψη, μια και δεν έχω PS3, αλλά το LA Noire κατά τη γνώμη μου είναι ένα υβριδικό παιχνίδι με σαφή στοιχεία adventure (όπως και action, free-roaming και driving), τα οποία θυμίζουν έντονα παλιότερα παιχνίδια, όσον αφορά το gameplay, όπως τα κλασικά Blade Runner και τα παλιά Sherlock Holmes της ΕΑ με την έμφαση στη συλλογή στοιχείων και την συζήτηση/ανάκριση υπόπτων. Πέρα από τα ανωτέρω παιχνίδια πάντως δεν καταλαβαίνω για ποια παιχνίδια με ψηλές βαθμολογίες στο εν λόγω site θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχουν θέση σε adventure site.tsampikos wrote: ...αν δει κανείς ποια παιχνίδια έχουν βαθμολογήσει με τους υψιλότερους βαθμούς θα ξανακοιτάξει το όνομα της ιστοσελίδας για να...βεβαιωθεί ότι δεν μπήκε σε...λάθος site.
Γενικά δε βλέπω το λόγο να είμαστε τόσο απόλυτοι και αυστηροί, όσον αφορά τα όρια του genre. Αν προσεγγίζαμε με τον ίδιο τρόπο πχ τα RPG, κανένα action RPG δε θα έπρεπε να θεωρείται RPG, ούτε καν το σούπερ επιτυχημένο και εξαιρετικό φετινό The Witcher 2 (το οποίο σε πολλά σημεία μου έβγαλε μια αίσθηση περισσότερο action παρά RPG). Υπάρχει χώρος τόσο για κλασικά adventure όσο και για παιχνίδια που πειραματίζονται με τα όρια του είδους και δοκιμάζουν να προσθέσουν στοιχεία και από άλλα genre. Όσο εκπροσωπούνται και οι δύο κατηγορίες και συνεχίζουν να κυκλοφορούν και κανονικά κλασικά adventure, κάτι τέτοιο είναι θετικό και ενδιαφέρον.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Το AG είναι πολύ καλό site, και πλέον το μόνο (αν δεν κάνω λάθος) που συνεχίζει να κάνει αξιόπιστα και αναλυτικά adventure reviews έχοντας παράλληλα και μια τεράστια λίστα με reviews παλαιότερων παιχνιδιών (παλαιότερα είχε και το justadventure, αλλά τα περισσότερα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς). Τώρα όσον αφορά στα όσα γράφονται στο φόρουμ του site για την Pendulo, δεν μπορώ να έχω άποψη διότι δεν τα έχω δει, αλλά αν η κριτική έχει ως αφορμή το ανέκδοτο που λέγεται "Yesterday", επικροτώ...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Έχω την εντύπωση ότι το justadventure έχασε τα παλιά review σε κάποια αλλαγή server. Πάντως βλέπω σιγά σιγά τα ανεβάζουν ξανά, αν και η ταξινόμησή τους είναι πολύ κακή, αφού δεν έχουν κάποιο συγκεντρωτικό πίνακα, από τον οποίο να διαλέγεις το review που σε ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να σκανάρεις τις σελίδες μία μία. Πολύ καλά (αν και σαφώς λιγότερα) reviews έχει πάντως και το adventureclassicgaming, ενώ αρκετά reviews υπάρχουν και στο gameboomers (αν και το συγκεκριμένο βρίσκει ωραία σχεδόν όλα τα παιχνίδια, μια και με το ζόρι βρίσκεις κακό βαθμό στο συγκεκριμένο site).WickedMan wrote: ...παλαιότερα είχε και το justadventure, αλλά τα περισσότερα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς...
Και βέβαια μην ξεχνάμε το καταπληκτικό και ανυπέρβλητο adventureadvocate με τα υπέροχα επίσημα reviews και τα εξίσου υπέροχα member mini-reviews...
- crocark
- Adventure's Advocate
AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAWickedMan wrote: Το AG είναι πολύ καλό site, και πλέον το μόνο (αν δεν κάνω λάθος) που συνεχίζει να κάνει αξιόπιστα και αναλυτικά adventure reviews
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAAAAAAA
Γι' αυτό τον πάω αυτό το βάζελο. Γιατί έχει χιούμορ και ξέρει πάντα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, πότε χρειάζεται κάτι για να σπάσει ο πάγος και πότε πρέπει να αντιμετωπίσεις τη συσσωρευόμενη θλίψη για να μην μεταπέσει στη μανιοκατάθλιψη που λέει ο Doque.
Γεια σου ρε Wicked παίχταρε με τα ωραία σου
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Croc, θα σε απογοητεύσω, αλλά δε νομίζω πως αστειευόταν.crocark wrote: ...έχει χιούμορ και ξέρει πάντα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, πότε χρειάζεται κάτι για να σπάσει ο πάγος...
(Αν και με διακατέχει η υποψία ότι το ξέρεις ήδη...)
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
WickedMan wrote: Το AG είναι πολύ καλό site, και πλέον το μόνο (αν δεν κάνω λάθος) που συνεχίζει να κάνει αξιόπιστα και αναλυτικά adventure reviews
Κοίτα το φίδι το κολοβό τι πάει και γράφει....
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Τα υπόλοιπα είναι ανακρίβειες.
Still, εγώ πάω να αγοράσω adventure και όταν θέλω να ψάξω review ανοίγω στάνταρ δύο σελίδες. Το adv-adv και το AG (και υπάρχει ένα 10% πιθανότητα να το έχει και το JA, αν και δεν ελπίζω). Ο καθένας μπορεί να έχει παράπονο για το χ, ψ, ω συγκεκριμένο review, αλλά καλώς ή κακώς άλλο site με καλύτερα/περισσότερα adventure reviews δεν υπάρχει. So, suck it up and get used to it που λένε και στο χωριό μου...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...